Какво прави Масларова в Ивайловград?

масларова ивайловград, площад ивайловград, красива българияТия дни имах време да разгледам снимките от празника на Ивайловград, на който тази година на успях да присъствам и забелязах, че Емилия Масларова пак е цъфнала на площада в Ивайловград.

Цъфнала и вързала. На „красивия“ площад в Ивайловград, който до колкото помня беше ремонтиран по проект „Красива България“. И ремонтиран. И ремонтиран. Няколко пъти! Ама как пък не успяха поне единия от тях да го направят малко по-добре та сега хората да не казват „А бе то май ивайловградският площад едно време беше по-хубав“.

Та цъфнала Масларова на площада в Ивайловград, „ремонтиран“ по проект „Красива България“. Програма, за която тя беше разследвана за злоупотреби със средства. Тогава софийската градска прокуратура реши, че няма дани за извършено престъпление от длъжностните лица по проекта. Сега обаче на Масларова е повдигнато обвинение за злоупотреби с 11 038 405 лв. Бившият социален министър Емилия Масларова е обвинена, че в периода от ноември 2007 г. до май 2009 г. като длъжностно лице е присвоила малко над 11 милона лева държавни средства. Интересното е, че министър Тотю Младенов обясни, че тези средства се равняват на 45 хиляди минимални заплати и покриват близо четири пъти бюджета на МТСП по проекта “Красива България”, който е около 3 млн. лв. По повод делото Масларова каза, че е невинна и цитирам „За мен това дело е едно недоразумение“. Недоразумение или не, видяхме какво направиха с площада по прословутия проект “Красива България”. Ако не помните, ето тук може да си припомните – статията за ремонта на площада в Ивайловград. Красота! Друга статия за ремонта на площада в Ивайловград.

И така, за поредна година Масларова се появява на празника на града. Не знам за вас, но лично аз не се радвам да и виждам ухилената физиономия на площада в Ивайловград. На площада, който „ремонтираха“ по проекта “Красива България”. Но така мисля аз. Може би пенсионерите, дето г-жа Масларова изпрати на море, мислят по различно?

И за финал. Какво прави Масларова в Ивайловград? А какво всъщност прави Масларова в Ивайловград?

83 thoughts on “Какво прави Масларова в Ивайловград?”

 1. прави далавера не е като вас балъци. жената знае как и не я интересува че я съдят пак ще ви вземе парите и ще я оправдаят

  Mod: Пишете на кирилица

  Reply
 2. Говорейки във второ лице мнножествено число, да разбирам ли, че Вие не се слагате в бройката на балъците, а сте от страната на рибарите, които ни прибират парите!???

  Reply
 3. Админ, защо не си написал нищо за хората, които бяха измамени и не им заплатиха за работата и материалите за Центъра за социални грижи в Ивайловград. Фирмата, близка до Масларова не беше платила на работниците и въпреки това от общината и приеха работата по сградата. Самите работници бяха уведомили предварително общината за това, но никой не им обърна внимание.

  Reply
   • фактите са че работеха социални работници от ивайловград без трудово възнаграждение да построят социалния център и трябваше да им плати социалната министърка но нещо парите се изгубиха. след това социланите работници протестираха пред сградата на общината но не получиха пари. и иван от топливо и него го оставиха да чака няколко хиляди лева същата фирма. дори заплашиха детето му. също всички в ивайловград знаят че фирмите които правят по големите неща в ивайловград са от стара загора и са на близки роднини и приятели на масларова. факти има в съда ама пак ще ги изопачат

    Reply
    • ….. жалко за хората , които не са получили възнагражденията си , но пред общината ли намериха да протестират , нали на снимките ги виждаме светата троица !!!
     А това за детето е прекалено брутално ако е истина 🙁

     Reply
 4. ….. аз имам известни подозрения какво прави !
  При все , че обяви , че е невинна ама ако се окажело , че е виновна щяла да ги върне тези 11 000 000 лв на Хасковска област ??? Та нещо не ми стана ясно … трябва банкови сметки ли да даваме или по къщите ще минава да ни ги връща … или ако някой знае списъка на правоимащите нека го побликува , та да знаем дали да очакваме “писмо в бутилка ” или да отиваме утре на работа .

  Reply
 5. Чест и прави на Масларова, че въпреки “помията” излята по нея, е дошла сред избирателите си и се е показала открито. А не се крие по “герберски” паланки като избраника от Стара Загора- г-нНедялко Недялков, който побърза да се прекрие като Цветанов за вилата си на Язовир “Ивайловград” и да “набеди” бащата на копойчетата си Кастреви!

  Reply
 6. Чест ли? Само безкруполни магарета без срам от магариите си могат така да се показват след като са крали с големия черпак от кацата! Не става да си помияр и да имаш чест!!! Тази думичка се използва за хора като Левски, Ботев и Раковски и за мен е абсолютно неприемливо да се използва в каквато и да е връзка за Масларова и смръдливци като нея!!!

