Садки затварят Цимбъла за риболов

садки, язовир ивайловград, сунай, румен анастасовЧаст от язовир Ивайловград ще бъде затворена за любителски риболов. Това е местността позната на ивайловградчани като Цимбала. Това ще се случи, тъй като тази част от язовир Ивайловград е одобрена за отглеждане на аквакултури.

Засега единствената информация, която имаме е, че министерството на околната среда и водите е издало разрешение за промишлен риболов на територията на язовир Ивайловград. Инвеститорът засега е неизвестен, както се изразява директорът на ИАРА Хасково. Получената концесия е в местността Цимбала и ще доведе до забрана на любителския риболов в тази част на ивайловградския язовир. По закон арендаторите имат право да забранят риболова в областта на сакдите и дори на няколкостотин метра от тях, като това е по тяхна собствена преценка.

Въпреки, че от ИАРА говорят за неизвестен бизнесмен, запознати коментират, че това е Румен Анастасов по известен като Козела, с който са свързани скорошните събития по залавянето на Здравко Бъчваря за бракониерски риболов на язовир Ивайловград. За партньор за Румен Анастасов се спряга друг нашумял покрай този случай, а също и покрай незаконните кариери бизнесмен – Сунай. Дали това са инвеститорите, които имат разрешение от министерството за промишлен риболов на язовир не е ясно дори и на ИАРА, което е доста интересно. Въпреки това ивайловградчани помня, че още докато управляваща беше Тройната коалиция и на власт в България беше ДПС имаше слухове, че Сунай трябва да спечели проект за изграждането на садки на язовир Ивайловград.

Ето едно от филмчетата, които сме пускали и преди за бракониерите по язовир Ивайловград:

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/brakonierite_po_qzovir_ivailovgrad_4324e.flv width=400 /]

6 thoughts on “Садки затварят Цимбъла за риболов”

  • Всичко зависи от това как ще бъде направено и поддържано. Предварително е глупаво да се дават оценки.

   Reply
 1. Също така, зависи и какво Ивайловград ще спечели от цялата тая работа, защото ако нищо не спечели тогава губи едно прекрасно място за риболов и почивка, на което няма много вили!

  Reply
 2. Проект за садки на язовира има още отпреди 20-на години.Според мен една чудесна идея ,която даже е позакъсняла ,но с едно голямо НО и въпросите които следват.
  1.Дали изобщо има проект или някой е решил да си загради частен язовир?
  2.На какъв принцип е избрано мястото(пак свързано с проекта)?
  3.Ще има ли прозрачност по процедурите и инвестиионните проекти?
  4.Въпроса о тпо-горе “Какво Ивайловград ще спечели от цялата тая работа”? или пак частни интереси!!!
  и т.н.
  Това със забраната на няколкостотин метра по преценка наарендаторите ми звучи някак нагласена работа.

  Reply
 3. Филмчето за бракониерите е доста показателно. Лошо е че и след като ги хванат те после пак си продължават.

  Reply
 4. Имаше такава идея още преди 15-20 години, но бе спряна (т.е. не бе разрешена) заради нарушаване на ландшафта, екоравновесието и още куп плямпалици и шитни. За справки търсете в Покрован.

  Сигурно новия инвеститор не е местен и е “мощен” или ако е местен е доста добре “подплатен”. Както е и “подплатено” строителството на бунгалата около “Цимбъл”-а.

  Изобщо ивайловградските лайнарщини на нов тезгях, но със същата зловонна гнусота.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.