Багери на Нивата на язовир Ивайловград

язовир ивайловград, събарят вилите, багери Багерите стигнаха и Нивата на язовир Ивайловград. Започна събарянето на бунгалата на ивайловградчани.

В момента тече принудителното събаряне на вилите по брега на язовир Ивайловград, намиращи се на територията на община Ивайловград. Събарянето започна с бунгала на ивайловградчани, които се намират в местността Нивата. Първите съборени постройки са такива, чиито собственици не са обжалвали събарянето им в съда. В момента те се водят като неизвестни извършители. Всъщност всички знаят на кой са бунгалата, но това е може би по-добрият ход за собствениците им, понеже няма да пълнят гушите на разни адвокати и т.н.

След отстраняването на незаконните постройки в местността Нивата багерите ще се преместят към Горноселци и Поповата Бахча. Засега те ще събарят само постройките, чиито собственици не са известни. От ДНСК обявиха, че се надяват до няколко месеца решенията на съда относно обжалванията на заповедите за премахване на останалите вили да излязат и след това да премахнат и тях. Ако това е вярно скоро ивайловградчани ще останат без вили.

Кой е виновен за всичко това не знам! Някой обвиняват Бойко Борисов, други лошия късмет, а трети община Ивайловград. Кой е виновен не е ясно, но е ясно, че за ивайловградчани нищо не се прави. Нищо освен една декларация, без особени смисъл и стойност! Дори и тези вили да не могат да бъдат спасени, не е ли време вече да се помисли за вилна зона за ивайловградчани?

язовир ивайловград, незаконни вили, багери

38 thoughts on “Багери на Нивата на язовир Ивайловград”

 1. И хайде сега кажете не са ли прости? Като ще бутат вилите да бяха изчакали решението на съда и да почнат наред! Какво е това хаотично събаряне? Само пари на вятъра ще хвърлят с това разкарване на техниката…

  Reply
 2. Работа на парче викаш …. ами да прав си , нашенски патент си е .
  Като е така , защо общинска администрация или Техническа служба ли се нарича или как , не минаваше всеки месец в последните 10-на г. да види какво се случва , и да най -малкото да казва – абе Кольо или Митьо , това което правите е незаконо ? Да не би за една нощ тези вили , бунгала , бетони , фургони … са се пръкнали там . Или превантивно по някоя санкция да има , та да се стреснат хората и да се замислят . Ей така на парче да поработват и те . Натискат си се хората там и изобщо не им дреме , какво ще се стовари върху съгражданите им един ден .
  И тази смехотворна декларация , под чие давление беше съчинена на нечие коляно .
  Нека ги изтипосаме , тези общински съветници, които имат масивни вили на язовира . Аз знам , че Красимир Кръстев е единия .
  А най – голяма вина си имат хората , които решиха , че там им е бащиния и могат да леят бетон безразборно , на следващо ниво е общинска администрация с бездействието си , най малка вина има сегашното правителство , защото няма никакво законо основание , това да продължи или узакони . Нали всеки се сеща , че дори остъклената тераса е незаконна .
  Лошо , много лошо …….

  Reply
 3. TiL, наближават избори бе приятелю! На всеки му е ясно какво е това! Аз винаги съм бил против беззаконието, но и показността се нарежда рамо до рамо с простотията на хората!

  Reply
 4. Както написах на едно друго място, много ме е яд на община Ивайловград, че нищо не е направила ивайловградчани да имат вили някъде, законни!!!!!!!!!!!

  Защото освен вилите по язовира ще бутат и други вили, по разни дерета, лозя и полянки!!!!! Вили дето са там от повече от 30 години. По-точно бунгала, защото те наистна са супер смешни паянтови постройки.

  Ама нищо де. Сега ще изкарат превителството виновно, че разрушава незаконни постройки. Виновно е не правителството, а всички отговорни за това да не бъдат озаконени едни малки вили и бунгала, а в същото време да се узаконяват палати!!!!!!!!!!!

  Reply
 5. Абсолютно съм съгласен! С едно малко допълнение – щом нищо не е направено да се узаконят (както на всички ни се иска, включително и на мен), защо нищо не е направено до сега въобще да не съществуват!

