Трупата на Нешка Робева в Ивайловград

нешка робева, ивайловград, трупатаНа 3-ти Юни слеващата седмица, по повод тракийския събор “Илиева нива” ивайловградчани ще могат да се насладят на спектакъла на Нешка Робева “Забравени”.

Спектакълът “Забравени” ще се проведе в 19.00 часа в петък в Голямата зала на читалище Пробуда в Ивайловград. Входът е свободен. Самият спектакъл е посветен на саможертвата на великите българи и на тяхното дело за освобождението на България. В него могат да се чуят словата на Ботев, Вазов и Левски.

С този спектакъл Нешка Робева се опитва да ни припомни, че има с какво да се гордеем и че не трябва да забравяме кои сме. “Забравили сме кои сме и защо сме на този свят. Забравили сме колко нетрайно е всичко. Забравихме дори хората, които са осъзнали какво означава свободата – Левски, Каблешков, Ботев“, казва Нешка Робева.

Аз бих допълнил, че много хора трябва да се засрамят за това, в което превърнаха България. България, за която умряха Ботев и Левски. Защото те не са нищо повече от едни долни крадци, въпреки парите и положението, което натрупаха. Заради тях много млади хора в момента ги е срам да се нарекат българи!!!

34 thoughts on “Трупата на Нешка Робева в Ивайловград”

 1. Пак “Илиева нива”
  Просташкия , кощунствен PR на общината върху костите на невинните жертви продължава!
  Оставете ни вече да се помолим за горките деца , така , както всеки от нас го чувства в себе си!
  А не под строй ,както го е решил някой общински “мозък”!
  И тази година пак ще се леят бири , лапат кебапчета и извършват съответните физиологични нужди на това свято място.
  Поклонение!?!
  А кой ще погледне надупчените като швейцарско сирене улици , водата , която спира на всеки полуден и пр. дейности , справянето с които е ИСТИНСКИЯТ PR ? Стига вече изместване на фокуса !

  P.S. Нешка Робева можеше да е просто гост на ГРАДА ни.

  Reply
  • Аз ще отида да запаля една свещ и толкова .
   Оппс може и да поостана та да ги наснимам лицата на трибуната ….
   Масларова не е ли поканена …. или Гоце ?
   Ако те не са , нека качат на пиедестала мазен Метьо – кметският наместник от Меден Бук и изтъкнат общественик , който беше награден от кмета с екскурзия във Франция … тц , тц …… само ако знае човекът колко чевермета ще му струва този бон вояж .

   Reply
   • Eй, ти просто си пишеш, нали….За твоя информация и за информация на “загрижените” за града ни пишещи във форума- кметския наместник на с.Мандрица не беше във Франция. Грешна информация отново и отново, но подозирам, че е умишлено!

    Reply
 2. admin, допускаш правописни грешки- СЛЕВАЩАТА статия да се поправиш

  Reply
 3. Слеващата статия ще си пусна spell checker-a 😉 пък и честно казано нямам много време да се занимавам и я напиша нещо за 5 мин. по нощите, я не! А за грешките съм го писал 100 пъти досега и за писанията 🙂

  Reply
  • Предлагам/макар да нямам право на такова мнение/ сайта или да се закрие или да се дадан админски права на някой ,който ще се грижи за него.

   Reply
 4. Вярно,Робева по-добре да беше само гост!Спектакъла и е просто мъчение в тази малка зала!Радвам се че не го гледах:)

  Reply
 5. Интересно мнение. Защо трябва да закривам нещо, за което съм положил доста труд? Освен това не един път съм писал, че ако някой има желание, няма проблем да му дам права да пише, променя и т.н. Еми за три години никой не прояви такова желание.

  Иначе ако имаш някое конкретно и най-вече смислено предложение, ще се радвам да го споделиш!

  Reply
 6. От известно време само чета мненията и се въздържам от коментари, но krasiorocknroll направо ме изуми!!!
  От къде го изцвъка това мнение за сайта не можах да разбера?
  Според мен е по-добре да се закрият такива като тебе, дето “къщичка за пиленца” не са построили през живота си, а тръгнали да дават акъл какво да се закрие!!!
  Трябва, трабва да слезе и да си събере версиите!

  Reply
  • Да, определено да слезе и да си те прибере, по-голяма вересия от теб няма. Ти какво си построил в живота си, какво си постигнал, та даваш заключения????

   Reply
   • Патриот, ти анонимно създание. Защо не кажеш ти кой си? Защо ти се криеш зад някакви анонимности и пишеш ли пипеш “мъдрости”. Питаш другите какво са направили, а самият ти си просто един виртуален дразнител.

    Reply
    • Да анонимен съм като Батковци, ББ и тем подобни, изпълнени със злоба и ненавист към всичко постигнато от другите, които знаят само да критикуват, без да са допринесли нещо и за другите, не само за себе си.

