Дълг и отговорност, или привилегии и прахосване на пари?

общински съветник, в ивайловград, париЗадавали ли сте си въпроса, какво е да си общински съветник?

Задавали ли сте си въпроса, защо миналият мандат общинските съветници от община Ивайловград са си гласували /тавана/ на месечното възнаграждение в размер на 60% от средната работна заплата в общината, или около 280 лв. на месец за една сесия. Една сесия или по-точно 2-3 часа работа на месец. Разбира се, всеки един труд трябва да се заплаща, но за една общинска сесия месечно от няколко часа и за община с толкова нисък бюджет като нашата? Нима е нормално?

И така дойде новото управление и всички започнаха разправят как то няма да се различава от предходното. Как всичко ще е по старому и т.н. Но дали е така? Новият общински съвет в лицето на ГЕРБ и Коалиция за Ивайловград избраха възнаграждението на един общински съветник да е 50 лв. за сесия. Интересно нали. Повече от 5 пъти по-ниско от това на предходното управление! По груби сметки това са близо 150 000 лв. по-малко разходи за община Ивайловград за целия мандат. 150 000 лева, които са от нас, данъкоплатците в тази община. 150 000 лева с които може да се направи нещо хубаво за всички граждани на тази община. Пари, които новото управление реши да вложи в общината, за да е полезно за всички нас!

Но искате ли да знаете още нещо интересно по същата тази тема? Общинските съветници от общинската левица и от ДПС са внесли предложение в общинския съвет възнаграждението на един съветник, да е над 200 лева на месец и този мандат. Интересно нали? Искали са отново да взимат без да работят, по една заплата на месец! Толкова пари, колкото много ивайловградчани взимат за цял месец работа! Общинските съветници от БСП и ДПС:
– Стефан Иванов Танев;
– Георги Димитров Марков;
– Красимир Атанасов Кръстев;
– Димитър Иванов Кискинов;
– Мехмед Мюмюн Хасан;
– Асен Янков Хаджиев.

Господа от общинската левица и ДПС, приканваме ви да уточнете, какво е за вас Общинският съвет? Дълг и отговорност , или привилегии и пари!? Никой не е забравил и популизмът от предизборният клип на обединение Достойна България http://www.vbox7.com/play:adc503f5d0 прокламиращи непорочност и агитиращи за вече бивши кметски особи. Съвсем друго обаче ни показвате за пореден път!!!

59 thoughts on “Дълг и отговорност, или привилегии и прахосване на пари?”

 1. От публикувания списък има хора, които според мен друго не могат да работят, горкичките!!!

  Мен лично от тук нататък ми дреме на …, какво си мислят хубавците от списъка. Важното е въпреки тяхното мнение нещата да потръгнат към по-добро!

  Reply
 2. Явно за някои хора , това да си кандидат за общински съветник е като да кандидатстваш за работно место .

  Reply
 3. 🙂 Хората знаят какво да искат 🙂 280лв… Виж на мен пък 50лв ми се виждт доста малко… Все пак имаш някакви разходи и си ангажиран, но в никакъв случай 280лв 🙂 Иначе новото правителство ми прави добри впечатления (и аз не очаквах някаква промяна…). Дано да продължат да се вслушват в хората и да работят за хората!

  Reply
  • TiL, още преди писах, че ако работят съвестно като общински съветници през целия месец. Кат ограждани на и за Ивайловград. Като хора, които искат градът ни да стане по-добър за живот, нека получават и повече. Но да взимат пари за едно посещение на общинска сесия на месец, без дори през този месец да са се сещали за факта, че са общински съветници… Айде няма нужда. Мисля си, че новото управление, визирам съветниците, че освен по-малките разходи ще генерира и повече работа. Но да видим 😀

   Reply
 4. Петдесет лева са малко пари .Една курва е 100 лева за една сесия ,а нашите съветници струват по 50. Това е и мерилото за ролята на Общинския съвет като орган на местното самоуправление .Един Общински съвет от който нищо не зависи .Също както и нищо не зависи от отделните обшински съветници .Абсолютно безгласни букви ,прах в очите на демокрацията .Но какво бихме могли да искаме от съветниците ни, след като дори депутатите ни са смешковци . Гледам днес здравният министър по битиви .Той не само говори като кретен , но и нас си смята за кретени .Съждението “Болните ,които не искат да чакат ще си плащат при специалист ” предизвиква усещането, че има болни които искат да чакат .Възможно ли е да си болен и да искаш да чакаш ? Отговора е -Възможно е -единствено при доктор Менгеле .

