Бизнес в Ивайловград?

ивайловград, бизнес, бизнес в ивайловградПредаването “Цената на успеха” посветено на бизнеса в Ивайловград може да видите в следащия видеоклип. Изгледайте го, според мен трябва да се види.

Възможно ли е да се развива бизнес в Ивайловград?

Какви са трудностите и струва ли си усилията?

Какво мислят хората занимаващи се с бизнес в западналия и застаряващ Ивайловград?

В предаването ще видите интервюта с бизнесмени работещи в ивайловградска община. Ще чуете мнението им за това пред какви трудности са изправени и как се справят с тях.

Надявам се тази тема да провокира дискусия, в която ще се включат хора, с мнение по въпроса. Надявам се, че мненията ще са смислени и градивни. Надявам се да не се превърне в поредната караница на ивайловградчани във виртуалното пространство.

Иначе моето мнение е, че да се прави бизнес в Ивайловград много трудно. Поздравления за тези, които успяват, въпреки трудностите. Само дано положението в Ивайловград някакси се подобри, защото както е тръгнало скоро не бизнес, а хора няма да останат!

А иначе самото предаване е интересно. Чух някой неща, които и на мен ми допадат. Примерно да се развие туризма. Хубаво ще е ако стане. Да вземат да се оправят туристическите обекти около Ивайловград, пътищата до тях, да има осигурен транспорт и гидове. Че сега ти трябва GPS в комплект с мулета за да можеш да стигнеш до повечето от тях. Да се помисли и какво би се харесало на туристите. Да се оправи малко центъра на града. Да е по-чисто, по-спретнато, по-уютно. Да се оправят фасадите на сградите, зелените площи. И така. Като няма друго поне човек да си каже виж колко е чисто и спокойно. РАЙ. Като си отиде туриста Х да каже на приятелите си бях в едно райско градче, а не както съм чувал много пъти, ебаси тъпото село

Другото, което може да се направи е да се хване някой кадърен човек, запознат с еврофинансирането като консултант на община Ивайловград и да вземат да усвоят малко повече средства да се пооправи тоя град. Ама да се работи яко. И да се краде малко. Че в Ивайловград има много неща дето са за оправяне, а на ЕС им е в приоритетите да дават пари за подобни, забравени от Бога райони. И т.н.

Всъщност сега се сетих за един бизнес, който в момента е в разцвет в Ивайловград. Бизнес със Салфетки. Много се търсят и добре се харчат. Салфетките! Може да ги намерите из кръчмите и хотелите. Там ги търсят и гърците. Нашите, хубавите български Салфетки!

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/biznes_v_ivaylovgrad_34.flv width=700 /]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.