Кола се запали пред болницата в Ивайловград

пожар, кола, изгоря, ивайловградВ следствие на изключителните горещини в Ивайловград имаше няколко леки пожара. При един от тях, лек автомобил Фиат изгоря пред болницата в Ивайловград. Изгорял е целият като най-засегнати са задната част и купето на колата.

Според органите дирекция Пожарна безопасност на причината за пожара в лекия автомобил е късо съединение. Освен автомобила са изгорели багажът и документи на собствениците, които в момента на пожара са били в болницата на преглед.

През изминалата седмица в ранния следобед в района на бившето поделение на МНО се запалиха стърнища и бараки. Пожарът беше локализиран и потушен благодарение на бързата реакция на пожарникарите. Предполага се, че той е в следствие на невнимание, високите температури и сушата.

И един съвет към всички, които са решили да използват телефон 112. Ако имате възможност моля ви, не го правете! Обадите ли се там ще се натъкнете на неадекватни полуидиоти, които и представа си нямат какво всъщност вършат и най-много някой да загине! И това ще стане първо, защото ще ви отнеме страшно много време да обясните от къде се обаждате, след това те ще се чудят с кой първо да се свържат и докато обаждането стигне да съответната служба на местно ниво вече може да е твърде късно!!! Защото ако не знаете, телефон 112 се обслужва от диспечери, които представа си нямат къде е Ивайловград!
Качвам снимки от изгорялата кола, от пожара до менеото и от един пожар до Бялополянския язовир, при който се опитвах да обясня на тези от 112 къде да изпратят пожарната!

Не знам дали в момента са спрели телефоните 150, 160 и 166, но има планове да ги закриват. Затова най-добре да имате записни директните телефони в Ивайловград на Пожарната, Полицията и Бърза помощ. Със сигурност при директно обаждане на тях може да разчитате на по-бърза и адекватна реакция!

Сега като се замисля може би е по-добре да се обадите на двата телефона за по-сигурно. Все пак живеем в България, за жалост!

Снимки на изгорелия автомобил и на пожарите

1 thought on “Кола се запали пред болницата в Ивайловград”

  1. Телефоните на пожарната, полицията и бърза помощ са:
    03661/6111- полиция;
    03661/6177- пожарна;
    03661/8026- Бърза помощ

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.