     Reply
     • Др. Патриот , знаем , че си цар на лозунгите , но не е ясно това дали е вродено или придобито?
      Ако обичаш да поясниш кое е това “всичко постигнато” и кои са тези “другите”? И от къде си наясно дали сме допринесли нещо и колко за “другите” и то без помощта на Великата община?
      Хаде стига отвлечени понятия! Кажи нещо конкретно ,просто и естествено като например : дървено желязо ,конско магаре ,ПАНИХИДА-НАРОДНО ВЕСЕЛИЕ на Илиева нива /да те върна на темата/ и др. под.

 7. към admin- моля те да поправиш информацията в сайта за вила Армира, защото проектът “Великолепието на Армира” не е финансиран от Фондация “Тракия”, а от Програма ФАР-ТГС България-Гърция. Проектът го спечели община Ивайловград, а фондация “Тракия” беше партньор заедно с гръцката община Кипринос. Можеше, преди да публикуваш подобна информация за проекти, да попиташ поне в общината или най-малкото Гергана Кабакчиева.

  Reply
  • Виж сега патриот. Ти, преди да обвиняваш някого, разбери дали обвиняваш правилния човек!!!
   Второ, лично аз съм говорил с Гергана Кабакчиева за този сайт и отделно чух много интересни неща от нея, които сега ще премълча, затова моля те, ако ще казваш нещо, поне да е смислено. Не както винаги да сипеш разум, въпреки че си лишен от него 👿

   Reply
   • Точно правилния човек съм намерил, защото аз ти дадох телефона на Гергана Кабакчиева и то с цел да помогнеш за популяризирането на антична вила Армира, а не да сееш лъжи и интриги. И изобщо имаш ли права върху вила Армира!!!!

    Reply
    • Виж сега.
     Първо – с Гергана Кабакчиева ме свърза лично приятел от Плевен, който е неин близък. Николай Лазаров се казва.
     Второ – сайта не съм го правил аз.
     Трето – обясни върху кое трябва да имам права, че нещо не те разбирам?
     Четвърто – кое е лъжа в казаното от мен и кое е интрига?

     P.S. Наистина съм забравил, кой от Ивайловград ми е давал телефона на Кабакчиева 😳

     Reply
    • И Патриот, да те попитам. Вместо да започваш с веднага с упреците, можеше да оцениш това, че някой се опитва да направи нещо напълно безвъзмездно, с цел да популяризира Вила Армира. Можеше като нормален човек да кажеш “Момчета/момичета, имате грешка в сайта. Моля, оправете я.”. Не да започваш веднага да упрекваш и да намираш кусури. Можеше ли да го направиш? И да се избегнат караниците. Можеше!!!!!! Ама явно предпочиташ веднага да избухнеш и да покажеш колко си компетентен или пък си издразнен от това, че са умаловажили приноса на ВЕЛИКАТА НЕВЕРОЯТНА ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД (която грешка ще бъде оправена)???????? И това е така, защото в източникът, от който са черпили информация е написано така, не е нарочно.

     Айде че взех да се ядосвам!!!!

     Reply
     • До колкото знам се обърнах с молба за поправяне на грешката!!!

     • Да обясня, защото не си ме разбрал. Дразня се, защото ме обвини конкретно мен, без да знаеш кой и какво е правил!
      След това писах можеше просто да кажеш “Моля, оправете грешката”, без да продължаваш да нареждаш. Та затова ставаше дума.

      И последно да ти обясня защо се дразня. Защото досега каквото и да правя получавам само упреци, пък то да кажеш, че имам някаква изгода от цялата тая работа. Като се замисля само си харча парите и си губя времето…..

      P.S. А защо ли си мисля, че въпреки упреците, нещата имат смисъл???

 8. Admin , никакво закриване на сайта! Не се поддавай на провокации! Той е едно от малкото положителни неща , направени през последните 20 години за Ивайловград и най-вече за ивайловградчани ! Къде другаде ще черпим или подаваме актуална и достоверна информация за града ни , ако не тук? Разбира се , ще има и критики , и нападки, и неовладени нерви и още куп характерни за такъв форум неща , без които не може , стига да не се прекалява. Сайтът е просто НЕОБХОДИМ !
  Далеч съм от мисълта , че тези за които са предназначени критиките ще си поръсят главите с пепел и ще кажат: “Брррррр, виновни сме”! Но ние сме длъжни да правим като момчето , което тръгнало да пали морето с една главня: казали му , не можеш да запалиш морето , а то отговорило , че знае че не може да го запали , но поне ще се чуе “Ц-с-с-с-с”.
  Затова : да правим каквото трябва , пък да става каквото ще ! Пък все някога ще стане , каквото трябва…….

  Reply
  • Въпреки, че непрекъснато ме обвинявате и аз съм за този сайт. Но нека наистина да се дава достоверна информация за Ивайловград. Всеки човек си има пристрастия и никой няма право да го вини за това. Моля не политизирайте сайта, а давайте наистина вярна информация.

   Reply
  • Виш Батко, ще ти кажа нещо, свързано с Илиева нива. Какво в честването на Деня ня тракийското дете не ти харесва?! Празникът е разделен на 2 части- панахида и поклонение от една страна и от друга- детски танцови изяви, които доказват, че смъртта на загиналите не е напразна. Поетът Ивайло Балабанов е казал в своите слова в поеата “Сила”: за духа, който българския народ е намерил, за да превърне трагедията в песен, която става за хоро. В празника го има и поклонението и тържеството. Кое Ви дразни Вас?!

