Две успешни акции срещу бракониери на язовир Ивайловград

язовир Ивайловград, бракониери на язовир ивайловград, проверки на язовир ивайловградПрез изминалата седмица инспекторите на ИАРА проведоха две успешни акции и заловиха трима бракониери на язовир Ивайловград.

При първата акция, провеждана през тъмната част на денонощието, инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Хасково са забелязали бракониер, изваждащ рибарски мрежи от язовир Ивайловград. Той обаче видял проверяващите и успял да прибере такъмите и да избяга в посока Ивайловград. След сигнал до Районното Управление на МВР в Ивайловград, нарушителят е спрян за проверка на влизане в града и е отведен в управлението за установяване на самоличността му. Междувременно в полицията в Ивайловград пристигат и инспекторите на ИАРА, които установяват на нарушението и му съставят акт за извършване на стопански риболов без разрешително. Освен че е получил акт, от заловеният бракониер са конфискувани лодка, двигател за лодка и 50 метра рибарска мрежа.

На следващата сутрин, служителите на ИАРА се връщат на язовир Ивайловград за да продължат проверката си и се натъкват на нови нарушители изваждащи рибарски мрежи от водата. Бракониерите са заловени на място и от тях отново са иззети мрежа и рибарска лодка. И на двамата нарушители са съставени актове за извършване на стопански риболов без разрешително. Те също са отведени в Районното Управление в Ивайловград за установяване на самоличността им и за образуване на полицейски дознания.

2 thoughts on “Две успешни акции срещу бракониери на язовир Ивайловград”

 1. Атакааааа браво 🙂 Нека редовно има такива проверки и нека проверките са с по-голям успех 🙂 От тез мрежи само слънчевки останаха за въдичарите ❗

  Reply
  • Даааа!
   Браво на ИАРА!
   Май че след екшъните есента са се взели в ръце и полицаите.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.