Нови проверки по брега на язовир Ивайловград

днск, язовир ивайловград, проверяват с лодкиОбластният управител на Хасково е разпоредил проверка на цялата брегова ивица на язовир Ивайловград. С помощта на лодки проверяващите ще обходят и най-труднодостъпните места на язовира.

Проверката за незаконно строителство по брега на язовир Ивайловград е започнала, като засега има информация, че е проверена местността Марта намираща се до ивайловградското село Покрован. На незаконните строежи в тази местност са поставени известия, че те трябва да бъдат премахнати от собствениците в 7 дневен срок.

Интересното в случая е, че останалите проверки някак си изведнъж секнаха. Уж нямаше да проверяват само язовир Ивайловград, а всъщност хеликоптера вече не лети. Не стига това ами постройките по другите язовири се оказаха законни и т.н. Още по интересното е таза кота нула, за която говорят и всъщност никой не знае къде е! Та казват разните там специалисти и политици, че под нея е невъзможно да се строи и е абсолютно незаконно. Въпросът ми към тях е следния – само на язовир Ивайловград ли има подобна кота нула? Защото една бърза справка с maps.google.com показва, че по бреговете на останлите язовири има много и също така доста луксозни постройки, разположени до самия бряг! И пак да попитам, защо спряха проверките. Или из градовете и курортите няма незаконно строителство и данъчни нарушения за МИЛИОНИ?

Но нали правителството трябваше да смени ръководството на най-голямата митница на Балканите и да покаже, че върши нещо!Та затова и всеки ден язовир Ивайловград е в новините. Пускам ви линк от google да видите пример за „законно“ строителство на брега на язовир Искър „далеч“ от бреговете му!
Натиснете тук за подробно разглеждане на законните строежи

21 thoughts on “Нови проверки по брега на язовир Ивайловград”

 1. За язовир Искър гледах предаването Референдум, в което бяха изпратили специално подбрани поставени лица да кажат, че на язовир Ивайловград е най-незаконното строителство и едва ли не от там се ощетява най-много държавата. Имаше и архитекти от София и от ДНСК шефове, които не спираха да твърдят, че на язовир Искър няма незаконно строителство и всичко било законно. Това е абсолютна лъжа. Освен всичко друго незаконните постройки по язовир Искър изливат боклуците си в водите от които се доставя питейна вода за София. Да им е сладко на софиянци.

  Reply
 2. Тия проверяващи толкова ли ни вземат за луди калинки!? Те не знаят ли, че живеен във века на високите технолигии и всяко дете знае как да джитка из Google Earth (или Maps). Вярно, повечето снимки са от 1-2-3 години назад, но то е достатъчно! Какво да си говорим повече. Това с проверките и заканата за бутане са такива евтини PR номера, че вече станаха досадни!

  Reply
 3. Тъпото е, че се оляха с тоя язовир Ивайловград, а никой не му дреме, че лъжат държавата с стотици милиони ДДС, с неплащане на реалния данък за голяма част от новите сгради, че минават разходи за Ферари и Бентли за служебни и т.н. Заинатили ми се с язовир Ивайловград. Вярно, има незаконно строителство, ама на фона на тия дето изкрадоха България си е точно кокошкарство!!!

  Да не говорим как си присвоиха държавната земя за жълти стотинки и после с откраднати държавни пари я застроиха. То не беше природни паркове, то не беше НАТУРА, някой видял ли е какво е станало на мястото на лагерите в Равда например?

  Те ми се пенят с язовир Ивайловград и няколкото вили! Изрудска история. И пак казвам! 99% от журналистите пишат само каквото им се каже/плати! Това не са журналисти. Това са скъпоплатени PR агенти!

  Защо журналистите не разследват примерно как мина приватизацията, как след това пък големите компании в България като БТК бяха разпродадени за жълти стотинки. Как други компании като Булгартабак, БГ Пощи и БДЖ в момента нарочно се унищожават! Защо никой не говори и пише за това? Да им се и на вилите и на всичкото.

  Reply
 4. Хм.Кота 0 е морското равнище!Може да се ориентирате по надписите на стената откъм езерото.Там са написани.

  Reply
 5. Не се надявайте че нещата ще си дойдат на място.За около 2000 години хората не са се променили кой знай колко 🙁

  Reply
 6. Това е така, явно говорят за теоретично възможната заливна зона при голямо покачване на нивото на язовир Ивайловград и може би затова я наричат кота нула.

  Отделно проекта за язовир Ивайловград е включвал по-висока стена и може би затова и тая кота или каквото е, е доста високо, което е супер тъпо, защото тогава как аджеба са им разрешили да строят пътя към Ивайловград????????

  Reply
 7. Ще видите какво ще стане на язовир Ивайловград. Същото като в Слънчев бряг. Ще съборят някой малка барака и някой друга вила на някой обикновен човек, а палатите няма да ги пипнат. Ще страдат ивайловградчани, а митничарите ще си пият уискито и никой няма да ги барне. Още Алеко Константинов го е казал за митничарите и от онова време е така и така ще бъде. Там ще се краде както се е крало.

