Заловиха пиян грък в Ивайловград с над 3 промила

пияни гърци, идват в ивайловградИвайловградските полицаи хванаха пиян до козирката грък. Той е жител на съседно гръцко село и е бил в Ивайловград да се почерпи и както показва алкохолната проба, явно е успял.

След отварянето на границата едно от любимите неща на гърците от близките до Ивайловград села е да посещават нашите кръчми и заведения. Може да ги срещнете, както в кръчмите и ресторантите, така и в кафетата и дори в дискотеките Фламинго и Венеция. Привличат ги ниските за тях цени в заведенията в Ивайловград. И това, че могат да си пийват на воля. Дори кметът на Кирпинос сподели пред медиите, че в момента в заведенията при тях е празно!

От отварянето на границата броят на гърците по ивайловградските заведения понякога надвишава този на българите. Пред заведенията в квартала редовно може да видите по 5-6 коли на гърци, които са дошли в Ивайловград от съседните села. С многото посещения зачестиха и случаите на гърци, които шофират в нетрезво състояние. Рекордьор засега е грък, който е хванат да шофира с повече от 3 промила алкохол в кръвта. Той е задържан за 24 часа в полицейското управление в Ивайловград.

Освен че обичат да си попийват, за гърците може да се отбележи, че са супер скръндзи и освен това нямат кой знае какво възпитание. Лично аз един минавайки с колата видях как един грък в костюм пикае до киното в храсталаците, а други 4-ма също в костюми го чакаха на 2-3 метра. И това посред бял ден. Спрях и се развиках (напсувах го) ама това хич не го притесни. А другите почнаха да се смеят. Жалко, че не си носех фотоапарата. Освен това всички търговци се оплакват, че гърците се пазарят като цигани, въпреки че цените в Ивайловград са доста по-ниски от тези в Гърция.

8 thoughts on “Заловиха пиян грък в Ивайловград с над 3 промила”

 1. тея гърци са ибахти изкъртените дет идват в ивайловград. някви смешни или дърти във фламинго. и гледат кът натровени от мухоморки и не дават кинти. като имат повече пари да остаят някой друго свежо евро на сервитьорките да са радват не да си броят стотинките. в ивайловград идват много изтръпнали гърци

  Reply
 2. Ми админе другия път като видиш грък да пикае из улиците на Ивайловград не с апарата а с бухалката! Другото което е :> не съм си идвал откак са отворили границата, но като си дойда и ако гърците се разкарват из града без винетки моментално стопирам патрулката и лепвам моята винетка на стъклото им! Ако си наоколо снимай 🙂 Трябва и те да си взимат винетки! Интересно ми е сега ще му напишат ли някаква глоба или ще мине между капките…

  Reply
 3. Тия гърци са много смели. Идват в Ивайловград и пият. Ама като изгорят с някой друг лев ще ги питам ще пият ли. Пък и ако са много пияни на границата няма как да не ги осетят полицаите. Те какво си мислят ивайловград да не е някво незнам си кво. Хем евтино хем да мозе да си правиш кото искаш

  Reply
 4. Pluton,

  Какво мислиш за гръцките туристи в Ивайловград след отварянето на границата?

  Reply
 5. Ivan,
  А ти какво мислип за гръцките туристи в Ивайловград, ПРЕДИ отварянето на границата?

  Reply
 6. Какво съм си мислил за туристите аз – обикновен читател, който живее на близо 100 км от Ивайловград, няма никакво значение. И без моето мнение границата беше отворена.

  В случая е важна твоята позиция, Pluton. Ти си – позволявам си неучтива форма на обръщение, за което, надявам се, ще бъда извинен – втори администратор в сайта. Разбрах от текста по-горе мнението на първия. Той смята гърците (от така употребената форма разбирам всички гърци) за пияници и скръндзи, които се пазарят като цигани.

  Твоята позиция, Pluton, е важна, защото ако споделяш оценката на администратора, това може да повлияе в определена степен на туризма в Ивайловград. А отлив на туристи е най-малко желания резултат.

  Заради глупави дописки, погрешен анализ на ситуацията и други причини това се случи в Свиленград преди години, когато беше отворена границата при ГКПП Ново село.

  (Ако не си разбрал, пиша в сайта от добри чувства и симпатия към вашия град. Не от друго – от любов.)

  Reply
 7. Ivan,
  Отговора се крие в моя въпрос! А той е, че преди отварянето на границата в Ивайловград нямаше гърци – ното пианици, нито трезвеници, никакви. Така че, не съм искал да те засягам, а просто да отговоря по-нестандартно.
  Аз вече 12 години живея на повече от 300 киломентра от Ивайловград, но не съм спрял да се гордея, че съм роден там. Оварянето на границата е най-хубавото нещо което се е случвало на този край от 1913 година насам. Темата е дълга и няма да се отпускам сега да говоря повече! Това е моето мнение!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.