Деветосептемврийски събор в Ивайловград

комунисти, ивайловград, панаир, 2011Предстои септемврийският панаир в Ивайловград, който вече не може да се нарече традиционен. Деветосептемврийският събор!

Тази година от община Ивайловград са решили да организират вече не толкова традиционния панаир на 9-ти септември. Не толкова традиционен, понеже последните години го има от време на време. Не толкова традиционен, понеже се провежда на най-различни дати и различни места. По-миналата година дори го преместиха в Лъджата!?

Пак добре обаче, че тази са организирали, за разлика от миналата. Пък било то и предизборно. Само не мога да разбера защо точно на 9-ти септември? Вярно дата някаква. Ама какво от това? Не е ли панаирът/съборът събитие за хората? Не за датите, партиите и т.н. Да се съберат, да се повеселят, да се видят с близките? И не е ли той повод да се съберат бившите ивайловградчани заедно? Но всъщност може би ние, които не живеем в Ивайловград не сме хора? Може би ние не искаме ли да се приберем в родния град на събор?

И защо панаира е след 3 почивни (4, 5 и 6 септември) и преди 4 почивни дни (22, 23, 24 и 25 септември)? Дни, през които повече ивайловградчани ще имат възможност да се приберат в родния град. Защо не тогава? Защо между тях? Може би за да не можем да се приберем? Може би за да не пречим? Да не пречим на стройната организация на събитието от тип – партиец, пенсионер, партиец, пенсионер! Събитие, на което са силно нежелани млади хора, особено такива, имали смелостта да напуснат Ивайловград?

Евала за решението да организирате панаира на датата, на която ще могат да се приберат най-малко ивайловградчани в Ивайловград. Евала!!! Виждаме, че мислите за електората от пенсионери. И така и трябва, пенсионерите са бъдещето на Ивайловград……………………….

Поздрав за една песен събрала толкова истини и за преди, и за сега:

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/komunizma_si_otiva.flv width=350 /]

41 thoughts on “Деветосептемврийски събор в Ивайловград”

 1. в Ивайловград не са спирали никога да празнуват 9ти септември а това е деня на най новото поробване на България и на 45 години геноцид срещу българския народ от комунистическите свине най-долната сган на планета. кой друг би изпращал будните и мислещи хора в концлагери

  Reply
 2. Не позна бате Васко, поне не изцяло…
  Петя, късметлиите оцелели в лагерите са едно на ръка:
  —————————
  “Народният съд е неконституционен извънреден съд, действал в периода 19 декември 1944 — април 1945 г. като фактически орган на левия революционнен терор.

  Той е създаден с Наредба-закон от установената с Деветосептемврийския преврат от 1944 г. власт на т.н. Отечествения фронт (ОФ) официално за съдене на управлявалите страната от 1 януари 1941 до 9 септември 1944, но фактически с цел да се “узаконят” извършените вече убийства след окупацията на страната от Червената армия и планираните да бъдат извършени сред политическия и интелектуален елит на Царство България и за ликвидиране на неблагонадеждни и евентуални противници на режима установен след окупацията и преврата.

  За около 4 месеца са издадени 9550 присъди, със които осъдени на смърт са 2680 души, включително спасителя на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народният съд на 15 години затвор „за фашистка дейност и антисемитизъм“. За сравнение на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12.”

  Reply
 3. Може би панаирът е на 9 септември, защото точно преди 1 година на 9 септември 2010 г Ивайловград се отвори за света- какъв по-голям повод за събор!!!

  Reply
  • Г-жо Бонева:
   1. Според вас Ивайловград чак тогава ли се е отворил за света?
   2. Трябвало ли въобще да бъде затварян за света и не се ли е случило на същата светла дата?
   3. А ако е така, защо не вземат да го обявят за традиционен деветосептемврийски събор 😯
   4. Ако е така, досега не успяха ли да измислят някой друга по-светла дата, на която да стане традиция, да се провежда събор/панаир в Ивайловград??????????????????????????

   5. Г-жо Бонева, питам ви най-вече като българин и ивайловградчанин! Не е ли по-добре датата за подобно събитие да е Съединението на България или обявяването на независимостта на България? Или може би за вас комунягите, тези дати не значат нищо?????????????

