Ученици с признание от кмета на Ивайловград и министър Тотю Младенов

ученици, ивайловград, празник, грамоти, признаниеДаниел Манчев от 11-ти клас и Боян Янакиев от 12-ти клас получиха грамоти на празника на Ивайловград.

Ученици от СОУ “Христо Ботев” получиха признание за успеха им при участието в проекта „1000 стипендии” на фондация „Комунитас”. Те бяха поздравени официално от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и от кмета на община Ивайловград Диана Овчарова.

Освен официално признание и грамоти има предложение и за парични награди от страна на община Ивайловград, което ще бъде гласувано на следващата сесия на общинския съвет.

Източник: http://ivaylovgrad.org

42 thoughts on “Ученици с признание от кмета на Ивайловград и министър Тотю Младенов”

 1. Гледам, че щом не ставад ума за обшина, чиновници, началници, кметове, кметици… никой не пише… Явно доста се търси интригата 😐

  Браво на момчетата и дано имат още по-големи успехи :>

  Reply
 2. Или пък за винце 😛

  Да са живи и здрави децата, да се учат – там е истината.

  Reply
 3. С други дела трябва да се гордеем по-вече! ЗАКРИВАТ ДЕТСКИЯ КОМПЛЕКС !
  БРАВО на общинските съветници !
  БРАВО на новата кметица !
  Децата – кучета ги яли !

  Reply
  • Това е единственият подобен комплекс в България. Може да си го снимаш за спомен като част от червения остатък на тоталитаризма. Грижите за децата се изразяват в съвременни мероприятия : Култура на хранене, здравословна храна,езиково обучение в детските заведения, компютъризация на учебния процес в училище и т. н.
   Новото ръководство увеличи почти двойно дневния уклад в ОДЗ.
   Така че, не спекулирай!Смешен си с жалките вопли-сигурно няма да получаваш комунистическа заплатка, чоплейки цял ден семки!

   Reply
   • Да падне Танев в Ивайловград е трудно,много трудно!Това е равносилно на революция.Но е факт!Да се задържи постигнатото,че даже и да се надгради е още по-трудно.Да убедиш и да покажеш на хората , че реформаторската политика, която искаш да приложиш е в тяхна полза и добро, е най- трудно.
    В новият бюджет на общината най-сетне виждам нещо смислено и полезно- ударение на инфраструктурата.
    Ако търсиш инвестиции, а оттам работни места и просперитет – това е фундамента!
    Инвеститори в джунглата няма.Там има изследователи!
    На прав път сте г-жо Овчарова!!!

    Reply
  • батко ти сигурно си някоя от тия в детския комплекс дето лапкаха общински парички.няма да лапкате повече батко.изкрадохте всички.по долно и подло нещо от това да казвате че превите нещо за децата а реално да крадете пари няма.какво сте направили в детския комплекс за децата.раздавате си заплати и това е.с бъдещето на децата да лапкате и да крадете.алчни сте ама дойде вашия край.

   Reply
   • В Детските комплекси не се прибират пари – там се прибират награди -национални и международни , иди да видиш колко да много , вмисто да тъпееш на глас ! В цял свят са разнесли савата на Ивайловград и това е документирано.
    Кажи ми поне една смислена причина за закриванито на ДК ? И вярна ,разбира се ?

    Reply
   • Дали съм в Детския комплекс или съм детски комплексар , като тебе , можеш да видиш по IP – адреса , ве смешник !

    Reply
 4. Единственият пребоядисан червен , който изобщо не е в час и дрънка изтъркани комунистически клишета си ти !? Не , не си само ти , както личи от коменнтарите!

  В България ДЕТСКИТЕ КОМПЛЕКСИ са на брой около 100 /сто/, СТО – разбираш ли от цифри , като започнеш от Двореца на децата в София и стигнеш , примерно , детският комплекс в гр Брегово ,който е колкото Ивайловград !
  В момента в България СЕ СЪЗДАВАТ Детски комплекси , като последният за сега такъв е в с.Церова кория !
  Ите ли са “от червения остатък ” и папат “комунистическа заплатка” ?!
  Чети ,ограмоти се и не спекулирай ,нагаждачо ! / “кога станахте кюмюрджии – кога ви почерня г@за”/

  Reply
  • “Когато простаци започнат да командват хотата – и хората започват да вършат простотии!”