  Reply
 6. Сега като гледате снимките, макар и малко какво се случва на яз.”Ивайловград” по-вече ли ви харесва отколкото като имаше вилички, макар и незаконни. На фона на инициативата “да изчистим България” красивия язовир се превръща в лунен пейзаж, всичко е в руйни, като след земетресение.И така ще си остане, защото няма кой да дойде да почисти след багерите. Законни или незаконни около вилите беше облагородено, почистено от капинаци и треволяци и засяти цветя, за които някой, цяло лято се грижи, за да е красиво. Лошото е, че никой не застана зад ивайловградчани в тяхната кауза да оцелеят вилите. Затова само се слуша за рекордното незаконно строителство на яз”Ивайловград” и нищо по-вече за другите язовири. Отново ще посоча като пример яз.”Ст.кледенец” и яз.”Кърджали” където размера на незаконното строителство е в същите размери, но при тях нещата се развиват много бавно с издаване на заповеди и т.н. и накрая те ще оцелеят, за разлика от Ивайловград, ще оцелее и Ставри Димитрово.Това е причината наказателната акция на Б.Б. да бъде насочена само към Ивайловград, защото винаги града е бил далече от Бог и правителство, а и местната власт не направи нищо повече от една декларация.
  Радвайте се всички, които искахте да видите съборени вилите, радвайте се на всичко което се случва или не се случва с Ивайловград.

  Reply
  • Написаното е точно така. Лично аз миналото лято вместо да ходя на море прекарах една седмица на язовир Ивайловград и ми беше супер 😀

   Тази година обаче там ще има само руини 🙁

   Лично мен супер много ме е яд на всички общинари последните 22 години, които пръста не са си мръднали за ивайловградчани 👿 И сега напълно заслужено след безхаберието им, вилите ще бъдат съборени!!!!

   Reply
   • Защо 22 години … то от 1944 година не се е сменяла власта в общината !
    А и защо да обособяват вилна зона , нали си имаха партийни вили с кьор софра безспир .
    И сега , като опря яйцето ………. дайте да пишем декларации , колко сме загрижени …………..

    Reply
  • “… макар и незаконни…”

   Ама това вече си е пълна простотия. Значи вече спора не е ДАЛИ са законни или не, а КАКВО КАТО са незаконни??? Е, какво повече да говорим, кажете ми? Да ги защитавате е едно, да поощрявате СВОБОДИЯТА е друго! Г-жо Гечева, нямам представа коя сте и каква ви е възръстта, но така ли възпитавате младите хора около вас (а ако сте от по-младите, така ли ви възпитават големите)???

   НЕЗАКОННО Е!

   Ей, хора, не е това Демокрацията, която всички желаем, а точно напротив! Не е това Европа, в която си мислим, че се намираме! Това не е загриженост, подкрепа или приятелство!

   ТОВА Е АНАРХИЯ!

   Reply
   • PLUTON, ти къде живееш, на луната ли? Каква демокрация търсиш в България? Като чета коментарите на основните коментиращи, които сте едни и същи си отговарям ва въпроса, защо не се включват нови коментари. Ама Вие ще го изядете, ако той има друго мнение.Дайте си Вашето мнение по въпроса и толкова, а не на колко години си , колко деца имаш, пък как ги възпитаваш, пък не те познавам. От Вас помощ ниой не иска, пък и няма как да я дадете. Коментара е какво се случва със незаконното строителство в цяла България, а не само на язоир “Ивайловград”. Аз пък подкрепям М.ГЕЧЕВА в нейната позиция защо се говори само за язовир”Ивайловград”. Погледнете прозрачния сайт на ДНСК където са изписани незаконните строежи, както ми е омръзнало да слушам Плевнелиев .Защо след като има установени 1600 незаконни строежи, като някои от тях са от 2007г, още никой не ги е бутнал, не вярвам там да има пресечени терени и труднодостъпни места. Ето тази ДЕМОКРАЦИЯ коментирайте.Защото ако аршина беше един и същ навсякъде хората щяха да приемат това което се случва в Ивайловград.
    Както пее Слави Трифонов в една песен НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.Браво на майката ти , че е възпитала такъв Борец за демокрация, но скоро такава в България няма да видиш. Дано я видят твоите деца ако имаш такива, защото и аз не те познавам кой си.

    Reply
 7. Това лято на язовир”Ивайловград” ще бъде много много тъжно. Веселите селища бяха много по-добър вариянт от руините, които ще се превърнат в змиярници.

  Reply
 8. А това, че ще останат боклуците така да се разпиляват, не искам да го повярвам! Тогава Лесничейството и много други организации могат да осъдят общината за болкука!
  А някой знае ли какво следва от тук нататък? Това ли беше изпълнението на ДНСК или следва продължение на сериала?

