Разрушават незаконното селище!

събарят, митничарското село, язовира Проверяващите от Дирекцята за строителен контрол са установили, че вилите в митничарското селище на язовир Ивайловград са незаконни. Собствениците са уведомени, че те ще бъдат съборени.

Управителят на Хасковска област Румен Данев съобщи, че е завършила проверката на ДНСК. Според нея вилите по брега на язовир Ивайловград са незаконни и следва да бъдат съборени. Собствениците имат право да обжалват в 14 дневен срок. Ако не го направят предстои събаряне на постройките. От всичките вили по брега на язовира има само 3 законни и това са:
– Вилата на началника на митницата в Свиленград Стефан Марашев
– Имението на хотелиера Румен Анастасов познат като Козела
– Вилата на свиленградския бизнесмен Росен Киришев

Всички останали постройки може би ще бъдат съборени, като държавата ще плати за събарянето на вилите. Трябва да се има предвид, че самото събаряне и извозване на отпадъците от вилите никак не е евтино и за него ще плащаме всички ние данъкоплатците. Интересно е, че вчера министъра каза, че няма пари за здравеопазване, образование, за полицаите, а има пари да събаря вили да показва мускули. Аз на това му викам малоумна история. Полицаите със скъсани кубинки, децата учат на -10 градуса, в болниците не приемат никой, но за PR кампанията има средства.

Освен всичко друго малоумно покрай тая история с митничарското село на брега на язовир Ивайловград се оказа, че пътят към него е правен с европейски пари. Браво бе. Значи не успяха да оправят пътя към Ивайловград, а оправиха пътя към несъществуващо митничарско село. Евала на община Любимец. После нямало корупция. Защо не кажат колко взеха, за това да прокарат път на митничарите? Ама защо направо не ги разследват и тях, а? Кой и колко пари прибра за път към нищото?

8 thoughts on “Разрушават незаконното селище!”

 1. Ама някой наистина ли вярва, че ще се събори нещо там?!?!?! Някоя необитаеме колибка може и да бутнат, или някой който не е наш човек и не се вписва в обстановката на селището! Аз лично не мисля, че нещо ще се случи там. Е, ивайловградските пчелари могат да го отнесат, но митничарите – едва ли!

  Reply
 2. Слави и Краси Радков щом изскочиха със скеч за Кръстника дето имал вила на язовир Ивайловград при митничарите значи много сме се прочули. Луда работа!

  Reply
 3. Админе с Влави ни говорят вете 4-5 дни 🙂 И учасниците в претендента ни споменават

  Reply
 4. Поне се настанихме трайно в новините(за добро или лошо) .Току виж си казали хората “Я да видим къде е това Ивайловград дето толкова го говорят ” и току виж тръгнал един туристически поток

  Reply
 5. Ивайловград има потенциал.
  По-скоро за добро е, че се заговори за язовира и града.
  За язовира и без това се говори в рибарските среди заради Румен Анастасов, който го зариби с 300 000 шаранчета за 5 години.
  Румен Анастасов и сдружението му Свети Никола с 4000 членове организират зарибявания и спонсорират ИАРА с бензин, за да могат горските да опазят рибата.
  Заради тази риба, която не е на Румен Анастасов- той за тези пари дето ги е дал за зарибаване може да си купува риба пет живота напред, идват хора от цяла България. Правят оборот на магазинчета, бензиностанции, хотели в Ивайловград и околните села.
  Вместо да се радваме, че има хора, които правят такива неща безкористно, ние сме склонни само да оплюваме и маскарим.
  Не бива така! По-скоро още пет да има такива като Румен Анастасов, пет пъти по-добре за хората от околността.
  Създават се предпоставки за бизнес. Като има оборот в хотелите, магазините, има работа за повече хора, увеличава се покупателната способност на населението и в без това този беден край.
  Освен каменните кариери, какво друго има в града? Тютюн. И него искат да го забранят. Какво остава?
  Трябва да има притегателни центрове!
  Име вила АРМИРА! И колко хора са я посещавали досега?
  Трябва да се мисли как да се увеличат хората посещаващи региона.
  Едно от богатсвата е язовира. Трябва да се привличат състезания по риболов, регати, да се рекламира това уникално място.
  Колкото повече външни хора идват, толкова повече приходи за населението.
  Трябва да тачим и привличаме инвеститори, а не като провинциалисти само да отричаме това, което е в явен наш интерес!

  Reply
 6. Момчета администратори,
  тъй като имате чуваемост, разпитайте за прословутия път по Европейска програма.
  Страври Димитрово било тайно село, а път му прокарали. То път си имаше, стар, на места черен, на места със стар асфалт,
  но сега трябва да е нов новеничък- хората изхарчили 600 000 лева за него.
  Защо някой не отиде, да викнем Господари на Ефира ли, не знам, да види пътя. Запълнили са 20 дупки с един самосвал асфалт.
  За 600 000лева.
  А после в Ивайловград няма пари за стягане на постройки, училища, болница и т.н.
  А незаконни постройки няма само във веселото село. Ако някой тръгне с лодка по язовира, ще стане разноглед. Има си скрити мини селца по целия язовир. Най-голямо селище имало на Покрован.
  Взимали си място за пчелин хората по 2 лева на година за 10 м2 по язовира-май ги раздавали кметовете на Ивайловград, Маджарово и там които са компетентни. Та взимат си пчелин хитреците и си спретнали къщурки. Доста мрежички имало скатанки по пчелините. Та в пчелинчетата няма пчелички, а по един или няколко търтея бракониери.
  Пишете и за тях. Дано някой ви чуе.
  Язовирът е богатство за града. Трябва да се мисли за изграждане на спортни бази за тренировки, риболовни състезания, кану-каяк.
  И без това хората по големите градове се чудят къде да избягат от урбанизацията- защо да не предпочитат да идват в Ивайловград. Да се събуди града. Да излезе от летаргията. Да има повече млади хора, а не поради липса на работа и скука да бягат накъдето им видят очите.
  Само млади хора могат да се абстрахират от старите закостенели разбирания. От закостенелостта. Дай да чакаме някой да ни оправи.
  Не си ли помогнем сами, няма кой!

  Reply
 7. Когато бивши или настоящи държавни служители (в случая – митничари) са нарушили законите на държавата, заграбвайки за лични нужди държавна земя и застроявайки я с незаконни постройки, става дума за престъпление с висока обществена опасност. Такива хора трябва да бъдат съдени безкомпромисно и незабавно с цялата строгост на закона! Противното би означавало узаконяване на деянията им, което най-малкото ще е поредния пример за безнаказаност пред обществото.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.