Диана Овчарова полага клетва като кмет на община Ивайловград

Диана Овчарова, клетва, кмет на община ИвайловградДнес от 14:00 часа в малката зала на читалище “Пробуда”, Диана Овчарова ще положи клетва като кмет на Ивайловград, с което официално ще встъпи в длъжност.

Новият кмет на община Ивайловград, общинските съветници и кметовете селата ще положат клетва в присъствието на граждани от общината, председателите на Общинските избирателни комисии и областния управител. С това те официално ще заемат своите длъжности като кмет и съветници на община Ивайловград.

Това се случва днес, на Архангеловден. Днес, когато почитаме паметта на Св. Архангел Михаил, който символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта над дявола и злото!

На първото заседание ще бъде избран и председателя на общинския съвет. По непотвърдена информация това ще един от най-младите членове на общинския съвет! Дали това ще е избора, се надяваме да разберем след няколко часа.

Да се надяваме, че този път председателят на общинския ще бъде избран на първото заседание и общинските съветници ще пристъпят към работата веднага. Може би помните, че при предходния общински съвет, изборът на председател се проточи изключително дълго. Тогава за мястото се бореха кандидатурите на Диана Овчрова и Георги Марков.

Събитието ще се проведе в малката зала на читалището. Всеки гражданин, който желае, може да присъства!

27 thoughts on “Диана Овчарова полага клетва като кмет на община Ивайловград”

 1. Гледам ги Плевнелиев и Овчарова на снимката и им се радвам .Росен ,дето все му е наклонена главата надясно (подражавайки на Бойко Борисов)този път го е подгонила емоцията ,и я е наклонил наляво към Диана .Диана и тя е надула бузите си с въздух от вълнение , и го издухва през устните си ,леко присвити и отворени като за целувка .Лика и прилика .Единият роден за президент , другата за кмет на Ивайловград.

  Reply
  • ауу , как цветущо и изчерпателно обрусувахте снимката …
   Кой бяхте вие, че да казвате кой какъв е и за какво е предназначен ? Друга работа нямате ли си, че като гледам сте редовен посетител и най-много вие коментирате 🙂

   Reply
   • Казвам си мнението .И не го натрапвам .Самият факт ,че съм неинформиран достатъчно красноречиво говори за това .Сайтът ми харесва .Ще пиша и занапред.

    Reply
 2. Със 7 гласа за (4 от ГЕРБ и 3 от Коалиция за Ивайловград) за председател на Общинският съвет беше избрана Дарина Зафирова от ГЕРБ. Дарина е завършила Стопанската академия в Свищов .Женена е със две деца .

  Reply
 3. Единствена кандидатура ли беше? Иначе честито на Дарина. Дано има много професионални успехи.

  Reply
  • Май и за Танев е имало номинация
   , но 6 – 7 гласа !
   Такъв политически и дипломатически комфорт
   се осигурява на кметицата за работа , че ще е грехота да пропилее
   възможността за новото начало на Ивайловград и общината .

   Reply
 4. Великолепната седморка !!! Четирима от ГЕРБ и трима от Коалиция за Ивайловград..Обединени не от користни цели ,а единствено от идеята да защитават бедните ивайловградчани от бандитите на БСП ,дето ограбват всичко което нещастните ни съграждани са успели да отгледат през годината .Крехкото ,но засега стабилно мнозинство успя да избере новият старейшина на Общинският съвет – нежната ,но достатъчно стабилна Дарина Зафирова .Влезли вече във филма, тримата от сините не искат нищо за заслугите си .Въпроса е докога?Защото засега на трапезата седят само четиримата от ГЕРБ.А останалите свободни места са проветриви и близо до вратата .Една врата -засега широко отворена за сините .Една врата ,която след време Коалиция за Ивайловград ще затвори отвън .

  Reply
  • Отново поздравления,ГЕРБ!Това вече е различно!
   -Великолепно изградена и добре конструирана кампания,победила комунистическо-социалистическия октопод в Общината.
   -Най-подготвеният и можещ човек за кандидат кмет-Диана Овчарова.
   -Най- смислената листа за общински съветници и най-високия резултат.
   -Най-младият,но и образован съветник за Председател на общинският съвет- Д. Зафирова.
   До тук спечелихте Ивайловград!
   Не робувате на роднинства, приятелства и безпринципност.Ако сте все така последователни и в назначенията на зам-кметове и въобще общинската администрация…….успехът ви е неизбежен!!!!
   Поздравления за куража,смелостта, амбицията и професионалния критерий за назначенията!

   Reply
   • бтв, според мен инж. Асен Хаджиев от ДПС е най-младият общински съветник – просто уточнявам. Или греша?

    Reply
   • Много ми е интересно как ще задоволят исканията и интересите на Стефан Тонев, Борислав Бояджиев, Златил Хаджиев. То за последния е ясно- машата му е Овчарова и той ще властва- всички патки, чистачки, изкупвачки на вълна, баничарки са рода на Златил Хаджиев. Започва ерата на Ламбушенската мафия, ако не е така от Иван ще се нарека Хасан!

