Забраняват свободата на словото в Ивайловград

свобода на словото, ивайловградСлед пусната жалба срещу мен в прокуратурата относно мненията на потребителите в сайта, реших да споделя с вас!

Жалбата е пусната от дама, която в момента заема длъжността секретарка на висш общински служител. Тя се жалва срещу това, че потребители в сайта са публикували неща за нея и аз не съм ги цензурирал, т.е. изтрил!

Лично моето мнение е, че след толкова време, за първи път ивайловградчани имат трибуна и смелост да кажат какво мислят и започват да го правят. Аз от своя страна се опитвам да цензурирам, нецензурните думи, но да оставям мненията на потребителите, защото според конституцията на Република България, всеки гражданин е свободен да изразява своето мнение, като носи лична отговорност за това. Явно обаче в Ивайловград това не може да стане. Явно тук не трябва да има подобно място, където хората да споделят това, което мислят.

Та има жалба срещу мен. Това обаче не бива да ви кара да мислите, че сайта ще престане да бъде място, на което да можете да изразявате своето мнение!

 

От конституцията на Република България:

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.

(2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.

97 thoughts on “Забраняват свободата на словото в Ивайловград”

 1. Не се учудвай!:)Аз писах до общинския съвет на Ивайловград-познай кой ми отговори!:)

  Reply
 2. Жалбата всички се досещаме от коя госпожа е !
  Само че тя е писана под давлението на Танев !
  Никой не се съмнява вече че следващият кмет няма да се казва Стефан Танев !
  Никой не може да ни запуши устите !
  Ивайловград узря !

  Reply
 3. Админе, добрата новина е че комуназите се страхуват щом се опитват да спрат публикациите. Това е характерно за тез пачи.Ако искаш цензурирай думата пачи , но не мога да се сдържа.

  Мен самият ме забраняват в днес.бг ,след първите 2 коментара. Само за справка , речниковото ми богатство не ,като на Неинформирания – 60 % референции до отношенията между половете ……..

  Много показателно е че в 21-ви век, в една страна членка на ЕС все още трябва да се борим за една елементарна свобода -тази на словото ,която е записана даже в Лукановата конституция.

  Моля те пусни и тема за имотното състояние за мераклиите за власт. Нека да ги разкостим тук преди да решим кого да изберем .Крадци не ни трябват………

  Reply
 4. И аз съм за лична страница на всеки от кандидатите !
  Оппс ама чакайте малко , я кажете следната хипотеза как ви звучи и доколко достоверна би била :
  – някой си да речем неинформиран пуска комент в сайта че някой си някога си бил онождал някоя си !
  – тъй като админа освен че не печели $$$ от този сайт няма и как да дреме по цял ден в него , та да цензурира всеки един от нас и
  поста за въпросното съвкупление стои примерно 5 часа !
  – ощипаната мома , знаейки това нещо потърква доволно ръце и казва ейййй ся ви разтаковах мамата
  – трайка си известно време докато наистина се оказва , че това е местото на което Ивайловградчани дават откровенно мнение за бъдещето на общината , вижда че е необратимо , и дръъъъъън – жалбаааааа
  – прави и впечатление и друго нещо , никой досега освен защитниците на Танев не си е позволил нецензурни думи и квалификации , толкова характерни в кръчмарско – аграрният речник
  Толкова наивни ли изглеждаме ние дето не сме от КГБ- ДС

  Reply
  • Гришо ,,никъде не съм писал , че някой онождал някоя си . Не само не съм го писал ,но не мога и да го допусна . Ако някой ще оножда някоя – това съм аз . Вече казах .Тук аз имам право на избор ,за другите – каквото остане . В това направление аз бягам на първа писта и първи късам лентата на финала .На Бойко съм оставил да реже другите ленти .

   Reply
  • Точно така страница за имотното състояние на всеки кандидат! Да се публикуват имотните им декларации на всички кандидати плюс имотните декларации на дългогодишните общински съветници!

   Имаме право да знаем как властта се отразява върху благополучието на тези ,които избираме, другари и господа.

   Имотните декларации са публични, решенията за сняма на собстревеност гласувани от Общинският съвет тоже.

   Нека да видим кой как се е облажил. Имаме право на инфо преди да си дадем гласа, нали?

   Информации за онождания и пр. действия без връзка с темата предлагам админа да ги редиректва към личната страница на Неинформирания… :LOL:

   Reply
 5. 😯 😯 😯 😯 😯 😯

  Кажи и името на тая дама да го знаем!

  Малиииииииииииииииии!!!! Значи тия хора не знаят, че всички потребители в сайта са администратори!

  А тази дама посочва ли кой, кога и какво е говорил за нея!?

