Успешно откриване на новия сезон за едър дивеч

ловен сезон 2010, откриванеТази събота беше открит едрият лов. В Ивайловград ловните дружинки откриха лова на дива с свиня с традиционните чевермета и празненства. Някой дори имаха слуката да отстрелят прасета още през първият ловен ден.

Новият ловен сезон за едър дивеч е вече открит. В България и в ивайловградско се ловуват предимно диви прасета, като това е любимият лов на повечето ловджии. Както всяка година и тази откриването съвпадна в гроздобера, а знаем че виното и лова са доста тясно свързани. И тази година ловните дружинки започнаха излетите с традиционните празненства, агнета и чевермета. Освен празненствата някой от дружинките имаха слуката да отстрелят дива свиня на самото откриване. Времето беше идеално за лов и единственото, което все още пречи на ловците с шумата по гората, която още не е опадала и затруднява малко ловдиите.

Една от тях е ловната дружина, ловуваща в района на село Карловско. глиган, откриването, иван На последната гонка майстора на снимката по-долу отстреля като викач мъжко диво прасе, с тегло над 200 килограма. Повече снимки от успешния лов може да видите в галерията.

Пожелавам на всички ловджии много слука и приятни емоции и през този сезон!

3 thoughts on “Успешно откриване на новия сезон за едър дивеч”

  1. Голямо свине сте утрепали бре. Пу машала голяма работа. Айде дано всички дружинки в Ивайловград тая година да утрепят повече такива шопари и да имат хубава слука. Дано наща дружина да падне някой такъв шопар че тая година още не сме трепали.

    Reply
  2. Имате грешка в информацията за човека, отстрелял това диво прасе. Майстора определено НЕ е този от снимката 🙂

    Reply
  3. Няма никаква грешка…точно той си е “Майстора”…..от името на ловната дружинка потвърждавам горенаписаното и сниманото ….!!!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.