   Reply
 4. Как може този панаир да е на такава дата,това е предателство над гражданите на Ивайловград и над тези чиито дядовци и баби бяха избити и разграбени или по точно Руското робство което трае и до днес в Ивайловград ,чрез диктатура и без свобода на словото (само Интернет остана ,но тогава е нямало и това .
  09.09.1944
  -коло 120 свещеници, зверски убити от комунистите след 9 септември 1944
  – 30 хиляди убити и “безследно изчезнали” българи само до края на 1944г, първите 42 дни
  – жестока и кървава разправа с целия политически спектър, включително и с немалка част от самите комунисти;
  – национализация и отнемане на земята, съпроводени с насилие, репресии и затваряне в концентрационни лагери;
  – пълно премахване на демократичните свободи и гражданските права;
  – де факто превръщане на сувереното българско Царство в съветска республика по Сталински образец.
  При наличието на такива факти вече нямаше как “9 септември” да се приема еднозначно от обществото (наследниците на репресираните след 09.09.1944г. никога не са и приемали тази дата за празник, но при комунизма те не можеха да обявят това публично).
  Трябва с закон да я забранят тази партия БСП/БКП и дъщерните и партии като АБВ и още много такива.
  Та тука все още е така.Нека четат младите хора за да знаят тези неща,а и другите които не знаят тяхната любима партия какви ги е вършила и продължава.Много подценихте хората ,като изтъкнахте причината -КППто , смях , смях и пак смях с вас

  Reply
 5. Хахахахахахахахха
  Каката изби рибата в язовира… или поне в неоградената му част…

  Т. нар. прозорци към света отдавна събират прах из проклетото читалище, но няма кой да отиде до там

  Reply
 6. Не виждам какво има за празнуване от комунaзите на тази дата….ако нещата вървят така в милата ни родина скоро ни чака нов 9-ти. Тоз път по ирония а г-жа Историята насочен срещу децата и внуците на онез превратаджии от печалната 1944…

  Reply
 7. Защо започнахте отново да политизирате всичко. Админ, моля те да престанеш да наливаш масло в огъня. И ти ли се включи в предизборните страсти?!

  Reply
  • Наследниците на БКП от “Позитано: №22 доста прецизно определиха датата на отварянето на пункта.
   С изключителна прецизност другарите изпроводиха главата си ДС агент Гоце да окъпе бабите и верноподаниците си и да почерпи по една студена вода по повод догодишния панаир

   http://dariknews.bg/uploads/news_images/201009/photo_verybig_584746.jpg

   Reply
   • Датата 9 септември 2010 година беше избрана не за друго, а защото на тази дата преди 130 години между Бъгария и Гърция е подписана спогодба- поне можете да попитате за това едно от главните действащи лица тогава- Диана Овчарова.
    Да ви е честита! Ние поне се отървахме от една мърша!

    Reply
    • Aко се отървете от всички мърши ще изчезнете почти без следа…….Кога един човек става мърша според извисените Ви критерии? Дали не е момента, в който той престава да бъде част от стадото ,пардон от столетницата?

     Значи ли,че вие си знаете че имате мърши, но сте верни на завета на мумиите – Нашата мърша е правилна ! 😆

     Reply
  • Каква политика те гони? Да членувах в някоя партия или пък да имах някаква изгода, добре. Ама то?

   Reply
   • Определянето на датата политизира самото събитие, така че хората да продължат да хранят топли червени спомени

    Reply
 8. Абе господа близки да Танев и други облагодетелствани писачи, какво искате сега да наложите цензура и тук?По улиците сте го направили успешно мисля, вземете ни пратете и малкото които изказваме свобода мнения някъде далечеее, далечеее та да не ви пречим да си вършите номерата и да обезлюдявате Ивайловград.Поне Димитър си казва мнението вие и него искате да спрете….диктата си показва думата за сетен път в Ивайловград.
  ПРОМЯНА !!!

  Reply
 9. Комуназите са майстори на завери, преврати, конспирации и пр. революционни тин-тири -минтири. Сега уж ще празнуват откриването на пункта, а тайно ще мушкат по някое кебапче в чест на преврата им от преди 67 години 😀

  Виждам големи переспективи пред града ни, ако общината независимо от червените си пристрастия развие ”революционнен ” туризъм.

  Ето идеята – Ако искате да се върнете назад във времето посетете Ивайловград! Гарантираме Ви автентичен тоталитарен експиъренс / преживяване гарнирано с близки срещи с изчезващия вид кому-сапиенс. За най -смелите ръкостискане с жив комунист -Tеохара например 😆
  Гарантирани са тълпи от търсачи на силни усещания,които вместо ужасите на лондонският данжеон ще поискат да изпитат истински ужас.

