Незаконно сметище в Ивайловград

незаконно сметище, в ивайловградСтана модерно новините за Ивайловград да са свързани разни незаконни дейности, та в тоя ред на мисли продължаваме със следващата новина за незаконното сметище в Ивайловград.

Преди около година беше взето решение сметището, което се ползваше от Ивайловград в местността Мандалъка, да бъде ликвидирано и след това преустроено в претоварна станция, а земята да бъде облагородена. Година по късно няма нито претоварна станция, нито пък сметището е спряло да функционира. Още по-интересно е, че областният управител на Кърджали е взел решение отдалечените общини като нашата, да бъдат изключени от проекта, в който се предвиждаше Ивайловград да извозва боклука си до депото в Кърджали.

Всичко това е резултат от “гениалната работа” на предходното и настоящото правителства. Първото е сключило незаконен договор за изпълнението на проекта, а второто както стана модерно напоследък е орязало парите и съответно малките общини като Ивайловград. Резултатът от това е нарушаване на изискванията на Европейския съюз, регионалното  сдружение “За Чисти Родопи” и незаконното изхвърляне на отпадъците в Ивайловград.

От цялата тази простотия Ивайловград се сдоби с разрушени пътища от камионите, които извозваха боклука към Кърджали и с незаконно сметище, което общината е принудена да ползва. А и да не забравяме повишената с 50% такса за битови отпадъци за Ивайловград, Свирачи, Драбишна и Славеево. А за тези, които са забравили, таксата беше увеличена заради закриването на сметището в Ивайловград!

Друго интересно е, че през миналата година средствата за извозване на отпадъците и за депонирането им са били над 200000 лева и са били осигурени по програмата ИСПА. За тази година нямам информация от къде се набавят средствата. Важно е да се отбележи, че община Ивайловград може използва за целта само средства събрани от таксите предвидени за целта. Едно от временните решения за момента е извозването на боклуците до друга станция, като тази в Харманли например, за което обаче община Ивайловград няма средства. Е, да не забравяме и незаконното депониране на сметището в Ивайловград.

Въпросът сега е дали ивайловградчани плащати ще плащат по-високи такси за да бъдат изхвърляни боклуците на незаконно сметище. Също е хубаво да се знае дали общината ще бъде глобена и какво ще се случи с боклука и сметището в Ивайловград?

42 thoughts on “Незаконно сметище в Ивайловград”

 1. В тази връзка, така и не разбрах, къде отиват отпадъците и тоалетните субстанции от вилите по брега на язовир Ивайловград?!?!?

  Reply
 2. На претоварната станция в Ивайловград и заминават за депото в Кърджали дето го няма 😎

  Reply
   • Депо в Кърджали ще има, но в него ще изхвърлят отпадъци населени места, намиращи се на разстояние 25 км!
    Общините като Ивайловград ще трябва да изградят свои депа! Това е последното изявление от преди 2 дни на обласния управител!

    Reply
    • до колкото съм запознат, въпреки изявленията отпреди два дни на областния управител, община Ивайловград, единствена от Хасковските общини, ще изхвърля боклука си в Кърджали. Депото там още не е готово, затова се насъбра доста боклук на мястото, което казвате, че е незаконно сметище- това си е регламентирано сметище- моля проверете. Предстои изграждане на външните връзки на претоварната станция, а след това самата претоварна станция. Защо толкова ви се иска нещата в Ивайловград да не се случват???!!!

     Reply
     • Анонимни ми патриоте! Освен мои думи, че сметището е незаконно това са думи и на кмета на Ивайловград. Освен това аз съм човек, който иска нещата в Ивайловград да се случват. Обичам Ивайловград. Гледам да си харча парите в Ивайловград. Плащам данъци в Ивайловград. И всичко това, въпреки че не живея в Ивайловград.

      Така че патриоте анонимен. Моля те престани да дрънкаш глупости, че не обичам и не милея за Ивайловград.

      А колкото до сметището, щом кмета на Иввйловград казва, че е незаконно. Щом е закрито от повече от една година и щом областен управител е предоговорил с фирмата изпълнител да се намали параметрите на проекта и е направил изявление, в което казва, че Ивайловград няма да депонира там, не знам ти патриоте какво точно искаш.

      Може би ти патриоте си някой висш разум, който приема сигнали от космоса и знаеш неща, които обикновените хора не знаят. Евала патриоте!

     • нито съм свише информиран, нито ръся глупости, опитайте се да дадете повече позитивизъм и надежда в “статиите си” и се постарайте да не пречите и на другите в бранша. Май не е много “патриотично”да пращате НСБОБ на колеги?!

