Драма на язовир Ивайловград с бракониери и мутри

бракониери, язовир ивайловград, мрежиВчера се е разиграла драма на язовир Ивайловград, в която са участвали бракониери, служители на МВР, АИРА, Румен Анастасов и неговите охранители. Заловените бракониери твърдят, че са били бити от охраната на Румен Анастасов.

Снощи около 8 часа нещатните сътрудници на агенцията по рибарство при проверка на язовир Ивайловград са забелязали бракониери, които пускат мрежи. Те са спрягани като охрана на Румен Анастасов известен като Козела и охрана на самия ивайловградски язовир, който и зарибяват! При опит за залавянето им единият от бракониерите е скочил от лодката, преплувал язовира и стигнал до Камилски дол. Действията са се развили в местността Поповата бохча край Горноселци. По късно след издирване той е задържан. Интересното в случая е, че днес, след вчерашната акция също са открити голямо количество мрежи в язовира.

След залавянето на бракониерите отново се заговори за незаконните постройки по язовир Ивайловград. Освен за тях от около години и повече в Ивайловград се говори и че нещатните сътрудници на ИАРА упражняват насилие срещу нарушителите. Дали това е така не е ясно, но е ясно че язовир Ивайловград не спира да влиза в новините.

По Интернет и вестниците се появиха снимки и новини, че служителите са заловили 50 чувала с бракониерски мрежи. Интересно как точно са ги заловили тези чували с мрежи и се чудя бракониерите направо с чувалите ли пускат мрежите в язовира? Гледах и снимки на едни купчини от всякакви мрежи, които служители на реда унищожават. Интересното е, че имаше най-различни мрежи. Из Ивайловград се говори, че освен заловените стотици метри мрежи, за пред медиите се донасят още няколко пъти по толкова и се изгарят заедно с тях. Може би това е вярно, а може би не! А може би мрежите са намерени в бунгалата или в лодките на бракониерите. Ясна информация в медиите не е предоставена.

Другото интересно, което се спряга из медиите е, че бракониерите имали полицейски чадър, защото били освободени след като е образувано производство и са им снети показания. Някой който е запознат може ли да обясни, дали бракониерите трябва да бъдат задържани след като им е съставен акт, досъдебно производство и са им снети показания? Защо да ги задържат, след като законовите действия са извършени?

Сега всъщност, сега като се замисля за насилието, аз от малък си мечтая някой да направи нещо на тия десетките нагли бракониери по язовир Ивайлвоград и Бяла река. То не бяха бомби, мрежи, ток, химия и какво ли още не. Еми народа го е казал, каквото повикало, такова се обадило! Така че като държавата не прави нищо е добре, че го прави някой друг! Пък и Румен Анастасов Козела редовно зарибява ивайловградския язовир със собствени средства. И друг да беше и той щеше да се ядосва. Не може нищо да не даваш а да получаваш!

Източник и снимки: http://haskovo.info

ивайловградския язовир, вили на бракониери

козела, язовир ивайловград, сътрудник на иара

21 thoughts on “Драма на язовир Ивайловград с бракониери и мутри”

 1. Хаха таз вила е знам 🙂 Между другото там съм срещал доста мрежи! Колкото до това как се търсят мрежите… лодката, въжето и ченгелите. Един доста прост и ефикасен начин 🙂

  Reply
 2. Похвала заслужава всеки, който е социално отговорен!
  Бракониерите извлачиха рибата от всички язовири на България!
  Да се наказват СТРОГО трябва!
  Дано има повече хора като Румен Анастасов, които зарибяват и помагат при опазването!
  Поздравления за успешната акция на ИАРА!

  Reply
 3. Хайде стига!
  Щом някой се обяви против установеното статукво на БРАКОНИЕРИТЕ в Ивайловград и
  става МУТРА!
  Всички момчета участвали в акцията са служители или сътрудници на ИАРА!
  ЗАКОННИ СЪТРУДНИЦИ!

  Reply
 4. Добре де, ВИС-2 какво беше ще обясниш ли като си толкова компетентен. Може би нещо като Тимур и неговата команда. Социално отговорни момчета, занимаващи се с дейности коя от коя по законни!!! Айде моля ти се, няма нужда!
  Сигурно шефа му Георги Илиев го убиха защото помагаше на бабите в квартала!

