Гърция започна строителството на пътя към Ивайловград

гърция, път, кипринос, славеевоНай-накрая гърците започнаха строителството на пътя от Кипринос до Славеево. Гърците твърдят, че ще спазят срока и границата при Ивайловград ще бъде отворена до края на годината.

Строителството на пътя е гръцката част е започнало след великденските празници по време, на които границата беше отворена.  Лично аз се прибрах към София минавайки не през Света Марина, а през Гърция. Преди това бях чел, че гърците ще започват работа през месец март. Явно заради лошото време, те са отложили началото за този месец.

И така, строителството на пътя е факт.  Той е дълъг около 4 километра  и по план трябва да бъде завършен през месец октомври. Очаква се граничният пункт да бъде отворен до края на годината.

25 thoughts on “Гърция започна строителството на пътя към Ивайловград”

 1. Сигурен ли си че строят път или това е поредната лъжа която ни пускат. Потвърдено ли е?

  Reply
 2. Строителните работи по пътя Кипринос – Славеево са започнали. Парите за завършване на проекта от гръцка страна са осигурени. Въпрос на време ивайловградчани да получат това, което толкова дълго чакаха. Надявам се, че отварянето на границата при село Славеево ще е в полза както на община Ивайловград, така и на нейните граждани!

  Reply
 3. Хеххеххехе. Тоя път ако го направят ще е супер яко. Ама да видим. Обещавам да се пробвам от някъде да направя снимки да видим дали строят 😉 Много ще е хубаво да отворят пътя да се съживи малко Ивайловград. Ама направят ли го гърците, няма да се бавят и ще я отворят, че те не са като нас да направят нещо и да го оставят ей така…

  Reply
  • Ех, Митак, тоя път го направиха, ама дотам какво е… Ужас. Направо ми е жал за колицата, ама няма как.

   Reply
    • Днес работниците на общината позапълниха доста дупки, които бяха сериозни препятствия. Иначе мога да направя някоя снимка…

     Reply
 4. Ами иди до Гърция и направи снимки. Така ще имаш автентична информация строят ли гърците, или не. Иначе лесно се преписва от вестник “Нов живот”, хе-хе-хе.

  Reply
 5. Виж сега, г-н комплексиран журналист. Снимки съм направил още преди няколко дни и дори довечера ще ги кача. Освен това не съм преписал нещата от Нов Живот, а съм написал това, което се говори в Ивайловград. Разговарял и съм със служители на Гранична Полиция, които са ми дали част от информацията. А ти продължавай да злобееш. Не ми пречиш, г-н жуналист 😉

  И освен всичко друго този сайт е направен само и единствено с цел, да е полезен на хората от Ивайловград. Не като жалките вестници печалбарски, за които работиш. А да, и където шефа ти казва какво и как да пишеш 😉

  Reply
 6. За да сте полезен на хората от Ивайловград, каквато е обявената от Вас по-горе цел, трябва да публикувате необходима за тях информация. А не да преписвате други издания.

  В дописката пише, че най-после гърците “започнаха строителство на пътя от Кипринос до Славеево”, като се уточнява следното: “Гърците твърдят, че ще спазят срока и границата при Ивайловград ще бъде отворена до края на годината”. В опит за коментар, писан покъсно, се прокрадва съмнение за започнало реално строителство: “Обещавам да се пробвам от някъде да направя снимки да видим дали строят.”

  Тези противоречия ми дават основания да се съмнявам в автентичността на информацията.

  Жалко, че по подобен начин се пише по една от най-сериозните и най-важните теми за Ивайловград.

  Не си позволявайте обиди към вашите добронамерени читатели. И не им говорете на “ти”. Това е отблъскващо.

  Reply
 7. Снимките ми са от петък. Написаното малко преди това. А само за твоя информация подготовката на строежа на пътя е стигнала до самата граница и няма как да остане незабелязана. А ТИ продължавай да се мислиш за критерий………………….

  Reply
 8. Мило дете, след близо 20 години обещания, илюзии и откровени лъжи за отварянето на границата при Ивайловград, което обезсърчи хиляди хора и ги доведе до отчайващо състояние, превръщайки ги в емигранти в собствената им родина, трябва да се говори истината.