 3. ако само това сметище е проблема на ивайловград щеше да е рай
  оставете боклука а какво ще кажете за водата в ивайловград която е една от най-скъпите в българия
  като отивам да си плащам водата и си мисля че живея някъде в пустинята а не в планината
  как може толкова реки да имаме в ивайловград и толкова вода и да плащаме най-скъпо
  а хляба в ивайловград колко е. пак е един от най-скъпите в българия. кмета нека да вика че сме малка община и нямаме.
  как да имаме в ивайловград като ме карат да плащам в пъти повече. а работа няма. няма и да има като гледам скоро.
  и се налага да робуваме на гърците за някой лев.

  Reply
 4. Водата наистина е скъпа в Ивайловград 😕 Ще взема да проверя какви са цените в останалите населени места в България и ще ги сравня с тези в Ивайловград да видим дали са много по-високи или не.

  Reply
  • цената във всички населени места в Хасковска област е една! Престанете да нападате само Ивайловград. Цената на водата се определя от В и К ООД- Хасково!!!

   Reply
   • Никой не напада Ивайловград. Човека е коментирал и аз съм казал, че наистина водата е скъпа в Ивайловград. Не мога да разбера за какво се заяждаш с мене, патриот ли си, какво си?
    А че цената на водата в Ивайловград е висока това е факт и не знам точно как ще го промениш. Сега че била определена от ВиК Хасково, Папата, Бат Бойко или някой друг на мен не ми дреме. Това което ме е интересува е цената й, а тя е висока!

    Reply
 5. Оставете го малко тоя Ивайловград да отдъхне, вече се говори и пише за него (имам в предвид останалите медии, тук все пак той е темата) повече отколкото за Бойко Борисов.;))))

  Reply
 6. Вярно Ивайловград измести Бойко от новните 😆
  Ивайловград център на Вселената! Ивайловград столица на Европейския съюз!

  А иначе, да го оставим, да го оставим, колко да го оставим. То аз нещо хубаво не съм чул от колко месеца за Ивайловград.

  Гроздобера се прецака! Нямаше дори панаир в Ивайловград тая година. Незаконни вили. Незаконни кариери. Незаконно сметище. Незаконни флми и музика. Бракониери и всякакви такива. Болницата и нея потчи я закриха.

  Да не говорим за пътищата и т.н. Пък да не говорим енергото как си спират тока дни наред по 5-6 часа в работни дни в работно време! То в нормален град някой ще позволи ли да се спира тока по този начин??????????? Ивайловград вече не е град ами не знам какво е 👿 👿

  Reply
 7. До преди няколко месеца нищо не се говореше за Ивайловград и беше лошо, защото нямаше реклама, нямаше от къде да научат хората за прекрасната природа, за уникалния язовир, за уникалните разкопки, за всичките красоти и на тоя край. Е, те ви реклама. Те ви път, те ви застроен язовир, те ви разкопана природа, разбити пътища и малоумни интернетаджии.
  Сега кой му е виновен на Ивайловград, президента, премиера или царя? Питам ви аз и ви отговарям. Хората там сами са си виновни за помията която се е събрала с годините.
  И накрая – ние тука пишем всичко което се случва в Ивайловград, като се случи нещо хубаво, например някой да направи фабрика пак ще го отразим!

  Reply
 8. Какво хубаво се случва в ивайловград че да може някой да напише добра новина. Нали виждате освен лошите други новини няма. Може да се напише гърци търсят проститутки за малко пари на развален български и в някой заведения в ивайловград вече предлагат такива. Свидетел съм как грък пита сервитьорите има ли жени за 5 евро.

  Reply
 9. “То в нормален град някой ще позволи ли да се спира тока по този начин??????????? ”
  Назовете един “нормален град”, защото в тая сбъркана държава, с тия сбъркани хора ( тука незнам кое е причината и кое е следствието – хора и държава) не знам защо трябва да имаме очаквания в Ивайловград всичко да цъфти и връзва. И нали все се оплакваме, че сме били далече от света и при нас нещата, които се случват в държавата все закъсняват. Е, видяхте ли баш сме си в крак с времето.
  Затова живейте си живота, вярвайте в доброто, мислете положително, искайте да ни се случват все хубави неща и някой ден ще се случат!

  Reply
  • Точно за такъв позитивизъм говоря и аз. Не трябва да нападаме този или онзи, а заедно да се опитаме да направим нещо за себе си, за хората около нас, за родния град! А не да търсим “враг пред портата”. Защото и плутон, и админа, и гетоф, и…са още млади и от поколението, което от една страна всичко наготово му се поднесе, а от друга- изтървано!!!