  Reply
  • Информирам ,
   Всички заинтересовани , че до края на м. април , ще бъдат съборени всички НЕЗАКОННИ едноетажни , двуетажни , сглобяеми с бетонова основа конструкции , за които има издадени наказателни постановления .
   Поради пресечения и трудно достъпен терен около яз. Ивайловград , ще се наложи използуването и транспортирането на тежка верижна техника ( багери , булдозери , пневматични къртачи и др. ) , за което се извиняваме на пътуващите по отсечката с.Малко Градище – стената на яз. Ивайловград , със съвета да предприемат пътуване по този маршрут само при КРАЙНА необходимост .
   Фургоните , които се водят , че са на неизвестен извършител , ще бъдат изтеглени в м. Харамиите и поставени под охрана , за да може да се появят собствениците им , та да си платят за изтеглянето им .
   Акцията по премахването ще започне от м. Малката Нива.

   Reply
   • Г-жо ГЕЧЕВА
    С цялото ми уважение, но мисля написахте най-голямата простотия писана някога в този сайт! Каква подкрепа искате да укажем на незаконните вили? Така ли възпитавате децата си(ако имате такива)? Не е трябвало собствениците да се надяват на общината да им помогне, а да са предприели мерки и да са си помогнали сами! Да не повдигаме въпроса, че всички са стоили където им падне, а не на собствена земя … 😐 Каква подкрепа? Това ще е върха на простащината! Колкото до боклуците… общината мисля е длъжна да ги изнесе…

    Регионална дирекция
    Вярно, интереса е голям!
    Ще се радвам, ако ни държите в течение 🙂

    Reply
   • Драги нарушители ,
    Тъй като Аз съм свикнал да работя с професионалисти и да не се предоверявам БАГЕРА ще го карам аз !
    За БУЛДОЗЕРА ще се доверя на Евгени Бакърджиев – доказан профисионалист !
    За ТРАКТОРА почти нямам съмнения да се пробва Алексей Петров , все пак на татамито не е успял да ме пребори , та да го видя на терена 🙂
    Имам известни колебания за ПНЕВМАТИЧНИЯ ЧУК , и затова Ви моля за Вашите предложения , за да мога да избера най подходящия .
    За САМОСВАЛИТЕ , нека бъдат хора от общинска администрация , че поне малко да са съпричастни към изринване на говн….а , които те са надробили .
    И тъй , като за най – накрая ще остане най – деликатната и отговорна работа – общаците ще са от общинския съвет 🙂 , като за тях не съм решил само кой ще е груповия им отговорник 🙂

    Reply
   • Регионална дирекция не е институцията, която ще разчиства фургоните. Това е работа на общината. Така че не стряскайте хората с фургони.

    Reply
  • Асо след години,а може би и не толкова, някой голям инвеститор не дойде да строи на язовир”Ивайловград” боклуците ще са си още там.А може би всичко това е насочено точно да се изчистят терените за няко тлъст инвеститор, като КОЗЕЛА например, които иска язовир”Ивайловград” да стане негов. И може би това ще се случи.Тогава никой няма да припари до язовира, защото ще е частна собственост.Ето това е демокрацията!

   Reply
   • Още една препратка след като споменах за Козела. В рамките на два дни той успя са си озакони неаконния баасейн, който беше останал неозаконен, като смениха ПУПа на Любимец и превънаха неговия терен като място за “Спорт и отдих”.Питайте кмета на Любимец, ако не ми вярвате. Ето това е демокрация, за хората с пари може, но за обикновения ивайловградчанин НЕ.Борете се момчета за Демокрация, може и да успеете , особено PLUTON

    Reply
    • Имам един въпрос – ако може да се променя Подробният Устройствен План и предназначението на дадена земя толкова лесно, защо никой не го е направил за ивайловградчани???

     Имам втори въпрос – ако в това има нещо незаконно и т.н. и Вие имате данни за извършено нарушение, защо не сезирате компетентните органи на национално ниво, понеже явно се вижда, че тези на местно ниво са корумпирани???

     Трето – събарят не само вилите на ивайловградчаните, които нямат пари да си платят на корумпираните държавни служители. Събарат такива в цялата страна. И в цялата страна, вили и други незаконни строежи на хората платили си под масата си стоят!!!

     Четвърто – най-голяма вина за цялото това нещо имат държавните служители, които правят каквото си искат и за каквото им се плаща. След като те позволяват това нещо да се случи, няма как богатите да не се възползват!