  Reply
  • За другото не знам ,ама от тук до Пловдив/ и то до Новотел СанкПетербург/ няма такава тарифа за сеанс…100 лева … :):)

   Reply
 5. Всъщност отговорността също струва пари.
  280 BGN са никаква сума по принцип, но отговорни ли са лицата за своите действия, гласове и така нататък?
  Отговора е: Не.
  Седим си, гласуваме си нещо, което не ние много ясно и си прибираме заплатата. Проблема не е в колосалната цифра, а в носи ли се отговорност срещу това, което вършиш или просто получаваш приходи, седейки и вдигайки ръчичка. И изобщо в случая неимформирания е доста прав, изключая тарифите в древния занаят…
  Криза, всички работят на промоция 😉

  Reply
  • Отговорността на общинския съветник е само морална ,пред избирателите .Ако не е бил отговорен ,на следващите избори избирателите няма да го подкрепят ,той вече няма да е общински съветник и друг ще получава парите на негово място .Да ама не .Изборите не са мажоритарни а пропорционални.Затова общинския съветник не носи дори морална отговорност нито пред избирателите ,нито дори в партията ,която го е номинирала .Защото разбира се не го е номинирала партията а някой ,който е на върха на тази партия .

   Reply
   • За пореден N-ти път си противоречиш !
    Защо :
    – демокрацията не е слободия
    – демокрацията не е гол либерализъм
    – демокрацията не е анархия
    – … не е псевдопатриотизъм
    Защото :
    – демокрацията е отговорност
    – … е самосъзнание
    – … е морал
    – … е свобода на словото свършващо там където започва свободата на друг човек
    – … са правила
    Днешният / съвременният / общински съветник според произтичащите му правомощия и отговорности / според мен /
    не би трябвало да има нищо общо с твоите представи за такъв от аленото ти минало а
    той е пряко отговорен и контролиран от активното гражданско общество с което той е в пряк диалог ежедневно !
    Та тъй драги ми смехурко / неинформиран / щом не ти допада сегашният състав на общинският съвет
    дай идея от къде да внесем по достойни люде в обезлюдената ни община ?!? Според теб в Ивайловград
    не са останали достойни и подготвен хора освен гореизброените .
    Ай си_ _ _р !

    Reply
    • Това ,че” общинският съветник бил пряко отговорен и контролиран от активното гражданско общество с което той е в пряк диалог ежедневно !”,направо ме разсмя.Ти или нещо не си наред, или си общински съветник първи мандат .

     Reply
 6. Въпросът е кой е избрал тези общински съветници ,които не се наядоха толкова време за сметка на гласоподавателите ? И не сте ли си вие виновни за това ! Въпреки че ги знаете що за стока са пак сте гласували за тях , да продължават да ви пият кръвчицата ! Докато не започнете да мислите с главите си и да гласувате по съвест , а не по това което ви кажат ще си останете на същия хал . Помислете добре и не се оплаквайте за това , което сами сте си докарали до главите !

  Reply
 7. Тия уж си гласуваха 50 лева пък на следващото заседание гласуваха заплатата да им е 40% от брутната заплата на общината, която е около 500 лева тоест си гласуваха по около над 200 кинта за няколко часа на месец. Джи сега защо не пишеш новина за това а ??? Голяма подлога си на Овчарова

  Reply
  • 40% от брутната заплата беше предложението на Стефан Танев и компания, което не беше прието. Освен това е нямало следващо заседание, че да пишеш глупости. А подлогата май си ти 😉

   Reply
   • Тъй като има много запознати тук с работата на Общинския съвет.Дали бихте споделили колко ще струва смяната на кабинета на новата кметица -г-жа Овчарова?

    Reply
    • Т.е. колко ли ще струва подмяната на мебелите и ремонта.Просто ми е интересно.

