Мечка в община Ивайловград

мечка, гора, ивайловградскоПреди около две седмици, след сигнал за нанесени щети на кошери в пчелин в района на ивайловградското село Соколенци полицията установява, че извършителят не е човек, а мечка.

От много години в Ивайловград не се е чувало за набези на мечки. Бях чувал разни ловни истории, че преди много години е имало мечки в нашите гори, а също и елени. Сега от тях няма и следа. Само тази година се носеха слухове, че по време на едрия лов са видели една кошута и нищо повече. Сега се е появила мечка. И това не е слух. Направени са снимки от следите на мечката, в района около пчелина, които всеки ловец би различил много ясно. Сигнали за друг екзлемпляр от същия вид са подадени по същото време и от района на село Мезек, свиленградско.

А иначе самата община Ивайловград е една от най-големите в България. Тя разполага с над 500000 декара гори, като горско стопанство Ивайловград е на първо място по площ в България. Друго, което е много важно да се отбележи, че Ловното сдружение  в Ивайловград е извън НЛРС-СЛРБ. Да се надяваме, че ще си остане такова и в бъдеще. Да се надяваме и че ще има повече дивеч в ивайловградските гори и по-малко бракониери. Понеже това е едно хубавите неща, които си имаме.

Качил съм едно клипче за гората и няколко снимки на следите на мечката 🙂 Дано ви харесат.

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/gorata_ivaylovgrad_12.flv width=300 /]

мечи, следистъпки, мечокдиря на мечка

1 thought on “Мечка в община Ивайловград”

  1. Мечешки стъпки, от палави, мечешки лапички! Ако не прави пакости, се радвайте, че имате такова разнообразие от животни, и такова богатсто от гори и чист въздух. След време мечките, горските животни и чистия въздух ще са лукс.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.