  Reply
 7. Не, за мен е абсолютно неприемливо ти и хора от твоето поколение да използват имената на Левски и Ботев, защото с поведението и безпринципността си осквернявате тези имена.
  Поне пиши нещо, което не е популистко като теб, твоите възгледи и сие!

  Reply
  • Ти точно в кое видя популизъм? Знаеш ли точното значение на тази дума? Групости тука пишете някакви, да се раздвижвате ставите.
   И къде точно има чест? Чест може би като тази описана в този стих на Смирненски:

   …И ето ме: важен, блестящ, елегантен,
   богат като истински Крез!
   И знам аз: крадец съм, лъжец, спекулантин,
   безчестник; но… винаги с чест!”…

   Reply
 8. Всеки си има мнение и възгледи. Аз уважавам чуждото, но няма да спра да защитавам своето! А ти щом защитаваш хора като Масларова, на всеки му е ясно колко струват думите ти!
  Не се заяждам, просто отстоявам мнение! Моето, на противниците на Масларова срещу Твоето, на защитниците на крадливите, безкруполни политици!

  Reply
 9. С беглите си познания по английски се сещам ,че red е червен ,което само по себе си е диагноза.С подобни защитници нито градът ще върви напред нито Държавата.
  Имамси коментар за червената сган ,но не мисля да ангажирам останалите с това.

  Reply
 10. Пак безсмислени заяждания и спорове!
  Червен ходил ли си скоро в Стара Загора? Иди и ела пак да пишеш тук!!!

  Reply
 11. Ако прокуратурата докаже престъплението, Масларова обеща да дари 11-те милиона на хората в Хасковско.
  Ето това е чест .

  Reply
  • Ужас! Що ли се занимавам да коментирам!
   Все повече разбирам admin – Ивайловград не заслужава този сайт и времето и енергията, която той му отнема!

   Reply
   • Мисля , че Ивайловград не заслужава съдбата си , но определено има нужда от сайта .
    Колко и къде са местата , където могат да се изричат истини по наболеле теми .

    Reply
    • И ако смея да попитам: ” Каква е съдбата на Ивайловград?!” Това е съдба на град, намиращ се в периферията на България, пограничен град, като всички периферни райони в света! Въпреки всичко се бори да оцелява и мисля, че не благодарение на теб Б.Б или на твоя именит съименник!

     Reply
 12. Много ясно че няма да е изкарат крива! И аз да имам 11 000 000лв ще им с..а у устите и ще ме носят на ръце!
  Колкото до сайта… той мисля, че е по-ценен на тези ивайловграчани които не живечт в Ивайловград! Тез кои са си по там ги боли … за сайта на админа.

  Извинявам се ако засегна някой, но такива ги виждам нещата 😐

  Reply
  • Мдаа. В България практически невъзможно да осъдиш някой с много пари ❗ Затова Масларова не се притеснява.
   А колкото до това дали е виновна, може да попитате всеки старозагорец да ви каже какво е неговото мнение за г-жата.

   А пък сайта, той ще си стои заедно със всичките снимки, мнения, статии и т.н. 😀

   Reply
  • Имам въпрос: Ако Масларова е откраднала тези милиони, тогава защо сградата в Стара Загора тъне в лукс!!!

   Reply
   • Така.
    1. Не знам дали е откраднала каквото и да било. Така твърди прокуратурата!
    2. За 18 милиона, това което е в момента сградата дори е много малко. Само за справка ще ви кажа, че в София преди кризата се продаваха, супер-луксозни бизнес сгради, ново строителство за под 10 милиона лева за 2500м2 РЗП. Интересно е как така този социален дом в Стара Загора, ремонтиран, излезе 18 милиона. Да не говорим че е далеч от истинският лукс.
    3. http://www.tv7.bg/news/230692.html

    Reply
 13. Добре де. Масларова е казала, че ще дари 11 милиона, ако я докажат за виновна. Това не значи ли автоматично, че тя си признава, че ги е откраднала ❓
  Откъде има 11 милиона за даряване, след като не е крала ❓ Сигурно ги е изкарала с честен труд, а ❓ Или пък ги е взела на заем от приятели ❓ Или може би се подиграва с болните хора, които всъщност са ощетени. А и не само те.
  Ами като е тръгнала да дарява милиони, да вземе да дари на училището в Ивайловград 2-3 милиона да може да бъде оправено рушащото се западно крило. Да вземе да дари някой друг милион и за болницата, та да не е затварят. Пък и на тютюно и грозде производителите да дари по някой милион, като е почнала. И на тях са им нужни, не само на нея 👿

  Reply
 14. Лично за мен в едно със снимковия материал , самото посещение на г-жата показват ниския политически морал , персонализирането на власт , самовлюбеност и най – вече незаинтересуваност от реалните проблеми на избирателите !
  Та red , защо г-жата (без депутатски имунитет ) , не отвори в този ден приемна ,( което мисля , че е нормално и задължително) за своите избиратели , та те да я попитат …….. за наболелите нещица а тя да дава отговори ? Едва ли съм далеч от истината , че тя не може да дава а само да взема !!!!
  Да ама Не , казваше преди години един български журналист , тази култова фраза е актуална и днес за Ивайловград .

