Гранична полиция дължи над сто хиляди лева на Ивайловград

сто хиляди лева, община ивайловград, дължи мврГранична полиция дължи около 130 000 лева на община Ивайловград. Това са пари за данъци и такси най-вече за отпадъци и смет.

Тези пари са крайно необходими за общината като се има предвид малкия й бюджет и проблемите със закритото градско сметище и извозването на отпадъците. Кметът на общината потвърди новината пред медиите като обясни, че от няколко години се опитват да получат в замяна от Министерството недвижима собственост в града. На срещи с ръководството Регионалната гранична служба в Смолян и в редица писма кметът се е опитвал да постави и разреши проблема, но засега от МВР отказват да погасят задълженията си.

Тези близо 130 хиляди лева, които от Гранична полиция дължат на Ивайловград са едно от най-големите им задължения към община в България. За да опростят дълга от община Ивайловград искат в замяна сгради и гранични застави в района на Ивайловград. Дали това ще стане и на каква цена ще бъдат оценени имотите на Министерството на вътрешните работи все още не е ясно. Ясно е обаче, че гранична полиция продължава да трупа дългове към община Ивайловград. Съответно община Ивайловград ще трупа дългове към фирмите за сметопочистване.

Ако бъдат получени тези имоти, те трябва при всички положения да бъдат продадени от общината, за да се запълни дупката в бюджета й и да се разплати за извозването на отпадъците. Някой от недвижимите имоти, които община Ивайловград иска от МВР включват апартаменти в неизползваем жилищен панелен блок в Новия квартал, части от бившето Гранично поделение и гранични застави.

10 thoughts on “Гранична полиция дължи над сто хиляди лева на Ивайловград”

 1. Общината се сети да търси пари от МВР , чак когато от граничните застави не остана нищо за продаване след хайдушкото им разграбване .Не виждам кой ще иска да даде пари за руини — освен ако не иска да снима филм на ужасите !

  Reply
 2. Снимката е изключително неактуална от гледна точка на принадлежност към министерства, но и правилно показваща заливащия ни нихилизъм.

  Reply
 3. Много е хубаво, че отново се опитваш да покажеш колко си остроумен, че знаеш разни думички, които използваш за каквото ти попадне и не на последно място, че опитваш да се заядеш. Истината обаче е следната! Снимката е сложена там, не защото Министерството на вътрешните работи дължи пари на община Ивайловград, а защото имотите принадлежаха доскоро на Министерството на отбраната и в частност на Гранични войски.

  Та ще те замоля, ако може си запази комплексарските празнодумни коментари, лишени от всякакъв смисъл за някъде другаде. Няма нужда за пореден път да показваш, че можеш да пишеш неща, с които всъщност нищо не казваш. Лично аз се надявах, че вместо да се заяждаш ще успееш да напишеш нещо стойностно, но явно живота и несгодите в него са направили от теб един озлобен и дребен човечец 🙁

  Reply
 4. Оппаа.Още един като мен.Не толкова умен като админа.Е,не всички са умни колкото Бойко Борисов!:)Добре поне че провокира някакъв разговор:)

  Reply
 5. М даааа, Админ откровенно си ограничено парче. За да се защитя след обидите ти, ще си разтълкувам коментара, тъй като не ти достига достатъчно обща култура за това.

  Тълкувание на едно писание :

  Малко около края на 90-те години на миналия век Гранични войски и Вътрешни войски станаха служби от МВР, заедно с това административно прехвърляне се прехвърлят и всички активи и негативи от предишната “шапка”. Отностно сложните думички, които съм научил в комплексарското си и несгодно битие: Асоциацията с ръждясалия облик на българския воин на фона на предстоящата дата 16. 06 . 1913 г. предизвиква у всеки познаващ Българската история сълзи.

  П.С. : А ти господинчо, престани да търсиш под вола теле, там може само да намериш едни тлъсти макари….дано тези думички си ги разбрал без речник, но не ти прави чест.

