Събор на Илиева нива на 05.06.2010

илиева нива, 2010Тазгодишният събор на Илиева нива ще се проведе на 5-ти Юни. Мястото е мемориалния комплекс, който се намира до село Глумово, ивайловградска община.

Както някой от вас помнят миналата година съборът беше отложен след трагедията в местността при връх Бакаджик. Тогава той беше насрочен за края на месец май и програмата за събитието включваше литургия в село Плевун, спектакъл в Ивайловград и поклонения пред различни паметници в общината.

За тази година нямам информация каква ще е програмата. Може би ще е по-съкратена от миналогодишната, която включваше 2 дни. Също така кметът на община Ивайловград Стефан Танев отправи апел към всеки, който може да помогне с финансови средства, които да послужат за организацията на събора.

Освен всичко друго трябва да се спомене, че последните година зачести вандалщината и кражбите от мемориала Илиева нива. Крадците посегнаха дори на пеметниците на загиналите деца.

Сметка, на която се събират средствата:

Община Ивайловград
IBAN:BG41UBBS80023300136333
BIC: UBBS BGSF
ОББ клон Ивайловград
Ден на тракийското дете

9 thoughts on “Събор на Илиева нива на 05.06.2010”

 1. Виж сега. Казал съм си, че няма повече да се ядосвам на такива дребни души като тебе. Просто ще ги подминавам с усмивка…

  Reply
 2. Към Barba Yani – такива боклуци , като теб нямат място във форума. Това може да го напише само човек, който не познава adminа.

  Reply
 3. Аз, като по-прост – да попитам: какво прави тази естрада ( сцена , подиум) на самия мемориален комплекс “Илиева нива ” ? В “програмата ” пише : национален тракийски събор – ден на тракийското дете . Това ли е мястото и повода за събор и празник – годишнината от гибелта на избитите от турците деца грез 1913 г. ? Какво става на практика? Панахида и поклонение – и в същото време разпънати сергии с прашки и сутиени , пиене на бира ( с последващи физиологични нужди ) , лапане на кебапчета , друсане на хора и ръченици ! И всичко това върху костите на жертвите! Егати и извратеното чувство за почит и поклонение ! Това е направо кощунство !!!

  Reply
 4. На естрадата ще прожектират филми от некое подвижно кино………
  БТР са ВЕЛИКИ !!!!!!!!!!!!!

  Reply
 5. “Селянино” ,защо не попиташ още малко , за да разбереш кой стои зад този водевилен пасквил , използващ за параван това свято място? Точно така , същите тези червени доносници ,които преди стояха на входа на черквата ,за да видят кой влиза там и да отидат да го изпеят на ДС.Сега същите тези атеисти и богохулници станаха най-вярващи от всички и по -големи католици от Папата. Но това е по-малкото зло. По-интересното е ,че не се спират пред никакви морални категории ,само и само да хвърлят прах в очите на хората , да си направят поредния ПИ АР и да вдигнат пушилка , на фона на нищонеправенето години наред.

  Reply
 6. Съборът на Илиева нива е не само ден на поклонение пред невинните жертви, но и зов към поколенията, към власт имащите да направят всичко възможно децата на България да са щастливи.
  Браво на община Ивайловград и на тракийци, които въпреки мъката и страданието, събраха сили да направят паметен ден, на който с песни и танци се почита един неизживян живот

  Reply
 7. “Панаири , панаири” – Лили Иванова
  “Лозунги , лозунги ” – Патриот (някакъв).

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.