   Reply
 5. Уважаеми неинформирани дами и господа,всички знаем,че е най-лесно да говорим наизуст това,което някой ни е подсказал.Обаче защо ни е толкова лесно да си съчиним куп негативни измислици относно дадена институция и служителите й,вместо да си отворим очите и да забележим,че истината е друга,че всъщност някой върши работа,работи за децата и младите хора на България,в частност-на родния Ивайловград .Има хора,чийто живот са децата,и то не само собствените.И не,мили нагаждачи към новата власт,това не е многоуважаваната ни кметица.Не,че тя не мисли за децата,мисли разбира се,за собствените си.Не знам кой й е подсказал да обърне внимание и на споменатите в статията заслужили ученици.Но кмет,който е ръководен в действията си от лични интереси и пристрастия и от подшушванията на разни тотални неграждани ,няма как да погледне трезво на нещата и да прецени,че закриването на която и да било институция ,действително обслужваща интересите и развитието на децата ,каквато Е Детския коплекс,е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Що се отнася до споменатото по-горе за отпуснатите за ОДЗ пари-нека проучим роднинските връзки на директорката там-г-жа Шопова,и пак ще си говорим.А и явно новото ръководство по себе си съди,че е най-важно децата да са наядени,а образованието и извънучилищното им развитие-кучета го яли…

  Reply
 6. Никой няма да затваря Детския комплекс. Само ще бъде прикрепен към училището

  Reply
  • Нещо като малко бременна…….
   Причината за “обединението”да ДК е толкова прозаична и на личностна , че ви е бедна фантазията !
   Подробностите – по нататък /някой друг път/

   Reply
 7. Интересно откъде ли имате тази поверителна информация, финци.Може би направо от кухнята на общинското ръководство?А може би се придържате към неговия план да се замазват очите на хората по този въпрос?

  Reply
  • На мен ми каза Кафадаров – от началото на януари т.г. седне – стане , все за закриване на детски комплекс говори.
   Ако не вярваш – иди го питай!
   И се кефеше , че няма да има конкуренция на неговите мераклии.

   Reply
 8. Кой ли не 😉 Говори се от доста време,а освен това не се уповавам само на слухове,а и на ,за жалост , потвърдена информация.Няма смисъл да спорим,нали?

  Reply
 9. Тука пак се завъди спор на гадателите 😀
  Живеем в малкия град с големите слухове :>

  Reply
  • Очевидно така ви се иска-без спор и без шум набързо да бъде унищожена /пардон – обединена / една дългогодишна институция , в която децата винаги са отивали, и сега отиват, с огромно желание.
   Без вятър клоните не се клатят.

   Reply
 10. какви детски комплекси има някаде бе господа че това са комунистически измишльотени Никой не е против детските клубове по шах по компютърна техника по рисуване ако щете и разни други мероприятия та имаме прекрасно читалище в което стоят стайте свободни нима не може всичко да се обедини на едно място да ти емерак да ходят децата на разни мероприятия. Но е ясно че в Ивайловград не може да се пристъпи към нещо по хубаво и прекрасно Злобата тук е над всичко приветствам гос. Овчарова за това начинание Поздравлявам те и ти желая успех Докажи че трябва да стане нещо хубаво стига с тези злобари.

  Reply
 11. мероприятие- на български е събитие,празник,събрание и т.н.
  считам- набългарси е смятам
  блошинство- на български е мнозинство
  касае се – на български отнася се. отнася се до…отнася се за…
  ежедневие- на български е всекидневие
  обезателно- задължително
  следва да-трябва да
  направления- насоки
  десятка- десетка
  девятка- деветка

  Reply
  • Остави го ти доволния “гажданин”.
   Явно му е обещана службичка , където да не прави нищо , освен да получава заплата и сега ще се наака да се подмазва по всякакъв начин на новата кметица , включително и по форумите .
   Завиждам ви на обкръжението , госпожо кмет !

   Reply
 12. благодаря на лицето но не смятам че имам нужда от учител като него по добре се замисли за хубавите неща в ивайловград който предстоят да станат защо и да не помогнеш ако можеш Ивайловградчани ще ти са доволни. Благодаря ти предварително.

  Reply
  • Имаш нужда от учител , и то от начален !
   За твое сведение -хубавите неща в града ни бяха до тук!
   А за да видиш , трябва да си свалиш капаците и да ги сложиш на друг кон.

   Reply
 13. Господа съветницир знаете ли какво става в болницата.Ноложи ми се да отида на преглед и изследване и какво да видя насреща ми медицинската сестра от вътрешно отделение станала лаборантка.Как е възможно това и на кои резултати вярват докторите Пази боже сляпо да прогледа Как се дават пари за заплати на тъмно Общината има пари Стига вечестези безобразия в болницата Моля проверете как стоят нещата и се надявам да отреагирате.

  Reply
 14. “Ученици с признание от кмета на Ивайловград и министър Тотю Младенов”
  Нека да не променяме темата!Да благодарим на децата /младежите/ ,които ни карат да се гордеем! 🙂

  Reply
  • Ами , като няма актуална тема , ко праим?
   Между другото, благодарение И на детския комплекс много повече деца ни карат да се гордеем !