  Reply
 15. Разбрах за пореден път, че този сайт е за хора, пристрастни. всяко различно мнение от тяхното е неприемливо. Жалко! Но помнете- ще дойде и времето, в което ще разберете истината. Не се сърдете тогава, че тя е различна от вашия ограничен светоглед. Човек вижда само това, за което е способен! А при вас къде ти….

  Reply
  • Вие, г-н Червен, както сте се написали, имате уникално свойство. Пишете разни безсмислени неща, на които се опитвате да придавате тежест, без особен успех.

   Например това, че сайта бил направен за някакви хора. Сайта е направен за всички хора от Ивайловград! Не за някаква хора.

   Другата безсмислица е това, че друго мнение различно от нашето било неприемливо. Какво значи неприемливо. Някой да е променил/изтрил ваше мнение? Не е! Да не искате да кажете, че не можем да спорим и да търсим истината. Моля ви, недейте! Ще заприличате на Сталин, още малко!

   Също така как установихте, че нашият светоглед е ограничен? Може ли да отговорите? Кое точно ни е ограничено? Може би това, че умът ни не може да го побере, как може да има толкова безочливи хора, да крадат от парите за болните и да се усмихват мазно, мазно след това.

   И каква истина ще резберем? Може ли да уточните? Не така да пишете празни думи!

   Общо взето пишете нещо, а думите ви не казват нищо.

   Чудя се като сте толкова неограничен откъм мироглед човек 😉 защо не кажете нещо стойностно, а не спирате да пускате мнения лишени от съдържание?

   Reply
  • Пореден опит са се разводни темата.
   Не мога да разбера съгражданите си , как може да речем 500 души да са прочели поста , а мнение да дадат 10 ?!?
   Все тая ли Ви е наистина ?

   Ехо Ивайловград, стената падна!

   Страх ли ги е ивайловградчани да говорят и да изразяват свободно своето мнение? Страх ли ги е от това какво ще си помислят другите, дали някой ще ги гледа накриво, дали няма да загубят работата си?

   Reply
   • Определено, нещата тук са на принципа на крепостничеството – ако говориш ти режат главата, разбирай губиш работа и нямаш шанс да намериш отново, а това означава вън от града. Жалко, но факт!

    Reply
    • Това се случва в ерата на ББ, не мислиш ли? Я ми кажи, като се правиш на толкова информиран, през последните 3 мандата на сегашния кмет, кой е уволнен и “с отрязана глава”?! Напротив, в момента г-н Кмета отглежда змии в пазвата си… Има толкова много за уволнение, но явно Кметът е човек и е над тези неща, за които говорите. Ехо, докато стената не е паднала, ударете си главите….

     Reply
     • То това оставаше , кмета да уволнява от лоното си змиите . Ех че добре го каза .
      Змии , змиярник , буренак , трънак , това е естественото Ви местообитание и в такова превърнахте Ивайловград , защото за последните си 3 мандата кмета , има повече от 2000 души уволнени от територията на общината . Нека видим резултатите от преброяването …. , че може цифрата да е по черна .

   • В никакъв случай не се пробвам да вменявам мнение TiL , и затова не си думам това , което ми е на уста а само на сърце .

    Reply
    • Объркал съм се. Мнението ми не беше за теб 🙂 Иначе споделям мнението ти за черната цифра…

     Reply
 16. red, преди да започнеш да говориш срещо нас, никой не те е упрекнал за различното ти мнение, просто ти задавахме въпроси на които търсим отговорите. Но ти така и не се помъчи да отговориш на някой от тях, а директно се опитваш да изкараш някой черен (или незнам какъв цвят).

  Хайде сега върни се и ти малко по-нагоре по мненията и отговори на въпросите които ни мъчат, без да се заяждаме и без да се упрекваме.

  И няма да спра да повтарям за хиляден път, че тук всеки изказва мнението си и ако се опитаме да не се нападаме, цена няма да имаме!!!

  Reply
 17. И няма да спра да повтарям за хиляден път, че тук всеки изказва мнението си и ако се опитаме да не се нападаме, цена няма да имаме!!!
  Това ти ли го казваш, като ти основно нападаш?! Човек може да напада и критикува, когато е постигнал нещо в живота си, а ти какво си постигнал- изброй ми две неща, които си постигнал и съградил за общото блого и спирам да те опонирам!

  Reply
  • Виж сега RED.

   Човек като теб, който го е страх/срам да разкрие самоличността си не ми го хвали 😉

   Щом те е срам от тебе самия, какво си тръгнал да дириш кусури на другите?

