Държавата отпусна пари за ремонт на училището в Ивайловград

ивайловград, училище, ремонтМинистерски съвет отпуска близо милион и половина лева за премахване на рушащата се част от сградата на СОУ „Христо Ботев“ в Ивайловград и за изграждането на ново крило.

Преди повече от 2 години, западната част от сградата на единственото училище в Ивайловград започна да се пропуква и учебните занятия в нея бяха преустановени. От тогава ръководството на училището и община Ивайловград се опитват да намерят средства, за ремонт на рушащата се сграда. През това време пукнатините заплашително се учеличаваха, а от Министерството на образованието отпуснаха пари за изготвянето на проект за реконструкцията на училището.

Изготвеният проект включва премахването на рушащата се част от училището в Ивайловград, построяването на нова, ремонт на спортните площадки в двора и изграждането на нова парна инсталация. Оценката на проекта е на стойност два милиона и триста хиляди лева, като разликата може би идва от това, че са отпуснати пари само за ремонта на сградата. Следващата стъпка е община Ивайловград да обяви процедура за избор на изпълнител, който да извърши ремонта на училището.

Да се надяваме, че при изготвянето и провеждането на този търг, отговорните лица ще се водят единствено от мисълта за ремонта на училището, като изберат най-добрия доставчик, а не този, който дава най-големи комисионни!!!
P.S. Да се надяваме, че тоя ремонт ще стане от веднъж и качествено, за разлика от този на площада в Ивайловград!?

4 thoughts on “Държавата отпусна пари за ремонт на училището в Ивайловград”

 1. Като стигнат до скелето могат да се обадят да им пусна оферта. 🙂
  А ако фирмата изпълнител си сложи скеле, трябва да разберем н акаква цена е калкулирано 🙂
  А и за кофражи и други строително дейности знам цените как вървят в цяла България.
  Но нека стигнем до там!

  Reply
  • Ха сега де ?
   Че те парите едвам стигнаха за разрушаването …. за какво скеле говориш ?

   Reply
  • Коя, тази на сина на Златил Хаджиев ли ,която строи училища и детски градини в София?

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.