Община Ивайловград се включва в кампанията “Да изчистим България за един ден”

да изчистим ивайловград, община ивайловград, почистванеИвайловград ще се включи организирано в инициативата “Да изчистим България за един ден” на 12-ти май.

Община Ивайловград организира акция по почистване, присъединявайки се към кампанията “Да изчистим България за един ден”. Началният час на кампанията по почистване на замърсените места в общината е 9.00 в събота. В рамките на организираните почиствания са включени местността “Дупката” в Ивайловград, селата Славеево, Свирачи, Драбишна, Белополяне, Долно Луково, Железино, Кондово, Мандрица, Плевун, Планинец, Гугутка, Покрован, Камилски дол, Хухла и Ламбух.

Местата в Ивайловград, където ще може да получите от организаторите пликове, чували и други пособия нужни за почистването за “Дупката” са “Пенсионерската чешма”, “Целувка чешма” и баскетболното игрище. Доброволците от селата ще могат да получат консумативи от пунктовете пред кметствата. От община Ивайловград ще осигурят и топли и освежителни напитки за всеки, който желае да се включи в почистването. Същевременно ще бъде осигурен и свободен достъп до общинското депо за отпадъци за всички транспортни средства, които ще се включат в инициативата.

За да засилят интереса към събитието и да повишат настроението на доброволците от община Ивайловград ще раздадат награди за най-малкия и най-възрастния участник в почистването. Награда ще има и за този, които събере най-много отпадъци.

Тук имам един въпрос към организаторите. Предвидени ли са машини за почистването на строителните отпадъци в районите на Дупката, Паралиса и т.н. Всички знаем, че бизнесмените в града, безразборно изхвърляха отпадъци в покрайнините на Ивайловград. Ясно, че никой не им потърси отговорност, но тези камари строителни боклуци трябва някога да бъдат почистени!!!

На снимката виждате малка част от боклуците изхвърлени под параклиса и над Лайт Касъл…

боклуци, ивайловград, да изчистим ивайловград

16 thoughts on “Община Ивайловград се включва в кампанията “Да изчистим България за един ден””

 1. Имам въпрос, къде ще се изхвърлят строителни отпадъци, пак ли на депото за отпадъци в Ивайловград или ще има специално определено за това място?!

  Reply
  • Разбира се че на “Градският боклук-сметището”…къде другаде …..после Кафадара ще го извози до някъде другаде, нали за това купи камион човека… вие какво сте се загрижили за това …от вас се иска да излезете да почиствате града , да си карате автомобилите по разбитите улици , да си плащате данъците и да не задавате никакви въпроси….

   Reply
  • строителните отпадъци се хрърлят във землището на с.Славеево.там е регламентирано от общината за такива отпадъци.

   Reply
 2. Ами не е лошо да се определи депо за строителни отпадъци!Защото ако някой започне да публикува нерегламентираните сметища,не един ден ами цяла година няма да ни стигне да почистим общината,камо ли България!:)

  Reply
 3. Y zashto “Да изчистим България за един ден” ne moje li za poveche dni!
  No purvo tribva da se nauchim “nie ” bulgarite da ne hvurliqme kadeto i da e otpadutcite

  Reply
 4. Предлагам ново лого на кампанията “Да изчистим Ивайловград за един ден”, а именно “ГЕРБИ- Господи ела рециклирай боклука от Ивайловград за един ден”, защото от тази некадърна твар само Господ може да спаси Ивайловград.

  Reply
 5. неинформиран….И като махнеш тази “некадърна твар” /или когато господ ти я махне …кого ще сложиш на нейно място ….посочи някой ..поне един човек ,който може да “спаси” Ивайловград – друг е въпросът от какво да го спасява…сигурно от самите нас …. 💡 ❗ ❓

  Reply
 6. Първо – нямам никакво намерение да участвам в рекламни кампании, представени под формата на ленински съботници. Казвам ленински съботници не защото в събота ще се събират хора да чистят. А защото досущ като другарски съд ще ме порицаете, че аз няма да дойда. Активизмът не е лошо нещо. Но когато този активизъм придобие корпоративен или политически оттенък, работата много започва да ми мирише на Ленин… т.е. на развалено. Ако искате да ме оборите, намерете добро обяснение какво прави корпоративното лого на бТВ на емблемата на инициативата, защо тя е брандирана с цвета на бТВ и какво прави раздела „Нашите партньори” (чии партньори?) освен да рекламира. А за това, че пълчища политици, политичета и политиченца ще се изсипят в събота сутринта да изчистят България за един ден, нямам абсолютно никакво съмнение. Ако вие се съмнявате, отидете лично да проверите. Само дето тяхната работа първо не е за един ден, второ – не е лично да ходят да чистят, а да организират ежедневно нещата, така че да си е чисто по принцип и трето…хайде да не паркират колите на НСО на съседната пряка и да не се правят на точно на 12-ти и точно тази събота на хора от народа.

  Второ – не съм я цапал аз. Вече 33-та година проявявам странна упоритост да живея според правилата и си изхвърлям боклуците в контейнерите. Дори въпреки обстоятелството, че принадлежа към презряното напоследък мнозинство на пушачите, си хвърлям фасовете в пепелника на колата, а не през прозореца. Нали не искате да ми кажете, че би трябвало да чистя мизериите, сътворени от съгражданина ми Х? Намерете го, глобете го, порицайте го публично, ако искате, но не ме занимавайте да чистя неговата мизерия! Общината има инспекторат и общинска полиция, държавата има полиция – да си следят кой цапа и да си го глобяват, а със събраните пари да изчистят. Може да не съм прав, но живея с дълбокото убеждение, че в тази държава е необходимо най-после всеки да започне да се занимава с това, което му е работа, вместо всички да се събираме да вършим работата на тези, които не са си я свършили.

