Отново за вилите на язовир Ивайловград

вилите, язовир ивайловград, незаконни, резрушаватПокрай изборите пак се заговори за бунгалата на язовир Ивайловград и естествено започнаха спекулациите. Затова да уточним – няма узаконени вили от ивайловградчани!

Досега ивайловградчанин не успял да узакони вилата си. А и в момента това граничи с невъзможното. Узаконени са само вили на митничари, но те не са в нашата община и за тях собствениците са имали документи (най-различни). Вилите, които са в нашата част на язовира са или съборени, или в момента собствениците им водят дела във Върховния административен съд. Очаква се решенията да излязат съвсем скоро, като всички знаят какъв ще е резултата.

Най-вероятно решенията на съда ще гласят, че вилите по брега на язовир Ивайловград на територията на община Ивайловград са незаконни. Незаконни, за разлика от тези в Митничарското село. За разлика и от по-голямата част от постройките на ромите. За разлика от много от хотелите по морето. Въпросът е, кога ще решат да ги съборят. И дали ще решат? Някой хора казват, че ГЕРБ са чакали да минат изборите, а други, че това е било PR и скоро никой няма да отиде да руши вилите.

Каквото и да си говорим обаче, важно е да се отбележат следните неща:
– Ивайловградчани са сгрешили, вършейки действия противно закона;
– Община Ивайловград е още по-сгрешила, затваряйки си очите и бездействайки. Нито е работила в интерес на гражданите, нито е сезирала нужните държавни структури;
– ГЕРБ са напълно прави в това, да се опитват да въведат някакъв ред в държавата;
– ГЕРБ са виновни, когато събарят вилите на ивайловградчани, а не събарят постройките на ромите и на богаташите.

Лично аз мисля, че не може да събарят само постройките на ивайловградчани. Ако ще събарят, да събарят наред. Не да прощават примерно на ромите и дори да им строят безплатни жилища! И аз нямам собствено жилище, защо не ми построят на мен???

9 thoughts on “Отново за вилите на язовир Ивайловград”

 1. Да отговоря на въпроса ти.
  Защото си умен, приятелю, а следователно човек със собствено мнение. Опитай, подмени го с „правилното“ чуждо и ще получиш.

  Reply
 2. Щом са незаконни вилите нека да ги съборят .То поне да бяха вили .По мизерни не съм виждал никъде .Сега вече с Плевнелиев президент сме за модерното ,европейското .Нека ГЕРБ да отредят мястото за вилно селище и хората да строят .По европейски .А дотогава ще си говорим не за вили ,а за пчеларници.

  Reply
  • @неинформиран защо не попитате истински пчелар кога би заложил пчелин до язовир, за да се информирате по въпроса? Освен това пчелите обикновено са в кошери, а не във всевъзможни „мизерни“ постройки. Да не говорим, че не се нуждаят и от заградено място с бодлива тел и бариери ограничаващи достъпа до язовира.

   Reply
   • Ама и аз това се питам.Защото един кошер не съм видял там .Нито пчели .Само риба съм виждал .

    Reply
    • Ама и рибата свършвала,когато Красимир Кръстев отивал на пчеларника си .

     Reply
     • Ако си ловец, сигурно знаеш една приказка, която аз ще перифразирам така – тия пчели изядоха рибата…

  • Неинформиран, те точно т. нар. пчеларници, т.е. паянтовите постройки/вили/бараки, няма да ги пипат. Ще събарят тези със стоманобетонните конструкции. Ама да видим какво ще се случи. Иначе аз винаги съм твърдял, че щом по бреговете на останалите язовири може да има вилни зони, значи и на нашия може. Просто някой не си е свършил работата през годините!

   Reply
 3. Най-много са премахнатите незаконни постройки около яз. “Ивайловград” – в т.нар. “Весело село” – 100 сгради досега, от общо 169 заповеди за събаряне. Други 18 ще бъдат принудително разрушени, а заповедите за 49 се обжалват и делата не са приключили. Две от делата обаче са завършили в полза на собствениците и съдът е отменил събарянето.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/02/16/1768289_za_godina_durjavata_e_premahnala_145_ot_obshto_553/
  Кои са ” късметлиите ” преборили се с ДНСК ?

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.