Бойко и Папандреу отварят границата в Ивайловград

гкпп, ивайловград, славеево, бойко борисов, границаПремиерите на България Бойко Борисов и на Гърция Георгиос Папандреу ще присъстват на официалното отваряне на границата в Ивайловград. Това ще се случи на 9-ти септември, когато ще стане факт новият ГКПП край Ивайловград.

Днес беше сложен край на споровете и слуховете около границата в Ивайловград. Отварянето на граничен пункт при Ивайловград е насрочено за 9-ти септември по случай 130-тата годишнина от началото на дипломатическите отношения между Гърция и България. Това стана ясно днес на съвместно заседание на правителствата на България и Гърция в резиденция Бояна. Там Бойко Борисов покани своя гръцки колега да отворят заедно новият ГКПП до Ивайловград.

Заедно с това Бойко Борисов изрази надеждата си за скорошното ни приемане в Шенген, което ще отвори не само границата при ивайловградското село Славеево, но и навсякъде другаде.

Лично аз се радвам, че най-накрая границата в Ивайловград ще отвори за постоянно. Дано Ивайловград живне малко и дано да не се вдигнат цените! Това последното го казвам като се надявам търговците и ресторантьорите в Ивайловград да проявят малко бизнес мисъл и да забравят алчността и лакомията, защото така не се печели. Поне не за постоянно!!!

12 thoughts on “Бойко и Папандреу отварят границата в Ивайловград”

 1. Те цените, че ще се вдигнат то е ясно и нормално, това няма как да не се случи, но дано и доходите на ивайловградчани се вдигнат и всеки да усети, че живее на ГКПП! Всеки който разбира малкоп от БИЗНЕС ще вдигне ЛЕКО цените, но това автоматично трябва да вдигне и заплатите на служителите при същия бизнесмен и това е разковничето на цялата работа!!! СПОРЕД МЕН!

  Reply
 2. Аз говоря да не ги вдигнат така, че вместо да имат оборот и много клиенти, да имат
  двама клиента на кръст, които да купуват някакви скъпи яко скъпи неща. Пък и от
  друга страна ако вдигнат много цените в Ивайловград с отварянето на границата
  Свиленград ще стане доста по примамлива дестинация за пазар и кръчми, така че
  търговците трябва много да внимават!

  И пак казвам, че оборота, а не високите цени са важни!

  Reply
 3. Ми дано не ги вдигнат, но като знам как всеки ламти за пари и гони бързата печалба…

  Reply
 4. Пътя ще е асфалтиран само от българската страна! Гърците ще го асфалтират някой друг път 🙂 Казват че следващата година ама невидяна работа. Ама той дори и без да е асфалтиран пак е по добър от пътя към Ивайловград през Дъбовец 😉
  Но ще почакаме и ще видим.

  Те гърците като гледам колко години правят международния път Е-85 смятай колко ще правят този към Ивайловград. Все пак единия път води към Европа и още не е оправен, навсякъде е в ремонти и т.н. а този води само към Ивайловград 😀

  Reply
 5. Жалко за ентусиазма ви, но ББ няма да открива ГКПП край Ивайловград, а президентът Георги Първанов. А заслуга за подписването на Сбогодбата за отваряне на нов ГКПП няма нищо общо с ББ а хората, които упорито работиха преди него.

  Reply
 6. Patriote patriote kaji si napavo che iskash da kajesh che komuniagite sa otvorili granicata. Samo deto vidiahme kak te sumati godini obeshtavat i nakraia doide Boiko i otvori nqkolko punkta za 1 godina! A ti si razpraviai, che zaslugata bila na tiq deto tolkova godini ni lyjat che ei segichka chte otvori. Na vas komunistite ve e dalechno vsichko choveshko. Samo znaete da typchete, lyjete, kradete, unijavate i podtiskata. Zatova moje da se spori koe robstvo e bilo po-loshto. Turskoto ili komunisticheskoto. Izmet takava

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.