   Reply
 18. red ами дай пример с твоите постижения ,че ми е много интересно с какво толкова си блеснал.

  Reply
 19. Любимка наша .
  Бившият социален министър получи десетки поздравления от своите симпатизанти, които с бастун в ръка…………………
  Интересен факт е, че този път липсваха организираните от БСП по места социалисти, които преди години наводняваха поляните край монумента на жертвите. През тази година забелязахме истинска организация и добре форматирано пространство, в което човек можеше добре да се ориентира……………………….
  http://7plus7.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=1208%3A%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%82%D1%83%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0&Itemid=155

  Reply
  • Тази година празникът беше под всякаква критика- слаба организация, пародия на водене, пък да не говорим за озвучаването. Така ви се струва или ви се иска на вас да липсват социалистите на празника- напротив- те бяха там. А наводнението този път беше от водените под строй администратори, детски учителки от ОДЗ и задължително присъстващи малчугани, които други години не сме и виждали на празника, учители от СОУ, които са задължили учениците си да присъстват. Дори имаше и хора, които непрекъснато говореха срещу начина на провеждане на събора на Илиева, а сега… то нали народът е казал няма вечни идеали има интереси… Видяхме и присъствие на един кмет, самозван вишист. А и най-интересното кое е било- оказало в един момент, че няма кой да поднесе венеца на депутатите от ПП “ГЕРБ”. Стоял си самичък до последно, докато не намерили 2 гербаджии на почти преклонна възраст, които да го поднесат. А къде ли са отишли младите, дето вееха знамената на ГЕРБ- може би вече им е дошъл акълът, може би и тях са излъгали, а може пък кампанията “Да изчистим България за един ден” да си е свършила добре работата…

   Reply
   • Ако имаш някакви забележки към озвучаването обръщай се съм мен!

    Reply
     • Като за начало си кажи заглавието /ако имаш разбирасе достойнство!/ 🙂 И кое по-точно не ти хареса?Или имаш желание само да се заяждаш? 🙂

 20. Показаха ви как се прави този празник и ви сразиха ,а вие може да си говорите. Другарката Масларова разрушила Ивайловград и тя нагло беше там . Срама нямате другари .” БСП-Ние наглите искаме властта ” Това може да ви е лозунгът догодина хахахахахахах

  Reply
  • какво значи сразяване, фъфлещ плазмодий, двуличник, който се подвизава при всички власти?! Теб те нямаше на празника, за да видиш провала на едни некадърници!!!

   Reply
 21. Това с венеца съм го пропуснал … та нямало съветници ли 😀

  Reply
 22. 2 гербаджии на почти преклонна възраст, съветници, другарю, в последния момент ги намерили, за да поднесат венеца, ха сега кой е сразеният?!

  Reply
 23. Вестник”Нов живот-стар бардак”
  Тази статия е позор за журналистиката.На този събор, Танев и съпругът на авторката(Марков)поздравили гръцките гости…..
  Не стига ,че тяхната менторка Масларова се беше издокарала на такъв повод,с най-неподходящия тоалет-като някой колумбийски наркобарон,а се опитва да политизира национален събор.За тази дама и сие има една дума-ПОЗОР!

  Reply
  • А, истината боляла! Маркова е написала самата истина. Съборът наистина тази година мина вяло, да не кажа безкръвно. Нямаше го този дух, както в предишните години. А що се отнася до Масларова- що да не се облече хубаво, цяла България я гледа. Що не видите кметицата ни и нейните прически и тоалети. Коментирайте нея!

   Reply
 24. Няма равна другарката Маркова .
  Цитат от в. Нов живот
  . Поради това, че кметът на Ивайловград Диана Овчарова и част от официалните гости се бяха оттеглили на обяд в ресторант в Ивайловград, гръцките гости бяха приветствени на Илиева нива от бившия кмет Стефан Танев и бившия председател на Общинския съвет Георги Марков, които сега са общински съветници в новия местен парламент.
  Поклонението не бе уважено от представители на централната изпълнителна власт.

  Отново на Илиева нива за поклон и вричане | Нов живот

  Reply
 25. До момента, освен дарените от ГЕРБ 300 хил. лева, по сметката на БЧК не са постъпили средства от други политически сили за пострадалите от земетресението в Пернишко, заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” Христо Григоров, председател на Българския Червен кръст.
  „Призовах политиците да заровят томахавките и да постигнат политически консенсус в конкретния случай с пострадалите от земетресението в Перник, за да видят хората, че имат подкрепа не само от държавните институции и от неправителствените организации, а да усетят всенародна подкрепа. Това може да стане, само ако имаме обединени от обща кауза български политици”, категоричен е Христо Григоров.

  Другари,социалисти,мислещи за народа,айде малко се напрегнете . Бръкнете в джобовете пълни с парите на хората. Мрън ,мрън ,че ПЛЯС ви работата .ГЕРБ и Перник ще ви вземе ,стара партия сте ,велика .Не може да се предадете така,бабите и дядовците ще колабират по пътищата заради вас .

