Кукерите от ивайловградския квартал Лъджа с награда

кукери в ивайловград, лъджа, награда в перник за лъджанските кукериИвайловградските кукери с отличие на Международния фестивал “Сурва”, който се проведе този уикенд в град Перник.

Кукерските шествията на тазгодишния фестивал Сурва 2011 откриха кукерите от квартал Лъджа в Ивайловград. Ивайловградските кукери участваха за 14-ти пореден път на международния фестивал на кукерите в Перник. Тази година те спечелиха сребърен медал за „атрактивност за група от Източна България“. Това е едно важно признание за лъджанци.

Поздравления на кукерите от ивайловградския квартал Лъджа за поддържането на традициите живи. Пожелавам още много награди, много здраве и щастие и още дълги години да запазите този обичай жив. За тези, които не знаят лъджанци освен че празнуват на Кукеровден, също и коледуват. И тази година на Бъдни вечер имаше коледари в Лъджата.

За тези, които се интересуват, Кукеровден в Ивайловград и тази година ще се проведе на християнския празник Сирни Заговезни. Тази година празника се пада след националния празник 3-ти Март, когато се събират 4 почивни дни (от 3-ти четвъртък до 6-ти неделя). Това е един хубав повод за почивка в Ивайловград, по време на която може да посетите и Кукерите в квартал Лъджа.

6 thoughts on “Кукерите от ивайловградския квартал Лъджа с награда”

 1. Ами да ги напиша ама знам им знам на повечето само партизанските имена 😆
  Иначе ще пробвам да им ги намеря 😀

  Reply
 2. Яз, тис… 😀 Откак се понмя винаги е наставало някаква треска като наближи този фестивал. Доста тренират момчетата и сега постоянството им се отплаща 🙂 Браво!

  Reply
 3. Поздравления на кукерите от Ивайловград на лъджаниците де за доброто представяне на кукерския фестивал 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.