Съчки разни из община Ивайловград!

ивайловград, чинариФейсбука има странното свойство да показва от време на време разни стари снимки, ей така да си ги припомняме. Като тази снимки от двора на общежитието в Ивайловград.

Сега ще попитате защо ви занимавам с тая смешна снимка от двора на общежитието в Ивайловград. Какво толкова интересно има в нея? Интересното е, че е направена преди половин година, но в момента гледката там е същата. В двора на общежитието си стоят всичките клони, пръчки, съчки и т.н. Изчезнал е само дървеният материал, който става за огрев! Интересно, нали? Не стига, че орязаха чинарите, които по принцип никой друг не кастри и които с риск да се повторя ще кажа, че са включени в Червената книга на България , ами и дори не е почистено!

А защо не е почистено, лично аз не знам. Може би, защото този двор е част от училището в Ивайловград, което е пред срутване? Може би и защото физкултурния салон и той е не е в цветущо състояние, както може да видите от снимката? Може би затова? Та минавайки вчера покрай градината на общежитието и гледайки всичките тия съчки и пръчки ме озари гениалната мисъл да вземем да повикаме на помощ Деян Неделчев. Да, същия тоя Деян дето събира съчки! Да дойде да ни помогне та белким ги съберем тия съчки най накрая!

А и ако някой има контактите на Плевнелиев да му се обади и да му предложи да направи една акция в Ивайловград, наречена “Съчките” или направо “Фадромите”, че тия купчини строителни отпадъци на язовира кой ще ги чисти??? И се питам щом едни съчки не можем да изчистим половин година, колко ли ще ни трябва да почистим язовира?

Поздрав най-сърдечен, Ваш приятел вечен, Весел Патиланчо:

7 thoughts on “Съчки разни из община Ивайловград!”

 1. Ама колкото и да говорим против гърците, такива работи при тях не съм видял. Уж и те са били под османско иго, уж и те се водят балканци, но чистотата и редът при тях е на светлинни години пред нас.
  А дори и под комунистическа власт не са били “горките” ни съседи.

  Reply
 2. “ПРИЗИВ ЗА ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ
  Уважаеми съграждани,
  Пролет е. Предстоят светли празници. По традиция всяка година през март или април община Ивайвайловград организира кампания за почистване на домовете, дворовете, градинките, тротоарите, стълбищата, улиците, междублоковите пространства. Тазгодишната кампания ще започне на 11 април – понеделник и ще приключи на 17 април – неделя.
  Общината е мобилизирала всички свои сили, за да постигне необходимите резултати, да промени облика на града след дългата зима, да направи по-хубави зелените площи, безопасни детските площадки, да почисти улиците и тротоарите, да създаде празничност по площадите и в душите ни.
  Естествено, за да се случи това, е необходимо участието на всеки от вас – жителите на Ивайловград , на децата и учениците, на служителите, на всички, които милеят за родния край, защото всички имаме общото желание да живеем в един красив, приветлив и по-чист град !……………………………………………………………
  СТЕФАН ТАНЕВ
  КМЕТ НА ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД”

  -Това е копирано от сайта на общината.Не става ясно обаче” изаканото” от общината кой ще го почиства , както например ,в горепосочената градинка на общежитието?!

  Обърнете внимание на изречението:”Естествено, за да се случи това, е необходимо участието на всеки от ВАС – жителите на Ивайловград…………”-Господа общинари,Вие чии жители сте?!Братовчеди на Пилат Понтийски?!

  Reply
  • Толкова е деликатно , двузначно та дори многозначно със служителите …… , че дори се разрових да видя , к’ффо е т’ффа животно и има ли почва в съвремени условия ?
   Законовите постулати са само търпене на отговорности и безрезервна служба на обществени интереси или ползи , упоменати в длъжностните им характеристики .
   Няма нито ред изписан за ” ленински съботници ” , камо ли за доброволни ПРИЗИВИ за нещо си , за което служителите са пряко отговорни , но те са всъщност са заети хора с чоплене на семки , бъркане в носа , почесване по …. зад ухото , и чиновнически цинизъм .
   Не случайно ” служителите ” са наричани – бюджетни гниди .
   Ровичкайки тук и там се натъкнах на едно . поне лично за мен сполучливо определение за “служител”
   Хора, които правят нещата да се случват
   Хора, които наблюдават как нещата се случват
   Хора, които се чудят какво се случва

   Та в седмицата между 11 – 17.04 , знам че е имало служители на пу…… оппс , женското кладенче де , но не и откликнали на иначе похвалния призив , който си остава само на думи .
   Та кмете , като ще си слагаш името под такива ПРИЗИВИ , сложи един ангунг , осигури чували , ръкавици , обяви сборни пунктове и сам участвай в такова мероприятие на общински терени а не да остава само на хартия .

   Reply
 3. Ха-ха,можело ,значи! Има си полза от цялата тая файда!

  Миналата седмица , като вземах детето от училище , забелязах , че шофьорът на училищния автобус се беше захванал да събира клоните на купчини във въпросната градинка. А днес вече купчините бяха изгорени. Е , не боляло чак толкоз , значи , а? А десет метра по-надолу калпазаните от временната заетост 5 човека 5 дена кърпеха дупка 50 х 50 см и не се включиха да помогнат , сакън да не се повредят. И объркваха движението с техните заграждения , сякаш строяха национален обект.
  Дотук добре,само дърветата , горките /по-точно стъблата им/ останаха да стърчат в очакване на новата ,характерна предимно за Ивайловград “прическа” тип “Араджиев ……/на-на-на/”. Разбира се, ако не последват съдбата на повечето “подмладени” дървета по главната улица……

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.