Община Ивайловград за незаконните постройки

община ивайловград, незаконно строителство, постройкиОфициално уточнение от страна на община Ивайловград по повод публикацията в сайта им „Незаконни постройки в дворовете подлежат на събаряне”.

От него става ясно, че текста на сайта на общината е неточен! От една страна грешно е написано, че ще се събарят постройките в дворовете, които се ползват за отглеждане на животни и т.н. Това ще важи само за незаконните постройки в междублоковите пространства, улиците и тротоарите в Ивайловград и незастроените парцели в регулация. Също така искам да кажа на журналиста, които е писал новината, че по смисъла на ЗУТ „допълващо застрояване“ е различно от незаконни строежи, изградени в чужда собственост!

Искам да благодаря от името на всички читатели, че от община Ивайловград направиха това пояснение! Също така искам да споделя мнението, че Ивайловград трябва да бъде по-чист и по-спретнат, т.е. по-красив!

„Става въпрос за събаряне на незаконни временни постройки, намиращи се в междублоковите пространства, улиците и тротоарите в града и незастроените парцели в регулация, а не за постройки в дворовете на хората и в личните им имоти.
Желанието на ръководството на общината и намеренията са Ивайловград да бъде един по-подреден, по-чист и добре изглеждащ град. Перспективата да развиваме туризъм трябва да кореспондира с по-европейския вид на града ни, а това значи, че всички ние трябва да се грижим за чистотата и реда в него.“

30 thoughts on “Община Ивайловград за незаконните постройки”

 1. Това вече наистина звучи по-различно . Аз също споделям мнението, че Ивайловград трябва да бъде по-чист и по-спретнат, т.е. по-красив!

  Reply
 2. “Ивайловград трябва да бъде по-чист и по-спретнат, т.е. по-красив!”- Яяя– това звучи като старите лозунги-значи ще я караме по-старо му май …Това го слушам от 20 години… Нека първо да си оправят инфраструктората,нека почистят и чакълират улиците и паркингите пред блоковете …. пък тогава да говорят за чистота и красота …. иначе щом кози и овце могат да се разкарват из града и да е законно, щом свинарниците в ценъра на града не им пречат и не им миришат …… няма начин да не развиваме туризма тогава… 🙂

  Reply
  • Кой си ти, дето си пак, не знам 😀 Ама виждал ли си ми снимката, на която човека си завързва магарето и каруцата пред полицията?
   А паркингите пред блоковете чии са? Защото не е ясно кой трябва да ги оправи. Всъщност все трябва да се почне от някъде, или греша?

   Reply
   • И на кого са паркингите и пред блоковото пространство според теб ?????

    Reply
   • И на кого са паркингите и пред блоковото пространство според теб , кой трябва да го почисти ,асфалтира,чакълира ????

    Reply
 3. За кого града да е по чист и спретнат? Те не останаха хора вече. Като дете си играхме между блоковите в тревите и калта, а сега като няма вече деца, които да си играят направиха хубави и чисти междублокови пространства, че и пейки и цветя. А ние седяхме по бордюрите. В тази община нека да измислят как да привлекат инвеститори и да се открият работни места, да останат хората да си живеят и работят там , а не да обикалят по чужбина и да си развалят семействата – единия в една държава, втория в друга, третия… И като става въпрос за събаряне , до пазара пред църквата има една много стара къща, която е почнала да се руши.Тя е много опасна, защото някой ден може да падне и някой да пострада. Някой който си е паркирал там колата, за да отиде на пазара или който си минава по тротоара.

  Reply
 4. 😀 Пак много патардия за няма нищо. Като се знае, че в собствен имот имаш право да издигнеш, построиш, изградиш барачка от дървесина и ламарина едва ли ще дойде да ти е бутне някой 🙂 То май май пак трябва да се захваща ориентацията към табелата зачеркваща името на града ни :> И el за къщата се погрижиха вече :> Ако има още нещо нередно го кажи та белким някой го види и се заеме със задачата 😉

  Reply
  • Като общинарите гепнат свинето и го вкарат в общинската кочина
   ако до 24ч. не се появи някой си – барбекю търг 🙂
   el … За кого града да е по чист и спретнат? …. абе хора вие като пишете не се ли замисляте 🙁

   Reply
 5. Поздравления за ръководството на Община Ивайловград, което считам, че се справи успешно за първи път с падналия сняг. Улиците бяха почистени в срок, достигнаха и до крайните квартали и улички. Пътищата да Крумовград и Хасково са в много добро и поддържано състояние. Пожелавам ви да продължавате все така! Успех!

  Reply
  • Абе има известни забележки за пътя към Кримовград, ама като цяло е търпимо. Може би по – скоро забележките са към снегопочистващите фирми.

   Reply
  • Ела да видиш дали улицата ни е почистена! Нито един снегорин не мина! Ма то сме свикнали :>

   Reply
 6. При тези зимни условия ако не сме доволни от снегопочистването грях ни. Хвала на новото кметско управление в града. Желая им успех.

  Reply
 7. Г-жо Овчарова случайно бях попаднала на една среща и откровенно да кажа че бях възхитена от отговорите ти. Продължавай в този дух Докажи че можеш и успех.

