Областите Хасково и Кърджали в бедствено положение – не пътувайте!

бедствие, харманли, наводненияНе пътувайте следващите няколко дни, освен ако не е неотложно. Няма никакви гаранции, че ще стигнете!

След вчерашните порои в Югоизточна България пътят от Свиленград до Хасково беше залят на няколко места от придошлите реки. Пътят през Света Марина е разрушен частично в района на Сокол чешма, в следствие на свлачище. На места има мостове, които са разрушени от водата, като това е причина, автомобил да падне във водите на язовир Ивайловград в района на село Бориславци. Към момент нивото на река Марица остава много високо, особено в района на Свиленград и Капитан Андреево. Главният път Е-80 в участъка Хасково – Свиленград също беше затворен заради пропадания в района на Харманли и преливания на река Марица.

Дори пътуването с влак не е безопасно. Международният влак Белград – Истанбул дерайлира край Симеоновград. На места водата стига почти до линиите, а преди час се е скъсала дига на река Марица след Свиленград.

Освен всичко друго, днес температурите в нашия край се понижиха значително. Обилен снеговалеж е обхванал цяла Югоизточна България и пътищата са затворени за тежкотоварни автомобили. Много от тях не са добре почистени и опесъчени, което означава, че са труднопроходими за леките автомобили. Т.е. имайки се предвид обстановката в Свиленград и високата снежна покривка в Родопите, пътуването от Ивайловград ще е истинско приключение с неясен край!

В следствие на снеговалежите, много населени места са останали без ток и без питейна вода. Дори цяло Хасково осъмна днес с прекъснато електрозахранване. Няколко квартала все още са без ток, а лошото време допълнително утежнява обстановката.

Освен всичко друго МенТе-л отново нямат покритие в района на община Ивайловград. Ако ползвате техните услуги и закъсате някъде по пътя, няма как да се обадите за помощ!

В областите Хасково и Кърджали е обявен код „червено“. Затова по-добре не пътувайте, а наблегнете на хубавото ивайловградско червено вино и вкусните мезета.

Тук може да видите повече снимки на наводнението в Харманли

7 thoughts on “Областите Хасково и Кърджали в бедствено положение – не пътувайте!”

 1. И вивотрон нямат :evil От няколко месеца съм им абонат и доста често ми се случва да нямам обхват :evil Добре че съм с безсрочен договор…

  А иначе ако можеш админе изкопай повече инфо за пропадналите участъци и за тоз джип.

  Reply
   • Много сняг падна през последното денонощие. По-големите улици в града са чисти, дори са почнали почистване на тротоарите. На път към кафенето видях двама служители на общината да чистят снега с лопати, а след това видях и фреза за почистване на сняг на тротоара на главната улица в квартала. Към 4-5 тенчо мина и опесачи главната, но в момента няма и помен от пясака, защото снега продължава да се сипе 🙂

    Евала тоз път на общината за извадената техника! Чудя се само няма ли да е по-добре ако пясъка и солта бъдат хвърлени преди да започне са се трупа сняг 😕

    Reply
    • Джипа е паднал при Малки воден-информация от сутрешния блок на БТВ -08.02. от роднина на изченалите.

     Reply
 2. 0 % безработица в Ивайловград .
  Няма хайлязи по стъргалото .
  Имаме работа поне за 10 дни напред .
  Ринем сняг до припадък .

  Reply
 3. Сняг се сипе на парцали,
  с други думи – вали.
  И какъв е пухкав, мек,
  с други думи – снег. 😀

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.