  Като истински ивайловградчанин предоставям тази идея безплатно на общината , на ползу роду дет’ са вика 🙂

  Reply
 10. Изглежда сте доста уплашени от тази “мърша” .

  И как изразяваш мнение от името на всички “ваши” или там просто няма такава думичка “мнение” по даден въпрос, ?

  Reply
 11. Здравейте тайфичката !
  Реших накрая и аз да се включа. От време на време ще Ви светвам за някои неща от живота. Ето първото. Вчера, 29.08.2011г. сондажната група от Ст. Загора, която работи в околните села е извършила сондаж от 70 м. и в двора на др. Златил Хаджиев в с. Ламбух. За разлика от възрастните баби, събирали стотинка по стотинка, но все пак платили въпросната услуга, горепосочения арогантно отказал под предлог, че водата била с недостатъчен дебит. Ама след изборите нямало да лъже! Хвала на такива другари!
  ……Както би казал военния свещеник Р. О. Шипман – Deja vu !

  Отговори на този коментар

  Reply
 12. Голям майтап!:) БКП,СДС,…… или ГЕРБ,все тая!9-ти септември?Цветовет ги е имало преди думата партия да съществува:)22 години не Ви ли стигат?:)

  Reply
 13. Остава да отбележим бележити дерибеи като пичимайни ,.илийката , тамъхкяровци , инициатифата….
  Карта на концлагерите:

  Reply
 14. Збравихте обаче защо живеят панаирджиите в Ивайловград – заради гърците бе приятели. Дреме му на накой, че Митко, Роко или Станислав няма да се приберат да изпият по няколко бири. Тях ги интрересува покупателната сила на съседите.
  Истински панаир в Ивайловград няма откакто няма борби, а събора и според мен си е добре да бъде на 14 февруари.
  Съединение, Независимост и накрая Ивайловград чака до 1913 г. да влезе в България и да загуби Беломорието.
  И на 10 ноември да бяха го направили “панаира” (слагам кавички, защото както казах за мен няма истински панаир от края на борбите) все тая. Панаир така или иначе става тогава когатао се съберем компанията в Ивайловград, панаир е когато се прегръщаме с родителите си, а не когато гледаме мъртвопияни гърци, които си карат убитите коли по белите плочки на площада и няма никакво наказание за това.

  ПП: Те и тука голам панаир направихме!!!

  Reply
 15. В една яма от бомба край софийските гробища са разстреляни 150 души – целия политически елит на Царство България. Убити са Принц Кирил Преславски, ген. Никола Михов, проф. Богдан Филов, всички царски съветници, министрите от правителствата през последните 3 години и народните представители от последните 2 парламента, командирите на всички родове войски и на основните “стратегически” подразделения. Световният учен – хирургът проф. Станишев – един от най-забележителните и високообразовани хора на България е принуден да установява смъртта на всеки разстрелян. Последен в ямата с негасена вар пада самият той.

  Така започва унищожението на елита на България – всички образовани, знаещи и можещи хора трябва да бъдат смазани. Започват масови убийства и екзекуции, репресии, създават се концлагери, в които се заточва всеки българин, който се отличава от масите.

  специално разпореждане на Мирчо Спасов труповете да не се предоставят на близките, а да бъдат погребвани при строга тайна на остров Предел между Белене и Свищов, при което фактически са били давани за храна на прасетата, отглеждани в лагера и предназначени за изхранване на лагерниците и персонала

  Reply
 16. По официални данни по това време без съд и произнесена присъда са избити 30 хиляди души, някои от които се водят “безследно изчезнали”. По неофициални данни обаче техният брой е поне 100 хиляди души.
  Малко известно е, че от 1944г. до 1986г. в страната ни същестуват около 100 концентрационни лагера и никой не знае общия брой на хората, които са загубили живота си тях.

  Reply
 17. Още една прекрасна новина по тази тема! Не само хора (клиенти) няма да има на тоя измислен панаир, ами и сергии няма да има приятели мои.
  И веднага ще се аргументирам.
  8-ми септември е празника на Хасково и от 5-ти до 11-ти септември ще има панаир.

  Ето и програмата

  Reply
  • Ех, много ви се иска нещата в Ивайловград да не се случват. Но те просто се случват. Така, че не си чешете езиците и не интриганствайте, особено тези, “косета босета”, които идват в Ивайловград да си напълнят колите!
   Програмата на Ивайловград за панаира е също хубава, така че всеки носи глава на раменете, за да прецени какво да направи!