     Reply
  • Зaщото Овчарова ще назначи леля му Софка Деведжиева на работа в Общината и ще остави майка му в Горското, която за пореден път ще се пребоядиса.

   Reply
   • Само искам да знаеш, че ще разбера кой си и тогава няма да ти е толкова смешно ❗ ❗ ❗
    И ти обещавам, че ще съжаляваш, че говориш глупости за майка ми, която никога не е имала партийни пристрастия ❗ ❗ ❗

    Reply
    • Кой е дръзнал да засяга Негово Величество Админа? Само той има право в този сайт да казва “истини”. А пък това за Софка Деведжиева ако е вярно……Диана много ще ми падне в очите. На следващите избори със сигурност е изгубила моя глас, а навярно и много други още.

     Reply
     • Някой да те е спрял да пишеш? Както виждаш нищо не съм трил! Или се опитваш да се правиш на остроумен?
      Ама май коефициента ти на интелигентност не ти го позволява!

 8. Щеше ли общинският съвет да бъде по качествен ако бяха влезнали първите хора
  от кандидат листите ?
  Диана Димитрова Овчарова
  Стефан Цветков Ставрев
  Михаил Асенов Кафадаров
  Александра Тодорова Хорозова
  Янко Георгиев Кондакчиев
  Стефан Иванов Танев
  Лиляна Илиева Бакалова
  Янчо Дамянов Лимончев
  Мехмед Мюмюн Хасан
  Иван Георгиев Митков
  Благовест Зафиров Арсов
  Кръстю Борисов Делииванов
  Димитър Стоев Митрев
  Веселин Владимиров Марешов
  Какво мнозинство би било се оформило ?
  Според мен в този състав откровено ляво .
  За малък град като нашият , местният вот си е чисто мажоритарен избор , просто няма някой си , когото другият не познава .
  Това с възнагражденията дето са гласували мнозинството макар и символично е похвално , ясно показващо желанието да се работи без да се очакват безумни пари , като в предишният местен парламент .
  Нали всеки се сеща , че това са наши пари .
  Сегашното мнозинство определено е по качествено от предишното .

  Reply
 9. Ако можеше зависта и злословието да бъдат впрегнати в производство на електроенергия,нямаше да има нужда от АЕЦ Белене! 🙂

  Reply
 10. Джи информирай се малко по-добре нещо си изостанал. Имало е следващо заседание ама ти си не знаеш. Плус това и 500 кинта да си гласуват стига да вършат работа за тия пари

  Reply
  • Ще се информирам и ако съм сгрешил, ще се коригирам ❗ Аз не се притеснявам да признавам грешките си ❗

   Reply
   • И З В Е С Т И Е №13

    На основание чл.23, ал.4, т.1, чл.25,т.1 от ЗМСМА и чл.11, ал.1, т.2 от ПОДОС
    СВИКВАМ
    Общински съвет – Ивайловград на Единадесето редовно заседание за 2011 година, което ще се проведе на 23.12.2011 г. /петък/ от 14.00 часа в заседателната зала на Общинския съвет, при следния проект за

    Д Н Е В Е Н Р Е Д:

    І. Промяна на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет – Ивайловград.
    Докл.: Стефан Танев – общински съветник

    ІІ. Избор на втори заместник – председател на Общинския съвет.
    Докл.: Д. Зафирова – Председател на ОбС
    ІІІ. Избор на състав и ръководства на постоянни комисии към Общинския съвет.
    Докл: Д. Зафирова – Председател на ОбС
    ІV. Избор на представители на община Ивайловград в национални и местни сдружения.
    Докл.: Д. Зафирова – Председател на ОбС
    V. Назначаване на кметски наместници в кметствата, в които не са проведени избори за кметове на кметства на 23.10.2011 г. – с. Славеево, с. Белополяне, с. Долно луково, сл Кондово и с. Плевун.
    Докл. : Д. Овчарова – Кмет на общината
    VІ. Промяна в поименния списък за капиталовите разходи за 2011 г.
    Докл. : Д. Овчарова – Кмет на общината
    VІІ. Вземане на решение за прехвърляне на средства от дейност 311 местни дейности в дейност 311 дофинансиране на държавни дейности.
    Докл. : Д. Овчарова – Кмет на общината
    VІІІ. Приемане на План-сметка за 2012 г. на разходите за поддържане на чистотата в гр. Ивайловград и селата Свирачи, Славеево и Драбишна.
    Докл. : Д. Овчарова – Кмет на общината
    ІХ. Вземане на решение за Такса битови отпадъци за 2012 година.
    Докл. : Д. Овчарова – Кмет на общината
    Х. Докладни записки, питания, молби, предложения и др.
    Докл.: Д. Зафирова–Председател на ОбС
    20.12.2011 г.
    гр. Ивайловград

    ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ:/ДАРИНА КИСЬОВА – ЗАФИРОВА/

    Reply
  • Това е дневният ред на последната състояла се сесия ❗ Там е и Докладната от бившия кмет Стефан Танев за високите възнаграждения на общинските съветници 😉 Не знам защо се опитваш да ме провокираш с лъжливи твърдения 👿

   Reply
 11. Тъй като има много запознати тук с работата на Общинския съвет.Дали бихте споделили колко ще струва смяната на кабинета на новата кметица -г-жа Овчарова?

  Просто за информация на гражданите!

  Reply
  • Неинформираният не знае та ние от раята ли да знаем .
   Ако кметицата не каже …. ще си останем на тъмно .
   Пробвала с мухозол ама бацилите здраво впити по дуварите били , не пускат .
   То не само тази стая трябва да се реновира .
   Метла трябва да играе и баданарка да мине през цялата общОна с розов нюанс 🙂

   Reply
   • защо не кажете за колко е сключил договора за поставяне на парно в общината танев и след намесата на сегашния кмет колко е излезнало за колко е бил сключил договора за поставянето на паветата от танев за 250 000 хил. Лв и отново след намесата на госпожа овчарова цената става 110 000хил лв със 140 000 хил лв по малко от танев за какво говорим до тук госпожа овчарова е спестила около 200 000хил лм на общината тоез нашите пари които танев както виждаме даваше на воля така че ремонта госпожа овчарова си го е засбужила и да не забравяме и трито удобрени проекта след стъпването и в длъжност само за два месеца а танев един няма за 4 години праиш ли разлика хахаааааа ли къв си там

    Reply
    • хахааааа ли си къв си кажи колко пари ще се спестят сега от общинския бюджет като взимат сега по 50лв на сесия а не както беше предложението на танев 280лв и както взимаха до сега спестяват се над 100 000хил лв за ч години праиш ли разлика излиза че госпожа овчарова спести до сега на ивайловградчани над 300 000 представям си каквиса и другите договори на танев колко е набутвал общината но си пълнеше банковата сметка

     Reply
    • трито удобрени 🙂 ти от Лъджа де ги видя тези Удобрени проекти ?
     Нека си направи ремонт кметицата въпреки че така едва ли ще се отървем от зловонието
     излъчващо общОната .

     Reply
     • еми чул съм че има три спечелини проекта единия бил за вилата другия за ремонт на училището и третия бил за ремонт на детската градина

     • до колкото си спомням джито изнесе информация за двато проекта вила армира и училището когато сеподписваха

 12. Д.Димитров
  Виж сега , новият кмет няма нужда от хвалебствени слова
  а от подходяща среда за работа .
  Едно от нещата е физическият комфорт за мнозина изглеждащ , като разхищение / хахааааааааааааа /
  , но лично за мен – задължителен ремонт водещ до психологически и мотивационен ракурс относно бъдещето на общината .
  Освен това , засега новият кмет се радва на медиен комфорт с малки изключения от злобеещи индивиди
  , които все още не могат да преглътнат политическото си пропадане .
  Кредитът на доверие , който е даден от избирателите гласували за промяната , засега е безусловен и би
  могъл да продължи с години , но е твърде вероятно съвсем скоро при липса на реформаторско мислене
  и действия / не само персонални промени / да бъде предсрочно изчерпан .

