Гранично в Ивайловград се превърна в склад за гнайс

ивайловградчаните, гнайс, кариери за гнайс, работаСлед проведените акции срещу незаконните кариери близо 1000 ивайловградчани изгубиха работата си, а гранично поделение се превърна в огромен склад за гнайс.

От много години ивайловградчани напускат родния град, кой заради малкото възможности за развитие, кой заради липсата на работа, кой по други причини. И така година след година Ивайловград остана наполовина население като брой жители и с 4-5 пъти по-малко деца. Сега обаче е възможно Ивайловград да напуснат много повече хора за много кратък период от време. Това може да се случи, тъй като около хиляда ивайловградчани загубиха работата си след като преди месец бяха затворени незаконните кариери за гнайс.

След затварянето на кариерите в община Ивайловград загубиха работата си около 1500 души, като повечето от тях са жители на общината. Имайки предвид колко е малко населението на Ивайловград това означава, че голяма част от ивайловградските семейства са се изхранвали от кариерите и цеховете за гнайс. Сега обаче те са затворени и тези хора ще бъдат принудени да търсят късмета си другаде. Това значи, че населението на община Ивайловград ще намалее още повече. Това пък значи, че общината ще става още по-бедна и нищо чудно скоро да не може да се издържа.

Затова лично аз се надявам да дадат концесии за добив на гнайс на фирмите, които от своя страна да си платят дължимото на държавата и на общината. По този начин хората няма да загубят своята работа и в бюджета на община Ивайловград ще постъпят някакви средства. В противен случай превръщането на Ивайловград във вилна зона започва да ми изглежда още по реалистично.

По-долу може да гледате видео от новините за затворените кариери за гнайс в община Ивайловград. Освен кариери са затворе цехове и дори е конфискуван един тир, който е бил натоварен с незаконно добит гнайсов облицовъчен материал. Всичко това в момента се съхранява на територията на Гранично.

Източник на клиповете: http://haskovo.net и http://bnt.bg

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/ivailovgrad_gnais_kariari_haskovo_943d.flv width=350 /][flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/ivaylovgrad_gnais_kariari_bnt_13s.flv width=350 /]

3 thoughts on “Гранично в Ивайловград се превърна в склад за гнайс”

 1. Не е нормално едни да имат разрешителни, а на други документите да стоят по министерствата с години и да не получават.
  Вариантите са три:
  1. Тези, които имат разрешителни плащат, за да не се издават на другите! Без конкуренция на пазара!!!
  2. В министерството чакат допълнителни стимули!!!
  3. Подадените документи не са както трябва!

  КМЕТЪТ трябва всячески да съдейства на всички!
  Общината умира!
  Градът е със затихващи функции!

  ХОРАТА трябва да се обединят! Което май е трудно на ивайловградчани! А и на всички други де!
  Това ни е бедата на нас българите!
  ЗЛОБА! ЗАВИСТ! МЪРЗЕЛ!

  Докато не се изкоренят промяна няма да има.
  А може би ще се заличим сами от лицето на Земята!
  Дано греша!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.