    Reply
   • Можеш ли да ми изброиш добрите назначения в момента в общината, защото Зафирова не е назначена, а избрана…

    Reply
  • Няма срок .Съгласно закона за местното самоуправление и местната администрация ,кмета назначава заместник кметове в съответствие с одобрената структура на общинската администрация за срока на мандата си .Общината може и да няма заместник кмет .В такъв случай при отсъствие на кмета продължително време ,Общинският съвет назначава заместник кмет който изпълнява задълженията на кмета до неговото завръщане или до провеждане на нови избори .

   Reply
 5. Шефе, напоследък нещо много си зает и не отделяш достатъчно време за сайта .Председател на Общинския съвет е длъжност не по малко престижна от длъжността кмет на общината .Отдай необходимото уважение към институцията и напиши една статия за новоизбраният председател.

  Reply
 6. На 10 ноември 1989 година на пленум на Централния комитет на БКП бе освободен от поста генералния секретар на партията Тодор Живков, който управлява еднолично в продължение на 33 години. Със свалянето от власт на българския диктатор започват политическите промени в страната и прехода на България към демокрация и пазарна икономика.

  Промените в бившия комунистически блок започнаха с идването на власт в Съветския съюз на Михаил Горбачов, който започва процес на перестройка. Ден преди свалянето на Живков в Германия бе съборена Берлинската стена. На 10 ноември 1989 година на заседание на Политбюро Тодор Живков е принуден да подаде оставка, след като това предложение е подкрепено и от близките му съратници Йордан Йотов, Добри Джуров, Димитър Станишев, както и от Станко Тодоров, Гриша Филипов и Георги Атанасов. Искането за оставка е организирано от члена на Политбюро Петър Младенов и кандидат-члена Андрей Луканов.
  Някои от членовете на ЦК като Милко Балев и Димитър Стоянов не са информирани. Новината се разпростира и извън заседанието. На пленума членовете на Централния комитет приемат оставката на Живков, без да му дадат възможност за заключителни думи, и утвърждават Петър Младенов за негов наследник като генерален секретар на БКП. Пленумът предлага на Народното събрание да освободи Живков и от поста председател на Държавния съвет на Народна република България.
  На 17 ноември, при първото заседание на Народното събрание след пленума, предавано пряко по телевизията, Петър Младенов е избран за председател на Държавния съвет. Парламентът премахва от Наказателния кодекс текстовете, криминализиращи критиката към правителството. БКП се отказва от еднопартийния модел на управление месец по-късно – на 11-13 декември Централният комитет взема решения за курс към парламентарна демокрация и предлага отмяна на член 1 от Конституцията, регламентиращ монопола на партията върху властта. Народното събрание гласува отмяната едва на 15 януари 1990 г. През месец юни 1990 година в България се провеждат и първите многопартийни парламентарни избори в България след 45 години тоталитарна система. Тодор Живков умира на 5 август 1998 година, без да бъде осъден за престъпленията, които са извършени по времето на неговото управление

  Reply
  • Прочетете статиите на истинският дисидент – г-н Фреди Фосколо!!!
   /Господин Гугълов ще ви ги намери/
   Стега вече сте цитирали тези захаросани партиини брошурки!!!

   Reply
   • Защо да четем ? Нека Диана организира едно партийно просветно събрание ,на което Будинка Коларова ще ни просвети за тия събития .И то през погледа на автентичността.Тя познаваше Андрей Луканов ,Петър Младенов ,Добри Джуров ,Станко Тодоров ,Пеко Таков ,Лилов и т.н. Има какво да ни каже .Нали Будинке !!!?:)

    Reply
 7. Аве я кажете чиии Седя И Си Мисля И По Идно Врями Глеам Само Си Седъ 🙂
  Ся като си имаме кметкъ тя секретар ли шъ си назнъчи или Пена шъ остании на секретното място 🙂
  Я ко съм на кметкътъ местото шъ си оставъ Пенъ щотт съ ъ доказъла чи и на къра стафа и у лозята и у общОнатъ
  фсе си я лойялнъ към гулемцити 🙂
  Айй наздравлю

  Reply
 8. Много неща се изписаха в сайта, но се чудя дали изобщо избраните ни общински съветници са ги прочели тия коментарии и ще си вземат малко от малко. Също дали тия същите ще си гласуват пак такива възнаграждения за няколко часа работа.

  Reply
 9. Управлението на сините (Иван Костов) наистина беше опит за преход..Сега ГЕРБ възтановява живковизма.ГЕРБ живковизира пенсионната система .Щом се възстановява Тодор Живков, щом се създава носталгия на комунистическите символи, това е реванш на комунистическия режим в България и той в момента се случва през ГЕРБ. Нас това обаче не ни изненадва ,защото ГЕРБ в Ивайловград се “будкивизира “.

  Reply
  • Шефе това е хубаво заглавия за статия. ” ГЕРБ В ИВАЙЛОВГРАД СЕ БУДКИВИЗИРА.”

   Reply
 10. Преди БСП ,за да сложат някого на работа,баба Буда го натискаше да стане социалист.Сега същата ги натиска да станат герберисти .И хората направо се ошашавиха .Затова е най добре да си станим направо будкивисти и веднъж завинаги да се приключи с тая гавра .

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.