Ивайловградчани си искат най-хубавия кът на този свят!

община ивайловград, разрушението на ивайловградПрез последните месеци се забелязва усилено съблюдаване за това, дали гражданите спазват правилата в община Ивайловград.

Общината и компетентните органи стриктно следят за спазване на правилници, наредби т.н. Следи се за граждани, които са разположили дървата си за огрев на общински терени като тротоарите в Ивайловград. Поставят се допълнителни пътни знаци за забрана на паркирането по централните улици на града, които по мението на 99% от ивайловградчани, са станали прекалено много. А и не само според тях, но според гърците също. Все неща, които целят да направят града ни по европейски. Все неща свързани с задълженията на гражданите на община Ивайловград.

В същото време обаче, строителни фирми безнаказано разрушават града ни, замърсяват улиците и природата на Ивайловград, и унищожават имуществото ни, и то напълно безнаказано. И къде е общината? Къде са компетентните органи в този случай? Къде е изпълнението на задълженията от страна на община Ивайловград? Изчезнали са в дън земи тилилейски и никакви ги няма. Дори това да се случва под прозорците им!

За тези, които не знаят за какво говоря, прикачвам снимков материал, на който може да видите как строителните фирми си изхвърлят боклука където им попадне и дори в защитените местности като Дупката. Дори пред училището в града, на улицата, на която се намира община Ивайловград, музея и полицейското управление. По време на празниците по случай 24-ти май. Също така може да видите една от екстрите на „красивият“ централен булевард в Ивайловград. Да, същата тази шахта, в която при последното ми гостуване в Ивайловград, всеки ден влизаха зверски коли точно пред мен. И да не забравяме тротоарите, на които не можете да слагате дърва за огрев , но и не може да ходите, защото са разбити, разкопани и кални от месеци.

Но докога ще е така? Кога ще попитате фирмите защо замърсяват града ни? Кога ще ги попитате, защо не оправят тротоарите и улиците ни, които старателно разкопаха? Кога?

Пускам анкета, в която очаквам отговор от всички ви, искате ли община Ивайловград да обясни официално, защо пред училището и музея, на улицата на общината и полицията, че дори и към единствения парк в града, се изсипват строителни отпадъци под формата на циментова река!

ивайловградчани, община ивайловград, най-хубавият кът на този свят

ивайловградчани, община ивайловград, мръсотия
ивайловградчани, община ивайловград, най-хубавият кът на този свят
ивайловградчани, община ивайловград, мръсотияивайловградчани, община ивайловград, мръсотияивайловградчани, община ивайловград, най-хубавият кът на този свят

22 thoughts on “Ивайловградчани си искат най-хубавия кът на този свят!”

 1. Съгласно НАРЕДБА 1 ЗА СПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД
  За първата снимка дали има нужда някой да се самосезира ?
  Чл.8. /1/ На обществени места, улици паркинги, паркове, стадиони, културни и спортни зали, училища и детски заведения, пазарите и в предназначените за общо ползване части от сгради, се забранява:
  Миенето, гресирането и ремонтирането на МПС
  Забранено е да се …. дъра – бъра ама да се качват автомобили по тротоарите може !
  Чл.17. Забранява се извън определените за целта места:
  /4/Карането на велосипеди, кънки, скейтбордове и шейни по тротоарите
  Снимка 2 – „шахтичка”
  РАЗДЕЛ ІV
  ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ТРАНСПОРТА И БЕЗОПАСТНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО

  Чл.20. /1/ Повредите на уличните платна и тротоарите, с които се застрашава сигурността на движението, незабавно се обезопасяват от оторизираните строителни фирми с необходимата сигнализация и се отстраняват незабавно от причинителите на повредите.
  /2/ При отваряне на зимнични, тротоарни и улични шахти, същите се обезопасяват, чрез ограждане и поставяне на съответната сигнализация от лицата или организациите, които са ги отворили.
  Забрани за паркиране – к’во става тука бре 
  Чл.27./1/ Забранява се:

  1. Паркирането на МПС на спортни площадки, зелени площи и тротоари.
  Същевременно съгласно чл. 27 касаещ ал. 1 – За констатирани нарушения по ал.1, т.2 от нарушителите се събира такса в размер на 100 лева на кв.м. на ден – само за 8 часа работни с още един човек ако не напълня общинската хазна . То един автомобил е да речем 6-7 кв/м или по 600-700лв на калпак – за нула време ще вкарам 100 000 лв в общината .
  Ето кой е отговорен !

