Ивайловград не вярва на табели

ивайловград, табелиРазбитият път до Славеево, полуасфалтираната улица „Капитан Петко“ и разчуканите тротоари вече близо година мъчат Ивайловградчани.

Развитие на бизнеса, ще каже някой. Да, на бизнеса с ремонт на автомобили. Защото този лунен пейзаж взе своите жертви. Десетки автомобилни картери, шарнири, носачи, тампони и т.н. Хората изпотрошиха колите си по това подобие на път, а той все още не е готов. И тротоарите все още са разбити и кални. А по табела ремонта трябваше да е завършил края на миналата година. Или края на миналия месец в зависимост коя табела гледате. Нещо което не се е случило все още и не е ясно кога ще се случи.

Та да попитам, някой знае ли кога ще завърши този грандиозен ремонт? Колко след крайния срок? И защо трябваше преди зимата да разкопават пътя до състояние, в което по него почти не може да се кара? Може да не съм инженер по пътно строителство, но пътувам доста и подобно чудо трудно може да срещне човек. Да разбият всичко, да направят пътя уникално трудно проходим и да зазимят за няколко месеца на червено вино и греяна ракия. Ама и сега като гледам не са се разработили особено…

P.S. Някой знае ли кога ще завърши този тъй сложен ремонт???

ивайловград, табели, ремонт на пътя
ивайловград, табели, ремонт на пътя
ивайловград, табели, ремонт на пътя

26 thoughts on “Ивайловград не вярва на табели”

 1. Хахахаха а тръгна ли към Славеево да видиш колко е “равен” пътя и хич не се усещат гърбици? :mrgreen: Чудя се нямат ли надзор тея “строители” че си оставят ръцете на пътя? То разликата от преди и сега е единствено новия асфалт, а иначе и преди и сега пътя си е еднакво неравен :mhihi: Ако това ще бъде пътя предлагам да се съберем и да ревнем 👿

  Reply
 2. А аз да попитам ,кой ще плаща неустойки за този път ??? Po принцип е фирмата ,а дефакто ?
  Или това е проста схема за прикриване на пари от фирмата чрез неустоики ?

  Reply
 3. Не се оплаквайте, така естествено се намалява скоростта до 30км/час и опасността от катастрофи е сведена до 5% 🙂
  А сега сериозно – както всичко в Бг и тук се въртят комисионни и разни тъмни (сиви) пари. Няма как да стане навреме. Само магистралите и главните пътища се завършват в срок или предсрочно (после се започва с кръпки и кърпежи).
  Дано по-скоро да завършат и да има добър път (без дълбоки дупки)

  Reply
  • А бе, нас кой ли ни еб…ва ?
   На нас се гледа единствено като на ходещи портмонета !
   А иначе , и аз не вярвам на табели : гледам табела” ЖЕНИ” , влизам – то кенеф !

   Reply
 4. 124 – работни дена..Те не са работили толкова …сигорно за това не е завършено … 😆

  Reply
 5. Някой да си спомня заповедта /през зимата беше/ за временна промяна на движението по пътищата в града ни?Тогава заради снегопочистването бяха паставени временни знаци /някои от тях привързани с тел за дървета/ -забранено спиранито.Не само че не са премахнати ,но са се увеличили!И спирането стана кошмар.Заради тези знаци започна паркиране по тротоарите,което трябва да е регламентирано със знаци.Защо се прави това?Някой да има информация?