  Reply
 5. хората на козела ни превеха проблеми че ловим с въдиците миналото лято. мислят си че язовира е тянен. обикалят и правят каквото си искат защото козела има пари и не им пука. нещо чудно и да са наритали някой. не ги е страх че някой ще каже нещо защото у който са парите у него е и власта. язовир ивайловград е на всички не само на тоя който зарибява и се мисли за собственик. ние защо плащаме тия билети всяка година да идват някакви козели да ни казват къде можем и къде не можем да ловим ли.

  този козел като е толкова праведен той знае ли че по законите в българия водоемите са държавана собственост и никой не може да ограничава достъпа до тях пък камо ли да си загражда където иска.

  а бракониерите на язовир ивайловград са много. все едно никой не знае че в село покрован всеки втори продава риба. и в селата към маджарово малки воден и т.н. ама никой нищо не прави. все едно иара не знаят. сътрудници били. глупости. всички са я кюпа и страдаме ние обикновените рибари дет си плащаме билетите и се мъчим с въдичките.

  Reply
 6. Бракониерите трябва да ядат бой да ги глобяват и да им отнемат и лодки и всичко. Браво на Козела. Може да е мутра ама поне прави нещо. Тия от Покрован някой няма ли да ги спре. Ако някой поиска сега може да иде и да купи жива риба от Покрован. Хваната от язовир Ивайловград. Продават риба и на хората и зареждат и магазини из Хасково. Това прилича ли на нещо. Всички знят че от Покрован може да се купи риба ама никой нищо не прави. Браво на Козела. Даже да иде в Покрован и да ги подпука наред. Сичките. Бой докът се научат. Нека Козела да се съсредоточи около Покрован и да ги хване и да ги прави каквото си иска.

  Reply
 7. Пълната простотия! Язовира не е частен имот, че да се предприемат подобни действия от частни лица… В никакъв случай не подкрепям бракониерите, но пък това със саморазправата е супер нагла работа! Аз досега съм нямал проблеми на язовира като съм хващал риба. Невярвам някой да почне да ти се дърви заради пет риби хванати с въдица…

  Reply
 8. Хей ХОРА!
  ОЧАКВАЙТЕ ИНТЕРЕСНА НОВИНА ДРУГАТА СЕДМИЦА!
  ИМА КЛИПЧЕ, ЗАСНЕТО НА ТЕЛЕФОН КАК БРАКОНИЕРИ ПУСКАТ МРЕЖИ В ИВАЙЛОВГРАД И НИЩО НЕЗНАЕЩИЯТ ЗА БРАКОНИЕРИТЕ ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА СТРЕЛЯ ПО ДИВИ ПАТИЦИ ОТ ЛОДКАТА!

  ДАЛИ ЩЕ ИМ ХАРЕСА ДА СЕ ГЛЕДАТ ПО БИ ТИ ВИ, А?

  Reply
 9. Абе верно ли, че в Ивайловград сте се обединили бракониери, полицаи, прокурор и журналисти да мислите АЛИБИ на Бъчвата?
  Трескаво се съчинявали истории как да се изкара Бъчваря жертва на самоуправство!
  Браво бе!
  Страшни сте!
  Но хитрата сврака с двата крака. Има сред вас един, който е записвал разговорите и най- услужливо ги е предал на по-големите полицейски началници. То е ясно, че тия от града са в кюпа.
  Как няма като редовно им носят бракониерска риба!

  Reply
 10. Абе Админ,
  Бъчваря да не ти е брат!
  Много яростно го защитаваш и плюеш по Румен! Никой никога не му е бил шеф и с незаконна дейност не се е занимавал!
  Това само завистници могат да го говорят!
  Супер точен човек е и който го познава лошо не може да каже!
  Рибарите го поздравяват и му пращат подкрепата си! Вино му пращат , мед! Благодарни са хората кой с каквото може.
  Преди имаше само жаби и змии в язовира. И вие от Ивайловград бяхте одрали и дъното.
  Голямо гнездо от оси сте. Много ми е интересно за тоя клип, дето ще излезе какво ще кажеш. И за заговорите на полицаите и Бъчвата. Май ви разровиха мравуняка!
  Я си напиши името щом си толкова запознат!
  Като имаш какво да кажеш както в статията , защо не си подписа името?
  Или плюеш тайно и се скатаваш.
  Кажи от къде имаш информация кой каква незаконна дейност има.
  Може пък и дело да ти спретнат за разпространяване на уронваща престижа информация?
  АДМИН!!!