   Reply
   • Явно със своето закостеняло, комунистическо мислене, не можеш да проумееш, че има хора, които се прибират в Ивайловград, просто защото тук им харесва. Явно ти си някой оял се шопар, дето освен да мисли за кльопачка, армагани, буркани, почерпки и банкети, друго не може да мине през жалкия му мозък……………………..

    Reply
    • Админ, оти се косиш, не си струва да хабиш нерви. Целта на такива коментари, точно в този сайт е да ни ядосват. Защо не коментират по другите ивайловградски сайтове.

     Reply
    • Админе езикът ти е много богат на рядко срещани думи придаващи на изказа динамика и колорит.Ама ако може по леко с изразните средства щото това е форум за всички мнения .

     Reply
     • Да ти обясня:
      1. Както всички останали и аз имам право на мнение, което понякога е повлияно от емоции;
      2. Тук се цензурират само нецензурните изрази;
      3. Всеки може да изразява мнението си, стига да не прекалява;
      4. Цензурирал съм ти само по една дума в писанията, защото наистина прекаляваш;
      5. Виждаш, че като си пишеш що-годе нормално, можеш да си пишеш колкото си искаш;
      6. Пиша от името на admin да не се крия зад разни никове. Все пак 99% от хората знаят кой съм/кой е admin-a.

     • Не зная кой си .Не съм информиран.Можеш да ми се представиш ,или да си оставиш нещата така .Ако ти харесвам такъв де -неинформиран.

   • Мен лично хич не ми дреме какво ще кажат хората скрити зад гърба ми (или в случая зад фалшиви псевдоними).
    В отговор на пълненето на колите ще призова само, които иска да отиде да попита родителите ми какво и колко пълня в колата си. Това не е тайна. Който ме познава знае колко пия (хич) и колко ям буркани (предпочитам да си сготвя сам прясна храна).

    Та драги черногледи създания пак ударихте на камък и си счупихте главата с тия неподготвени коментари.

    Reply
 18. панаират трябжа да е краят на авгост началото на септемжри (30,31,1) тогава винаги има най – много хора в Ивайловград 🙂

  Reply
 19. акви косета босета бе човек, ние си отделяме от залъкът за да се върнем защото обичаме този град , но не и това в което е превърнат, просто не ни искате защото ви пречим. От Ивайловград за се изселили много ама много хора които искат да се върнат , но немогът поради ясни причини.За тоз измислен панаир обаче няма да си дойда, такива скрити пропаганди не харесвам

  Reply
 20. Петата колона в България готви нов пропаганден ход с цветя и музика в чест на освобождаването на Европа от националсоциализма като повод да демонстрира своя култ към съветската окупация в България, на която дължи подарената й диктатура и контролираното й продължение под формата на преход към демокрация. Няма какво да отговори на фактите, който правят българският случай различен от всичко (привидно) подобно в Европа. Няма как да отрече че:

  България не е била окупирана от Германия и съответно не е била освобождавана след като германските войски напускат българската територия
  На българска земя червената армия не воюва нито с германци, нито с българи
  България е единственият германски сателит, отказал да воюва срещу СССР и запазил дипломатически отношения с Москва през войната
  България е единствената завладяна от червената армия европейска държава, която не само не оказва съпротива, но и я посреща на много места с цветя и музика
  Българското правителство не само обявява неутралитет и заповядва на армията да не оказва съпротива, но е било съзнателно забавено в решението си да обяви война на Германия от съветския агент в кабинета на Муравиев , министъра на войната генерал Маринов, за да даде повод на Сталин да окупира набелязаната си жертва
  Съветски жертви в България няма, но жертвите на терора на Петата колона в условията на съветската окупация са десетки хиляди

  Reply
 21. Яжте пиете и се веселете в денят в който в България все още има Руско робство и , деня който олицетворява смърт и кръв над българския народ .Това си е предателство , да беше жив Левски да види как България е предавана от българи, специален поздрав и към кметът на града Стефан Танев с песента “Ние сме на всеки километър, от тук до Москва”

  Reply
  • Че Ивайловград си е малката Москва.Стефан Танев ще вземе четвърти мандат също като кмета на Москва Лужков.Може и златна сватба да им празнуваме на Танев и Ивайловград след 50 години съвместен живот .

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.