Митничарското село на брега на язовир Ивайловград

митничарско село, язовир ивайловград, вилиПоследната седмица Националната Агенция по Приходите започна разследване с помота на хеликоптер на луксозни имоти в България. Едно от местата, които са посетили инспекторите е язовир Ивайловград.

Както може би всички ивайловградчани знаят, в близост до хижа Арда на брега на язовир Ивайловград от години има построени множество супер луксозни вили, повечето от които собственост на митничарите работещи на митницата в Капитан Андреево. Вилите там са наистина луксозни и скъпи. Всеки който е пътувал е виждал нови модели джипове Мерцедес, БМВ, Порше и т.н. да завиват по разбития път към хижа Арда след село Дъбовец. Даже преди време имаше история за някакъв бизнесмен, който беше засял стотици декари царевица на другия бряг на язовир Ивайловград с единствената цел да ходи на лов там. Казват че за да може да закара ловния джип от другия край на язовира си купил лодка, с която да го превозва. От тук може да си представим с какви средства разполагат хората имащи вили в митничарското село!

На снимката на google ясно се виждат басейните на вилите. Може да влезете да разгледате ако ви е интересно, като за да не го търсите използвайте сления адрес – снимка на гугъл на митрничарското село на язовир ивайловград

Та тези дни Агенцията по приходите е започнала мащабна акция, като едновременно с това Нова телевизия провежда журналистическо разследване по случая. Отделно всички медии тези дни непрестанно бълват една и съща новина по случая. Качил съм ви видео от предаването на Нова телевизия, в което може да видите много интересни кадри от митничарското село на брега язовир Ивайловград

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/qzovir_ivaylovgrad_mitnichari_24324.flv width=400 /]

http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Ivaylovgrad,+Haskovo,+Bulgaria&ll=41.635039,25.980429&spn=0.002394,0.007725&t=h&z=18

12 thoughts on “Митничарското село на брега на язовир Ивайловград”

 1. Неделя – 10.10.2010 г., 19:30, Темата на Нова – СПЕЦИАЛНО ЗА МИТНИЧАРСКОТО СЕЛИЩЕ ДО ЯЗОВИР ИВАЙЛОВГРАД

  Reply
 2. Хаха чухте ли Борисов в новините? Бил казал да търсят законови вариянти за събаряне или изземане на вилите 🙂 Погнаха ги яко!

  Reply
 3. “виждаш сламката в очите на другия, а не виждаш гредата в своите очи. … “

  Reply
 4. Всички медии по цял ден само за това дават! И така вече цяла седмица! Но дали ще проверят и крайбрежията на другите язовири в България!??

  Reply
 5. Вече около една седмица не спират да говорят за вилите на язовир ивайловград. Бойко си прави голям пиар с тая работа. Дори иска да уволнява шефа на митницата в свиленград. А защо не уволни всички данъчни и т.н. шефове в софия позволили да има хиляди огромни имения в богаташките квартали. Бойко да ги подхваща и тях а не само с нашия язовир да се занимава. Все пак има къде къде по незаконни и луксозни строежи по морето но никой не ги бара тях нали.

  Reply
 6. Бойко избърза с тази ПР акция: изборите са октомври’ 2011 год., а хората забравят бързо даже да са така показни…..

  Reply
 7. Не забравяйте следното. В момента текат проверки в цяла България, но медиите говорят само за незаконното строителство по язовир Ивайловград. Във всички новини е митничарското селище. Непрестанно, а там има вили още преди началото на прехода. Защо никой не е казал нищо досега. Явно защото сега ще трябва да се сменят митничарите по Капитан Андреево с ГЕРБ-ери, които да пренасочат потока от пари към управляващите и бати Бойко. А това, че в момента всички говорят за Ивайловград и се трупа негативно мнение за този красив малък град не е хубаво. А и не съм чувал да има митничари в Ивайловград.

  Reply
 8. Само глупости! Да са казали, че митничари от Ивайловград държат вили? Да са казали че само там има незаконни строежи? Нима не даваха материали от София и Пловдив? Очаква се да минат и по черноморието. Нашумяването на темата за селището на язовира идва от там, че изобщо на картата а и не само на нея няма нищо отбелязано, а в действителност има цяло селище! Защо не са ги закачали досега? Сега вече ги закачат! Изчезва вече шуробаджанащината! Нима няма да има наказани? Нима разкриха малко зделки? Замислете се кое правителство за такъв период от време е направило толкова неща и пак казвайте че всично е пр! Хората които обещаваха, че за 800дни ще оправят България или бате Серго? Оправиха е… Много кирливи ризи илезнаха и много ще излизат… На много хора номерата им не вървят вече…

  Reply
 9. Митничарите и другите подобни аз хич не ги мисля. Особено тези, които имат пари да си направят вила на място, което водата го залива почти всяка година. Знаете че като прелива язовир Ивайловград нивото му се качва до 2-3 метра над преливниците! В момента е поне 1-2 метра надолу. От репортажа се видя че ако се качи с 4 метра водата в язовир Ивайловград ще залее доста вили. И тя се качва. Ама на тия не им дреме. Така че аз лично хич не се притеснявам за тях.

  Помня някой от тия, дали Паришевите, дали Наско Сталев преди си имаше ЛЪВ на Ставри Димитрово. Е добре бе джанъм, колко струва тоя лъв и да го внесеш незаконно в България. Вярно май беше малко лъвчето ама все пак. Сигурно десетки хиляди. И то за голяма котка. Така че се прави сметката за какво става върпос. Или пък да засееш няколко стотин декара и за да ходят прасетата да ядат и ти с джипа, качваш го на лодката, през язовир ивайловград и от другия край на лов. Ебаси лодката, бих казал и ебаси ловуването.

  Затова не ги мисли. Показват се мускули и държавата си събира парите от същите тия хора, на които и ги дава. Просто сега и трябват повече и затова! След година две ще им ги върне и то многократно 😉

  Reply
 10. Когато бивши или настоящи държавни служители (в случая – митничари) са нарушили законите на държавата, заграбвайки за лични нужди държавна земя и застроявайки я с незаконни постройки, става дума за престъпление с висока обществена опасност. Такива хора трябва да бъдат съдени безкомпромисно и незабавно с цялата строгост на закона! Противното би означавало узаконяване на деянията им, което най-малкото ще е поредния пример за безнаказаност пред обществото.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.