Зимата изненада Ивайловград

зимата в ивайловград, зимата, ивайловград, изненадаПоследните два дни Ивайловградска община беше в бедствено положение заради необичайните за сезона снеговалежи.

Поради лошото време преди ден са закъсали два автобуса, които са превозвали ученици. В единия, идващ от с. Планинец, е имало 8 деца, които са били превозени до най-близкото село Плевун с кола на пожарната. Общо 18 сигнала са постъпили на телефон 112, за закъсали автомобили и паднали дървета в региона. На места снежната покривка е била над половин метър и се съобщава дори за закъсали машини на службите по снегопочистване.

Обилен снеговалеж е имало и в района на Света Марина, където снегът е бил около 20 см. Граждани съобщиха, че не са успели да преминат по пътя Дъбовец – Малко Градище дори и през светлата част на деня, защото пътят не е бил почистен и опесъчен.

Освен всичко друго, заради лошото време без електрозахранване останаха доста села в община Ивайловград. На много места заради силния вятър и падналите дървета и клони имаше повредени въздушни електропроводи. Отстраняването на повредите беше затруднено от лошото време.

2 thoughts on “Зимата изненада Ивайловград”

  1. И аджеба да питам… Как аз мога да съм подготвен със зимни гуми и вериги за сезона, а фирмата която трябва да почиства е неподготвена и изненадана? И защо до 6и30 сутринта(поне тогава минах едвам едвам във виелицата и лабиринта от борове) не беше минал ни един снегорин по участъка Ивайловград-Дъбовец? На тях им плащат и не са подготвени, на мен не ми плащат и съм подготвен… НЕ СТАВАТ! Колко пъти трябва да се уверяваме, че схемата “когато спре снега тогава чистим” не работи? То за нашата община всяка зима е бедствие… Явно всички трябва да си купим Жипове и да не разчитаме на почистен път.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.