   Reply
   • Благодаря за комплимента :))) След 5 месеца няма да те каня на 50 годишния си юбилей, държа да съм млад за дърт патриот като тебе. Огледай се много добре какво поднесохте на „изтърваното“ поколение. Можете да се гордеете патриотично с него, но лично аз се срамувам.

    Reply
    • аз много добре знам какво поднесохме ние на поколението, само че твои по-големи копия го отнеха- приватизираха, разваляха земеделски кооперации, “демократизираха” образованието чак до там, че да го смачкат, “либерализираха” здравеопазването и го умориха и т.н. Точно ти не ми говори, а си влей ум в “мозъка”, не търси идоли, а се стегни и работи, а не чакай наготово… И за твое сведение не съм “дърт”- просто си нямаш представа на колко съм!!! Жалко за теб и “въжделенията ти”

     Reply
     • Нищо не знаеш защото си само една изтъркана зациклила винилова плоча повтаряща комунистически лъжи, които дори не са твои, а са ги спуснали с више. А те освен в червено са осветени и в синьо, турско синьо, зелено, пембено и какъвто политически цвят си избереш – разлика няма. Какво позитивно мислене искаш от хората, които навряхте в многоцветните си социалистически екстременти? Да кажат, че по-хубава миризма няма ли? Или че са по-добри от кални бани? Няма що голям позитивизъм. Ако не беше дърт в мислите си можеше и да се заинтересувам на колко си, но как да ме интересува нещо което я повече от ясно. Нямаш представа колко си ми безразличен, но заради другите няма да спра да ви разобличавам – „благодетели“ и „патриоти“ живеещи с миналото, чиято „светлина“ много добре познавам. А вие мрънкайки по доброто старо време пристигнахте в „светлото“ си бъдеще дето го строихте повече от 40 години и го дадохте „на готово“ на „загубеното“ поколение. Отвращавате ме!

 10. “Сега кой му е виновен на Ивайловград, президента, премиера или царя? Питам ви аз и ви отговарям. Хората там сами са си виновни за помията която се е събрала с годините”.

  Браво, Pluton!

  Хората там са виновни, само ти си в бяло.

  Reply
  • Ей, аз също съм виновен, признавам си! Моята вина например е, че от 12 години не живея там и се прибирам само за празниците и докато обиколя да видя всички роднини и приятели и трябва да си тръгвам. Не ми остава време да помисля и направя нещо повече за тоя град, освен да седя тука далече и да пиша колкото мога. ЕТО ТОВА Е МОЯТА ВИНА, и това е факт! И ако е имало как, до сега да съм променил нещата!

   Reply
 11. GetOff,
  чувствата ни са взаимни!!!
  А ти ме отвращаваш с плоските си разсъждения, егоизъм, криворазбран светоглед! Ти ли ще ми приказваш, като дори не си си направил усилията да останеш и работиш в Ивайловград. Но нали и ти може да получаваш за по-малко работа повече парички!!! Жалки сте!!! Всички сте еднакви “клонинги” на костов и ББ!!!

  Reply
  • Убедеността ти, в лична непогрешимост и знаене, може да уцели с паве от 100 м. летяща муха между очите.

   Reply
 12. “патриот” е само псевдоним и не означава, че има такива възгледи човека! Аз като съм се писал Путон, да не би да имам спътник Харон.
  “патрит”, ще ми помогнеш ли да разрешим проблем в началото на тая тема, за боклуците и фекалиите на жилите по крайбрежието на язовира, че толкова време вече го дъвча тоя въпрос, че вече си мисля, че никой не иска да ми отговори. Гледам, че си много запознат и се интересуваш от всичко в тая държава, моля те, помогни ми да. Кажи или намери някой да каже, къде отоват тия всичките биклуци, отпадъчни води и гнас която се излива от вилите по брега на язовира???

  Reply
 13. Плутоне, остави го човека да си мисли, че работим малко за много пари, което е на 50% вярно :mrgreen:
  От вчера до днес 26 часа съм бакал за един от трите най-големи телекома в България, а след малко отивам на среща с
  втория и продължавам да бачкам, той щял да ми каже, че съм работил малко 💡
  Пък и не е като да не съм бачкал по сериозни проблеми, като работата на основното комуникационно оборудване
  за двата от трите GPRS гръбнака в България. И то в рамките на един 35-40 часов работе ден 😉

  И какво. Сядам след 28 часа работа и 1.5 часа сън да проверя какво става в тоя нашия мижав сайт и то само гняс ➡

  Е хубаво ама аз какво да направя, като някой живее с 20 години назад и с 30 настрани ❓ ❓ ❓

  Слагам си го в другия и продължавам да бачкам малко пък да се пукат душманите :mrgreen:

  P.S. Кога ще поръчваме нещата от Англия бе, бот????