  Reply
 6. админ толкова се посраха от страх и започнаха и жалби да пускат в отчаян опит да спрат товарния влак. Вечните общинари си отиват и не им харесва че ще трябва да работят и почнаха с мръсните номера. само не се отказвай

  Reply
 7. И какво правим сега ? Почнаха да се вади информация и хайде да пуснем оплакване и да затворим сайта .Не така драги управляващи , така не става .Затварянето на усните 12 години достигна своят връх сега . Младите ни писна , от този начин на водене на политика .Връщането на старите правила и норми от времето на БКП е против демократичното и глобално развитие . Нека спрем интернета , да спрем телевизора и да казваме ,че сме убавци , а който е против нас напуска Ивайловград .
  Стига толкова , писна ни , червената крепост ще развее бялото знаме и ще падне на тези избори !

  А тази госпожа да не се взима много на сериозно ,че вчера дойде а днес и свободата на слово и печат иска да ни взема, айдее…………………

  Reply
 8. Позор!!!
  ПОЗОР!!!

  А сайта няма как да бъде затворен, заради нечия прищевка ако ще и на Явор Колев коса да му поникне. Само не мога да разбера що за прокуратура би обърнала внимание на такъв сигнал. Ако ми бяхте дали координатите овреме, когато ме нахрани другарката поименно, жалбата щеше да е срещу нея. Така или иначе делата от този тип се водят за 1 лев + разходи. За обида е така.
  Самозабравили се субкултурни недораслеци определят съдби.
  ПОЗОР!!!

  И за града, и за хорта в него, и за тези които си тръгнахме оставяйки ги да си веят байрака, и за тези които само минават, и за гости, и за политици, и за който ти дойде на ума…
  ПОЗОР!!!

  2011г. Ивайловград.
  ПОЗОР!!!

  Дръжте си яретата, козлите, лъджата и каквото искате още. И не забравяйте! Мълчете и гласувайте правилно…
  А прокуратурата чака сигнали, доноси, уатевър…

  ПОЗОР!!!

  Reply
 9. БАЛАДА ЗА ДОБРИЯ СЪВЕТ

  Нещастници, глави без капка ум,
  невежество е вашата поквара
  (дрънчи на раменете празен гюм!)
  наивни луди, жертва на кошмара
  да сърбате противната попара
  без угризания на съвестта
  и тъй да сте подлога на смъртта,
  нима срамът е прокълнато семе?
  Но вижте как умира младостта
  на ближния си ризата да вземе.

  Грехът е винаги едно наум
  и няма мъст в смирената ни вяра,
  но към затвора води всеки друм
  щом бяга бузата ти от шамара.
  Макар че да убиваш – кой те кара?
  Да грабиш – не в това е мъдростта.
  А който е погазил съвестта
  на младини с едно такова бреме,
  ръце да кърши зарад участта
  на ближния си ризата да вземе.

  Ласкателство, измама, празен шум,
  душа за продан, клетва с изневяра,
  отровен цяр или боклук с парфюм
  и грях, кошмарен като вълк в кошара,
  едва ли ще ги издържи кантара…
  И тъй – ви казвам – трябва доброта.
  Да бъдем умни. Стига суета.
  Не се ли сетим за това навреме
  и роден брат ще вкараме в беда –
  на ближния си ризата да вземе.

  Франсоа Вийон
  1431 – 146?

  Човекът се е сетил през XV век, а високоморалните партийци още не могат да се сапикясат…

  Много се изложихте момичета… Ама мнооооооооооооооооооооогооооооооо…

  Reply
 10. Радио Ереван попитало премиера Б. Борисов :

  Смятате ли да намерите работа на др. Стефан Танев след 23.10. 2011 г.

  Разбира се ! Във фабриката за производство и експлоатация на дървени нарове на ул. ” Тюрма Занданкаушев “, к.3!!! 😀

  Reply
  • Хахаха .След 12 години кмет, Стефан Танев го боли к.рец за радио Ереван .

   Reply
   • Благодаря за включването, Неинформиран. И аз смятам,че на Таневa 12 години работа върху личното му благополучие стигат.

    Друг е въпросът ,че ние наивните смятаме ,че на изборни длъжности избираме слуги които да ни служат…………а се получаваме крадци, които ни крадат. 🙁 Не визирам само г-на Танева, тенденцията е такава в национален мащаб.

    Какво ли би било ,ако изберем някой ,който не си купува всеки мандат по един апартамент, държи на конкуренцията, а не на шуриобаджинащината, заяви че неговата първа и основна цел е да спаси града ни от изчезване, а не да се накраде в рамките на мандата си ??!?! Да е достатъчно разтропан,че да дръпне няколко милиона за общински програми, зер сега парите стоят неизползвани понеже чиновниците не знаят как да подготвят проектите……

    Май се размечтах, аз не помня такъв кмет да сле имали да 48 години, пък и сегашните кандидати не мисля че са способни да излязат от патрийната Матрица…..със здраве

    Reply
 11. Браво бе 🙂 И кво праим ся? Ядем бадеми! С таз жялба какво ще постигнат? Коя е тази госпожа? Кое мнение, на кой потребител не и е харесало, не е било достатъчно цензурирано?
  Чакам отговор!