   Reply
 15. господине доколкото за мене не мисли аз съм на работа и нямам нужда от съветник. Ноти си свали очилата и погледни в бъдещето сигурно не си излизал от Ивайловград и си от обкръжението на бившия кмет.

  Reply
   • Има крещяща нужда от промяна!Промяна в манталитета на управление.Формулиране на целите и механизмите за постигането им.Коментарите във форума са доказателство.Кадровата промяна не трябва да е водеща – тя е следствие ,т.е. няма нищо нелогично в това да бъдат сменени чиновници, които не споделят политиките на новото ръководство.Така че не трябва всичко да се вижда само през призмата на конкретен служител.Глобалната реформа се нуждае от други основополагащи дейности. Да видим как ще се справят с тези предизвикателства управляващите.

    Reply
 16. Образованието е важна тема , болезнена в случая и то не заради „ Център за работа с деца „ или там както се нарича „Детски комплекс „ ами заради състоянието в което се намира люлката – СОУ Христо Ботев .
  Кой смее да твърди че детският комплекс не е паразитна структура .
  Шест /6/ души педагожки там !? храненици от парите на всички нас данъкоплатците !
  Колко деца влизат на ден в този комплекс – ще сложа една камера и ще се окаже че не повече от десет /10/ на седмица . А на колко са години ?! т.е. има ли над 12 -13 годишни – едва ли .
  То не че ще цъфне и върже като мине към училището ама нека поне разходите се сгънат .
  Даниел и Боян да не би да са продукти на Детският комплекс ?
  Аз имах трудово обучение като предмет впоследствие стана ръчен труд , имах изобразително изкуство , имах пеене и музика – ей ма на , нито скулптор станах , нито художник , нито музикант , нито днес режа и лепя разноцветни хартийки на бял лист – талант няма ама и никой не ме е дърпал с ченгел към детски комплекс . И ако съм имал някаква си даденост / творческа / съм сигурен , че никой от моите учители не би пропуснал да ми помогне , да сподели с родителите ми .
  Училищният двор беше моят втори дом !
  Управлението на всяка една структура , независимо дали държавна , частна или каквато се сетите от нарцистична натура е пагубно . Това стана с общината , това се случва и със СОУ , като точно тук е разковничето за „изместването” на темата красирокендрол .
  Къде са успоредките ? Къде е секторът за дълъг скок ? Къде е зоокътът ? Къде е метеостанцията ? Къде е училищната сладкарница ? В какво състояние са настилките на волейболното и баскетболното игрища ? Къде е осветлението на площадките ? Колко нови дървета или храсти има засадени в училищният двор в последните 10 години ? Защо е в плачевно състояние спортната зала ? Защо оградата прилича на руина ? ………………………………………..?
  Отговорът е само един – некадърно и идейно импотентно управление .

  Reply
  • Браво ! Много добра в литературно отношение просторна компилация от безпосочно разно- и дребно темие , прескачане от тема в тема плюс нарцистични едностранчиви разсъждения с една-единствена цел : оправдание на своеволното ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , което предстои да бъде извършено -“обединението ” на ДК! Но дали само това е целта ?
   Как беше : “Една лъжа , повторена сто пъти – и става истина ”
   Имам една малка забележка. В изречението “Това стана с общината , това се…….” първият глагол трява да е в СЕГАШНО време !
   И с това се казва ВСИЧКО – няма нужда от просторни литературни преливания от пусто в празно , от зли прикрити нападки към образователните институции и такивата за извънучилищна дейност.
   Кратък въпрос : Вие ли ще сте следващият директор на училището , другарко Ара…….ва / или както сте по мъж / ?

   Reply
  • Промяно, промяно-о-о , променяща нещата така , че да си останат същите!
   “Кой смее да твърди че детският комплекс не е паразитна структура ”
   Ето тук един дето смее :
   http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=184262

   И при това не е кмет от вчера ! И направи града си райско кътче . И продължава да го прави , откривайки и детски комплекси !

   Reply
 17. “ЦРД харчи толкова,колкото държавата /ако я има/дава за 5-6 наркомана за година.”/извадка от форум/

  Виждам , че в Ивайловград изборът е направен !
  Още повече , че в Ивайловград издръжката на Детския комплекс за година струва точно два пъти ремонта на кабинета на новата кметица ! Е , разбира се кабинетът е по-важен- това деца какво значи ?!

  Като чичко Сталин : Има ДК – има проблем , няма ДК – няма проблем !

  Reply
  • Вярно ли е, че шефка на извънкласните форми на работа към училището в Ивайловград е Софийка Деведжиева? Бог да пази децата на Ивайловград, ако е така…

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.