За зимата в Ивайловград

зимата, ивайловград, зимата в ивайловград, в ивайловградПоследните дни все по-често се коментира състоянието на уличната мрежа в Ивайловград след обилните снеговалежи.

Някой са доволни и споделят мнението, че община Ивайловград прави всичко възможно да се справи с тежката ситуация. Други, които са недоволни казват, че може да се желая още много по отношение почистването на снега и опесъчаването на улиците и тротоарите в Ивайловград. Факт е обаче, че зимата тази година е наистина сурова, дори и в Ивайловград. Факт е също така, че община Ивайловград прави всичко възможно да почиства улиците и тротоарите.

Говорейки за зимата и за усложнената обстановка трябва да се спомене и още един фактор, повлиял за затрудненията, които изпитва община Ивайловград. Управлението на Стефан Танев! От общината официално обявиха, че предходните управляващи не са обявили обществена поръчка за почистването на снега в Ивайловград и не са предвидили средства за това!

Важно е да се спомене, че както община Ивайловград има задължения към гражданите, така и те имат своите. В Наредба №1 за спазване на обществения ред е указано, че председателите на управителни съвети на етажните собственостти, чистачките и портиерите – по отношение на общите части на сградите, предназначени за ползване на всички обитатели и прилежащите им територии, гражданите – по отношение на частните дворове, сгради, постройки и съоръжения с прилежащите им територии са длъжни да почистват снега и да отстраняват ледените висулки на сградите.

21 thoughts on “За зимата в Ивайловград”

 1. Знаците, които са поставени и забраняват престоя и паркирането (поставиха ги наскоро и ги има на почти всяка улица) само за зимния период ли са или ще са целогодишно?

  Reply
 2. Има още доста да се желае особено за почистването на малките улички! Наистина се усеща, че нещо куца в общината :> Първия път се представиха по-добре отколкото втория, но дано догодина положението е по-добро. Факт е, че зимата тази година е доста по-люта от миналата 🙂 Лошото е, че ще има още валежи(поне засега го дават така)… И аз бях чул тоз лаф, че нямало наета фирма за почистване… Доста грубо от страна на изгубилите властта :Д

  Но пък таз година за пръв път видях толкова много малчугани с шейни 🙂

  Reply
 3. Още дълго ще берете ,,плодовете,, от управлението на червените ! Града остана без техника за снегопочистване ,защото всичко което го имаше изчезна незнайно къде ! Сега лъсват проблемите на предишното ръководство ,които естествено ще трябва да решава новото – а тези проблеми ще бъдат много и тепърва ще излизат на яве , за това не търсете причината в новия кмет ,а потърсете сметка на стария !

  Reply
 4. за какво е тази анкета,като много добре се вижда какво е
  ТРАГИЧНО аположението с почистването.закакво се плаща и какво всъщност се извършва.Смешна работа

  Reply
 5. Даа, тежка зима в Ивайловград – има сняг. Температурите паднали до – 8 градуса – трагедия. Направо трябва да се обяви бедствено положение 🙂

  Reply
 6. Зимата в Ивайловград е пролет в сравнение с кризата в Гърция .Но аз изобретих гръцка укачалка !!!!Тя ще помогне много на братята гърци да преодолеят кризата .Укачалката е направена от дървени фалуси ,тъй че гърците като си слагат дрехите на нея да знаят какъв кур ги чака .Скоро укачалката ще се продава в магазина на Кондака .

  Reply
  • Така. Виж какво пише в текста на поръчката, преди да ми се правиш на Лили Иванова, дразнител 👿

   Кратко описание на поръчката:
   Зимно поддържане и снегопочистване на общинска пътна мрежа – 199,7 км. разпределена на територията на Община Ивайловград /без гр. Ивайловград и кварталите/

   Та гледайде, преди да приказвате много, щото ми писна да ме обвинявате!!! Друго в тая община не вършите ли???

   Reply
  • И какво да видим в този линк ?! Попълнен формуляр за обявление на обществена поръчка от сайта на АОП ,копиран в сайта на общината! Нещо , което можем да си го видим сами, и то в оригинал.
   Разбрахме , че е трябвало да се проведе процедура на 10.11.2011 със съответните условия.И толкоз ….!

   Имало ли е участници , колко са били ,кой е спечелил ,заповед за комисия по конкурса ,протокол за спечелил ,заповед за спечелил ,подписан от възложителя /в случая кмета/ ?
   И след 14 – дневен срок , ако никой не обжалва ,се подписва договор със съответните клаузи ,санкции ,неустойки и т.н.
   между възложителя и изпълнителя. За да знаем кой е ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ,т.е. -кой ще чисти улиците и ще е отговорен за това!

   Reply
 7. За първи път виждам да се чисти снега в Ивайловград.Въпреки подлата постъпка на предишното управление да остави града без сключен договор за снегопочистването,но реално трябва да им благодарим ,защото като знаем как чистиха техните фирма сега щяхме да имаме сняг до коляно и затворени всички пътища.Ситуацията в която поставиха кметицата не им прави чест(но те незнаят какво е това чест).Новата кметица за сега се справя отлично със зимната обстановка.всички пътища са отворени.Даже в София го няма това.

  Reply
  • Подла постъпка щеше да е ,ако предишното управление беше сключило договор за десет години напред за сметопочистване .Тогава кметицата щеше да е поставена в ситуация да няма избор .Но дори и тогава тя шеше да носи отговорност за ситуацията ,щото не е паднала от небето направо на кметския стол ,както знаем .Разбирам ,че искаш да почеткаш кметицата с присъщия си характер на гъзолизец .Но реакцията ти на гербаджия дето реве ,че все някой преди него му бил крив и виновен ,вече е омръзнала не само на мене .

   Reply
   • ami to e sklu4ilo takav dogovor za smetopo4istvaneto , za 10 godini napred s titan.nqma smisal pove4e kakvo da govorim za podlivosta i licemerieto na predi6noto upravlenie i simpantizanti mu kato teb neinformiran.

    Reply
 8. 🙂 Ако няма сключен договор – лошо .Ако има, пак лошо .Нали това разправям .Това маниера на ГЕРБ.Винаги да търси някой дето им е виновен за нещо .Наместо да се захванат за работа .

  Reply
  • Точно в това ти изказване няма нищо остроумно 😉
   Така де. Звучи като – “Ако не ме оставят жив, лошо. Ако ме убият, пак лошо”….
   Ами то и в двата случая е лошо. Пък ти си го защитавай твоя любимец, Танев!

   Reply
   • За съжаление бсп остави една разбита и ограбена държама.Същото направи и танев унищожи Ивайловград.Години ще са необходими за да се оправят нещата,засега виждам желанието на новата кметица да стори това и дано успее.Чакая много работа и пак работа, друг начин няма.

    Reply
    • Д.Димитров
     Добре че си написал ” работа ” !
     Без малко да помисля че само с желание ще ни управлява .

     Reply
   • Е ,надявам се да не звучи поне толкова зядливо .Все пак никого не наричам подлец или пък, че не зне какво е това чест .

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.