Спряха търга за ремонта на училището в Ивайловград

училище, ивайловград, търг, кзкКомисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на Община Ивайловград, за откриване на открит конкурс, за възлагане на обществена поръчка, за ремонт на училището.

Обществената поръчка е с предмет: “Премахване на съществуваща пристройка и изграждане на ново крило към сградата на СОУ “Христо Ботев” – град Ивайловград в УПИ I-188, кв. 48А по плана на гр. Ивайловград, Хасковска област, подобект: Саниране на основната сграда на училище Христо Ботев с подмяна на инсталациите и покрива подобект: Изграждане ново крило към училище “Христо Ботев”. В документацията за участие възложителят е заложил горна граница от 2.40 лв. на часовата ставка за ремонтни работи, различаваща се незначително от нормативно определената минимална. По този начин възложителят е ограничил правото на участниците свободно да определят ценовата си политика и е елиминирал състезателността в ценовите предложения, което обезсмисля този показател за оценка. С оглед на изложеното КЗК приема, че е налице нарушение, което е основание за отмяна на обжалваното решение.

На второ място Комисията установи, че в нарушение на чл. 9 от НВМОП възложителят е заложил изискване участниците да имат оборот не по-малко от 2 000 000 лв. за всяка година от предходните 3 г. Така заложеният минимален оборот за всяка година лишава от възможност за участие лица, които могат да докажат сумарно искания оборот за посочения период, но не и отделно по години. Разпределянето на минимално изисквания оборот по години е дискриминационно и не отчита промяната на пазарните условия и други външни фактори, в резултат на които даден икономически агент може да се развива с по-високи темпове една година, а следващата темповете на развитие да не са същите.

Самата прогнозна стойност на поръчката от 1 899 479 лв. без ДДС също показва, че изискването за изпълнени минимум три договора на стойност не по-малка от 2 млн. лв. без ДДС в случая е прекомерно.

P.S. Някой има ли повече информация?

20 thoughts on “Спряха търга за ремонта на училището в Ивайловград”

  • sega duhame supata zatova che kmeta e iskal da naglasi na Maslarova horata da spechelqt tyrga. Stefan tanev ne se nakrade i ot obrazovanieto iska da krade. Trqbva da si izplati bateriite i zaema det go e zel. Ama Maslarkata toq pyt ne moja da sa namyrda

   Reply
   • Не се притеснявай за Стефан Танев- неговата е наредена като ТИКВА НА ПЛЕТ само,че времето му свършва.

    Reply
    • Хахаха !!!! Когато всеки месец си плащаш тока и на фактурата ти вече не пише “зелена енергия” , тогава и на Стефан Танев времето ще свърши.

     Reply
  • Какво правим, ще бъде насрочен нов търг като бъдат отстранени забележките на комисията. А знаете ли заради кого беше спрян търга?! Аз имам информация, че е заради фирма “ТИ ВИ БИ”, приближена до Цветан Цветанов . Та тази фирма, понеже не може да покрие минималните изисквания за участие в търга и понеже неин адвокат е депутатът от ГЕРБ Иван Петров, който няма да може да се възползва- решила да пусне жалба! Доста тривиално, не усещате ли!!!

   Reply
 1. И ко праим ся? Ядем бадеми! Трябва да бъдете доволни от направеното! Пътя пак се кърпи, улица (до петрола) ще се асфалтира… Покрай избори стават чудеса….

  Reply
  • Да, кум е на Цвъ Цвъ и интересното е, че парите за ремонта на СОУ са дадени на община Ивайловград от Междуведомствената комисия за възстановяване на щетите от бедствия и аварии, а председател на тази комисия е Цвъ Цвъ. Каква наглост и какъв явен конфликт на интереси!

   Reply
 2. Не куца, админ, виж новините и за Кърджали. Там отново Ти Ви Би е фирмата, която е направила проблем с търга. Тя е била втора и чрез жалба до КЗК успява да отстрани първия и тя взема изпълнението на обекта. Общината в Кърджали се чуди как да се оправя с тази фирма, която си прави, каквото си иска и си разиграва Коня. А тези писаница в Хасково инфо са зле скроени лъжи, според мен. Но както и да е. Всеки си има право на мнение.

  Reply
 3. Админ, по горе в линка ти догазваш моите твърдения! Каква промяна само!!!!

  Reply
 4. Търгът за училището е отново обявен! Видях го в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Дано вече всичко да е наред, дано близки до ББ, Цвъ цвъ и Иван Петров фирми да не се опитват да шмекеруват и родното ни школо да бъде обновено!

  Reply
 5. хахах вместо да обикаляше до сега по Калфланди и да си чешеш езика с глупости дето дрънкаш по-радиота , да бяхте помисли как да ги задържите младите хора и да накарате да си раждат децата тука, Училището е хубаво нещо , но за кой? За кучетата по центъра ли ? ББ и такива епитети които използваш са на светлинни години пред вас. Па като дойдат се криете по дупките и не показвате и нослето навънка хахахаххахахахах . Виете като на умряло вече, та и в Ивайловград. Змията като умира най-много хапе ….

  Reply
 6. Ami adide glasuvaite za nqkoi drug, da si hodi segashniqt kmet. Pone da stane kmet nqkoi koito ima malko akul i izpolzva evro fondovete za da napravi neshto v ivailovgrad, a ne samo za svoi lichni oblagi

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.