  Reply
 8. krasiorocknroll, “Кота нула” не е морското равнище, приятелю! Тя се определя за всеки обект. В топографията за Кота 0 се разбира морското равнище, но в геодезията се определя. Давам ти пример с мястото на което бях кулите близнаци преди 11 септември, сега го наричат “Кота нула”. За язовира може би (не съм сигурен) е равнището на стената (преливниците).

  Reply
 9. Г-н Чончев. Като журналист сигурно сте запознати с това какво е свобода на словото и това как тя определя възможността на всеки свободен гражданин в демократична държава да изразява възгледите си, чувствата си и мнението си, без да му бъде упражняван натиск!!! Смятам да се възползвам от това си право, ако не възразявате…

  Reply
 10. Много тежки обвинения отправяш към журналистиката (“И пак казвам! 99% от журналистите пишат само каквото им се каже/плати! Това не са журналисти. Това са скъпоплатени PR агенти!)

  Как изчисли корупцията в българските медии? Или това са цифри напосоки?

  Reply
 11. Pluton, за да твърдиш публично, че 99% от българските журналисти са платени, трябва да се базираш на някакви факти, данни, резултати от социологически проучвания или други сериозни източници. Всичко друго са празни приказки.

  Все едно да напиша, че 99% от ивайловградчани са тъпи или мързеливи. Кой ще повярва на подобно твърдение?!

  Махни най-после тоя череп от името си. Той не е подходящ за ранга ти в сайта. Остави admina да шашка аудиторията с образи, след като с думи не може.

  Reply
 12. Ivan, а ти можеш ли да опровергаеш твърдението на admin с факти, данни и резултати от социологически проучваниея??? Някой твърдения няма нужда да бъдат доказвани бе другарю.
  Ако беше добър журналист, до сега да беше разбрал, че трябва да спреш да разискваш тази тема, защото това само ти вреди!

  Reply
 13. Ето един урок от 2010 година -> тези образи се наричат граватари (глобално разпознавани аватари) и нямат за цел да шашкат никого. Това са просто картинки. Ако ти се шашкаш от тях имаш спешна нужда от специализирана медицинска помощ. Много спешна. Ако нямаш средства, може да съберем благотворително и да ти я осигурим.

  Отделно това тука е сайт на хора за хора!!!!!!!!!!! Нищо повече. Приеми го.

  Но като се замисля, може би цялата ти злоба идва от факта, че не можеш да приемеш, че обикновени сайтове/блогове изместиха традиционните вестници, списания и т.н. Може би не можеш да приемеш и факта, че хората ако не друго, вече могат да комуникират свободно по форуми и т.н. Може би те е яд, че все по трудно може да манипулирате хората с помощта на същите тези вестници/телевизии, защото истинската истина вече може да бъде прочетена свободно в Интернет. Защото основната цел на голяма част от вестниците е точно да обслужват нечии интереси. Дори може би ти, заради всичките тия неща не можеш да спиш спокойно и се чудиш каква дребнава забележка да направиш, която всъщност въобще не е релевантна в случая. Защото забележките ти биха имали смисъл, ако ти ми беше главен редактор, а аз бях поредното вестникарче. Само дето това не е вестник и аз не съм манипулирано и стъпкано вестникарче 😉

  Пийс/Хау….

  Reply
 14. Ама заял се за тая цифричка и дъвче ли дъвче! Какво значение има дали са 99% или 98 или 90. Според мен пък са 100%! Важното е, че по цял ден гледаме Бойко във всички медии и го изкарват, че всичко той и сам прави в това правителство, само негативните неща някой друг ги е свършил. А на теб проблема сега ти е как Митко е изчислил тези 99%. Вземи напиши нещо смислено най-накрая!

  Reply
 15. Виж сега Иване. Вече ставаш досаден. Пише че 99% от журналистите или им се плаща или някой им влияе на мнението. Не пише КОРУМПИРАНИ. Това че ти си търсиш причина да се заяждаш си е лично твой проблем. И двете неща са верни на почти 100% защото на почти всеки журналист собственика (било то човек или компания) на медията му плаща и съответно контролира този журналист да работи следвайки интересите на компанията.

  Я ми кажи на колко от жуналисите не им редактират статиите, не им какзват за какво да пишат, какви материали да търсят и какви събития да отразяват. Не мога да разбера ти на 10 години ли си или нямаш какво да правиш, та се заяждаш като децата в предучилищна възраст.

  Ако ще пишеш нещо смислено, пиши! Ако ли не, спри да се опитваш да ни дразниш, издребнявайки.

  Reply
 16. По-неприятното е, че тези евтини номера са подкрепени с незаконно изземване на първите страници на така наречения “АКТ ЗА ТЪРПИМОСТ” на всички потърпевши, които са си го изкарали преди години. В един момент всички лица отговорни по това дело са в “непредвидени” отпуски, болнични или не вдигат телефоните. Къде са “великите” (на държавна заплата) журналисти??? Разбирам, че искат да накажат самозабравилите се мошеници обсебили граничните пунктове, но има и други хора, които не са се облажили от внос/износ-а, плащали са си данъците и други задължения, грижили са се за имотите и т.н.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.