Пожари в община Ивайловград

пожар, ивайловград, пожари в ивайловградПоследните седмици зачестиха пожарите в ивайловградско. Един от тях в района на Меден Бук все още не е потушен.

Вчера Ивайловград осъмна обхванат от гъст дим и неприятна миризма, причина за които беше горящото сметище край града. Пожарът на сметището на Мандалъка по пътя за Драбишна, беше започнал предната вечер и до сутринта заля целият град със смрад и пушек.

Освен този пожар, преди седмица в село Белополяне, изгоряха около 200 дка обработваеми земи. Причина за пожара беше свещичка, запалена на гробищата в селото. Тогава с помощта на доброволци от общинската администрация, пожарът бе потушен  в кратки срокове и преди да обхване по-големи площи.

Явно необичайно  топлото време за месец септември е един от факторите за големият брой пожари, на които сме свидетели последните дни. Само тази седмица в област Хасково имаше близо десет големи пожара. Един от най-големите все още не е потушен. Той е община Ивайловград в района на селата Меден Бук и Костилково. За овладяването на огнената стихия в тази труднодостъпна местност са се притекли на помощ дори военни от Хасково. Освен тях в гасенето на пожара се включиха граждани и служители на общинската администрация. Към момента по информация от кмета на общината Стефан Танев се знае, че пожарът е локализиран и е спряно разпространението му.

Снимки: Христо Тодоров, а за да ги видите, цъкайте по-долу:


пожар, ивайловград, пожар в ивайловград

1 thought on “Пожари в община Ивайловград”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.