  Reply
  • Хвала на такива , дето се възхищават от отговори и други такива теоретични можения!Правилно – от теория ще го докараме , там е разковничето ,защото от практиката знаем кой какво може !
   Явно е умряла циганката , дето хвалеше , щом са се навъдили толкоз мераклии да я заместват !

   Reply
 8. господине или госпожице кажи на коя улица живееш много лесно да видиме не е ли чистена. Та вашите комший ще докажат или само си говорите празни приказки под въздийствието на еди кой си. Предварително ти благодаря за отговора

  Reply
  • Наката квартал Лъджа улица Веслец. Естествено няма сняг вече… Не говоря , не съм и няма да говоря под ничие въздействие, а казвам истината, че таз улица никога не е била чистена! Съседите ми сигурно ще потвърдят… Дори спешна помощ идваше(преди няколко дни) и улицата не беше изчистина (за радост са с 4 моушън). И да на улицата има 2-3 паркирали автомобила, но според мен те не правят минаването на снегорина мисия невъзможна(макар, че не трябва да ги има)… Имало е години сме чистили с греблата само и само да искарам колата… Не мога да кажа, че града бе оставен заровен в сняг, но не мога да кажаи че беше изчистен както трябва… Специално на мен тази зима (защото миналата и по-миналата ме нямаше а и не бях пешеходец) негативно чуство ми докараха ледените тротоари из целия град(тук-там почистени). За другата мисля да бъда подготвен по-добре като върху чипика нахлузя котки… Нима ще отречете, че тротоарите не бяха покрити от два пръста лед?

   Нека бъдем благодарни, че дъждовете не ни докараха беля както в харманлииско… 😐

   И съм г-н 😉

   Reply
   • Вярно че няма сняг от старият 🙂 ама нови 20 см виждам 🙂
    Аз досега като българче на табели и предупреждения не вярвах 🙂
    ама вече и на кодовете вярвам 🙂
    Код оранжев – това на бяло вино ли е или на розе ?

    Reply
    • При код оранж се препоръчва хубаво червено вино със мезе което не е расло на колче 🙂 Па при червен код се препоръчва нещо към/дан 50 градуса 🙂

     Вярно тоя сняг дойде като…

     Reply
     • 😆 Не се оплаквай. Тука от два дни немога да си карам колата, понеже в малките улички няма чистене,
      имам 30 см. сняг отгоре, не мога я отровя и също така, не знам как да мина две пресечки със 20 см. лед
      с коловози и 20 см. сняг върху него 😆 В Ивайловград и е по-топло. Тука в София не се е стопляло да се
      стопи от няколко седмици. Само си трупа сняг и леда става повече. Май ще успея да си изровя колата…. На пролет 😆

     • Admin , защо да не се оплакваме ? Знаеш ли къфф проблем
      е да слезеш в мазето и да се чудиш – памидово ли , мерло ли , розе , или да се възползваме от ноухауто на TiL 🙂
      Ти си за завиждане – всяка сутрин риеш сняг , писва ти , мяташ лопатата обратно в багажника и хващаш двойката 🙂
      Общината ще има ли $$$ за още едно почистване , това е въпросът днес ?

     • Админе не се оплаквам 🙂 Просто не съм съгласен с мнението на доволния гражданин 🙂 Всички знаем, че общината няма пари и едва ли ще може да отдели пази за пълно почистване на града та и за “.. достигнаха и до крайните квартали и улички…” Просто не виждам смисълв подобни твърдения, защото се вижда какво е дереджето… Не мога да кажа на черното бяло и на бялото черно 😉 А на теб успех с почистването на колата 🙂

      Тежко им на бедстващите хорица в харманлийско 🙁

     • Моята кола и да я почистя, коловозите от лед няма кой да ги почисти и ако се пробвам да мина
      ще ми опре пода и ще остана във въздуха. Дават го затопляне след 15 дни 😆 Тога ще я мисля.
      Само да видим с акумулатора как ще се разберем 😆 че пак ще става -20 😯 Мамка му…

     • Прибери го на топло бе 🙂 Добре , че заговори за акъмълатори да се сетя, че не съм палил талигата от миналия понеделник 🙂

 9. при тези зимни условия сковали цяла европа и опазил ни господ от по страшното като в бисер не би трябвало да си затваряме очите и да не сме съгласни спочистването ни в районна.снегорините постоянно са из улицит главните пътища са отворени кога ебило това преди години дори при малък снеговалеж аз изказвам благодарности на отговорниците по снегопочистването. виждам и оценявам защото пътувам много често.

  Reply
  • Аз па им прая евала, че са помислили и за техника която да почиства тротоарите(макар и да е видях само два пъти)…

   Reply
 10. къф е тоя доволен гражданин не мога да разбера? Къде къде по належащи проблеми има,а те ми тръгнали с това да се занимават. Нито една поляна, на която съм ритал като малък я няма сега , едно дете не съм виждал сега. А пък за почистването нивко оправдание тоя път синоптиците познаха ама никой не взе мерки. хората по другите страни още октомври месец познат да се готвят за зимата

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.