Подписка срещу събарянето на вилите на язовир Ивайловград

подписка, вилите на язовира, ивайловградски, срещуЕдновременно с изпращането на декларацията на общинския съвет в Ивайловград стартира подписка срещу събарянето на незаконните вили по брега на язовира.

Граждански комитет в Ивайловград започна подписка, в която са се включили повече от 850 човека. Тя изразява протеста на гражданите срещу събарянето на вилите по брега на язовир Ивайловград, които държавата смята да срине, тъй като са незаконни и са строени в заливната зона на язовира.

В Ивайловград всички се надяват, че вилите няма да бъдат съборени, но както видяхме от репортажите за събитията в Несебър това е малко вероятно. Държавата и Бойко Борисов са решили да покажат колко много работят именно събаряйки къщи, вили и други постройки на обикновените хора. Дори в Несебър се оказва, че има къщи, които били с 30 сантиметра по-високи и чиито покриви трябва да бъдат съборени! Интересно, нали? А хотелите високи по 30 метра на брега на морето, които целите са незаконни никой не ги закача. По-важно е да се събори покрива на човека, който бил малко по-нависоко!

Та в момента тече подписка. Който иска може да даде своя глас в почти изгубената битка за вилите на язовир Ивайловград, а за хората остава да се надяват, че те няма да бъдат съборени.

Тук искам да добавя и още нещо по въпроса. През всичките тези години, още от преди 90-те, общината е можела да направи нещо по този въпрос. Да поиска преразглеждане на кота 130 на язовира, да се опита да обособи някакъв вид вилна зона, да помисли как да направи живота на хората в Ивайловград малко по-приятен и т.н. Освен това през годините всички са знаели, че този проблем рано или късно ще бъде поставен на дневен ред. Да но никой нищо не е направил. И сега ще си сърбаме попарата!

И последно искам да кажа, че а доста тъпо от страна на БТВ да пускат репортаж, в който ясно се виждат личните данни на жителите на Ивайловград, които са се включили в подписката. После как няма да има измами, телефонни мошеници дето взимат пенсиите на бабите и други подобни?

Репортажа на BTV за подписката и декларацията срещу събарянето на вилите на язовир Ивайловград:

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/podpiska_sreshtu_sybarianeto_na_vili_qzovir_ivailovgrad_23.flv width=400 /]
източник: http://www.btv.bg

9 thoughts on “Подписка срещу събарянето на вилите на язовир Ивайловград”

 1. И аз се подписах в тая подписка за къщите на язовир ивайловград но не вярвам нещо да се промени. ясно е че ще ги съборят. Няма как да не ги съборят затова по-добре ивайловградчани да си ги съборят сами като опре ножа до кокъла за да не се получи след това така че освен без вили да получат и по едно дело за въстановяване на парите които са отишли за събаряне. Ако си ги съборят сами ще могат да си вземат част от материалите които са използвали са построяването на вилите.

  Reply
 2. На подобни неща хората казват след дъжд качулка. 20 години никой не му пука строят се вили по язовир ивайловград и цари беззаконие и сега като им дойде яйцето на гъзъ и се сетиха да правят подписки декларации да протестират и да се възмущават. От залъка ако си делиш няма да строиш вила а ще ги заделиш за децата. и кмета и той ни лук ял ни мирисал нямало незаконни неща. а кариерите и вилите какво законно имат. нищо законно.

  Reply
 3. още едно друго да кажа да се помисли от хората които протестират. и аз искам вила на хубаво място с равен бряг на язовир ивайловград и до него горското да са направили път. отивам утре и почвам да строя в градината на вилата на някой защото той нямам никакви права там. и кой от двамата е по законен и кой е с права? някой знае ли?

  Reply
  • Точно това си мислех и аз, че ако Гошо иде и се нанесе във вилата постоена от Пешо, то Пешо няма как да докаже, че вилата е негова, защото няма никакви документи?!?!?
   А тези пък дето са ги писали за пчелини, а нямат кьорава пчела на терена, за тях пък да не говорим колко други наказателни закони ги ловят!

   Reply
 4. Защита на НЕзакнното строителство.Искам да има закони ама не искам да ги зачитам.Или сърби ма ама ма и боли.То като тръгнеш ит декларацията на Об.съвет та до подписката.Об.съвет уж събрани там да съзават закони и правила ,а те сътворяват грандиозни простотии на които ще се мее не цяла България , а цял свят.Тези трябва да ги вържат на площада и всеки да мине и да им се изплюе в лицето.Как до очакваме обикновените хорица да спазват законите ,като уж елита (така наречените местни депутати) се излагат по този начин.
  И сега какво след тази декларация какво ще си кажат хората в България ,в тоя Ивайловград живее някво простолюдие с първобитно мислене ,щом избраниците им мислят по този начин.

  Reply
 5. ДОПЪЛНЕНИЕ
  Тъкмо си мисехме, че излизаме от казана (отварянето на границата) и веднага се намери шепа хора (не ми е ясно как ходят спокойно по улиците на града), кито да ни върнат обратни и то със замах.

  Reply
 6. Срам голям за Общинските съветници!
  Декларацията е тотално посмешище- все едно е писана от малоумен подмазвач, който се готви за ИЗБОРИ.
  Радвам се, че не само аз го мисля.
  В Ивайловград доказаха, че са непоправими провинциалисти комплексари.
  Ако не можеш да назовеш бялото Бяло, а черното Черно, по- добре да не се поглеждаш в огледалото- от там гледа ПЛАЗМОДИЙ!
  Браво, че има справедливи млади хора като ПЛУТОН!

  Reply
 7. Общинските съветници вместо да работят да привлекат средства по европейски програми,
  да съдействат за легализиране на кариерите, да направят условия за изнасяне на производства от голимите градове в
  Община Ивайловград, за да създадат работни места и условия за по-добър живот, се занимават да плачат като нещастни
  подлизурковци!
  Да защитават безразборни безумия от стари тенекии, бодлива тел и псевдо пчелини.
  Кметът май даваше вид на по благоразумен, но това явно е било в обкръжение, където е навеждал главица- да се хареса на по-висшестоящите. А сега да се хареса на избирателите!
  ХА!

  Reply
 8. Собствениците казали: “Занимават се с дребните нарушители!” Ако прочетем изрецението в обратен ред ще звучи така – Нарушители сме, ама сме дребни! А държавата от другата страна – Дребни сте, ама сте нарушители! И си спомних за хитовия филм “Кит”!!!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.