  Reply
  • Много добре написано 😀 Поздравления ❗

   Има истина в това, че промяната в срадата на работното място, зарежда човек с енергия за работа.
   Има много истина и в това, че доверието и надеждите възложени на новото управление са много големи ❗
   Дано да се оправдаят ❗

   Reply
  • “Новият кмет има нужда от подходяща работна среда” -дето се казва на калпава ракета космоса и пречи. Наместо да наложат нова организация и нови изисквания към служителите ,за да ни обслужват качествено и в срок ,наместо да спрат разхищенията ,първата работа на сегашните ни управници след изборите е да сменят бюрото и картината на стената ,поле интериора ,докато се отдадат напълно на явлението себепоказване .

   Reply
   • ……..и на явлението себеуреждане , накто и уреждане на роднини и познати!

    На предстоящата сесия ще бъдем свидетели на нови шедьоври на нарцистичното и егоистично творчество!
    Бедна ни е фантазията в какъв мащаб ще бъдат ! Не искам да съм лош пророк , но признаците са такива !
    Вече НАЙ – ИСКРЕНО СЪЖАЛЯВАМ , ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ОВЧАРОВА , а за кредит на доверие въобще да не говорим!

    Reply
    • бай пенчо да не те е манала и теб.Свикнах те всичко да е завас .Очаквам още да изреват като теб и това ще стане след приемането на новата структура.Стига сте яли на гърба на хората.До сега не е сложила роднина ,а както обеща млади и кадърни.За разлика от предишния кмет.Дано това продължи така и след приемането на новата структура.Ивайловград е с нея.

     Reply
     • Значи , като гласувахме за по – малкото зло / което , всъщност се оказа много по – голямо/ не давахте прашинка да падне върху ни ,а сега “очаквам още да изреват…./ . Те не го очакваш – ТИ ГО ЗНАЕШ , венцехвалителю , защото това са ви приоритетните действия, осъществяване на болните нарцистични амбиции , а социалните , битовите и другите проблеми нека си чакат разрешаване!
      Роднини назначени може и да няма, защото закона не позволява /их пък тия закони / , но роднини и познати на тези роднини , сред които си и ти – бол ! Бива да си свалиш розовите очила , защото вечни неща няма , още по-вече ВТОРОМАНДАТНИ , а най – вече ЦЯЛОМАНДАТНИ ! Защото разочарованите са много по-вече от 45 гласа ! Чат ли си?

     • бай пенчо, заповаш сам да си противоречиш.До вчера твърдеше,че слагала роднини, а днес вече не го твърдиш.Объркаме.Явно не си чел,какво съм написал по на долу,а си стигнал само до неинформирания щот сте един доб дренки,но нищо ще повторя за теб специялно.След стъпването си в длъжност г жа кметицата прекрати договора,който танев сключи за пренареждане на паветата за 250 000 хил.лв. интересното е че същата тази фирма извърши ремонта за 109 000 хил.лв. Праиш ли разликата бай пенчо 140 000 хил.лв по малко.Къде щяха да идат тези пари в джаба на танев и на такива като теб.Това не е всичко прекрати договора и за поставянето на парно в общината,който танев сключи за 150 000хил.лв ,а излезна 70 000 хил. лв. Праиш ли пак разликата 80 000 отново по джобовете.До тук какво излиза ,че госпожа кметицата спести на своите граждани 220 000 хил.лв. които танев така лесно даваше е и полуваше.С какви очи сега танев ще погледне ивайловградчани ама тои е толкова безкруполен,че ще ги погледне.Вземи ти си сложи очила и виж реалноста и си води записки как се работи.Чакам и обещаната ревизия.Там пък какво чудо ще е не ми се мисли.И да не забравя трите проекта спечелени само за три месеца,нещо непознато за танев.Да сега вече са 2000 хил. разочарованите от танев и обкръжение (измамници и мушенници, които унищожиха града)Щом ревете още от сега значи си върши невероятно добре работата.