  Reply
 12. Уважаеми Админе, така правим ние ивайловградчани, като не ни изнася истината, набеждаваме за виновни точно онези, които я прокламират. Ама не се тревожи, тя Диана Овчарова, просто търси за какво да се хване, за да си закрепи нечестната кампания. Сега просто ти си й в полезрението, ама ще й мине на завалийката.

  Reply
  • То бива бива простотия и клевети ама вие сте по големи лъжци от Митио Пищова. Не задавайте въпроси на неинформиран и другите му никове когато има месно предаване по радиото , че не отговаря .Проверено и доказано !

   ПОЗОР=Управляващите на Ивайловград !

   Reply
   • Имам само един ник . От други никове не съм писал. Но това го знае само админа , защото ми вижда айпито .Както и аз виждам неговото – 91.196.124.173 .

    Reply
    • Това заплаха ли е че виждаш айпито и като ги видиш какво от това ?

     Reply
    • Неинформиран, това не е моят IP адрес, а адреса на сайта. От този IP адрес никой не е писал коментари. Пуснах едно бързо търсене през всичките 3000 коментара на сайта!!!

     Reply
     • Разбира се, че никой не е писал от това айпи .Казах само ,че е твоето защото ти си шеф тука на сайта .Ама и да съм сбъркал нещо все пак съм неинформиран.

   • О Деси !!!!!!!!!!!Ти си по красива от всички цветя ,които цъфтят през пролетта!

    Reply
 13. Скъпи ивайловграчани, колко секретарки на кмета има в Ивайловград???? Една! Мисля, че това е достатъчно ,за да загреете коя е въпросната дама. Госпожо, защо си мислите, че с тази жалба ще уплашите някого или пък, че ще напвавите нещо? Освен да си навлечете гняв, хорски приказки и още по-голям негативизъм към вас ,друго няма да стане!
  Одавна хората говорят… а сега ще говорят още повече…

  Reply
 14. Помня как преди 30-тина години жадно зяпахме Рамбо, Мръсни танци на видео. Касетите бяха контрабандни естествено. А видео можеше да има само някой тарикат. С течение на времето все повече хора си купуваха видео рекордери и все повече филми навлизаха въпреки цензурата. Постепенно разбрахме ,че зад Желязната завеса също живеят хора, а не гадни империалисти……Слава Богу днес Завесата я няма и Берлинската стена също.

  Мисълта ми е ,че информацията играе важна роля в осъзнаването на масите. Да ми простите комсомолската риторика, но съм държал 3 изпита по комунизъм и пр. дивотии. Черверастите знаеха значението на инфото и всячески се опитваха да я спрат,- помните как заглушаваха чужди телевизии и радиостанции и как всеки ивайловградчанин имаше антена за гръцка телевизия на тавана….. 🙂

  Наскоро бяхме свидетели на Арабската пролет – младите в арабският свят им писна от 30 -40 годи[ни диктатури и благодарение на Нета и Феса се обединиха и ги пометоха за месеци. Не напразно в комунистически Китай Фейсбук е забранен…..

  Най – пресния пример за влияние на съвременните комуникации върху способността на обществото да се противопоставя са собствените му недъзи е бунтовете в Лондон. Младите ползваха Блакбъри да си разменят смс- ипонеже тоз телефон има криптиран протокол и полицията не беше способна да ги следи……Между другото Блякбъри се ползва и от всеки член на президентската администрация на САЩ заради същите съображения…

  Иска ми се да вярвам, че свободата на словото ,която в нашата мила Родина е факт само в Интернет и то не навсякъде ще ни помогне да отървем веджъж завинаги от червената чума.

  Тоз саит е като онова видео, по което гледахме забранените филми навремето.Но капка по капка вир.Не се гаси туй що не гасне

  🙂

  Reply
 15. До колкото схванах от мненията, жалбата е пусната от госпожа която е кандидат за кмет? Ако е вярно, че е кандидат за кмет(даже не знам кои са кандидати 😀 Дайте списък на кандидатите ! ) имам няколко въпроса:

  Защо се действа пребързано и се пущат жалби, а не се направи опит за решаване на проблема с добро(разговор)?
  Мислите ли, че мнението е крайно обидно и залужава жалба(дайте да видим мнението)?
  Не мислите ли, че подхода ви е твърде грешен?
  Редно ли е да се търси отговорност от трето лице(все пак админа не е автора на мнението)?
  На това ли ви учи политиката и това ли ще е начина ви на управление?
  Наистина ли искате да има цензура на мненията?
  Не намирате ли за полезни хорските мнения(вадите ли си изводи, вслушвате ли се?), или не търпите чуждо мнение?
  Не мислите ли, че админа заслужава извинение?
  Не накърнявате ли несправедливо репутацията на админа?

