В събота се открива ловен сезон 2010

ловен сезон, 2010, птичи лов, ловЕто че отново дойде време да се открие ловния сезон. Тази година ще бъде открит с началото на птичия лов на 14 август, събота. Както всяка година започва с лов на гривяци, гургулици,пъдпъдъци, яребици и друг пернат дивеч.

Тази година откриването на лова съвпада с празника на Съюза на ловците и риболовците и Дните на лова и дивеча от 6-ти до 14 август по време на които в цяла България ще бъдат проведени ловни събори, ловни вечеринки, водосвети и празнични трапези. Ще бъде чествано и откриването на нови ловни домове и хижи. През октомври пък се открива ловният сезон за едрия дивеч, който ловджиите чакат с по-голямо нетърпение. Някой от дружините ще отпразнуват откриването с чевермета, а други с курбан. Председателят на съюза на ловците и риболовците Иван Петков призовава всички ловци и риболовци да бъдат съзнателни и да пазят природата.

Интересното е и хубаво за нас ловците от Ивайловград, е че ловното дружество в Ивайловград е извън НЛРС-СЛРБ. Друг любопитен факт е, че тази година не бяха проведени ловни изпити в Ивайловград, може би защото нашето стрелбище не отговаря на разни критерии. Друга причина, която се обсъжда в ловните среди в Ивайловград е това, че някой има изгода хората, които трябва да бъдат изпитвани да се пренасочват към други градове и ловни сдружения! Естествено в околните сдружения имат интерес, при тях да има повече записани за изпит.

Пожелаваме наслука на всички ловджии и дано този сезон бъде по силен изпълнен с повече приятни емоции от предишния!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.