  Чл.39/1/ Контролът по изпълнението на наредбата се възлага на :
  • Кмета на общината на основание чл.22 и чл.44 от ЗМСМА;
  • Началника на РПУ – Ивайловград;
  /2/ Кметът на общината определя длъжностните лица, които съставят актове за установяване на нарушения по тази наредба.
  Общината „пъдарин” ли е или трябва да се грижи за комфорта на населението ?
  п.с. не смятате ли , че Наредба 1 е остаряла или неприложима или нямате политическа или морална воля да я спазвате ?

  Reply
 2. А моста до петрола, който стои с месеци без парапет, а сега се сетиха и сложиха лента? Аз се как траят още строителната фирма която е наета за ремонта? Има ивайловградчани де бачкаха и не са взели пари… За какво говорим?

  Reply
 3. Шахтата, шахтата е уникална снимка! Представям си какво е вечер, ако не знаеш, че някой си е оставил ръцете там. Заминаваш към най-близкия сервиз, а при по-висока скорост и към болницата.
  Другите снимки също са без коментар. То бива неуреденост и простотия, но това вече става нагло. Дано по-скоро се оправят нещата, за да може и хората да се почувстват добре.

  Reply
  • каква ти болница- няма болница. А принудиха и д-р Теохарова да напусне от Медицинския център- те да се ширят и крадат на воля. няма да се учудя, ако скоро назначат и пенсионер-диетолог в Домашния социален патронаж- роднината на Овчарова- Гергана Юнакова….

   Reply
   • Е поне един лекар няма ли, ей така за утеха? Ако и толкова не остана, лошо!

    Reply
 4. “Дано по-скоро се оправят нещата, за да може и хората да се почувстват добре”- Vas, скоро хората няма да се почувстват добре, защото предстоят нови шуробаджанащини, т.е, целят освобождаване на М.Шереметова- тя отговаря за транспорта и Н.Илчев- той отговаря за чистотата и отпадъците. а пък снахата на Дорчо- Валентина- ще е началник на дирекция ГРАО- решила си теста за 10 минути и то без грешка. Върви ми кажи, че не са й казали отговорите, ха,ха, ха…

  Reply
  • Който и да дойде, така ще бъде. Сменя се ръководната власт, тръгва лавината от подмяна на хората на длъжности, определящи харченето на бюджет и постъпления в хазната на общината. Ивайловград поиска ново начало, получи го. Дано това ново начало, освен старата идеология за преразпределение на баницата, да направи нещо и за самите хора, който го избраха. До колкото съм запознат, новата кметица е от старото котило, така, че от старото пак ще има, дано обаче от новото е повече и наистина се направи нещо за града и жителите му.
   Работа за всички няма да има, това е от ясно по ясно, но поне нещата, които рефлектират върху всички жители, да се направят – пътища, комунални услуги и т.н.
   За съжаление в Бг това е един дълъг и изпълнен с много мъка процес!

   Reply
 5. novata kmetica golemi gi obe6tava6e no dokrana na neinia mandat niama da ostanat hora v grada zatova 4e tia izpalniva narejdaniata na zlatil -daniel hadjievi i na stoian gramatikov ne dava na karierite da rabotiat po zapovet na stoian grada zagiva kmetice stiga si tapka gu6kata o6te si na 6-7 mesica slujba.pomisli za horata na ob6tina ivailovgrat ostavigi da rabotiat neim pre4i. ❓

  Reply
 6. Анкета .
  Будната гражданска съвест гласува с Твърдо ДА , като вероятно има гласове и от предходната клика , която допуска грешка с този си вот вместо да гласува заедно с пряко отговорните ей тъй за манипулация .
  Не НЕ искам сигурно са от администрацията и репресивно отговорните структури като полиция и прокуратура , нямайки интерес от подобни анкети .
  Непукистите не са много , но въпреки всичко е притеснително в тази посока да има гласове .