  Reply
  • Знаци е добре да има! Все пак трябва да има малко ред. Още през зимата бях писал, че започнаха да паркират колите от пътя на тротоара 😐 Не ми е ясно, защо не се предприема нищо по въпроса. Има хора с гаражи на които колите им са на тротоара 😯

   Reply
  • според мен самото ограничение за спиране, което общината наложи е незаконно. Не е необходима само една заповед. Нужно е и да има проект за поставянето на знаците, а такъв съм убеден, че няма. Незаконно е и поставянето на знаци по дърветата. Въобще пълен хаос, всичко в тази община се прави на парче, хаотично се работи. Ми то с такива кадри толкова…

   Reply
   • Преди време бях писал по повод табелите …. а дали е законно или не … ?
    Общинска администрация да вземе да си ревизира забранителните знаци дето ги нацвъка по чаршията !
    Няма такава община освен уникалната Ивайловград където е позволено да паркираш по тротоарите а пътното платно да е свободно !
    Някой велик пътен инженер ли сметна че тротоарът издържа автомобили повече от платното ?
    Нали уж беше само за зимният период ?
    Всяка сряда заптиетата пишат фишове все едно са на акорд !
    То поне да влизаха тези глоби в общината !
    Превантивната дейност му е майката а таткото е присъствието .
    Нека има полицейско присъствие ама да регулират и помагат на движението а не като селски гавази да ходят с кочаните .
    След като няма да местите Ивайловград към Славеево къде да паркират гостите от Гърция или да паркират в Славеево и да направят разходка до пазара ? Или поне ул. “Хр. Ботев ” е направете еднопосочна та поне малко место се освободи за паркиране .

    Reply
     • Така е , и на тройкаджиите в дипломата им пише инженер и това ги амбицира да се доказват и в други области , например в театралното( самодейно) изкуство като режисьори-постановчици.
      Като не могат да се докажат в областта , за която имат диплома……

     • забравяте и друго- една евангелистка, уж завършила икономика в Ловеч…

 6. жалко, че каквото и да се направи нещо ново за града вие сте против и пишете такива глупости ,че всичко ви е криво, че хората са недостоини, тоняма нещо да се захванете сериозно и само плюете.Погледнете все едни и същи сте си.

  Reply
  • Я да посочиш поне едно нещо ново и важно и ще е споменувам докат си жув !

   Reply
   • Нищо не може да спомене, Бай Пенчо, и ти не го споминай. Защото нищо не могат да направят сега управляващите в община Ивайловград, освен да създават проблеми на гражданите- забрана за паркиране, глоби за това, че на неизграден тротоар са си поставили дърва и строителни материали, паркиране на колите не по улиците, а по тротоарите, ограбване на общинската хазна чрез необосновани харчове- за хонорари на фирми на Даниел Хаджиев и съпругата му, консултантски услуги за необосновани проекти, заличаване на надписи по паметници, изградени от предишното управление, изграждане на незаконни младежки барове и т.н.

    Reply
 7. Три месеца след като някой тук изрази мнение че така повече не може
  се сети Мара по г@за да се побара .
  Е това как можахте като прошение да го напишете ….. ?! Молим за Вашата намеса и съдействие за приключване ремота на пътя преди насъпване на зимния период.
  Ами това ?! Въпреки усилията на Община Ивайловград да обезопаси отделни участъци от пътя …мдаааа отворените шахти се заграждат с камъни !
  Ей почвайте да бачкате и да мислите в тази община че ще заиграе тоягата !

  Reply
 8. Е как в началото на есента ?
  Седем дневен е срокът за отговор !
  На 25.07 обявете протест със затварянето на ГКПП за 2 часа .
  Само го направете и телевизиите сами ще дойдат .
  Ще се включат и поне 500 души от съседите .
  Подобни сълзливо прочувствени писма са знак за политическа безпомощност .

  Reply
 9. А прочетохте ли писмото на общината до премиера- пълна боза, смешно и сълзливо, чак безпомощно. Толкова безпомощно, както премиерът е безпомощен пред предстоящата воля на народа…

  Reply
  • Нали писмото коментираме .
   Яд ме е че пишат МОЛИМ . На кого се молят …. на Господ ли ?
   Все едно нямаме права ! Щом плащаш минетка , данък ….не е ли нормално да се движиш по нормално шосе ?
   Вместо да напишат НАСТОЯВАМЕ …. !
   С “молим ” най много Арменският поп ще стреснем .
   Общинска администрация ако пишете нови писма …. дайте да Ви ги редактирам и цензурирам та да не се излагате …
   …. и да ме карате да се срамувам че съм гласувал за Вас . Между впрочем същото важи и за Общинска левица !