     Пето – при условие, че е узаконено незаконното, ДНСК няма какво да направи! Още повече, когато съда се произнесе в полза на тези с парите и узаконените незаконни постройки.

     P.S. Кое от написаните от мен неща не е ясно или не е вярно? А и да учотня, че никой не “изяждам” и не се заяждам 😉

     Reply
 9. Днес питах Станишев ,
  къде е вилата на Е. Масларова ….. измънка ми нещо , като Мирка , Мара , Марта …. знае ли някой нещо по въпроса или да бутам наред 🙂

  Reply
 10. Хахахахаах!
  Г-н ДЕМОКРАТ! Ако искате да разберете кой съм няма да ви е трудно.
  Утре ще дойде някой в собствения ви двор и ще си построи вила, и какво като е незаконно, вие няма да имате нищо против! Пък ако е някой с повече пари, току виж я узаконил!

  И не мога да разбера, толкова компетентни хора пишат тука, а като задаваме конкретни и точни въпроси никой не ни отговаря. Когато не можете или не искате да отговорите на зададените въпроси първата ви реплика е “Заяждате се!” Ами направете диалог, отговорете на въпросите, че да млъкнем и да нямаме какво да кажем! Чудни хора сте!

  Reply
  • Г-н PLUTON, написали сте най-голямата простотия писана някога в този сайт. Компетентните или просто коментиращите изразяват своето мнение, което може и да е различно от твоето.Никой не е длъжен да отговаря на вашите въпроси, ако искате отговори, задайте въпросите си към хората от общината – кмет и техническа служба.Дано ви отговорят.Диалог трудно ще се получи в този сайт докато давате квалификации на коментарите, както аз си позволих умишлено в началото.А както разбирам от длуги ваши изкази ,че се намирате на 350км. от Ивайловград, няма как да ви съвпадат мненията със живеещите в Ивайловград.
   Съжалявам, че изместих темата от незаконното строителство. Демокрация се гради и с толерантност към инакомислещите.

   Reply
   • Въпросите, които задаваме са към такива като вас “ДЕМОКРАТ”! Мнението на Общината вече го разбрахме в Декларацията. А и щчх да се изненадам, ако не разтегнете някой локум и да се измъкнете. Нищо изненадващо и нетипично.
    И от куде на куде твърдите, че не сме толерантни към инакомислещите??? Не разбирам? Да сме изтрили мнение, да сме цензурирали, да сме убидили някого??? Мето (нашето) мнение, срещу вашето, щом това ви накърнява по някакъв начин, значи нямате волята и силата да водите демократичен диспут, така, че това си е ваш проблем, аз няма да спра да говоря това което си поискам, както и вас никой няма да ви спре. А това, че мнениета ни се разминават си е съвсем в рамките на нормалното. Иначе нямаше да е интересно. А и както казват: “Там където всички мислят еднакво, никой не мисли правилно!”

    А за политика хич не ми се говори, но Демокрацията се крепи на законите и след това на Инакомислещите, които не ги нарушават. Хайде да не продължаваме на това ниво в тази тема. Може скоро да отворя друга и там да си поговорим за политика, закони, ред и за разликите мезду демокрация-комунизъм, свобода-свободия и София-Ивайловград!!!

    Reply
 11. Донякъде оправдавам М. Гечева , защото изказа и е носталгичен , макар и необмислен .
  Няма ивайловградчани или наши гости , които да не са ходили на язовира и там покрай водата да изпият ракията си .
  Няма и ивайловградчани , на които да не им е мъчно , но това строителство там не можеше да продължава .

  Reply
 12. И така дами и господа, май ще стана редовен в писанията си….
  1. Незаконното е незаконно – точка.
  2. Успелите да се узаконят – са законни – точка.
  3. Ако узаконяването е станало със ЗАКОННИ средства, па макар и подпомогнати с финикииски знаци – то ПАК е съгласно закона и е ЗАКОННО – финикийските знаци са за подпомагане на мисловния процес на някои субекти, от които зависи тълкуването и прилагането на някои букви в закон.
  4. Знайните и незнайни собственици на бунгала и фургони – не предивили права над тях нямат нищо- точка.
  Така стоят нещата относно законни и незаконни постройки.
  От друга страна след събарянето – което се очертава неминуемо, ще останат над 150 незаконни сметища за строителни отпадаци в поречието на р. Арда. общината има задължение да изчисти района, но няма ресурса…. така че ще си имаме 150 сметища, защото ако някаде има 1 кофа с боклук до една година там има един камион …знам го от личен опит. Грозна гледка ще е ….
  Ще си купя каравана ………… мдааааааа. Само дето ще е незаконно да я спра до водата -защото и това е незаконно хахахаахах
  няма обособено мясно за разполагане на каравани- нали? Значи няма да е каравана, ще си взема палатка…. дали и тя няма да е незаконно опъната някаде …. това още не съм го проучил…. :)))))))
  Та това е …. бог високо -премиер далеко, а законите за за това да се спазват- но не след дъжд качулка.
  Лек ден на всинца Ви.

