Вицепремиерът Симеон Дянков посети Ивайловград

симеон дянков, ивайловград, божидар димитровСимеон Дянков и Божидар Димитров посетиха Ивайловград, като неофициален домакин на срещата беше кандидата за кмет на общината, Диана Овчарова.

Министърът на финансите разгледа Голямата могила в село Свирачи, вила „Армира“ и крепостта „Лютица“. По време на посещението си, вицепремиерът се запозна с историята и възможностите за развитие на културно-историческо обекти в община Ивайловград.

След обиколката министърът на финансите се срещна с бизнесмени и младежи в читалището в Ивайловград. Там бяха обсъдени най-наболелите проблеми, като бавещите се разрешителни за концесиите за добив на скално-облицовъчни материали, затрудненията при финансирането по европейски проекти, липсата на перспективи за младите хора в Ивайловград и др.

По време на срещата си в Ивайловград, професор Божидар Димитров и Симеон Дянков обещаха да съдействат за връщането на културно-историческите ценности намерени в нашия край. За да се случи това е необходимо да се осигури добра охрана на музея в Ивайловград. Освен това министърът на финансите обеща пари за изграждане на пътя до крепостта Лютица.

24 thoughts on “Вицепремиерът Симеон Дянков посети Ивайловград”

 1. Божидар Димитров само обещава по време на предизборни кампании. Той обещаваше и на Стефан Танев да ги върне, но не го направи. Но нищо- Стефан Танев с упоритост и хъс успя и без Божидар Димитров да изгради Общински музей в Ивайловград, да превърне вила Армира в едно прекрасно място и ще продължи да го прави и с новия спечелен проект. Общината се грижи за пътя до Лютица, въпреки, че е ДГФ, общината се грижи за църквите, въпреки, че не са нейна собственост.
  Така, че сме се наситили на обещания от такива като Божидар Димитров.

  Мисля, че грешите в домакинството- тук домакин е Златил Хаджиев и неговият син Даниел, който е винаги със законните иманяри- беше с Бони Петрунова, но щещо не се разбраха, беше с Гергана Кабакчиева- също не се разбраха!!!

  Имам питане към кандидата за кмет Диана Овчарова- Досега къде дрямахте 10 години, че като секретар на община Ивайловград и ресорен за културата не направихте нищо за това наследство, а сега изведнъж се засилихте към него? Явно иманярството е заразно?!!! Досега, като секретар на община Ивайловград и ресорен за младежката политика, къде дрямахте, че не работихте за младите хора, а сега изведнъж се разработихте и замислихте за тях?!
  Много популистко, не мислите ли?!

  Reply
 2. Айде и аз да изкажа мнение. За 22 години в Ивайловград няма една крепост, която да е туристическа дестинация. В музея няма какво да се види, цитирайки гости, които са го посетили, а вила Армира в момента е един стоманен хангар и е далеч от прекрасно място…..

  Не знам кой какво е правил в общината и на кой (Танев, Овчарова и т.н.) е било задължение, но почти нищо не е направено. За вила Армира, освен че беше окрадена при предишния кмет Иван Петров, ама като кажа окрадена, имам предвид направо разграбена, се реставрира от както се помня. Като бяхме малки и ловяхме рибо по река Армира, разбирайте преди повече от 15 години, археолозите, които реставрираха мозайките ни разказваха за историята на вилата. Много преди Кабакчиева и т.н. Т.е. за повече от 15 години имаме един стоманен бункер и копия на мозайки?!

  Та ще е добре ако някой наистина се загрижи за ценностите в Ивайловград и направи нещо, което когато дойде туриста в Ивайловград, да се възхити, а не да каже “това ли ви е прекрасната вила” или “защо ви е затворен музея”……..

  Reply
 3. Виж Админ,

  мозайките на вила Армира са автентични, т.е оригинални, а не копия. При Божидар Димитров са само част от тези мозайки- от семейната стая. И музеят работи не е “заторен”. Работи дори и събота и неделя при повикване, а не е затворен като НИМ на Божидар.
  Ти щом не харесваш вила Армира , защо си тръгнал да правиш и поддържаш сайт за нея! остави това да го направи общината. Може би тя не иска “помощта ти” за рекламата на вилата?!