   • Венцехваленията продължават !
    Изместването на темата – също!
    Мен какво ме топлят /а и останалите ивайловградчани / “спестените” незнам си колко хилядарки ,когато положението в Ивайловград – битово и социално – не е мръднало и на йота нагоре , а тъкмо напротив ?! За улицата до бензиностанцията трябва да се купим лодки , а за останалите -бъги или АТВ ! Да не говорим за гейзерите по “улиците” всеки ден и кратерите след това.
    НАЛИ ВЕЧЕ ИМА ПАРИ -АМИ ДЕЙСТВАЙТЕ! Или пак Танев ви е виновен?
    Вече видяхме как действате . Хвалебствията ти няма да помогнат , пък ако щеш и още 1000 пъти ги повтори !
    А истината , всъщност , е малко по-друга , Д(р).Димитров – ПАРИ НЯМА ,защото последните 20 000 хвръкнаха за ” супер належащия ” ремонт на кметския кабинет !
    Няма кой да даде идея от къде да постъпят пари , като знам кои са “консултантите” на новия кмет.
    Май твоите очила са по- розови , а Д(р). Димитров ?

    Reply
    • Ако поне веднъж беше направил танев нещо като хората,сега нямаше да имаме този проблем на бензиностанцията и дупките по града, и да ни трябват лодки, но тои отново гледаше да си напълни джоба вместо да подменят всичко.Танев за 12години остави един разбит Ивайловград.Като си спомня това му бяха вечните обещания преди изборите, а след това ни стон ни вопъл.Ще ме извиняваш,но това което остави танев неможе за три месеца да се поправи.Макар много неща да се направиха има още много да се правят.Много работа чака госпожа Овчарова и нейния екип.Слад приемането на новата структура и бюджета ,ще си говорим пак.Отново ти казвам води си записки как се работи.

     Reply
   • Абе , имаше там една г-жа Овчарова в екипа , когато “Танев за 12години остави един разбит Ивайловград”, това същата г-жа Овчарова ли е , или е съвпадение на имената ?!
    Защо ме връщаш в изходна позиция ?!
    Изобщо , можеш ли да дадеш смислен ( и ,недай си Боже, аргументиран) отговор на въпросите , които възникват , и да коментираш ( по същия начин ) фактите , които се изнасят , за да стане ясно КАКВО и ЗАЩО става в града ни СЕГА , след изборната еуфория , вместо да бягаш по тъча и да повтаряш като развален грамофон един и същи рефрен ?!

    Ако можеше – досега щеше да го направиш !
    Затова се скрий някъде да зубриш хвалебствия и недей да ми губиш времето !

    p.s. Такива сте всичките , затова нищо добро не ни чака !

    Reply
    • Видях ме какво направихте вие.Преди 12 години в града живееха 10 000 ,училището и детските градини бяха пълни с деца,какво направих те вие за да ги задържите усигорих те си на вас рабора,а за хората какво направих те едно огромно нищо.Колко останах ме вече няма 2500 души.по 10 деца на година се раждат.Закрих те и болницата след решение на общинския съвет,а танев бе инвестирал над 2 000 000 млн.лв в нея.Колко ли прибера и от там не ми се мисли.Дори АСТОР не може да поправи такова безумие,което сътвори танев с такива като теб.

     Добре,че в екипа му бе г жа Овчарова да изработи проекта за градската градина,читалището,вила Армира и тротоара по които всеки ден вървиш в квартала.Сега започна тя с училището и детската градина,които се нуждаеха от ремонт още когато танев започна първия си мандат, ама три мандата не му стигнаха да направи ремонта им.Тя започна с децата ,защото те са нашето бъдеще.

     Reply
   • Защо да пишеш на неграмотник ?!
    Както пише – така и разсъждава !

    Извинявам се за “разсъждава”.

    Reply
 13. Тез проекти се правят да могат да се отпуснат пари, една част от които да отидат в нечии джоб. Ако мислите,че някой от тия управляващи му пука за града се лъжете. Преди е нямало такива проекти и хората са живяли добре. Ако общината се управлява правилно, може и без проекти да се набавят пари

  Reply
 14. Честито на новият зам-кмет-В.Недялкова!
  Дотук ГЕРБ са последователни и принципни в кадрово отношение!
  Сега предстои най-сложното:администрацията!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 15. Първото нещо,което разумният човек прави,когато попадне в нова среда е да се огледа,ослуша и ревизира действащите договори.
  Хладнокръвно,аналитично и разумно.Очевидно новият кмет се е ориентирал.Ако е вярно за тези две сделки-паважа и парното-ашколсун, че сте ги бастисали!!!С каква наглост ще погледне хората в очите сега Танев?Срам!
  И един съвет:г-жо Овчарова,дайте цялата информация да достигне до всички.Да видят какви мерзавци са ни управлявали!