  Reply
  • Промяната -това се виждаше на Илиева нива.
   Преклонение и уважение към децата -това се чувстваше на събора.
   Скромно и подредено!Браво на Общината -прозира и почерка на кмета-Овчарова!
   Нямаше излишната и напълно неподходяща за повода помпозност и високомерие( с изключение на г-жа Масларова).
   Нямаше я и известната кметска ВИП-шатра,където се плюскаше на корем и се вдигаха наздравици-грозно и обидно към паметта на избитите дечица.
   Промяната е факт!!!Свиквайте другарки и другари и бъдете здрави!

   Reply
 26. Нито промяна, нито нещо различно в празника на Илиева нива. И за какъв почерк на Овчарова ми говориш… няма такъв, освен този с прическите и тоалетите. Твоето бижу отново не успя да изпъкне, г-н К…в, сещай се, а си плю на петите и отиде в ресторанта на Кафадара, за да се перчи пред подбрани гости.
  Питам се къде беше промяната- в украсата ли- същата; в озвучаването ли- много по-зле от предишните години; в атмосферата ли- злокобна в сравнение с предишни години; в организацията и воденето ли- провал в сравнение с предишни години. Единственото различно беше, че хората чувстваха носталгия към предишното и се ръкуваха със Стефан Танев и Масларова и искаха те отново да са на власт и да им помагат.

  Reply
  • Когато на слона топките се изравнят с тези на катеричката,тогава Танев ще е пак кмет на Ивайловград!

   Reply
  • “Нито промяна, нито нещо различно в празника на Илиева нива.”
   Каква промяна искаш да има , след като натегачите , оскверняващи лобното място , са си ВСЕ СЪЩИТЕ !
   Единствената разлика е , че преди се натягаха повече , за да впечатлят Ст. Танев , а сега главния натегач е вече кмет и затова го дават свободно!

   Reply
 27. а ,защо не бяха поканили децата от танцов ансамбъл ЛЮТИЦА

  Reply
  • Защото са трън в очите на новата кметица/да се свети името й/ още от 2002 год , откогато датират и първите им услехи!
   Всъщност от създаването им!
   “МРАЗЯ ВИ , ЗАЩОТО МОЖЕТЕ”

   Reply
 28. Масларова се омаскари пред цяла България.
  Танев направи същото пред цял Ивайловград.
  Какво друго да правят,освен да си спомнят за талибанстването си.С меланхолия!!!
  Бъдещето е за други!

  Reply
 29. Няма равна другарката Маркова.

  “След обявяването на минутата мълчание в памет на загиналите невръстни деца, дълга върволица от венци и цветя се отправи към монумента. Краят на официалната част бе сложен с ефектно пускане под звуците на детска песен, на огромен букет от 200 бели, зелени и червени балони в небето, символ на детските мечти, необятни като небесната шир, с послание за мир и чисто небе. Това бе ЕДИНСТВЕНОТО ПО-СТОЙНОСТНО В ОРГАНИЗИРАНАТА ОФИЦИАЛНА ПРОГРАМА, пред паметника, която иначе премина вяло и безлично за разлика от предишни години, когато звучаха прочувствени стихове, които трогваха присъстващите до сълзи.

  За дошлите деца на събора, ПРЕДИМНО ОТ УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД И ДЕТСКАТА ГРАДИНА, бяха уредени няколко къта за рисуване, апликиране и моделиране.”

  Ама не така, другарко Маркова!
  Не така и не с такова пренебрежение към децата на Ивайловград или те нямат значение щом е за помията – става дума за поклон и вричане. Избиите си тъпоумията. Ивайловград няма нужда от тях. Той видя празника и може да си направи изводите и сам. Не го манипулирайте!

  DIANA MARKOVA

  IVAYLOVGRAD

  0899439532

  Публикувано от Ivaylo в 05:14

  Reply
 30. Няма равна другарката Маркова.

  ВСЪЩНОСТ КОГА ДА ВИ ВЯРВАМЕ?

  “Концертната програма бе открита с изпълненията на децата от детската градина в Ивайловград. Участваха още певчески и танцови състави от Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково Маджарово. Интерес предизвикаха изпълненията на танцов състав от гръцкото село Докса, което се намира в съседство с община Ивайловград.

  Отново на Илиева нива за поклон и вричане | Нов живот

  Reply
  • Ами , погледни се в огледалото ! Ще си отговориш сам /както обикновено/ !