  Reply
  • Колкото до сайта на вила Армира, направен е напълно безвъзмездно и не е правен от мен. Казвам ти го за пореден път! Какво, дразни те, че не го е правил някой, на който общината е дала пари и който съответно е дал комисионната обратно на човека от общината ли?????????????? Да не си ти този/тази, която прави тия далавери в община Ивайловград и сега да те е яд, че не си взел/а някой лев под масата??????????

   А ти като толкова навътре в общинските неща, защо не кажеш колко пари плаща общината за поддръжката на сайта си 😉 Сигурно ние, данъкоплатците, имаме право да знаем 😉

   Сигурно и за вила Армира сте приготвили да дадете пари на професионалистите 😀 Същите професионалисти като ония от Ивайловград, дето излъгаха един бизнесмен, че щели да му правят сайт….

   Reply
   • Не, Админ, не съм този, за който ме мислиш, нямам общо с администрацията на община Ивайловград, но се интересувам от доста неща и знам много неща. Ти да не си против професионалистите в този град или смяташ единствено себе си за такъв. Дано не си, че имам добро мнение за теб, моля те не го разваляй!

    Ако говориш за “професионалистите” и “подмолните човечета” като Данчо Йорданов, съм съгласен! Защото на него сега някои кандидат кметици плащат заплата в читалището, хотелски разходи, напитки и т.н., за да ги снима с прически, с тоалети, с дрехи, без дрехи и т.н.?!
    Ти с него ли се сравняваш?!

    Reply
    • Няма как да се сравнявам с този човек, понеже професията ми няма нищо общо с неговата 😉
     И да те питам, ти да не четеш мисли, че разбра за кой те мисля ❓

     Иначе не знам кой му плаща, но в Интернет намерих ей тази снимка

     Reply
  • Дълго време чакахме “това да го направи общината”. Тази така често споменавана “община” не използва пълноценно възможността за сравнително евтина и широко достъпна реклама в интернет пространството, а да не говорим за другите видове инструменти в маркетинга изискващи много повече средства…
   Как да се използва ефективно интернет пространството?…Как да се случи това?
   Един от най-лесните и най-удобни начини за реклама е създаването на сайт… Защо е необходим сайтът?
   – Всеки един уеб сайт е силно оръжие в маркетинга.
   – Той е единственият начин за представяне на последната, точна и изчерпателна информация за предлаганите услуги.
   – Той е един от най-евтините и ефективни методи за реклама.
   Какво направи общината по този въпрос? ……………….. (мисля, че оставеното място за отговор е достатъчно за думичката “нищо”)

   А да не говорим за това, че не се организират и провеждат рекламни кампании, целящи запознаване на потенциалните посетители, с богатото културно-историческо минало на „Вила Армира”. Една от най-популярните форми за реклама е участието в туристически изложения, семинари, презентации и прочие. С едно или две такива участия годишно, няма как да започнат да се тълпят хора пред “Вилата”.
   ( не съм човека, който може да промени безразличието на общината относно рекламната политика на “Вилата”)
   Тази тема е толкова дълга и обширна, затова ще спра до тук….

   Reply
   • никой не е против сайта за вила Армира, напротив, харесвам го и смятам, че е една добра възможност за реклама на обекта. Моля да не се преиначават думите ми. Както с плам говорите за сайта, така и с плам говорете за самата вила като историческа и културна ценност. За нея се прави нещо и ще продължава да се прави и то от Стефан Танев, а не от хора, които се крият като мишки 10 години и сега, за своя изгода и под натиск на някои елементи /Зл.Хаджиев, Будинка Коларова/ се опитват популистки да събират точки отново на гърба на властимащите.

