И едните, и другите са маскари!

ивайловградски маскари, общински съвет в ивайловградАлеко го е казал преди толкова много години, но това в момента важи с още по-голяма сила, за нашите политици и в частност за тези в Ивайловград.

Та намерих аз малко време и седнах да разгледам документите за работата на общинския съвет в Ивайловград за последните години. Рекох си, не може да не знам каква работа вършат народните избраници в местния парламент. Все нещо трябва да вършат? И така воден от любопитство, започнах да преглеждам документите от заседанията им през последните години. Заседания, които се провеждат един път месечно. Преглеждах ли преглеждах аз, но така и не намерих нещо, което да струва няколкостотин лева за 2 часа работа на месец. Всичките решения бяха неща като „Да продадем ли общински имот ХХХ?“, „Да приемем ли работата на тази или онази общинска структура“ и т.н. И всичките бяха гласувани единодушно със „ЗА“, или с най-много 1-2 въздържали се.

Отделно, докато разглеждах, не видях, някой от общинските съветници да е внесъл някое предложение, да се направи нещо в тая пуста, забравена от Бога община. Може и това да е моя грешка, ама не открих нещо подобно из документите. Все предложения за продажба на общински имоти, гласувания на бюджети и т.н. И всичките приети със „ЗА“. Нищо, което да не може да прилича поне малко на работа, за няколкостотин лева, за два часа на месец?

Та за какво точно казвате, са ни общински съветници?

Също така ще добавя, че според Закона за местното самоуправление и местната администрация, гражданите могат да присъстват на заседанията на общинските съвети и на неговите комисии. Надявам се, ще намеря време и ще успея да посетя някой от тия тъй напрегнати заседания, да видя за каква точно работа се плащат хиляди левове за общинския съвет.

Това е лично мнение и не искам да ангажирам никого с него! Пък който може да ме опровергае, да пише, ще се радвам!

“И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…”

27 thoughts on “И едните, и другите са маскари!”

 1. Нека и аз да питам: Колко докладни има гласувани във Общинския съвет за продажба на общинска собственост?.И колко от Общината остана за разпродаване .Щото ако нищо не остане ,не се надявайте след четири години да се кандидатирам и да ми се радвате като кмет.

  Reply
 2. Със сигурност и аз искам да присъствам на едно заседание на Общинския съвет.
  Ама се чудя, можем ли да задаваме въпроси на тоя същия съвет, можем ли да се включваме в обсъчдането на въпросите от дневния ред???

  Reply
  • Разбира се че може .В близо 2/3 от общините са приети ясни и публично оповестени правила за свободен достъп на гражданите до протоколите от сесиите на общинския съвет. Не зная за Ивайловград.Трябва да се прочете наредбата за работата на Общинския съвет .Там ще се види дали има въведена прозрачна процедура за съставяне на дневния ред на сесиите на Общинския съвет.Сесиите са винаги открити освен ако не се посочи обратното .Гражданите могат да присъстват ,да вземат отношение но нямат право на глас.

   Reply
 3. Админ, колко е жалко, че много малко от имащите право на глас четат публикациите и коментарит е в сайта ти. Ти веднъж каза”пенсионерите са бъдещето на Ивайловград” да беше видял на 9-ти септември как се бяха строили на площада… Нищо против възрастните хора но е неправилно те да решеват бъдещето на младите в Ивайловград. За общинските съветници нямам думи, за тях да си общински съветник не означава нищо повече от това да прибавиш допълнителни 350-400лева към месечния си бюджет.

  Reply
 4. Митко,ако се кандидатираш за съветник ще гласувам за теб и съм сигурен че ще бъдеш избран! 🙂

  Reply
  • Хубаво ще е някой ден, общинския съвет и кмета на града, да са един екип. Подчертавам екип, съставен от будни хора, които са там с мисълта, да направят нещо за Ивайловград. Нещо, което да има ефект продължаващ повече от ден, два или седмица.

   И да уточня. Под екип разбирам група от хора, работещи за постигане на обща цел. В момента не виждам нито работа, нито цел. Защото за мен не цел това да получават някакви пари всеки месец. Те така или иначе са си ги гласували тези пари и по закон са им гарантирани 4 години….

   Reply
 5. А бе админ да не мислиш че откриваш топлата вода. Защо се натискат според тебе всички да стават съветници. 400 лева на месец без да работиш са добре нъли а. зимат си паричките и ги боли за тебе

  Reply
  • Сигурно визираш Диана .Но като я гледам как е разперила ръце , ми прилича повече на сладкопойна чучулига със разперени крилца в стил настръхнала орлица от ” Червените ескадрони”.

   Reply
 6. Много напълнихте гащите от тази кукувица . Чак обгазиха градът от зор и замириса на лошо от вас , значи нещата вървят в добра посока,щом сте почнали да карате хората да гласуват за вас защото Диана щяла да ги махне значи всичко е ОК , остана ви само този начин за кампанията .Докато все още мислите какво простотии да напишете днеска по форумите си пуснете една песен от мене , айде лек ви ден от мен –http://vbox7. http://vbox7.com/play:mde67db809

  Reply
 7. тва подават за информация на света = В новата част на града има и няколко казина и дискотеки, които през нощните часове на деня пращят по шевовете.

  Reply
 8. Админ
  Тоя неинформирания да не е на заплата към сайта 🙂
  На всяко гърне меродия 🙂

  Reply
 9. Не просто хората видяха какви лайна е снесал кмета и вече няма кой освен неговите “Приятели” да пишат по цял ден на компа.
  Даже по кафетата ми казват че негови приятели го нареждат та камо ли някой да го защитава . Трябва да е много нагъл за да го прави . Приятелите му и те виждат че нещата вървят към промяна и те бягат .

  Reply
 10. Ili nai loshoto koeto moje da stane e mladite hora da zaminat po golemite gradove i 6te stane kato v latino america, horata jiveiqt v golimite gradove zashtoto tam ima rabota, a malkite zagivat, zashtoto niqma jivot v tiqh!!!!!!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.