  Надявам се да отговорите.

  Reply
 16. невиждатели какво става в тази община,че бившите комуняги не признати искат да се издигнат от пепелта не им се получават далаверките със сегашната управа в общината която ги срита та видители сега , че с ГЕРБЕРИТЕ ще се получи. ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ГЕРБЕРИ КАКВИ ХОРА ПРЕБИРАТЕ ПРИ ВАС, ДО ВЧЕРА ВИ ПЛУХА А ДНЕСКА СА С ВАС

  Reply
  • Хората си отвориха очите още като избраха Бойко и него го хулиха така, но даже да нямат влияние ГЕРБ вече направиха повече в Ивайловград като се прави пътя за Славеево и вече е готов пътя към Любимец , а вие за 12 години наливате пари в апартаменти по Софето и морето . В Ивайловград си отвориха очите на миналите евро избори и ви набиха канчето за първи път . Сега е наред и на тези избори да ви набият канчето и да падне крепостта .Истината е че просто ви е страх от Овчарова и се чудите за какво да се хванете та да плюете по нея .
   Човекът е важен какво представлява а не партията зад него !

   Reply
   • Така е .Хората им се отвориха очите та им се изцъклиха .От стискане на гъзинките .

    Reply
    • Няма да коментирам жалбата, защото няма смисъл. Просто е израз на безсилен страх от пропукването на статуквото.
     Ще направя коментар “кражбата” на гласове, която подготвят в национален мащаб, полицаите от “чудната” партия ГЕРБ.
     Такааа, по ред на номерата ще изложа доводите за моята теза:
     1. Номинация за президент в “последната минута”. Същия подава оставка,като министър. “Пешката е жертвана- Да живее кралят!”
     2. Последва тотална медийна детективска работа по издирване на общини където се продават гласове, не че не се знаят, но за това малко по-късно.

     Защо точно сега платените телефизии започнаха издирването на продавачи и купувачи на гласове? Не е случайно! Института по психология към МВР, убеден съм че е тяхна разработка цялата операция, прекрасно знаят, че голям процент от интелигентните и образовани хора са на прага: Дали да гласуват или не. От тук се разделят няколко линии:
     1. Първата е обявяването на високи суми за глас, следствието от това е :
     – “Криза е, ебал съм му майката, щом мангала му дават 200 лв и аз ще ги взема!”
     – “Криза е , ебал съм им майката на мангалите и тези които им дават пари, но аз имам ценности ще гласувам за кандидат Х”
     – “Криза е, ебал съм ги всичките няма да гласувам!”
     2. Втората е непрекъснатото повторение, че гласовете ни “олекват”, щом са изправени пред мнозинството на платените такива.
     3. Третата е тоталното безразличие към общество, дъжавност и каквото си харесат още.

     На базата на тези линии, се оформя обща тенденция в отношение 30-30-30-10 процента гласове:
     – 30 процента твърд електорат;
     – 30 процента закупени класове;
     – 30 процента отказали се да гласуват по по-горните причини( точно те са печалбата, за която ГЕРБ се борят”
     – 10 процента твърдо не гласуващи.

     Какво се получава? Получават се 40 процента гласове за преразпределение, спечелени с перфектна милиционерска операция. Най-лошото е, че хората съсредоточени в оцеляването си пропускат този “25-ти кадър”, но точно той ще изиграе главна роля в изборния ден.

     Приятно и задължително гасуване ви пожелавам! Със свободно слово ще се преборим със червен и ГЕРБерски тоталитаризъм.

     Reply
     • Изборите са анонимни все пак. Ако някой е толкова глупав,че да ми даде 200 лева за да гласувам за някого, нека го направи….аз ще си гласувам по съвест. и ще се почерпя с парите му след изборите.

      Това с купуването на изборите изглежда по-скоро медийна психоза. Голямата манипулация е с “мъртвите” души в списъците – там е заровено кучето, както казваше вожда Поразяващата Пръдня..

      А правото на гласт е един от малкото инструменти,които са ни дадени и не е разумно сами да се отказваме от него….