  В дописката си трябваше да посочиш имената на онези гърци, които “твърдят, че ще спазят срока и границата при Ивайловград ще бъде отворена до края на годината”.

  Но ти няма как да го направиш, защото си преписало, и то нескопосано.

  Reply
 9. Господин Мадам Тонка (как завършено звучи само), това, че някой ще Ви говори на “Ви” въобще не означава, че ще Ви уважава. И незнам какво очаквате от сайт, който се опитва да приравни хората, които се интересуват от Ивайловград на едно ниво???

  Reply
 10. Ще си пиша каквото и както си поискам.
  А 20 години ги дават обащанията, такива като теб 😉 Хора от твоето поколение и манталитет като твоят 😉
  Хора, които не могат да приемат, че някой може да има собствено мнение. Хора, които не могат да разберат как някой може да се изразява свободно, без да се съобразява с някакви правила и норми. Все пак, г-н журналист аз не съм като вас 😉 Аз съм свободен човек 🙂

  Reply
 11. Г-н Pluton (как звучи само), нима Вашият сайт “се опитва да приравни хората от Ивайловград на едно ниво”. В една демократична страна едва ли има по-тъпа цел.

  Отрицателната частица “не” се пише отделно от глагола. Затова трябва да Ви направят ревизия на свидетелството за основно образование.

  Ограмотете се малко, преди да се обявите за редактор.

  Reply
 12. Хихи. Ти май освен да избиваш комплекси, опитвайки се да наставляваш хората из Интернет, друго смислено нещо можеш ли да правиш 😉
  Досега не бях чувал, някой да държи на правопис, особено при коментарите 😉

  И да ти кажа, с нищо не помагаш. Само пълниш сайта с безсмилени мнения…

  Reply
 13. Последно: пишете си свободно глупостите. Жалко за този толкова пострадал град. Имало още от какво да тегли.

  Reply
 14. Какво да тегли? Какво? Я ни кажи, че нещо не се сещам. Като няма какво да напишеш, по-добре си замълчи.

  Reply
 15. Ето, говоря Ви на “Ви” и пак не сте доволен! Съжалявам пич! Не знам какви си се захванал тука с нас, но знам, че не ние сме важните, нито аз, нито админ, ното който и да било. И не е важно, какво сме написали и как, важното е ивайловградчани (дори да не живечт в Ивайловград) да получават информация.
  Освен да правиш безсмислени забележки с които нищо ме постигаш, друго имаш ли да кажеш. Дали информацията е преписана или не мане хич не ме интересува. Едва ли в. “Нов живот” се чете повече от този сайт в Ивайловград. Сигурно ТИ (стига съм се правил, че те уважавам), като журналист не си преписвал никога?! А вестници не чета, но постоянно ровя из наши и чужди сайтове за различна информация и ми е направило впечатление, че всеки преписва от някъде и аз не виждам нищо лошо, защото не може всеки да чете на друг език и не всеки отваря конкретен сайт, от който идва информацията. Сигурен съм, че тези неща са ти ясно по-добре от колкото на нас и за това не разбирам какъв ти е проблема, дори нещо да е преписано!!!

  Reply
 16. Качил съм няколко снимки 😉

  Обаче духаше силен вятър дето щеше да ми отвее статива и са малко размазани.

  Ххаха. Плутоне, сложил съм апарата на статива и ще снимам. Взел съм и спусъка да не мърдам, цъкам да фокусира и гледаш стабилизацията се мъчи да компенсира вибрациите от вятъра образа все едно плува майна. Не ми се беше случвало. Лудница 😉

  Reply
 17. Ама като монтираш на статива не изключваш ли стабилизацията??? И щом се получава така, тогава по-добре от ръка или лягаш долу и подпираш на земята (ако няма заметресение тя си стои и не вибрира) хихихиаихаихиаих (спам)

  Reply
 18. Как да я изключиш като духа нечовешки вятър 🙂 Не става. Трябваше да си взема противотежет 20-30 кила 😉

  Reply
 19. а бе Тонке какшо си се заинатила като магаре на лед. аз например от тука разбрах че правят пътя. и снимки някакви видях и съм доволен. и да е преписано поне разбрах какво се случва а живея в Ивайловград и не съм чул ама неска ще разпитам. важното е да се научава какво се случва

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.