Нова Година в Ивайловград 2010

нова година в ивайловград, 2010Първо искам да честитя на всички новата година. Дано тя да ви донесе повече поводи за радост, повече щастливи моменти и повече успехи.

Иначе тази година посрещането на Коледа и Нова Година в Ивайловград беше още по-вяло от предишните. Особено това на Нова Година. В 12:00 часа на площада в Ивайловград нямаше никой друг, освен един пиян мъж с бенгалски огън в ръка. А и да не забравяме самотната коледна елха. Доста тъжна картина в новогодишната вечер. Нямаше фойерверки, нямаше новогодишни хора и весели ивайловградчани. Само елхата и човека с бенгалския огън.

Навръх Нова Година по-празнично беше в Новия квартал, където заведенията бяха пълни с празнуващи. Много фойерверки имаше пред хотела на Коста Свети Константин и Елена. Освен всичко друго като за първа година, дори и Венеция не работеше в новогодишната вечер. То няма и за какво да работи, след като все по-малко ивайловградчани я посещават. Ама то как да я посещават при условие, че ти искат вход в подобна „дискотека“, където освен всичко друго охраната те посреща с думите „ще ви избия всички скапани ивайловградчани“.

Но иначе гърците в Ивайловград по празниците бяха доста. Последните дни от годината те отново успяха да заформят целодневни опашки на бензиностанцията на Станимир и да изкупят всичкото гориво. И по заведенията беше пълно с гърци, на които певците се опитваха по всякакъв начин да откъснат по някой свежо евро от сърцето. Пееха им гръцки песни на ушенце, а певиците не пропускаха да седнат при самотните пенсионери да им се поусмихват. Странното беше, че колкото и да се раздаваха, повечето гърци стояха със супер безизразни физиономии, сякаш ядосани на целия свят. Не знам какъв бакшиш може да очакваш от толкова начумерени хора?

Освен гърците в Ивайловград имаше и доста хора, прибрали се за празниците при своите близки и такива, които бяха дошли да се възползват от новогодишните оферти на някой от хотелите в града.

Като се замисля то явно друго не може да стане от Ивайловград, но поне да е малко по-привлекателен като туристическа дестинация. Ама и това е невъзможно при условие, че крепостите в ивайловградско са запуснати и разграбени пущинаци и дори и да иска, няма как човек да стигне до тях. Е освен ако не е от клуба по Офроуд. Пък и колкото да е спокоен града, като не е чист и спретнат, като улиците и фасадите на сградите са разбити и като на Дупката е пълно с боклуци, няма кой да го предпочете пред някое градче или село в планината. И да не забравяме, че останалите градчета и селца в планината са много по-близо до големия град.

Очаквам сега пак много хора да ме оплюят за това, което написах, но и с розови очила да бях, положението пак щеше да е сиво…

гърци, коледари в ивайловград, коледа, нова година


6 thoughts on “Нова Година в Ивайловград 2010”

 1. По тази причина аз не празнувам в Ивайловград. Стига ми цяла година скука нека за празниците да ми е малко по-разнообразно и весело

  Reply
 2. Етва не ме радва… да гледам гръцки къзолизци правещи всичко възможно за да им метнат някое евро… Иначе Ивайловград изобщо не беше празнично окрасен… В предходните години украсата беше много повече, а сега гато има гърци окраса почти нямаше! Сега видях 2 камбанки на центъра които са от преди 4-5години. Иначе най-добре ми е по празниците да съм си из Ивайловград 🙂

  Reply
 3. И на мен ми е най-добре там затова и винаги съм си бил в Ивайловград по празниците. Просто площада толкова пуст на Нова Година не го бях виждал. И този човек с бенгалския огън като се появи, явно надявайки се да има нещо на площада и ми стана супер кофти 🙁 🙁 🙁
  Предните години на нова година в ивайловград на площада поне имаше по някой фойерверка и музика или хора, а тази направо.

  Reply
 4. Честно казано не знам защо обръщаш внимание само на негативната страна на нещата. Аз си бях в Ивайловград за празниците и ми беше изключително хубаво. Като се прибирах един следобяд към вкъщи и погледнах невероятния ивайловградски залез в небето направо щях да се разплача пред тази красота. Има някакъв уют, който витае във въздуха на града и нищо не може да го прецака – това е! Честно казано не ми липсва нито блъсканицата, нито непрекъснатото къртене и строене, нито тесните и претъпкани с автомобили пътища на по-големия град. Ивайловград е перфектен за мен, е вярно е, че не е лошо да се пооправи това-онова, но пък къде няма кусури кажи ми?

  Reply
 5. Ама на мен си ми харесва там. И почти нищо не ми липсва докато съм в Ивайловград. Затова и постоянно съм там 😀

  Просто тази Нова Година беше супер пусто на площада. А помня преди като излезеш имаше хора, приятели, познати. Виждате се, поздравявате се, играете хоро.Имаше и фойерверки. Сутринта рано, рано обикаляха сурвакари.

  На Бъдни вечер имаше коледари. И тази година имаше де. Евала на момчетата. Но коледуваха само в Лъджата и в една-две къщи в града.

  Reply
 6. Абе вярно, че малк оповече негативизъм е събрал admin, но хората в Ивайловград, трябва да разберат, че света след Света Марина е тръгнал към промяна преди 20 години и е крайно време червените (не розовите) очила на хората там да се сварят и да се видят негативите на всичко което се случва!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.