   Reply
   • това е делови език които e определени рамки и е задължителен при общуването администрациите.

    Reply
    • По принцип вече съм се отказал да се интересувам какво се случва с/в Ивайловград, ама ще хвана да го прочета това писмо, да видя аджеба, има ли нещо смислено в него, или е поредното замазване на очите на хората…

     Reply
 10. Хора… няма настилка за Ивайловград :mhihi: Бацето всичко праща към магистралите! Не е редно пътя да стои в това състояние вече ХХХ месеци, но поне сега колите се движат върху асфалт, а не по “чакъл” както беше цяла зима. Мен ме изнервя друго нещо! Защо пътното изрязаха дупките чак до Мандрица като не могат да ги запълнят? Толкова ли нямат акъл в главите, че да се сетят да режат дупката и веднага да е запълнят(както се прави в белите страни), а не да изрежат дупките и да чакат по 3-4 месеца(явно да ги трамбоваме с автомобилите си) че да ги запълнят? Общината няма ли да потърси отговорност за това безразсъдно действие от страна на пътното? От това нещо страдат гражданите и мисля, че трябва да се потърси решение на проблема. Почнаха да запълват дупките, стигнаха до кв. Лъджа(точно да началото) и пак оставиха 3 големи дупки(2 от тях са точно в завоя до “Барбуката”)… Нямам думи! И като съм почнал… Точно в началото на кв. Лъджа в дясно има голямо сухо дърво, което дърво ще падне в скоро време. Какво се чака? Да се разплаче нечия майка? Не мога да приема като отговор, че не се знае за дървото, защото само преди няколко месеца работници от общината подрязваха шубраците покрай пътя(под шубраци имам в предвид и дръвчета) и няма начин да не са забелязали опастността. Хайде града ни таз година да не влиза в статистиката с премазани хора от дървета!… Другото което е… някой пробвал ли е да пие вода от чешмата в градската градина? Аз една вечер пробвах и честно казано едва се здържах да не е изкъртя от яд! Вече седмица след това чешмата е в същото състояние! Все пак на това място всяка вечер има деца и трябва чешмата да функционира нормално, а не да те къпе като фонтан!

  Reply
 11. Разгеле 😀
  Стана ясно че с писма и прошения работата няма да мръдне !
  Стана ясно че с няколко телефонни разговора може да се стигне до развръзка !
  Стана ясно че „Пътстрой” ООД няма да изпълни договора си !
  Стана ясно че ще има нова тръжна процедура !
  Стана ясно че до Коледа АМ Ивайловград – Славеево няма да я бъде !
  Стана ясно че на „Пътстрой” ООД § Община Ивайловград солидарно може да се удари по една “благословия” !
  Стана ясно че Баце ще реже лентата на 07.07 2013 г. !
  Стана ясно че трябва да се въоръжим с говеждо търпение !
  Стана ясно че сме маймуни !
  Стана ясно че няма да останем “дествени” и всеки ще бъде изчукан от държавата или от някой ТИЦ !
  Едно не ми е ясно – ДОКОГА ?

  Reply
 12. Браво на кметицата и шефката на общинският съвет !
  Послушахте ме и написахте НАСТОЯВАМЕ и етооооо има резултат .
  Липсата на конкретика относно срокове за изпълнение лично мен продължава да ме притеснява !
  И то не заради нещо си друго ами не искам да продължавате да ни правите на маймуни !
  Всяко едно договорирано “нещо си” дори и разбит съществуващ път трябва да има срок !
  Както брачният договор или сиренето или колбасите имат срок .
  Дайте дата месец година !
  Така се правят сериозните неща .

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.