Пожар край Ивайловград в района на Борчешма

пожар, борчешма, бор чешма, ивайловградДнес е имало пожар в района на Борчешма в Ивайловград. Изгорели са около 5 декара борови гори.

Пожарът край Ивайловград е запален умишлено, като са локализирани около 10 огнища. В потушаването на стихията са се включили около 30 доброволци и двете пожарни коли. Освен в гасенето на пожара те са се включили и в издирването на причинителя на пожара, който е укривал в гората край Ивайловград. Към момента пожара в потушен.

А за всички, които с настъпването на по-топлите пролетни дни, са решили да излязат да поход/пикник или както му викат в района на защитената местност Дупката, внимавайте със скарите и барбекютата. Започва сезонът на пожарите!

И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СИ ПРИБЕРЕТЕ ОТПАДЪЦИТЕ СЛЕД КАТО СТЕ СЕ ПОВЕСЕЛИЛИ. ВСЕ ПАК ТОВА Е НАШЕТО ХУБАВО МЯСТО, КОЕТО ПОКАЗВАМЕ С ГОРДОСТ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ. НЕКА И СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА НИ Е ПРИЯТНО ДА СЕ РАЗХОДИМ НА ДУПКАТА.

Автор на снимките: Александър Димитров

пожар на борчешма, бор чешма, пожар

пожар в ивайловград, борчешма, пожар

пожар в ивайловград, дупката, борчешма, пожар

пожар на дупката, бор чешма, пожар

пожар в ивайловград, борчешма, дупката, пожар

3 thoughts on “Пожар край Ивайловград в района на Борчешма”

 1. Все още се намират хора без акъл ,които си мислят че могат да правят каквото си искат, без да се съобразяват с човешките и природни закони ,забравяйки че природата е за всички и че за да я има всички трябва да я пазим за нас и за тези които идват след нас!!!!

  Reply
 2. Изпълнителна агенция по горите | Новини

  17.05.2011 – Задържан е заподозрян за извършването на умишлен горски пожар край Ивайловград

  Вчера (16 май 2011 г.) в ДГС-Ивайловград и РС”ПБЗН” гр. Ивайловград е получен сигнал за възникнал горски пожар в землището на града, местност” Бор чешма”. На осмата минута пристига първата пожарна кола, която започва гасенето на пожара. След овладяването му е установено, че палежът е умишлен и е запален на пет места. Всички огнища са в иглолистни култури, а разстоянията между тях са от 50 до 300 метра.

  Предприети са незабавни действия за издирване на извършителя от служителите на РУ ”Полиция” гр. Ивайловград. По случая има заподозряно и задържано лице. Благодарение на бързата намеса и съвместните усилия на пожарникарите и горските служители е предотвратено разрастването на пожара. Засегнати са само 5 дка иглолистни култури, без щети и повреди за дървостоя.

  В потушаването на пожара са участвали 20 служители на ДГС-Ивайловград, петима служители на РУ ”Полиция” и петима служители на Гранично полицейско управление гр. Ивайловград.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.