  Reply
 16. Честито на новия зам. кмет.Нямам нищо против нея, но следях предизборната кампания на госпожа Овчарова.В която тя казваше, че ще заложи на младите.Мое лично мнение, че тя имаше перфектния кадър за зам кмет в лицето на едно младо,грамотно,кадърно и амбициозно момче на име Георги Катранджиев.Това все пак е мое мнение.Желая успех на новия зам кмет и на кметицата.

  Reply
 17. ХАС реши: Диана Овчарова е кметът на Ивайловград

  Автор: Галя КОСТОВА
  Сряда, 04 Януари 2012г. 13:04ч. , Автор: Галя КОСТОВА
  Хасковският административен съд потвърди решението на ОИК- Ивайловград за избора на Диана Овчарова за кмет. Тя спечели местните избори на балотаж с 45 гласа преднина пред опонента си Стефан Танев. Управлявалият общината 3 мандата Танев оспори решението на Общинска избирателна комисия.
  Според официалните списъци кандидатът на ПП ГЕРБ Диана Овчарова е спечелила вота за местни избори при резултат 2 275 гласа, докато за Стефан Танев, издигнат от коалиция “Общинска левица”, са гласували 2 230. Това са показали резултатите на ОИК от проведения балотаж на 30 октомври м. г. Според жалбоподателя обаче е грубо опорочен изборният процес и е подменен вотът на избирателите. Той претендира да се извърши ръчно преброяване на всички бюлетини и определянето на тяхната стойност като действителни или недействителни. Грубо нарушение било допускането до гласуване на граждани, които фигурирали в забранителния списък, а не се допускали такива с придружител, които имали законово основание за това. Самата ОИК признала за действителни бюлетини такива, в които не бил отразен знакът “Х”, които вместо да бъдат обявени за недействителни, били признати за вот, даден за Овчарова. Така се подменял вотът на избирателите. Имало информация, че в секциите се допускали лица без легитимиращи знаци, например, застъпници без баджове. Всички допуснати нарушения били съществени и правели невалидно решението на ОИК за избор на кмет, според жалбоподателя.
  С излязло решение административният съд потвърждава решението на Общинската избирателна комисия – Ивайловград за избор на кмет. Стефан Танев трябва да заплати на Диана Овчарова разноските по делото в размер на 200 лева. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд с касационна жалба.

  [url]http://www.hsmaritsa.com/regiona/has-reshi-diana-ovcharova-e-kmett-na-ivaylovgrad.html[/url]

  Reply
 18. Бившия кмет на Ивайловград Стефан Танев е забравил да впише в имуществената си декларация поето от него и съпругата му солидарно задължение в размер на 301 080 евро с кредитополучател – юридическо лице “Стивмарани”, което е собственост на неговия син. Същото юридическо лице изгражда фотоволтаична система на площ 12 декара в района на квартал Лъджа, Ивайловград.

  Reply
 19. Лети Змеят the voice и крещи:

  – Демокрация! Плурализъм! Прозрачност!

  Видял го неинформираният и клати неодобрително глава:

  – Горкият, пак е преял с депутати…

  Reply
  • Недей разправя вицове за змея Горярин и баба Яга .Напиши нещо твое .Хората го очакват. Защото вече си известен ,след като ти обърнах внимание в два от коменнтарите си .

   Reply
 20. След цъфналите свещеници работили за ДС се питам дали и нашите местни такива не са били ченгета ?
  Здравослав съм чувал че бил офицер … ?
  Димо бил само старшина … 🙂

  Reply
 21. Общинският сайт продължава да се списва с неясни правила , да не говорим за правописни грешки !
  В програмата могат да участват всички безработни лица, като приоритетни групи са лицата над 50 годишна възраст, лицата до 29 годишна възраст, продължително безработни, самоти родители, регистрирани в Дирекция “БТ”.

  Reply
 22. Много ви е лесно да съдите все едни и същи хора, но спокойно, има очи навсякъде!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.