  Reply
 14. Admin-е,

  Не обръщай внимание на нападките от Патриот. Той не знае какво е да бачкаш 26 часа за GPRS гръбнак.

  И аз не знам. Мислех си, че в големите телекомуникационни компании се работи, пък то се бачкало.

  Дали и аз не съм с 20 години назад и с 30 настрани?

  Reply
 15. Господин патриот,
  Ти като си такъв голям радетел на родния град -кажи какво си допринесъл за него, а не да се криеш зад тоя псевдоним, който не можем да преценим дали ти прилича. Тръгнал си да се заяждаш и сипеш обиди на едни млади мъже, които макар и далеч от родния край мислят и се вълнуват за него. Те не се крият като теб и всички ги знаем кои са и PLUTON, admin и GetOff. Незнам ти от къде може да говориш те колко работят, да не би ти да им изкарваш прехраната.

  Reply
 16. Прекарах 2 (два) часа да се ровя в сайта.
  1. Темата за боклука – това е една свинщина и просто нямам думи.
  2. Темата за окастрените дървета – тази дейност е извършват в Ивайловград за 3 (трети) път(поне толкова помня аз, понеже не живея в Ивайловград). Може би имат нещо предвид така наречените управници(лично аз съм против).
  3. Наградата на хотел “Армира” – браво все нещо положително се е случило, ако и СОУ “Христо Ботев” се стегнеше щеше да е супер.
  4. Цимбала – ако е направено както трябва ще е добре, ама ако е за изпиране на пари или изсмукване на държавни инвенстиции нищо хубаво не ни чака.
  5. Отварянето на границата – това го чаках отдавна и като се върна в България и се прибера за нова година в Ивайловград ще се възползвам да се разходя в Гърция поне за 4 часа.
  6. Събарянето на вилите – аз съм ЗА. всяка една незаконна постройка трябва да изчезне или най-малко да се узакони.
  7. Сървърите с нелегален software и филми – от махането им крайния потребител губи но такъв е закона и трябва да го спазваме. Спокойно все пак в България има доста торенти.
  8. Патриот – стига бре момче във всеки коментар те има и то все си на нож с някого, постоянен си като херпес винаги изникваш и дразниш едни и същи момчета.

  Reply
 17. Ех, момчета, не съм знаел, че различно мислещите и позитивно настроените
  хора в Ивайловград така ще дразнят егото ви!!! Защо толкова ви преча- защото съм информиран, защото имам мнение по много въпроси на ежедневието, защото…!!!
  Сигурно сами не можете да си отговорите за това, но ще ви кажа едно- знам в какво се състои работата ви, но едно не мога да си обясня, в тази ваша работа влиза ли топене на конкуренцията, сигнали срещу доставчици на интернет в Ивайловград и тем подобни. Вие да не сте шпиони???

  Reply
  • Ако метнеш информираността си в Атлантика, Титаник ще остане на сухо за което целия свят ще ти е благодарен.

   Reply
 18. Патриот е – душа дава

  за наука, за свобода;

  но не свойта душа, братя,

  а душата на народа!

  /Хр.Ботев/

  а това е от нашия така неизвестен “патриот”
  “топене на конкуренцията, сигнали срещу доставчици на интернет в Ивайловград и тем подобни. Вие да не сте шпиони???”

  ха ха
  незнам кои на кого е конкурент

  Reply
 19. Патриот

  Патриот е – душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!

  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  продава си и душата.

  И е добър християнин:
  не пропуща литургия;
  но и в черква за туй ходи,
  че черквата й търговия!

  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  залага си и жената.

  И е човек с добро сърце:
  не оставя сиромаси;
  но не той вас, братя, храни,
  а вий него със трудът си!

  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  изяда си и месата.

  /Христо Ботев/

  Reply
 20. Има някой хора, които винаги успяват да изместят фокуса на темата в някаква зачукана посока, а тук той е за незаконното изхвърляне на опадъци в местността Мандалъка, в която към момента няма функциониращо сметище!!!

  Това са не само мои думи, но и на кмета на Ивайловград. Не знам патриота, съгурно е по запознат от кмета с нещата, които се случват в града. Да вземем да го изберем за кмет направо, ама няма как да гласуваме за анонимни кандидати!?!

  Reply
 21. Галям проблем това сметище! Ама и патриота голямо напъване, само не се знаем какво разбира и каква теза защитава.

  Reply
 22. Вместо да създаваме дразги не може ли да се дадат някакви полезни предложения,които да ни помагат да живеем по-добре?Предполагам че има начин да се определат места за изхвърляне на строителни отпадъци например.А не да се изхвърлят безразборно.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.