  Reply
  • Много си прав ИванП. ,
   само едно не споделям .
   Вярно е , че Премиер -министър и Цар далеко ама на една ръка разстояние Кмет и Община .
   Бива ли толкова незаинтересуваност и мълчаливо толериране на безразборно строителство . Сега или след година , кой ще плаща за премахване на тези 150 сметища .
   Дали няма да има глоби за Общината …. вероятно да. И кои ще са потърпевшите – всички Ние , но защо ?! , заради гьон сурата на правоимащите от Общинска адмистрация .
   Нормално ли е да работиш против интересите на съгражданите си при все , че си избран да ги защитаваш и спазваш законите .
   ИванП. свиркай за палатковия лагер идвам и аз 🙂

   Reply
   • Вече казах,че законите са за това да се спазват- но не след дъжд качулка- ако някой-Община или ДНСК си бяха свършили работата преди 15 годинки сега на язовира щеше да има от 3 до 10 вили (БАРАКИ) защото първите бяха точно такива- нито една не бе масивна, а сглобена от дъски и тенекии.
    така че вина имаме всички ние – аз също съм ползвал вили- също съм се забавлявал на брега – знаех че стоежа им е незаконен но си траех- както си траеха всички – за мен това 4е бяха незаконни не ми пречеше. Ако първите масивни бяха спрени тогава нямаше да има проблем – нали?
    Не защитавам Общината – всички които строиха знаеха 4е рано или късно това ще се случи – не обвинявайте общината че не е надала вой до небесата 4е има незаконни строежи – я помислете всички вие -като гражданско общедство – някой от вас сигнализира ли някаде писменно че еди кадеси се строи незаконно.
    защо искате някой да надуе сирената,че има нещо незаконно – а всъщото време вие имате своя сирена а не я надувате Защо?
    За мен си имам отговор на този въпрос – А вие?

    Reply
    • Веднага ти отговарям.
     Защото хората не знаят, че е незаконно. Това е истината. Но веднага щом узнаха работата се размириса. Колкото и да търсиш под вола теле, ако не се промени закона (а това няма да стане) сирената ще вие.

     И като сме тръгнали на въпроси и отговори.
     Какво ще направиш, ако някой дойде и си построи вила в твоя собствен двор? Аз няма да направя нищо, защото не знам как е уредена работата, може да си му разрешил. Нали така?
     А какво ще направи общината, ако отида аз и започна да си строя къща в Градската градинка, ей така без да питам никой отивам и започвам да копая??? Но ми отговори реално и директно.

     Не се заяждам! Просто си защитавам позицията!

     Reply
     • Не го приемам като заяждане, но си сложи ръка на сърцето и отречи че лично ти не си знаел че са незаконни…. АЙДИ ХОЛАМ …. за хората да не коментираме за тях не знам – аз казвам че аз знаех но не ми пречеше. (тук ключовата дума е не ми Пречеше)
      А и ми харесваше да ходя там (на вилите).
      Отговарям ти дирекшън… няма да му позволя да строи в моя двор, защото ще ми пречи и ще надигна вой – виж ако построи бесетка може- двамата ще си пием ракията, за градската градина няма да стане защото на вилата не и е мястото там и общината ще реагира защото това няма да приятно за окото и няма да е повкуса на хората който първи -даже преди общината да реагира – ще реагират.
      но ако ти започнеш да облагородяваш градинката с цветя и нови настилки – на бас че няма да те спрат.
      и последно прочети ми хубаво първото изказване – да казвам че са законни, да казвам че трябва да останат, да казвам че не трябва да се бутат-казвм че закона си е закон и трябва да се спазва – казвам че цялата работа е изпусната от самото начало- когато ти и аз сме били по на 10-12години и хич не ни е пукало дали са законни или не важното е било че мама и тати са ни водили там – те да си пият ракията а ние да се къпем и ловим риба.