    Reply
  • Абе вие всички сте пълни малоумници, хиляда пъти ви се каза, че сайта за вила армира нито го е правил админа нито го поддържа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Кво седите и се самонавивате не мога да разбера!!!!!!!!!!

   Reply
 4. Фондация Затворено общество предоставя безвъздмездно 1бр ГЛУПОМЕР
  с условието поставянето му на място решено в дебат в Ивайловград.ком
  Аз съм за пред общината 🙂

  Reply
 5. Ибаси змията 😀 Що не спрете да спорите, ругаете, обиждате… И до къде ще я докарате ако продължите така? И кво ако някой си дава пари под масата на друг за сайта? И какво стана като ОСРАХТЕ И ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ? По-големи ли станахте? По-добри, по-велики? И какво изобщо променихте? Тука ще млъкна щото ме напира псувнята…! Админа едва ли иска да вземе парите под масата… Па и да ги вземе кво? Кой няма да ги вземе? Админе… за вила Армира съм чувал не едно и две положителни мнения(от гости)! И сега е много по-добре от преди, “бункера” пази и малкото останало. Спомням си когато бях малък как съм си играл там… нямаше прозорци, всичко се рушеше… Друга е темата що пари са се изкрали за ремонта, но просто навсякъде се краде. Колкото до двамата високопоставени господа… Поне вдъхват надежда на тези които им вярват :> Едва ли ще си мръднат пръста. Дано са си платили входа, че само това ще остане 🙂

  Reply
  • Til, направихме проверка- Дянков и Божидар Димитров не са си платили туристическа и входна такса никъде- нито в музея, нито на вила Армира, а уж радееят за паметниците и тяхното превръщане в туристически атракции. Не са платили вход и копойчетата и клакьорките, които са ги придружавали. Е, г-жо Овчарова- кандидат за кмет, какво ще кажете за това?! И Вие също не сте си платили вход, как ще подпомогнете развитието на културното наследство по този начин или сигурно си казвате “Чакай да направя с чужда пита помен!” Жалко за Вас ! Отново показахте лъжливата си същност!
   И да знаете- през 10 години във врастта Вие нищо не сте направили за община Ивайловград и за нейните хора, всичко, с което сте се захващали е било, защото имате лична изгода. така, че моля, нямате право, на гърба и труда на другите, да изграждате имидж!

   Reply
    • Да, два пъти съм ходил и си платих включително и такса за снимане. Е, то май всички, които пишат тук явно са авантажии. Дори и снимат и разпространяват снимки без да си плащат такса.

     Reply
 6. То може ли такъв яд, Иванчо , Драганчо и накрая си стана направо Палянчо, МАРКОВА де.Писна ми да ви чета глупостите на умните глави там около кмета. То бива бива ама вашето на нищо не прилича,като някакви уплашени квачки крякате по къщите и по форумите.Страх виждам страх , нищо друго и има защо. Не знам ,но Овчарова вече направи повече от Вас. Не си били платили входа хахахах , а вие кога ще си платите това което сторихте на градът и на 10 хиляди човека който избягаха от Общината за тези мандати. Просто си чезвате от власта таз година и това е ..градът свободен
  Ваш приятел вечен…Патиланчо

  Reply
  • Ивг, що се отнася за това дали Стефан Танев и хората, които го подкрепят ще изчезната, това не зависи от теб! Ще видим наесен! Тогава да не се скриеш в миша дупка, както го правиш често!

   Reply
 7. Бях скоро на посещение на Вила Армира за която чух много хубави неща, както и за виното на Ивайловград.Впечатленията ми за Вила Армира са посредствени , направена е добре , а от познати хора от Ивайловгра разбрах ,че е имало хубави мозайки които са били разграбени , а другите са в историческия музей .Сега като чета това е пълно безобразие щом ви ги дават да няма кой да ги вземе и вилата да се сравнява вече с Перперикон защото аз поне предпочитам да отида там след като видях каква е вилата. Та щом хората ви дават от толкова време тази мозайка е пълно безобразие да няма кой да иде да я вземе и да се охранява , защото ве пак е от историческо богатство.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.