  Трето – нямам никакво намерение да чистя паркове и градинки, за които вече съм платил някой друг да изчисти. Абсолютно никакво! Тази година данъкът и таксата смет за апартамента ми са в размер по-голям от една средна месечна заплата на висшист в България, а данъкът за колата ми е половин такава заплата. Тази година бюджетът на Столична община ще е над един милиард и триста милиона лева. И от общината в събота ще ми връчат чувалчета и ръкавици и ще ме гледат как сам върша, това, за което съм им платил. Сериозно ли? Бих се включил едва когато получа разумно обяснение защо всички собственици на фирми за почистване с предоставени от общината концесии внезапно се събуждат милионери.

  Четвърто – мотото на кампанията е безумно! „Да е чисто е модерно”. Наистина ли? И от кога? Да е чисто е здравословно, приятно и…нормално. „Модерно” е друго. Явно е модерно да ни третират като стадо идиоти. Но за това сме си виновни сами. Ако последвате линка с мотото ще видите лицата на бТВ от музикалните им формати, новините и сериалите им, а също и хора, работещи в радиата, собственост на бТВ, споделящи омерзението си от мръсотията в България и насърчаващи ни да вземем участие в почистването на общинските градинки. Не смятате, че ни предлагат да изчистим общинските градинки ли? Ами разгледайте картата на местата за почистване и се уверете сами.

  Reply
 7. В добавка на мнението на @strelata ще добавя как ми звучи рекламата на БТВ – ” 7 милиона жители, 4 милиона тона боклук”, а не довършват – “А колата на Румен Гайтански /ВОЛФ/ – за 1,3 милиона”…
  http://www.shashavo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1419:rumen-valka-kola-nad-13-miliona&catid=42:kliuki&Itemid=68..
  Ей затова нямам намерение да чистя това, за което е платено на него.

  Reply
 8. Никой никого не принуждава да чисти в събота. Ако някой има желание, да се включи в нещо хубаво, било то и организирано с цел маркетинг, добре. Ама ако вижда само това, че BTV или някой друг щял да си направи реклама, а не вижда какво може да направи самият той е странно. Все пак ние чистим за нас и за нашите близки! Не чистим за някой друг!

  А пък това, че някой бил крал, друг не си вършил работата и дай да бойкотирате и хулим едно такова начинание в израз на протест е още по-странно! Е така ли изразява мнението си един свободен човек? Като казва „Нека другите да чистят, аз да не съм будала“, а всъщност с този бойкот повлиява само на себе си и на хората около него. Интересна стратегия.

  Колкото до чистенето, защо да не чистя, когато ми е готино и за да ми е кеф. Не непременно като някой ми каже. Примерно в Ивайловград, дори да съм рядко там. Харесва ми да събирам боклуците като се разхождам на Дупката. Събирам каквото мога и след това като се огледам, и видя едно красиво и вече чисто място, и ми става приятно. Ей така, кеф ми е. Правил съм го много пъти, ще го правя пак. Когато имам време и за да ми е кеф. Кеф ми е затова, че след мен някой ще отиде да се разходи на Дупката и ще му е приятно. Миналия ден като се разхождах из Ивайловград по центъра, имаше разни кесии и пакетчета, наведох се 2-3 пъти и в коша. И ми стана готино. Странно, но имаше хора, дето ме видяха и ме гледаха странно. И на мен ми стана странно, че те ме гледат странно. Странно е да гледаш странно, когато някой прави нещо, което никак не е странно, а по-скоро нормално.

  Та няма нищо лошо в това да почистиш и да ти е приятно. И в това да не замърсяваш, и отново да се чувстваш добре. И в това, като се разхождаш примерно на Дупката, да ти ти е чисто и приятно. А какво лошо има, когато това е организирано. Нима не може дори да е весело и още по-приятно?

  P.S. Ебаси, що във всичко трябва да търсим само лошото 😕

  Reply
  • 100% съм съгласен с мнението на strelata.Нямам какво повече да прибавя.Превърнаха ни в зомбита!

   Reply
   • вече съжалявам, че излязох да чистя, защото моите гнусни съседи не го направиха, а те най-много боклук генерират. Отново пиар за бтв и нейния спонсор- правителството. Но няма да ви се получи, дами и господа, рано или късно “ГЕРБ ще падне от власт”- това са думи на Бойко Борисов, не мои, а и това, което той казва много скоро ще се случи…

    Reply
    • Вие нормални ли сте ❓ Да не са го измислили BTV това? Това е инициатива, която се провежда по цял свят. Какви са тия политически писания пак ❓ Какви ГЕРБ, МЕРБ, PR-и и други подобни ви гонят. Каквото и да се напише, винаги го обръщате на политика…

     Reply
 9. Учениците от 10 и 11 клас заедно с г-жа Александра Хорозова – директор на СОУ „Христо Ботев – гр. Ивайловград и учителите Атанаска Кутетерова, Христина Младенова, Димитър Бодуров и Татяна Ялъмова окопаха засадените от тях дръвчета в района на с. Железино, общ. Ивайловград.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.