  Reply
 11. Явно или не си прочел както трябва затова не си разбрал, че не защитавам никой и дори одобрявам действията като това да зарибява язовира и да сътрудничи на ИАРА на Румен Анастасов.

  И къде точно защитавам бракониерите? Просто ми е интересно как може журналистите да пишат едновременно, че са открити 600 метра мрежи, после 50 чувала и т.н.

  И къде точно пише, че някой е упражнявал незаконна дейност? Я ми го цитирай. Къде пише еди кой си е упражнявал незаконна дейност?

  И тук са написани са цитати от медиите и анализ на информацията. Нищо повече!

  Reply
 12. И най-важното е, че ако си чел какво съм писал преди това, ясно се разбира, че съм твърдо срещу бракониерите. Писал съм също, че ИАРА трябва да засилят проверките и т.н.

  Ей ти един цитат от това, което съм писал:

  Според мен е добре проверките да са засилени постоянно, тъй като бракониерите са повече от рибарите. Освен всичко друго наглостта им преминава всякакви граници. Всички сме виждали колко мрежи се пускат на язовир Ивайловград дори и посред бял ден. Обнадеждаващото в случая е, че в последно време от ИАРА са засилили проверките и в повечето случаи не прощават дори на високопоставени държавни служители.

  За финал иска да призова тези от вас, които са запалени рибари и им е писнало от хилядите метри мрежи по Ивайловградския язовир към следното. Когато имате информация за бракониери съобщавайте я на ИАРА. Все по-често по сигнали на съвестни рибари биват залавяни бракониери и биват унищожавани огромни количества мрежи. Ако ние си помогнем, няма кой да ни помогне.

  Това са горещите телефони на ИАРА Хасково: 038 662 473 , 0887 212 999 , 048 870 524

  Reply
 13. мале мале… тука много яростни защитници и нападатели се навъдиха. Тук никои не плюе конкретни лица! Просто не се възприема добре саморазправата… Друг е въпроса дали е имало или не! Колкото до горе споменатото лице –> Google search. Излиза доста информация. Една част от информацията представя лицето в недобра светлина, а друга го представя в добра. Все пак да не забравяме, че това е интернет и има всякакви простотии(верни и неверни). Немисля че някой “ПЛЮЕ“ по някого и уронва престижа му! Всеки има право на мнение! Колкото до клиповете и записите… напълно е възможно! И в Ивайловград има шуробаджанащина както я има в цялата ни мила държавица. Да пуснете линк да ги видим :>

  Reply
 14. Приятели въдичари, има един случай в, който частни лица отиват при въдичар, който в момента си вади дънните въдици да ги прибира и му ги натрошават защото се било мръкнало вече, а нощния риболов е забранен а същия този момент все още е било светло, според вас чии хора са били тия часни изпълнители.

  Reply
 15. Незнам кои са, аз не съм срещал подобни хора! Рано или късно ако има такива самоволници ще попаднат на някой дрът комуняга с чивте самоделка в джоба 🙂 На повечето патрончетата им са от АК :>

  Reply
 16. АДМИН,
  Вашият началник на РПУ натискал един от горските от Свиленград и му се скарал на четири очи, че му навлизал в територията и трябвало да го предупреждава кога ще има проверки. Може би да може той от своя страна да уведоми съвестните бракониери да не влизат същата вечер.
  Тоя същия от клипа с пушката по патиците.
  В града говорят, че издирвал кой е предал клипа на телевизиите.
  Май е напълнил гащите.
  В крайна сметка, кой каквото си направи!

  Продължавай с твърдата позиция срещу бракониерите!
  Правдата винаги побеждава!

  Reply
 17. Ей ТиЛ ли си къв си,недей приказва глупости че си виждал мрежи,куки и прочее,защото няма такова нещо.И тоя Козела е голям тъпак,не е никъв че да ходи и да раздава правосъдие!!!!

  Reply
 18. преди време се запознахс въпросния румен анастасов и одобрявам действията му по зарибяване на язовира и мор за бракониерите. лошото е че всичко се прави по мутренски начини и еднолично този изявен контрабандист решава кой може и кой не да лови риба на язовира.

  Reply
 19. Много бракониери много нещо в този район. Козел ли е, крава ли е, да кротува да ме му се случи нещо.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.