   Reply
 31. Другари , толкова Ви молехме за тази декларация ама нейсе най сетне .
  Все едно е писана от някой който дава хапчета на овцете с помоща на агроном дето сам си реже лозето .
  Такъв словесен тюрлугювеч не бях чел скоро .
  Трябваше Мехмед да е главен редактор а не само да се подпише .
  Пфуууууу

  От Общинските съветници, избрани с листата на Коалиция „Общинска левица” и листата на ПП „ДПС”

  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

  Свидетели сме на безпрецедентни масови уволнения в общинска администрация в Ивайловград. Ние не можем да бъдем равнодушни към безпринципното и безцеремонно уволнение на 17 общински служители. В условия на икономическа криза и пестене на всеки общински лев кметът на общината Диана Овчарова с лека ръка предлага споразумение на „нарочените” служители срещу парично обезщетение в името на изпълнението на политическа поръчка. Аргументът, че освобождаването е заради структурни промени в администрацията, олеква след последвалите назначения на същите позиции на хора, приближени до управляващите в много от случаите без необходимото образование и без професионален опит.

  За какви структурни промени става дума след като няма изработен Устройствен правилник за организацията и дейността на общинската администрация, който е неразделна част от приетата структура, защото такъв не е представен на служителите, за да се запознаят, а и не е публикуван в официалната Интернет страница на общината, където намираме само правилника, утвърден от предишния кмет.

  Къде е новото щатно разписание и какви хора се назначават след като овакантените места не са обявени в Бюрото по труда ?

  Под абсолютен натиск държавните служители са принудени да приемат предложеното им споразумение, веднага и на момента, без да се изчака седемдневния срок, който е разписан в Закона за държавния служител.

  Противопоставяме се на начина, по който кметът Диана Овчарова подбира екипа си. Политическите назначения са в разрез на декларираните от нея предизборни, а и след изборни обещания за прозрачност и диалогичност. С тези си действия тя доказва, че е кмет само на определен кръг избиратели, а не на всички хора от общината.

  Кога е искрена госпожа Овчарова ? Когато встъпвайки в длъжност декларира, че подава ръка на всеки, който иска да работи всеотдайно или, когато се оправдава, че изпълнява политическа поръчка ? Когато на предизборни събрания по селата декларира, че ще се съобрази с мнението на хората, за това кой да бъде техния кметски наместник, или тогава когато си измива ръцете със законовите положения ? Когато работи за промяна в името на всички граждани от общината, а същевременно се обгражда с кръг от хора, които имат икономически интереси към проектите на общината?

  Като общински съветници декларираме своето неодобрение и се противопоставяме на извършената политическа чистка в общинската администрация. По така създалата се ситуация ще изпратим сигнал до Инспекцията по труда и ще окажем помощ на всеки един от потърпевшите, който пожелае да си търси правата в съда.

  Призоваваме Общинския съвет да следи за недопускане на безпринципни и немотивирани решения от страна на изпълнителната власт и се надяваме, че политическите пристрастия ще отстъпят място на безпристрастната работа в служба на всички хора в община Ивайловград.

  Ивайловград

  14.03.2012 г.

  Следват подписите на Общинските съветници : Георги Марков, Стефан Танев, Красимир Кръстев, Димитър Кискинов, Мехмед Хасан, Асен Хаджиев

  Reply
  • Какво точно не ти хареса в декларацията? Казани са доста истини. Ако си искал да се посмееш, трябваше да прочетеш писмото на Овчарова до Бойко. Как пък на никой не му направи впечатление колко грешки има в писмото и как пък в цялата общинска администрация не се намери човек, способен да скалъпи читаво писмо, ами се излагат, защото на всичко отгоре са го дали да го публикуват и тук.

   Reply
   • А ти драги бичслап, прочел ли си наредбите, които г-н Марков е подписал??? Нищо повече няма да те питам, защото , просто казано, не ми се занимава с глупости!

    Reply
    • Какви наредби? Би трябвало да конкретизираш, когато се изказваш. Информацията ми идва от хора, които са все още в Ивайловград и от интернет. Смятам, че прекалено много го обръщате на политика, само се плюете взаимно двата лагера, от което нито едните, нито другите имат полза, но едно мога да кажа като странично лице. Допуснати са страшно много нарушения при т.нар. споразумения за напускане на работа. Трябва да ти кажа, че уволнените, ако се бяха съюзили, ако не бяха подписали разните му споразумения, можеха успешно да осъдят работодателя си, в случая Овчарова, и щяха да получат много повече, отколкото сега и щяха да ги възстановят на работа. Не се сещам за подобно дело срещу работодателя, което да не е спечелено от работника. Не знам защо не са помислили, може би не са имали време да реагират и да се посъветват с адвокат. Видях ужасно много изказвания за Овчарова, в които едва ли не я изкарват богопомазана (Тя ще ни оправи; Когато Овчарова дойде на власт, Ивайловград ще цъфне и върже…). Такова промиване на мозъци за друг кмет или кандидат-кмет не видях, но много ми напомня за 800-те дни на Симеон Втори. Хора, осъзнайте се малко – говорите за човек, който 12 години дремеше в общината и сега е инструмент за прокарване на нечии други интереси.

