ГДБОП иззеха сървъри от Интернет доставчик в Ивайловград

При специализирана акция на ГДБОП и служители на РПУ Ивайловград от фирма ЕЛКОМ 63 са иззети сървъри с незаконно разпространявано съдържание, което под закрила на авторските права.

Акцията е проведена в края на седмицата. Претърсен е офиса на фирмата и са открити около 5 терабайта с пиратски софтуер, филми, музика и игри, които са били разпространявани незаконно в мрежата на Интернет доставчика. От фирмата обяснили, че те не знаели какви са тези компютри и какво има на тях. Също така са казали, че някой ги бил донесъл за ремонт при тях.

От отделът за Борба с компютърните престъпления към Главна Дирекция “Борба с Организираната Престъпност“ пък коментират, че това е поредната им успешна акция. Тя е част от изпълнението на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата на България за ограничаване на интелектуалното пиратство.

Източник: http://www.hsnovini.com

25 thoughts on “ГДБОП иззеха сървъри от Интернет доставчик в Ивайловград”

 1. Абе щом от гдбоп са ги надушили едва ли са били някакви си пц-та за ремонт.

  Интересно ми е какво е наказанието за 5тб с пиратщина ❓

  Reply
 2. шишмана сега като му сложат 5 години затвор както предвижда закона за подобни престъпления да види дали не знае на кой са компютрите
  абонат съм му и сървърите с филмите са от поне 5 години там
  може някой да ги е оставил преди 5 години там и да ги е забравил и те да ги ползват
  шишмана сигурно има обяснение как са се появили филми от 2010 година на забравените сървъри преди 5 години духа на забравилия ги клиент ги е качвал по телепатия

  Reply
  • ех, че голяма злоба към този Шишманов- ивайловградска злоба. Готови сте от завист да смажете човек, та чак и ГДБОП да викнете. Това за мен си е чиста простотия от ваша страна, момчета! Има хляб за всички кадърни и имащи гз за работа….

   Reply
   • Какво по-патриотично от това да защитаваш и насърчаваш пиратски изпълнения, като това! Аз също тегля и изпозвам нелицензиран софтуер, но не го разпространявам. Да не говорим, че този начин със сървърите умря малко след комунизма!

    Reply
   • Да, да и БУЛСАТ му пратихме. В момента издирваме друга абревиатура. Някакви предложения?

    Reply
   • Тоя патриот все шишмана защитана и все другите го бъркат, какво толкова се е занапъвал, а питам се дали не е той самия .

    Reply
    • нямам нищо общо със Шишманов, освен това, че ползвам интернета му и смея да твърдя, че през последната година е доста добър, така, че спрете да се заяждате с хората, които искат да постигнат нещо в родния си град и да живеят и работят в него!!!

     Reply
     • патриот, толкова злоба срещу тримата не може да е от благодарен клиент на шишмана, а по скоро от него или негов много близък. Кой го сърби дали е минал БУЛСАТ или ГДБОП през неговия офис. Сипеш си тук обиди и злоба из форума Недей чак толкоз. Къде се захване някаква тема и ти все в контра. За всички има слънце на тази земя, ама ти искаш всичкото само за теб е така не може, а уж патриот.

 3. шишмана колко време се мъча при него и при скапания му интернет ама и ония скапаняк пайнера и той е много зле.
  няма какво да избереш. гледам го размотава се из ивайловград като някой мърда. хората разправят че бил много залюхан.
  той ако има съвъри не са ли ги хванали и тях не може да няма.
  а бе ивайловградска работа.

  Reply
 4. Ми вържи се към някоя 3г мрежа като не ти харесват доставчиците… Незнам що взехте да плюете шишмана, че и пайнера…

  “той ако има съвъри не са ли ги хванали и тях не може да няма”

  Да имаш сървър не е незаконно!