     • scarabadaba ,
      ти си доказан мислещ демократ ама я дай предложение ние двамата с теб като обикновени избиратели
      знаещи че трябва да се гласува как да налеем мозък на всички ?
      Ние знаем че демокрацията има една характерна слабост а именно че отчита гласовете на активното малцинство
      а хич не и дреме за пасивното мнозинство което прекарва този ден във висене по кафенетата .
      Аз ще отида да гласувам за не псувам през следващите 4-и години .
      Аз ще отида да гласувам и заради това да намаля % на платените Рашкови и Белополски роми които
      години наред определят кой да е кмета в българската община Ивайловград !

     • До двата коментара под моя:

      1. До първия: Значи на полицаите операцията действа, щом се хвана за 200 лв. и за нищо друго! Мъртвите души в дадения случай са прекалено малък процент отнесен към разпределението на гласовете и изборната ситуация в момента в България .

      2. Гришо: Кой съм аз да давам предложение в общобългарски мащаб. Чекай, чекай малко! Защо? На кого? Имали смисъл?

      Аз и ти да даваме акъл на поколението на ивайловгадския, крадлив, червен кръг(съставен от 6-7 фамилии), на измислените бизнесменчета с десен волан на автомобилите, на помаците докарани в Ивайловград да работят в селското стопанство а те станаха магазинери и кръчмари, на дивите селяни настройващи телевизора си: Планета, канал 1, Планета, БТВ, Планета…. Аз да вложа услия физически и психически, да смилам и сдъвквам за плазмодии….ъъъъ…получаваш едно мотивиращо НьЕ!

   • ГЕРБер ,
    или къса памет имаш или си още в пубертета .
    През 1997 г и 2001 г . им набихме канчетата на комунистите в Ивайловград .
    Та да знаеш 3-и пъти сме ги напердашвали .
    Сега ще им е 4-тия .

    Reply
 17. Пуснах един коментар преди 3 часа – Нецензурирани аналогии от същия IP, не го виждам нещо ………само не ми казвай,че забраната на словото е вече факт 🙁

  Reply
 18. Няма забрани, просто понякога спам филтъра долавя нещо нередно и спира поста до нашето потвърждение!

  Reply
 19. Ей голям смях ! Цирка е пълен ! Тва по големи боклуци от Комунистите няма ! Честно !

  Reply
 20. Админе, ако имаш копие от жалбата не е зле да го постнеш тук. Нека видим що за глупости са сътворили пък и да знаем името на човека, имал наглостта да я пусне.

  Може да я пуснем до Комисаря по печата на ЕС да видят в Брюксел ,че в една част на империята им комуназите не са се отказали от старите си навици. Пък и изборно време е – всяка партия ще се направи на загрижена за свободата на словото и ще използва случая да разкости противника. С таз простотия комуназите им поднасят възможност на тепсия дет’ се вика…..

  Наглостта им не бива да остане ненаказана…….

  Reply
  • Дет ‘са вика глупаците сами сложиха топката на дузпата и вратарят се направи ,че го няма. ….

   Грехота е да пропуснем случая да ги разобличим ,като банда кашкаваладжии с видения за светло бъдеще, Сполука и пр. тин-тири-минтирата.

   Reply
 21. много поздрави от дядо ви махмур не съм ВИ зеабравил но днес не е ден за писане ще ВИ чиститя само с големия български национален празник НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ ДА ВИ Е ЧЕСТИТ ПРАЗНИКА .

  Reply
 22. Придържайте се към темата, спрете да ПСУВАТЕ и четете текста хора!
  Почти съжалявам, че проявих интерес към изборите в Ивайловград.
  Що за хора са останали? Малко морал? Не може да живееш в най-красивото място в половината свят и дахраниш толкоз злоба, глупост и т.н.

  Reply
  • Роко не се учудвай.За 2000 години хората не са се променили кой знае колко /не колкото ми се иска:( / !

   Reply
   • Не Красьо, за 20 години не само че са се променили, а и са оглупели, озлобили са се и титанично са изпростели за съжаление …

    Reply
 23. Жалбата е пусната от госпожа Пенка Иванова, секретарка на Стефан Танев!

  Reply
  • Мдаа………..Любовта е велико чувство и както знаем тя е сляпа. Сега получаваме доказателство ,че освен слепота причинява и тежка форма на сенилност у поразените……

   Reply
 24. Хора, бдете!!! Комуназите се стягат за бой последен ! На 23/10 се очаква пак да хванат Балкана. Очаква се да атакуват мандрите производители на кашкалвал, по sтанdаrtа Стара Планина !!!

  Reply
 25. Странни хора с още по странни никове, ръсещи странни неща… странна работа! Брахма не знам си кво, дядовци, зоолози, камили, незнайни, неинформирани, турбота, гибони, питони…И на края всяка новина оакана… Май ще е най-добре само регистрирани потребители да могат да пишат! Ма то манталитета ни такъв… Дали ни динамично ип и сме станали маклаудовци. А не трябва да е така!

