Границата с Гърция при Ивайловград отваря Септември

границата, ивайловградското село славеево, отваряПоследните новини около границата с Гърция при ивайловградското село Славеево са, че тя ще бъде отворена за постоянно Септември месец на тази години. Новините бяха потвърдени от гръцка страна.

Информацията към момента е, че границата с Гърция в Ивайловград ще отвори за постоянно до 10.09.2010. До тогава ще бъде отворена почти всеки уикенд. Към момента сме получили информация за две дати за официалното и отваряне – 5-ти и 10-ти Септември. Да се надяваме, че този път новините са истина!

Отварянето на границата при село Славеево е една добра новина за всички ивайловградчани. Всички знаем, че града се съживява през дните, в които е отворена границата. За последно границата при село Славеево беше отворена за Мистериите на Хухла. Тогава града се напълни с гърци, които заляха заведенията и магазините.

Повечето от гърците посетиха Ивайловград заради ниските цени. Особено ниски за тях, са тези на горивата. Бензина и дизела в Ивайловград е на цени с 70-80 стотинки под тези в Гърция. Това доведе до опашки по бензиностанциите в Ивайловград, като на тази на Станимир горивата бяха изчерпани още в ранния следобед. Привечер бе доставено ново гориво и гърците отново зачакаха и така до полунощ. По-голямата част от гърците зареждат гориво точно на нея, понеже на бензиностанцията на Петрол не приемат валута. Лично аз се радвам на този факт, защото така парите отиват при някой от Ивайловград.

Искам да спомена и нещо, което ми направи лошо впечатление. В някой от заведенията в града, при отваряне на границата с Гърция се измислят нови цени за гърци специално за случая. Тези цени никак не са ниски и гърците започват да усещат, че се опитваме да ги прецакваме. Това беше споделено лично от грък посетил Ивайловград за пореден път. Тези повишавания на цените вече отблъснаха много от туристите по морето. Няма да се учудя ако същото се случи и с гърците в Ивайловград. Все пак никой не обича да бъде прецакван. Пък и като те прецакат няма да оставиш бакшиш, следващия път няма да се върнеш там и ще споделиш лошите си впечатления с приятелите си!

7 thoughts on “Границата с Гърция при Ивайловград отваря Септември”

 1. Дано е отворят за постоянно таз граница че Ивайловград умира бавно но славно!

  Собствениците на заведенията постъпват много глупаво със тези си действия като гонят бързо забогатяване, но не сид ават сметка че никой няма да иде следващия път там…
  Колкото до бензиностанцията на петрол… аз лично не съм стъпвал там откак им извиках комисия…
  Какво става със третата бензиностанция в града?

  Reply
 2. Карадимов заведението беше дигнал цените се едно си на Слъчев бряг. Те са гърци че са гърци ама не с лошото. Само тая граница като я отворят да не се вдигнат цените в Ивайловград че те и без това не са ниски на храните и на стоките че съвсем ще замре града. Границата сигурно ли е че ще се отвори септември или това са някакви предизборни агитации в Ивайловград. Аз не съм чула да има скоро избори в Ивайловград? Вие чули ли сте че на мене ми прилича пак прах в очите на хората

  Reply
 3. Ми стискай палци да не е прах в очите 🙂 то вярно от доста години ги слушаме тез приказки но…

  Reply
 4. Надявайте се границата при ивайловград да отвори скоро. Нали знаете, че надеждата умира последно. Ивайловградчани се надяват на отваряне на границата вече не помня от кога. И сега е така и сега няма да я отворят. Ивайловград винаги е бил забравено от бога и царя място.

  Reply
 5. Очаквам Клара Маринова да прочете този сайт и удоволетворено да си отдъхне от дадените предизборни обещания към ивайловградчани .
  Дано всичко това не е ,,кьор-фишек”

  Reply
 6. Аз пък дочух, че пътя от гръцка страна ще бъде оставен само на чакъл (макадам), защото не са им стигнали средствата за полагането на асфалт. Иначе наистина се говори, че ще отварят за постоянно Септември, но чух и друго – че няма да стане докато кмета на общината не стане от ГЕРБ!!!

  Reply
 7. Е не е гот да не полагат асфалт 🙁
  Иначе отварянето на границата в Ивайловград е почти сигурно 🙂 Ама да ще видим какво ще стане. Слухове много в Ивайловград, ама малко неща се случват 😉

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.