Събарят незаконни кокошарници и кошари в Ивайловград

община ивайловград, незаконни постройки, разрушават, кокошарнициСлед премахването на вилите на язовир Ивайловград, дългата ръка на закона погна и незаконните кокошарници в града.

Община Ивайловград започва активни действия, които имат за цел премахването на всички незаконни постройки от тип допълващо застрояване според ЗУТ. Това са всички кокошарници, кошари, обори, навеси, беседки и други, които попадат в регулацията на града, в междублоковите пространства, по незастроени терени и други. Сега освен, че няма да имат луксозни вили за отдих на язовира, митничарите от ивайловградско, няма да има и къде да отглеждат кокошчиците и козичките си.

И така, община Ивайловград призовава всички граждани да премахнат незаконните кокошарници и колиби до края на месец март, тази година. Ако това не бъде изпълнено, гражданите ще бъдат глобени според действащата нормативна уредба.

20 thoughts on “Събарят незаконни кокошарници и кошари в Ивайловград”

 1. че то трябва половината Лъджа да разрушат тогава :),и в стария град колко има…. :))))

  Reply
  • Да но започнат от кошарата с кози на Иван Маврудиев която в центъра на града- в двора на къщата му !!!

   Reply
 2. да съборят целия ивайловград до основи да не се мъчат хората да живеят в това село

  Reply
 3. Боже,Боже ,слушам и не вярвам на очите си .Че то това правителство ни е една сграда няма да остави не съборена 😀

  Reply
 4. Ама, направо ми се къса сърцетооо, оххххх каде ще си гледат кокошките ивайловградските митничари,ох живи да ги ожалиш горкитее :):):) то в Ивайловград митничари да изкашшшшшш :):):)

  Reply
  • явно не си и ходиб на срещите ,които организираше тя иначе ще ше да знаеш.

   Reply
 5. Поздравления за това решение! Всеки да си прибира кокошарника, кучкарника и всякакви …ника, в двора. Надявам се, инициативата няма да се спре до тук и ще се определи място извън града, за хора с подобен селскостопански ентусиазъм, касаещ едри и не толкова едри рогати добитъци.

  Reply
 6. Няма кой да дойде в дворовете ни !
  По скоро става дума за незаконните курници , свинарници и градинки
  които са безчет особено в новият квартал на самонастанили се в чужда собственост /общинска , държавна / съграждани . То зад подстанцията е живо чудо
  а улицата от гаража на баш превозвачът Ориент 🙂 към таханджийницата е свинефермата
  на градът ни .Ами южната част на квартал Дружба от улицата на Кафадара към пожарната…. е направо си е е****ло ма***та .
  И ако е смекчаващо вината обстоятелство за живеещите в блоковете реално без дворни места то за тези дето имат къщи
  няма никакво извинение .
  Съвсем по друг начин звучи статията в общинският сайт .
  Писана е преднамерено да се стреснат / манипулират / хората , да се създаде напрежение , хаос , умствени брожения
  подплатени с епитети от “цивилизован” характер . Вероятно е писана от наша местна обичана журналистка
  известна с пристрастията си към едно бивше кметско ” величие “. Крайно време е за този който администрира
  и писателства в общинският сайт да не важи ” седя и си мисля и по едно време гледам само си седя ” .

  Reply
  • Този същия, дето постоянно ми правеше забележки ли? Страшна новина е написал. По едно време си помислих, че ще трябва да събарям гълъбарника си, понеже и той се води допълващо застрояване. А дали този същия човек не е написал нарочно новината така, да създава напрежение. Или толкова си може??? 👿

   Reply
 7. Мисля си, че тази уважавана наша журналистка, трябва да започне да си върши работата, а не да се чуди как да създава напрежение.Ако не и се работи да си ходи в тях.

  Reply
 8. Почти във всяка къща има незаконно строителство .Навеси ,свинарници и кокошкарници и други допълнителки пристройки, за които няма разрешение за строеж ,и съгласно Закона за селищно и териториално устройство се водят незаконни .Те не са от вчера ,Винаги е било така и така ще бъде .Незаконно е ,но аз не го намирам за престъпление ,ако тези постройки са в дворовете на хората и не пречат на никого .В мрачното комунистическо минало ,което така оплюват , имаше заповед на Окръжният комитет на партията до общинските служби за архитектура и благоустройство .И тя гласеше -НЕ ЗАКАЧАЙТЕ ХОРАТА ,КОИТО СА СИ ПОСТРОИЛИ НАВЕСИ И ПРИСТРОЙКИ В ДВОРОВЕТЕ СИ ЗА ДА ПРИБЕРАТ ДЪРВАТА СИ И СТОПАНСКИЯ ИНВЕНТАР .

  Reply
  • Неиформиран, то и сега е така. Никой не ги закача! Иначе стотици хиляди остъклени тераси щяха да бъдат разрушени, понеже са незаконни!!!!!!!!!!!!

   И искаш ли да ти кажа още нещо. Журналиста от БСП от общината е написал новината така, че да всява смут сред хората!!!

   Reply
 9. Няма как, няма кой да ви влезе в двора и да ви накара да бутнете четирите греди и платното ламарина върху тях които ползвате за гараж, кокошкарник, свинарник, беседка, навес, баня… Действията са към хората направили ги на общинска/държавна земя, а не в собствените си дворове 😉
  И искам да чуя колко свинарника, паткарника, кокошкарника… има в Лъджата на улицата и колко в Ивайлов”град”? Истината е, че повечето сме бедни селянчета и гледаме да свържем двата края. Не казвам, че е редно на 20 метра от блоковете да има свинарници, но пък не е хубаво да бъдат разрушени постройките. Това са все на сиромаси хора които от няма как си гледат свиня, коза, пръч, овца… По-добре ще е ако им се позволи да си направят нетрайните постройки по-далеч от града.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.