  Reply
 7. Тея мамата му разкатаха на тоя ивайловград беее ееееееейййййййй.Грозна картинака грозно нещо.Гласувайте после пак за герб.Админе и ти много ревеше а видя ли са сега.

  Reply
 8. на тая първата снимка това е строителна площадка е какво искате това да не вие мол и да е чисто, като толкова искате ми вземете ги изчистете тия боклуци на другите снимки

  Reply
  • А ти чел ли си законите и наредбите? Знаеш ли, че камионите дори трябва да си мият гумите, като излизат от обекта ❗

   Какво остава, да изливат бетон и боклуци по улиците на Ивайловград ❗ Виждаш ли бетонената река на снимката, която се излива надолу по улицата? Това нормално ли ти се струва? Ами ако всички решат да си изхвърлят боклука на улицата или направо на площада в Ивайловград? Какво ще кажеш ти! Това е боклук, нормално е да се изхвърля някъде…….

   Reply
  • изби рибата бай Иван 🙂
   Ей онова на което викаш строителна площадка е бетон помпа и да я мият на общинско място при все че “конституцията” Наредба 1 на общината го забранява прилича на чувство за безнаказаност !
   Изобщо да не намесваме че бетонът /цимент/ е канцерогенен и вдигащият се прахоляк влиза в дробовете на децата .
   Гласувай с Не ми пука и довиждане .

   Reply
 9. Е,Мите,правил ли си някога ремонт с циментов или варов разтвор?Наливал ли си плоча?Няма как да не се изцапа.По-важно е да се изчисти след това и то навреме! 🙂

  Reply
  • Така е, ама да си миеш бетоновозите най-демонстративно на центъра на града и това да тече като река по централната улица 🙄 А и това не е една количка вар, а са десетки бетоновози 😯 Ама знам ли, може аз да греша, като чета мненията.

   Reply
    • Добре бе хакер, бетонпомпата не превозва ли бетон ❓ А тя как се зарежда с бетон или самата тя ходи всеки ден да го налива? Ей направо ще откача някой ден. Хващате за някакви глупости като малки деца. Ще хвана да го изтри тоя сайт и няма да се занимавам повече да се ядосвам………………………………

     Reply
     • И за какво се ядоса, че не разбрах? Правиш ли разлика между бетонпомпа(на снимката) и бетоновоз? Тя и работническата количка вози бетон ма не е бетоновоз нали? Оператора на бетонпомпата ако не я измие, а между бетоновозите има доста време(на училището карат бетона от Кърджали ако не се лъжа) то помпата ще се задръсти. Другото което е бетоновоза(тва де носи бетона на помпата) след изпразване на бетона се пълни крушата с вода и се върти. Така може да се придвижи до базата и там да изхвърли помията. Има разлика между двете неща! И аз мисля, че е грозно и трябва да се глобяват, но това е България (beer)

 10. Какво философствате толкова, какво значение бетоновоз или бетонопомпа като е важен крайния резултат, а той се вижда от снимките. Контролът от страна на общината е нулев и някой си плаща това да е така. Нека админчето който толкова много агитираше за кметицата да отиде да я пита и после да пусне една статия какво е отговорила

  Reply
  • Питал съм тук пред всички и съм пуснал анкета. Отделно съм качил снимки. Какво още трябва да направя!

   Reply
 11. В тези коментари някъде прочетох за ликвидацията на медицинския център и за принудителното напущане на Д-р Теохарова,та по този повод да попитам. Къде беше днес фоторепортерът и PR на общината, за да снима как се оказва първа помощ на пациент в много тежко състояние?Липсва линейка,затова тя бива заменена с някакъв бус.Липсва невролог,но нищо, няма да бъде прегледан пациента,а направо ще го пратят в Свиленград,какво като не трябва да се движи!?Иначе градът няма нужда от медицински център според местната управа,а на жителите им остава само да се молят да са здрави.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.