     Reply
   • бичслап
    1. Не са безпрецедентни защото такива имаше и преди 12 г .
    2. Не са безпринципни и безцеремонни а продиктувани от избор на нов екип а самата безцеремониалност би трябвало да бъде с дисциплинарни такива !
    3.В условия на икономическа криза и пестене на всеки общински лев – ами да оптимизира разходите кмета .
    4.Под абсолютен натиск държавните служители са принудени да приемат предложеното им – какъв НАТИСК бе човек ? физически , сексуален , душевен ?????
    5.Противопоставяме се на начина, по който кметът Диана Овчарова подбира екипа си – не отричате че трябва да направи екип ама НАЧИНА не ви харесва .
    6……….че е кмет само на определен кръг избиратели, а не на всички хора от общината – поправям Ви … на БОЛШИНСТВО избиратели !
    7…………..или тогава когато си измива ръцете със законовите положения ? – абе хора Вие против ЗАКОНЪТ ли сте ?
    8. Когато работи за промяна в името на всички граждани от общината, а същевременно се обгражда с кръг от хора, които имат икономически интереси към проектите на общината? – значи хем работи за ВСИЧКИ граждани хем се обграждала с кръг …. я си кажете директно кой икономически ИНТЕРЕС е вашият !
    9. Като общински съветници декларираме своето неодобрение – тук съм съгласен !
    10………….. и се противопоставяме на извършената политическа чистка – как се противопоставяте а ? с декларация ? с напускане на заседание ? откога общински съветници могат да правят кадровата политика на администрацията ?
    11. Призоваваме Общинския съвет да следи за недопускане на безпринципни и немотивирани решения от страна на изпълнителната власт и се надяваме….. – пишете декларация за уволнения а сега изведнъж дрън ПРИЗОВАВАМЕ нали за това сте там гледайте и си отваряйте очите .

    Reply
    • По т. 1 – преди 12 години въобще не съм бил на възраст да се интересувам и да помня подобни уволнения 🙂

     По т.2 – аз съм ок да си сменя екипа, стига да назначи по-кадърни. Което категорично не е така. Далеч съм от мисълта, че някой наистина много кадърен ще се върне в Ивайловград, за да работи за някакви смешни пари, ама тия хора, които ги е назначила съвсем за нищо не стават.

     За икономическата криза – ситият на гладния не вярва. Важното е, че кметицата има ново кафене 🙂 Вероятно става въпрос за факта, че е дадена доста голяма сума като обезщетения.

     По т. 4 за натиска и аз го чух – привиквали ги един по един в кабинета, декларации, глупости, не са им оставили време да прочетат, да проверят юридическите основания, да се посъветват с адвокат, било им е казано, че ако не са съгласни, винаги могат да намерят начин да ги махнат. Накратко, бил им е приложен психологически натиск от кмет и заместник-кметове срещу един човек. Истината е, че ако не бяха подписали споразуменията, щяха да загубят 1-2 години по съдилища, но щяха да ги обезщетят и да ги върнат на работа. Ако бях разбрал по-рано, бих могъл да ги посъветвам безплатно какви действия да предприемат, но вече е късно.

     Болшинството избиратели – излагаш се предвид огромното болшинство от …45 гласа ли бяха? А огромни пари бяха пръснати за купуване на гласове от страна на ГЕРБ. В подобни случаи, когато народът е вече уморен от кмет, управлявал три мандата, едно ново лице би спечелило с огромна преднина, а Овчарова спечели де факто с 20 и няколко гласа. Силно се съмнявам, че ще издържи на следващите местни избори. Искрено се надявам някой ден Ивайловград да има кмет като Стефан Цветков. При избор между Овчарова и Танев човек може да избере единствено по-малкото зло. Но факт е, че при Танев работеха и безпартийни служители, и такива от противникови партии. Някои от новоназначените служители (които ги познавам) не биха си намерили работа при Танев, дори и да бяха от БСП, просто защото са прекалено некадърни.

     По другите точки няма да ти ги коментирам, защото са общо-взето политически пълнеж. Но твоето “откога общинските съветници правят кадровата политика на общината” – нали с решение на Общински съвет се взе решение за новата структура на общинска администрация? Именно с мнозинството гласували тази структура се прие. И именно с новата структура се оправдаха пред тези, които уволняват. Друг е въпросът, че в момента тази структура не е спазена. С тези назначения без конкурс и под сурдинка се пръснаха един куп пари за компенсации и в същото време като брой хора общината не съкрати бюджета си – веднага бяха назначени нови “специалисти” със съмнителни дипломи и прочие.

     Спирам да се обяснявам, който разбрал – разбрал. Не съм от хората, които ще си губят времето да следят всеки ден сайта.