  Reply
  • Ти май искаш да го играеш форумен фетфебел ,а!? 🙂 И да ни казваш какво и как да пишем ” правилно”? 🙂 Нещо като идеен секретар на форума, като една форумна кака Будка 😆

   А сега нЕкои съобръжения , не ала Т.Ж.:

   1. “Странните неща” може да не ти харесват, но това не значи непременно ,че не трябва да бъдат написани и че са неверни;

   2. Никовете са си право на свободен избор – “Брахма не знам си кво ” е индиийки бог за сведение;

   3.Новината няма как да е “оакана” , туй като коментатире не променят новината по никакъв начин;

   4.Идеята за регистрация е удачна само от милиционерска гледна точка – всеки несъгласен ще може да бъде репресиран;

   5. Не виждам какво значение имат АиПи адресите след ,като всеки може да си го смени, даже и да е стационарен;

   Reply
   • На никъв не се правя! Никъв неща да го играя! Съсипвате сайта на админа с помията която бълвате! Да не говорим, че повечето анонимни потребители отклоняват твмите и докарват подобни главоболия на човека! В момента заради анонимен лафаджия има жалба срещу админа… Не съм ли прав, че 90% от помията, обидите… са от анонимни потребители?Като сте остроумни, много наперени, сербез момчета/момичета…. защо не поствате коментари със истинските си имена? Уж сте честни и претендирате за справедливост, а действате като подлеци! Мнението на LM_ просто няма да го коментирам :X
    Почват да се сипят лайна към този и към онзи, без да се знае автора на жа;бата… Нормално ли е според теб?
    Повече аз няма да напиша и буква в подобни помийни ями, но на вас ви желая приятен чат!

    Reply
 26. Обидиха ли те, мила, умна ……? Обидиха ли те? Да, съчувствам ти, но не разбрах много тезата ти. Не разбрах и гнева ти, ако имаше такъв. Тъпа …. си ти и това е определението за неадекватно действаща жена в точно определена ситуация (каквато и да е ситуацията) и нищо повече.

  Reply
 27. 14 часа днес по СКАТ – Станимир Гелемачев !
  Скандални разкрития .
  Свобода на словото за Ивайловград .
  Ако някой има друго инфо за предаването да каже

  Reply
  • Като дългогодишен работник (бивш) у въпросната “Медия” държа да подчертая, че далеч не един пациент го показват от студиото на 5-ти километър, вместо да го държат на 4-ти . СКАТ е паноптикум на българската олигофрения въпреки първоначалната патриотична идея. Към днешна дата няма един журналист за цяр. Клоунадата започва с водещите и респективно техните гости. Моите уважения към т.нар предавания но това не е политически коментар. Тежко на безхаберника, който вярва безрезервно в Телевизора и Вестника.

   Reply
 28. Никой в Ивайловград не е забранил свободното слово .Всеки може свободно да изразява това което мисли и да носи отговорност за думите си .Свободата на словото е право ,но е и отговорност. Свободата и правата са до там, докъдето не се нарушават свободата и правата на другите .Не си мислете ,че пишете анонимно и ,че може да обиждате безнаказано .

  Reply
  • Ами насочвайте си жалбите към хората, които са отправили клеветите и т.н. Не съм чувал примерно, ако някой нагруби някого в заведение, жалбата да е срещу собственика на заведението? Или ако това стане на площада в Ивайловград, да се отправи жалбата към кмета на Ивайловград???

   Reply
  • Позачетох се в коментарите и открих срахтни обиди, които без съмнение заслужават тежката ръка на закона да се стовари с тях с пълна сила!!!

   Роко например, си е позволил да постне стихотворение на френският разбойник Ф. Вион! Какво ,като е писал стихотеорения? За нас той си е преди всичко горски разбойник! Това заслужава порицание и около 5 години Персенк!

   Админа пък си е послужил със сарказъм добавяйки плакат на империалистическата трилогия Звездни войни! Това е престъпление. На нашия град по било му подхождал плакат на На всеки километър! Или по-точно На всеки метър…

   Някои форумци пък искат да видя имотните делкарации на кандидатите и дългогодишните съветници с цел да видят как властта се отразява на благополучието им, което си е чиста обида! Как може да не вярвате на празни приказки,а да искате доказателства??! Това е тежко престъпление срещу светлите им личности !!! По 100 тояги на голо !!!