  Reply
  • На теб кое ти прави чест? Това, че вместо да се държиш нормално, се заяждаш и обиждаш. Че друго освен нападки не съм прочел от теб. Това ли ти прави чест? Това, че ти първи започна да обиждаш, прави ли ти чест?

   И да те питам написъл ли съм някъде кое кога се е случило? Освен това пак ти казвам, че снимката ми се стори подходяща, затова я сложих. Лично аз свързвам тези имоти (бившето Гранично, заставите и т.н.) с армията, а не с МВР.

   Айде остани си със здраве и както преди съм ти писал, ще се радвам да напишеш нещо стойностно! Но докато отправяш само нападки, ще срещаш същото отношение.

   Reply
 6. Добре бе момко, къде видя заяждане и нападки?Защо всяко мнение различаващо се от мирогледа ти директно се превръща във водопад от злоба?
  Държиш да си актуален в новините, прекрасно. Обаче журналистиката не е само събрани думи и пльоснати снимки. Една снимка може да ти осере материала и да предизвика обратна реакция на твоето писание.
  Един пример: През 2003 година участвах в списването на средната страница на весник “Мисия” , който се разпостраняваще и в Ирак. В първия брой, който представяше контингента на населението в Дивания, на обратната страница на средната, редакторите на весника, бяха решили да изтипосат най-тлъстите цици, които бях виждал през живота си. Няма да споменавам за реакцията на място.
  Затова пич, ти казах и че снимката ти е неактуална. Твоите спомени нямат нищо общо с изнасянето на реални данни в случая. Но ако беще направил статия “Наближава годишнина от Междусъюзническата война” или “Позора на Фердинат и смъртта на нова България” или ” Фердинант изкла българи на Илиева нива” .Тогава снимката щеше хем да си е на място, хем да “носи” заряд , който да направи статията от обикновена хроника, СТАТИЯ.

  Друг път, преди да се изпуснеш в безмислени словоизлияния, прочети написаното, помисли, ако не си го разбрал, преспи и пак прочети и премисли и ще видиш, че главата ще те боли по-малко.

  Reply
  • За каква журналистика говориш, не мога да схвана? Това е БЛОГ. За 87-ми път го казвам. Самият факт, че всеки може да пише каквото си поиска тук значи, че това е място, където хората споделят, не поредната рубрика изпълнена с цветя и рози.

   Отделно да наричаш нихилист някой, който е сложил снимка, която ТИ мислиш, че не е на мястото си… Как би го нарекъл?

   А последния път в поста със снимките от Дупката? Пак безпричинни обвинения. Пещерите в България НЕ СА ЗАБРАНЕНИ за посещение, освен ако изрично не е указано. Къде е указано да не влизаме в Дупката.

   И интересно е защо вместо да напишеш нещо по темата ти почваш да се заяждаш. Иманяри рушат Дупката, ти се караш на нас, че сме почистили боклуците в нея и сме направили снимки, за да могат тези, които не са влизали да я видят. Как се нарича това твоето, ще ми кажеш ли?

   Сега същото нещо. Написал съм, че МВР дължи на община Ивайловград прилична сума пари и общината изпитва затруднения, ти почваш да ми се караш за снимката, която съм сложил. Остави другото ами и ме обиждаш още в първия си пост в темата. Това какво е? И това, че смяташ ТИ и САМО ТИ, че снимката не е за този пост, дава ли ти право да обиждаш и прави ли те ПРАВ?

   Reply
  • Да не говорим пък колко пъти съм приканвал и писал, че ще се радвам някой иска да напише нещо и да го публикува. Глас в пустиня.

   Всеки критикува, всеки знае как, всеки намира грешките на другия. Ама защи никой не се престваши да напише нещо? Само критики! И то в повечето случаи за някакви неща като превописна грешка, снимката била накриво и т.н. Ами хора сме! Грешим! Ама поне се опитваме! Отделно нямаме по 5 главни редактора да ни проверяват писанията. Като имам 5 мин. свободни, а аз нямам много, пиша по нещо. А бе какво се обяснявам, то се е видяло, че българина винаги ще е най и ще намира кусури, защото май само в това е добър…………

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.