  Reply
 5. Хмм. От 3G мрежата голям келепир ще види особено в Ивайловград 🙂 Особено като знаеш, че при тях неограничен Интернет в истинския му смисъл няма. Или ще те шейпнат на някаква мизерна скорост като надхвърлиш малко повече трафик, или ще те карат да плащаш допълнително. 3G-то е само за хора, които пътуват много и им е нужен Интернет за работа, или пък ако нямаш никакъв друг избор!!! Най-смешното е, че има хора в Ивайловград дето са си купили подобна услуга на вкъщи 😆

  А колкото до това дето някой го е писал на другия сайт за мен и Пайнера, този някой да спре да сипе злоба, ако може! С Пайнера сме в много добри отношения и единствено ме ядосва, защото не идва да пийнем по някой вино 😆 Пайнере, има и мотопържолки бе, изтърваш :mrgreen: Пък после искаш в 1 часа вечерта да ти помагаме бандата, ааааа 😎

  Reply
 6. Аз от 2,5 години имам служебен (подчертавам служебен) 3G модем за интернет. В София и големите градове държи дкорост 7,2 Mb/s, но в Ивайловград пада на 256 Kb/s. Скъпо е, на всичкото отгоре като прескоча 3 GB трафик в месеца и ми режат главата (добре, че не ми е личен, че до сега да съм го сукнал през прозореца). Единственото му предимство си остава, че имаш инрернет навсякъде където има 3G мрежа. Носил съм го из планините и не е зле.

  Reply
 7. Хаха тва за 3г-то го казах просто така… Немисля да ползвам такива екстри в близките 1-2г докато не им се нормализират цените 😀

  Сега дочувам че билсат-а пущали интернет 🙂

  Reply
  • @papi защо негово, а не мое протеже. Пайнера се е консултирал с мен, помагал съм му със съвети предупреждавал съм го точно за това, което в момента става още преди да започне да продава Интернет. Admin по същия начин му предостави кабели техника и ресурси – остатъци от времето когато той и покойния му брат се опитваха да доставят Интернет, за да имат хората алтернатива в Ивайловград. Какво целите с това което в момента с опитвате да внушите? Кой му е пратил на Шишманов НСБОП не го търсете тук, това просто е глупаво. А за сървър доколкото знам има, но мисля че е за контрастрайк за ползващите мрежата му. Не е незаконно да предоставиш място за мрежова игра. Не може да го обвинявате, че ползващите сървъра имат незаконни клиенти за играта(ако са такива). Каква е тази злоба ден след ден просто не разбирам!?

   Reply
   • Да не говорим, че този сайт се хоства на съвсем друго място и се поддържа от хора нямащи нищо общо със City-com.net.

    Reply
  • Папи! А дали ако от службите влязат в жилището ти всичко ще е законно? Платила ли си си Win бозата де ползваш? А музиката която слушаш? А филмите? А софтуера и игрите?
   Немога да проумея как плюете и ругаете хора а вас си не виждате?!?! Навярно 90% от хората ползващи компютри са пирати!
   Колкото до това дали споменатото Протеже е имало сървър… едвали. Ако имаше щяха да влязат и у тях!

   Reply
 8. Акълът от Гетофф, кабелите от Г-то, а хамалската работа от Пайнера.Пък ние му се възхищавахме, че всичко сам прави- вече всичко ми се разясни. Благодаря ти Гетофф за информацията.

  Reply
  • Моля няма проблем, но момчето наистина всичко сам си прави, а да помогнеш когато някой те помоли не е престъпление. Напротив, правилно е и така трябва да бъде, а не да те пращат там от където получаваш Интернет, което е практика за съжаление при Шишманов. Човек ти идва на крака и независимо от кой гледа телевизия или получава нет ти става автоматично КЛИЕНТ.

   Reply
 9. Това вече стана прекалено 👿
  Колкото до това дали има сървър, питай го или му стани клиент и разбери сам!

  Reply
 10. Искам само да благодаря за помоща която ми оказва админ и да се извиня, че в последно време се отцепих от колектива и загърбих биричката, но ще се реванширам!!! На вниманието на всички, които ги интересува дали имам сървъри отговора е ,,НЕ” нямам и да съм имал вече ги няма. Искам сега да се обърна към хаити, пич избор има и винаги ще има това е неизбежно, но ми е много интересно как се размотава една мърда? Тая така наречена мърда обслужва целия град и селата и естествето по тази причина си позволявам да се размотавам и ще добавя още нещо те хората са говорели и винаги ще говорят, залюхания в този случай си ти, защото след като не си доволен от доставчика си и не си доволен и от другия защото бил залюхан, еми в такъв случай ще ти препоръчам ВИВАКОМ НЕТ. В заключение мога да добавя, че не може да си недоволен от услуга която не си ползвал. Недоволни винаги е имало и ще има както и доволни. 🙂

  Reply
  • Хехе. Пайнер, Виваком Нет кърти мивки 😆
   Хаха и като прочетох хаити викам тоя заминава, пък то било хари или квото е там 😆 Викам баси Пайнера, замина за хаити и ни остави тука на студа 😆

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.