   Reply
  • Я да дадеш пример как се носи отговорност за думите и да си напишеш името ” прокуроре” 🙂 Обзалагам се, че си толкова далече от магистратите, колкото и от Марс и едва ли ще се подпишеш под глупостта си по-горе 😆

   Reply
 29. НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ извадка РАЗДЕЛ II

  Обида и клеветЧл. 147.
  (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му препише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.
  (2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.
  Обидата може да бъде отправена публично ,чрез печатно произведение или по друг начин. Всеки от участниците тук има претенции за големи познания. Но, от развитието на някои от темите, се вижда точно обратното. Недопустимо е да сипеш хули и обиди по нечий адрес и после с лека ръка да се извиниш, все едно не си написал нищо. Къде е морала в случая? Дори и да се намеси модератор, до неговата намеса написаното е било прочетено от доста хора, участници във Форума или не. Вредата е вече нанесена! Може би някои от вас, както и повечето от българите, виждате така демокрацията. Но демокрация не означава да пишеш и приказваш каквото ти хрумне ,независимо дали познаваш или не даден човек или ситуация. Демокрацията е преди всичко спазване на законите на държавата в която живееш и носене на лична отговорност за деянията си. Не се очудвайте ако следващия скандал завърши в съдебната зала.защото писането във Форума не е анонимно . Оператора на сайта е длъжен при поискване от прокуратурата да даде нужната информация съгласно Закона за електронните съобщения.И едно последно пояснение, в РБългария, наказателна отговорност носи всяко лице над 14 години.

  Reply
  • Само не разбирам въпросното лице, защо е пуснало жалба срещу мен. Също така не разбирам на какво основание, като от коментара не може еднозначно да се идентифицира, към кой е отправен!
   Колкото до останалите неща, те са верни! Както е вярно и това, че всеки може да изразява мнението си свободно според Конституцията!

   Reply
   • Админе, не се вързвай на тез малоумници. Ако жалбата е от частно лице , както в случая , лицето може да претендира,че са изложени факти, които петнят доброто му име , честта и пр….Само че трябва да докаже,че изнесените факти не са истина, което в случая на г-жата завела жалбата няма как да стане. В условията за ползване на сайта предполагам имаш клауза ,че собственика, не носи отговорност за публикациите и пр. Нужеn и конктерен извършител на деянияето, който от своя страна може да докаже ,че това което е писал е истина…….

    Малоумниците си мислят, че може да осъдят админа за “цялостното творчество” , понеже не им се нравя коментарите против шайката им известна ту като БКП , ту като БСП, пък и други имена ….да,ама не както казваше един от шутовете на правешкият селянин 😆

    Reply
  • Стига си плашил гаргите ,а си напиши името ,като си толково смел “прокуроре” :lol . И дай пример за обиди ,ако обичаш 😆

   Reply
  • Аве прокуроре !!! Що не ходиш да бориш престъпността другъде? Къв кур търсиш тука в моя форум? Или дебнеш да ебнеш някоя мацка. Май си нов и не знаеш, че всички мацки тука са мои.

   Reply
   • Аве Стефане а бре летний що не си напишеш името та ту си неинформиран ту ники аскьой ту на Марко ….. , къфф такъфф чиляк си бре

    Reply
    • Стефане ,Стефане ,такъф простак ли си ти ,че те бъркат с мене !!!!Ама то и на Ники от Хасково няма да му е кеф дето го мислят за мене .Аха ,така е .Само мацките в Ивайловград се кефят като си мислят за мен .

     Reply
 30. Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи
  Свобода на словото (Изм. – ДВ, бр. 137 от 1998 г.)
  Член 10

  1. Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на държавните власти и независимо от границите. Този член не забранява на държавите да въвеждат разрешителен режим за дейността на радио- и телевизионните компании и производителите на кинематографична продукция.

  2. Ползването на тези свободи, доколкото е съпроводено със задължения и отговорности, може да бъде обусловено от процедури, условия, ограничения или санкции, които са предвидени от закона и са необходими в едно демократично общество в интерес на националната и обществената сигурност, териториалната цялост, за предотвратяване на безредици или на престъпления, за защитата на здравето и морала, както и на репутацията или на правата на другите, за предотвратяване на изтичането на секретна информация или за поддържане на авторитета и безпристрастността на правосъдието.

  Декларацията за човешките права в исляма
  Член 12
  Правото на свобода на мисленето, вярата и словото

  a) Всеки може да мисли, вярва и изразява това, което мисли и вярва, без някой друг да му пречи или да го ограничава, докато това е в общите граници, които са определени от закона. Не е разрешено разпространяването на неправда и нейното публично представяне, което води до разединяването и отслабването на Ума: »Когато лицемерите и тези, които създават безпокойство не престанат, ще те упълномощим да тръгнеш срещу тях, и тогава те за кратко време ще станат твои съседи. Над тях ще тегне проклятие. Навсякъде, където ходят, те ще бъдат нападани и убивани« (Коран 33, 60-61).

  б) Свободното мислене в търсене на истината не е просто право, а задължение: »Предупреждавам всички ви: пред Бог се представяйте сами или по двама, и мислете« (Коран 34,46).