   Reply
 9. Др.Патриот , ти пак ли изпълзя на припек?!
  Да не мислиш , че като поддържаш тези , които не правят нищо за града ни ,/въпреки , че в тях са средствата и възможностите/ че си направил нещо? ! Ох, извинявай за “мислиш”!

  Reply
  • Batko свестен човек си ти , но си наивен за жалост .
   Не си ли разумял , че там където нямат материален интерес хората властоимащи , губят мотивация и не си мръдват вмирисаните з….. и !
   Представяш ли си само какъв ТАЛАНТ и школовка се изисква ….. от град да направиш село !!!
   Да прогониш младите !
   Да нямат бащите ни , нито едно место , както беше Тракийското кафене , където да седнат и да сменят по някоя нормална приказка !
   ( изключвам пенсионерският клуб , в който като орг-комисар се изявява сатрапа с фамилията Тамахкяров !!)
   ….. ма то какво ти тракийско кафене …. Премянов – председател баси …:(
   Да няма една свястна детска площадка , на която да играят децата ни !
   Да няма една свястна улица в града НИ !
   Да няма нито една сериозна фирма , която ако щеш да СМЕНИ “традиционния” поминък на хората живеещи в общината !
   Гьон сурати са …. не им пука , не им дреме , все им е тая ….
   Red извинявай …. може и да съм се заблудил с мазен Метьо , но жена си бил взел кмета – това вярно ли е, кажи виждам , че си навътре в общинските безчинства 🙂

   Reply
   • Б.Б защо си кривиш душата. И детски площадки има- и в кв.Дружба и в централния парк, и зелени площи има. Започнаха да се правят и улици и междублокови пространства. Защо казваш на бялото черно. И защо да не отиде жената на кмета във Франция. Тя е управител на Медицинския център. Във групата за Франция имаше и общински съветници и от ГЕРБ и от ДПС. Какво, да не би да искаше ти да отидеш- е братле, нямаш заслуги!!!

    Reply
    • Все пак има разлика м/у единствено и множествено число , др.Патриот .Има една детска площадка зад каравана “Виктория” и около нея -зелено петънце .Подобна има и в градската градина /”централния парк” – как звучи само!/ И това е.
     И улиците не се правят , а се поправят.И то как……

     Reply
     • Имаше там една наредба за конфликт на интереси , само , че тя не важи за тези , които са над закона.

     • Какво общо има тук конфликтът на интереси- ако става дума за Медицинския център то е Търговско дружество и неговият управител не се назначава от кмета на общината. А и какво против имаш срещу единствения кадърен лекар в общината?!!

   • Уточнение: Медицински център Ивайловград е ЕООД, като едноличния собственик е Община Ивайловград, управителя се назначава от Кмета, както и че Общинския съвет определя неговата заплата, като процент от средната работна заплата, който обикновено е над 300%. За своята дейност МЦ се отчита пред Общински съвет .

    И престанете да се изпокарвате един друг, нека просто всеки изкаже своето мнение, а не да се превръща в безконечен спор.

    Reply
 10. Мдааам.Значи имало полза да пиша такива неща за сайта/страницата/.:)

  Reply
 11. Относно анонимността , смятам че щом сайта дава
  възможността да бъдеш такъв , няма лошо , така че нека патриот си остане такъв завинаги 🙂
  Злобата и ненавистта , за която говориш (патриот) по добре би било да я замениш с креативност и критичност и да поизхвърлиш нарцисията , която те е обгърнала , че ще те вкара в сървайвър един ден 🙂
  По повод желанието – да не се политизира сайта или постовете , не се сещам
  , досега някой да е споменавал политически партии тук.
  Но след като си го направил ще кажа своето мнение .
  Най после проумях , че за да отидеш в побратимения град трябва да имаш заслуги 🙂
  Запомнете съграждани – заслуги … няма нужда от $$$ ….само заслуги са нужни !
  И ако заслугите на господата от ДПС са ясни , то на този от ГЕРБ , за какво му е наградата ?
  Аз за разлика от него на раменете си нямам нито х…й , нито п…а , а глава пълна с
  принципи и ценности , които нямат общо с комуноидните такива !
  Не успяхте патриоте и red , да разчетете метафората с мазен Метьо , чието име е пословично за блюдолизие и се втурнахте
  да ми отговаряте 🙂
  Лично аз нямам нищо против съпругата на кмета , но е доста глуповато твърдението за ЕДИНСТВЕНИЯ кадърен лекар.
  Това , че е от добро семейство (уточнявам Пансата и Анчето) и е добър човек , за мен не означава , че е добър лекар.
  Та тези със заслугите , някой знае ли какъв е редът да излязат на светло и да дадат своето обезпечаващо обяснение :
  – какво видяха там
  – кое е приложимо в нашата община
  – какво ноу-хау откраднаха
  Някой да помогне с въпросите , че взех да се изчерпвам 🙂

  Reply
  • Ще има тройна коалиция в Ивайловград. Само че третите тоя път ще са от ГЕРБ 😀

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.