     Reply
     • бичслап – ето какво вероятно мен си попитал !
      Какво точно не ти хареса в декларацията?
      Отговорът ми е конкретен без излишни думи и квалификации без детайли !
      Това Вашето е СТИЛ на мислене и поведение разводняващо отговорът който си държал да получиш . Обикновено в белите държави се нарича ПОПУЛИЗЪМ .
      Навлизайки във Вашият битовизъм на изказ питам ! – твърдите че НЯМА КАДЪРНИ хора в Ивайловград извън 100-то летницата !!!!? Това е прекалено ! Съветвам те да си напишеш името с образователният ценз в едно с практически житейски и професионален опит за да докажеш че си истински ивайловградчанин !
      Преди беше пещерата на Али Баба и 40-те разбойника сега е КАФЕНЕ .
      Ако съм работодател никога не бих взел и разчитал на ПСИХОЛОГИЧЕСКИ лабилни служители !
      Болшинството избиратели – излагаш се предвид огромното болшинство от …45 гласа ли бяха? Абе човек ти някога математика учил ли си ? За теб “болшинство” е аксиома така че не казвай дали се излагам дали не !
      Икономическият интерес го прескачаш но сребролюбието изплува в теб …. кой колко пари бил дал .
      Партийни безпартийни противникови партии тц тц тц в голям филм се вкарваш .
      “нали с решение на Общински съвет се взе решение за новата структура на общинска администрация?” – незнаех че гласуваната структурата е поименна 🙂
      Не е политически пълнеж а брътвеж !
      Въпросните пари за компенсации и обезщетения ги върнете и ще Ви призная 🙂
      Дали четеш или не сайта ми е все тази . Между впрочем тук сте прави – четенето не е ала-бала работа ами изисква и напъни 🙂
      Тази обида за липсата на КАДЪРНИ хора няма да Ви го простя !

 32. Бай Пеньо 🙂 ти кът бесен бре – 3 коментара издрънка за раз бройка .
  Та-та-та-та -тааааааа

  Reply
  • Мож да съм кът бесен , ама не съм лесен ! /ако няма рима – удари ма /

   Reply
 33. То такава червена злоба няма,те не са били на Илиева Нива за децата ,а да гледа и да търсят гафове. АБИеееее другари ,може ли да сте толкова долни . Вместо да се напише една статия която да каже какво е станало там,те написали какво било увлечението и не знам си какво . Как нямате разлика с майката си партия БСП и тя такава и вие такива,само лошите неща търсите .Власт повече не трябва да ви се дава.Съсипахте всичко и празника даже на дечицата

  Reply
 34. @jb,

  Не съм казал, че в Ивайловград няма кадърни хора. Има и се опитват да развиват частен бизнес. По принцип в общинските администрации и повечето държавни служби заплатите са ниски – не само в Ивайловград, а и навсякъде. Ако приемем, че не прибират нищо под масата…Аз като един изтъкнат сребролюбец няма как да повярвам, че някой ще се навре в администрация, ако притежава някакви добри специални умения в някоя област, ако знае 2-3 чужди езика по-добре, отколкото някои форумци владеят български и т.н. При условие, че на частно ще взима много повече. В този смисъл хората, работещи на такива служби, обикновено не могат да си намерят нещо с по-добро заплащане. И като говорим за кадърност – някои хора може да са много кадърни да отглеждат тютюн, да копаят аспержите и памука на гърците, но ако нямат елементарни умения за изказ, това значи, че не са кадърни да работят някъде, където това се изисква – особено в представителни институции. А за предишната администрация никога не съм казвал, че са много кадърни – бих казал само, че са по-кадърни например от Пе6о на Веса Патката, който пи6е с 4етворки и 6естици официални писма 🙂

  Усещам те, че работиш някъде в Ивайловград и си кръвно обиден, че съм те изкарал некадърен, ама си помисли дали ако ти предложат да работиш някъде за доста по-голяма заплата, дали ще останеш в Ивайловград или ще приемеш. Айде, мир 🙂

  P.S. Ако много се интересуваш от моята квалификация, ще ти пратя CV на английски и немски. Но смятам, че редно първо ти предоставиш твоето.

  Reply
  • Бичслап, поздравления за начина на изказване и дипломатичния тон, с който дупликираш злобия вой на словесните съперници. Такива съфорумци станаха застрашен вид във форума, но всепак ги има. Колкото до това, че в общинската администрация са назначени хора без образование, наистина не означава, че в Ивайловград няма кадърни хора. Вярно е , че болшинството от тях търсят спасение извън града, но до там сме я докарали. Чудя се как може да се управлява град без нужния екип от специалисти. Целият свят намалява администрацията заради кризата в икономическия сектор и оставя само онези служители , които са доказзали ефективността си, а в един Ивайловград не само не се намалява администрацията, но дори се назначават служители, които нямат квалификация за извършваната от тях дейност. По времето на Танев, макар и някои от служителите да имаха нужната квалификация, те бяха до такава степен манипулирани, че извършваха дейности почти изцяло съответстващи на интересите на определен кръг от отбрани хора. Тъжна картинка, но реална. Питате се докога ще продължава? Отговорът е също толкова тъжен… докото не останат хора в градчето.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.