 13. ИванП. ,
  с теб ще стигнем до истината .
  Виждам , че се съгласи , че НЕ Цар и Премиер са виновати , но нека ти припомня , че ДНСК има от 12 години ,
  Така , че къде остава топката според теб ?
  Ако върнем лентата назад , наистина “вилите” бяха , като чичо Томовата колиба , на Стария мост имаше 3-ри
  , на Трудовашкия лагер нямаше нито една , на Крушата нямаше , на Нивата нямаше с изключение една колиба на Арабския полуостров 🙂 + още една малко по на изток , на Малката нива бяха 4-ри ( е там наистина бяха с тухли ) и до Стената имаше още една много мъничка на един учител май беше.
  Първи повлече крак един пловдивчанин ( май беше с Хухленски корен ) с тази между Стария мост и Трудовашкия лагер ….. и сега ако идем са поне 40 вили на които има лят бетон на поразия . За Поповата бахча не мога да кажа нищо , защото нямам наблюдения , но на Марта имаше само колиби + няколко фургона . И ако тогава тези “вили” се възприемаха , като место за отдих и риболов , вече са все едно там ще векуваме.
  Няма нужда да бия тъпан или сирена да вие , защото и моят асмалък е на метална конструкция , кокошките също имат покривна конструкция – все незаконни неща , но това е в моят си двор а не на общинска или държавна земя !
  Щом Община или държава с цялата си административно -наказателна власт и отговорност не се е самосезирала толкова време …. , кои сме Ние с теб ИванП. да им иземваме функциите . Ще има тук да си пишем …. , да теглим по една м……на , на безхаберниците … и толкова .

  Reply
 14. Ама какво значи да се заяждам?! Ей, писнами от тия простотии! Да не сме малки деца? Всички тук си защитаваме позициите. Ако не сте пораснали и не се чувствате личности, които да могат да водят нормален диалог, просто идете да пишете в някой детски форум или БГ-Мама. Заяждал съм се! Я се осъзнайте малко и стига сте дъвкали едно и също, като не ви изнася друго. Стигаме до някъде, затапвам ви като кочан каца със кисело зеле и веднага в устата ви “Заяждаш се!” Как пък с мен никой не се заяде бе, как пък аз не казах такова нещо?!?!
  Пууууу да му се и простотията!

  Reply
 15. офтопик
  Да изместя ли темата Стани. Май не само аз виждам, невидимото за Вас.
  /офтопик

  По темата:
  Няма смисъл от писания и пререкания. ИванП. бе достатъчно изчерпателен в доказателствената част. Всичко, което е построено без разрешение е незаконно. Проблема ще е боклука и отпадъците след това, защото нарушителите ще ги боли шмайзера да си извлекът свинщината, а общината и другите държавни структури още повече ще ги боли.
  И тогава призовавам патриотизма Ви и цялата ви енергия да ги насочите там. Но какво беше за кучето, което много лае…

  Reply
  • Аз съм навит да се включва в почистване на отпадъците, стига да има посочено място, където те могат да се изхвърлят!!!! И не лая, а съм напълно сериозен!

   И да напомня, че няма сметище за строителни отпадъци в Ивайловград. То май и за други няма, но поне може да се изхвърлят в контейнерите. В контейнерите обаче е забранено изхвърлянето на останки от незаконно строителство!!!

   P.S. Защо пак го обръщаш в нападка 😐 Лично ти чистил ли си нещо в района на Ивайловград? Аз съм го правил доста пъти и на Бяла река, и на Дупката и т.н.

   Reply
 16. Аз пък предлагам да съберем строителния материал и да си построим някой палат на язовира 🙂 Така хем няма да има барачки по брега, хем няма да има и отпадък 🙂 Рециклиране…. Що някой гражданин трябва да върши на общината работата? Данеби да вземаме ние данъците? Да се спасяват! За подобни отпадъци неможе да се съберат 2,3,5,10… човека и с лопата и метла да бъдат събрани и изхвърлени някъде си…

  Reply
 17. Ясно е,че всички вили и бараки , и фургони са незаконни по протежението на язовира.Но все пак ми е чудно как така някои вилички останаха скрити за РДНСК-и по случайност са на хора ,работещи в общината или на хора, с близки в общината. Предлагам да се замислим-че всички сме равни пред закона,се знае,но има и по-равни,нали?………….

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.