Около 2000 души преминаха граница с Гърция при Ивайловград

границата при славеево, 2000 душиКакто повечето от вас знаят в понеделник границата с Гърция при ивайловградското село Славеево беше отворена за преминаване на български и гръцки граждани.

Границата беше отворена по случай великденските празници. В рамките на деня през временния пункт са преминали около 2000 души. Като при всяко друго отваряне на границата, Ивайловград се напълни с гости от Гърция. Основно гърците посещаваха заведенията и магазините в Ивайловград.

Освен да се разходят до Гърция имаше и гости на Ивайловград, които преминаха през границата за да се приберат по-лесно и удобно до местата, в които живеят. Пътя през Гърция до границата в Свиленград е много по-добър от този през Света Марина и разстоянието е около 40 километра. Времето за път не се съкращава много, но пък пътуването е много по-лесно и приятно. От една страна няма дупки по пътя, а от друга завоите са много по-малко и е по-равно. Общо взето пътуването през Гърция е по-икономично. По-малко гориво, по-малко ремонти по автомобила и по-малко нерви.

1 thought on “Около 2000 души преминаха граница с Гърция при Ивайловград”

  1. Кога ли ще доживеем да монаваме през Тракия като тракиици, а не като раята по дупките или като прошляците чакащи малко милостиня по празниците?!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.