  в) Право и задължение на всеки е да оповести и да се възпротиви срещу неправдата спрямо него, без страх от конфронтация с безчинстващите чиновници или деспотичен господар или тираничен режим. Това е най-добрия начин за Свещена война (Джихад): »Търси се Божият пратеник – Боже, изпрати го и го дари със святост!: Коя Свещена война е най-добра? Той каза: Думата на истината при деспотичен господар« (Хадито).

  г) Няма забрана срещу разпространяването на истинската информация и фактите, освен ако това разпространяване представлява опасност за сигурността на обществото и държавата: »И ако нещо ви сполети, не се страхувайте, кажете го. Ако не го скриете за себе си от пратениците и тези от вас, които заповядват, то ще се разбере от тези, които наистина ще намерят правилния път« (Коран 4,83).

  e) Почитание пред чувствата на друговерците е характерна черта на мюсюлманите. На никого не е разрешено, да упреква убежденията на другите, още по-малко да настройва обществото срещу тях: »И не посрамвайте тези, на които се молите вместо на Бог, за да не посрамите Бог във вашето неразумие и престъпването на божиите закони! Така всяка човешка общност ще заблести в пълния си блясък. И вие ще се върнете към Бога« (Коран 6,108).

  Екстракт от една друга статия!

  Reply
 31. Очаквайте скоро скандални новини за кмета на Ивайловград, на кои фирми дава поръчки и защо само едни и същи бизнесмени са в неговия кръг

  Reply
 32. На 15 октомври лъсват лъжите на Танев и Овчарова, скандалните разкрития ще бъдат разтърсващи

  Reply
  • Виж сега. Тия вашите комунистически номера в стил държавна сигурност, вече не са на мода ❗ Пък и малко хора им се връзват ❗ Отделно гледай ти да не се уплашиш някой ден 😉

   А и що си мисля, че май ще си търсиш работа след изборите 😉 обаче няма да има какво, понеже не умееш да работиш!

   P.S. Като си толкова напористо, ще дръпна една статийка след малко за общинските пари, които ги харчите в момента. Дано да се накефиш 😉

   Reply
 33. Дръпни една статийка, както казваш. Най-много за уплашиш гаргите. Ха-ха-ха!

  Reply
  • Никой не искам да плаша 😉 Искам хората да започнат да се питат, какво се прави с техните пари в община Ивайловград ❗
   Да, това са техните пари! Не са вашите и е време да го осъзнаете ❗

   Reply
 34. Остави тез песни любовни, обясни как забраняват свободата на словото в Ивайловград. Ако е истина, това се сериозен въпрос. Имай обаче предвид, че всяка твоя дума ще се гледа под лупа в съда.

  Reply
  • Кой е Треперко, аз или ти? Дето те е страх да се назовеш? Безличен си! Ти не си човек, а поредната сянка! Няма да ти отговарям повече. Не си прави труда. Не и ако не се представиш…

   Reply
 35. С какво е застрашена изконната свобода на човека да се изразява свободно, Треперко?

  Reply
 36. Явно на тоя въпрос ще трябва да отговориш пред Темида. Митко, боя се зарад теб!

  Reply
  • Виж шматко, понеже явно си неграмотен ще ти обясня, като на циганин или журналист. Това е най -ниското ниво на хомосапиенса. Някой си е подал жалба в съда срещу Админа, понеже не е доволен от писанията в сайта. Името на госпожата подала жалбата е известно,не е известно с кое точно не е съгласна……. на широката публика поне засега. Това си е предизборен опит да се сплашат пишещите тук, имайки предвид “топлата” връзка на г-жата с Големия губещ на тез избори , г-на Танева.. Времето когато можехte да спрете дадена медия мина- даже и зa резервата на червените талъсъми известен, като Ивайловград важи свободата на словото…….

   Заплахите си ги заври в г*за 🙂 Ти си същия онзи дето се представяше за Прокурора по-горе и не посмя да си напишеш името. Админа може да потвърди това,като сравни Аи Пи -тата и не само тях………призовавам го да го направи и публично да потвърди , дали съм прав.

   В заключения, другарчета, с комунизна се свърши даже и в Ивайловград 🙂 , макар и със закъснения. На тез избори предстои да ви бием шута – грубичко ,но това заслужавате, без извинение. Нито съда ви е подчинен, нито имате монопол върху информацията, както на времето. Свободните хора са чумата за всеки -изъм, било той комунизъм, фашизъм ,сталинизъм и пр. шит

   piece or piss off изберете сами 🙂

   Reply
   • Админа никога няма да даде информация за айпитата тук .Затова ще ти отговоря аз . Айпитата им са различни.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.