Нощ на младото вино от Ивайловград 2010

нощ на младото вино от ивайловград, 2010, изба ямянтиеви, виноЗа втора поредна година винарска изба Ямантиеви организира мероприятието „Нощ на младото вино от Ивайловград“. Тази година то се проведе в 11 града в България, включително и в Ивайловград.

Събитието „Нощ на младото вино от Ивайловград“ се проведе и тази година на четвърти декември, като този път градовете и ресторантите бяха повече от миналата година. В него се включиха и ивайловградските ресторанти Хасиенда, Тракия, Константин и Елена и Орхидея. Освен тях бяха включени още близо 70 ресторанта и заведения в градове като София, Пловдив, Варна, Велинград, Смолян и др.

Идеята на Винарска изба Ямантиеви е да обогатят културата на българина по отношение на вината и да запознаят и привлекат потребители, които да оценят ивайловградското вино. Точно затова и първата чаша поръчана в заведенията участващи в „Нощ на младото вино от Ивайловград“ е безплатна. Вината, които клиентите могат да дегустират са били:

  • Младо червено вино – Каберне, Мерло, Сира, Пино и Аликанте
  • Младо бяло вино – Шардоне, Мускат, Траминер и Вионие


1 thought on “Нощ на младото вино от Ивайловград 2010”

  1. ямантиеви полагат много усилия да наложат виното си и по всички изложби за лозарство и винопроизводство имат добро представяне и навсякъде представят виното като вино от ивайловград. пожелавам им успехи на пазара за вино защото продуктите им са добри а и нека повече хора научат за хубавото ивайловградско вино.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.