Защо ивайловградчани свикнаха да ги правят на маймуни?

ивайловград, маймуниВече свикнахме с мълчанието около ремонта на ул.”Капитан Петко“ и пътя за с. Славеево, превърнали се в основна пътна артерия за туристи, гости и жители на община Ивайловград.

Покрай ремонта на пътя към Гърция свикнахме и да заобикаляме опасни шахти без капаци обезопасени с камъни нахвърляни по шосето! Свикнахме и с опасните мостове без парапети, също оставени ни от фирмата ремонтираща пътя. Нищо, че по тротоара на този мост минават най-много хора! Свикнахме и с разбитите тротоари, по които човек трудно може да мине. За сметка на това пък и свикнахме, да ходим по асфалта на най-използвания път в Ивайловград, този към Гърция. Нищо, че и това е опасно. С опасното сме свикнали!

Свикнахме и да си трошим колите, защото явно ни мислят за много богати, с всичките тия възможности за работа и бизнес пред ивайловградчани. Свикнахме и с ремонтите им, сигурно надхвърлящи десетки хиляди левове извадени от нашите джобове! Ама нали ивайловградчани са много богати и са свикнали да дават пари на вятъра, та и с това свикнаха!

Свикнахме с това, Ивайловград да е разкопан до толкова, че и археолозите да могат да ни завидят. И с това, че улиците в града да са толкова разбити, та с право можем да кандидатстваме с тях за участие в някой от кръговете на Off-road шампионата у нас!

Свикнахме да ни лъжат, да ни правят на маймуни и да се подиграват с нас. Постоянно и целенасочено. Да свикваме!!!

Но докога ще свикваме и кога ще почнем да питаме, питам аз? Защо трябваше Ивайловград да бъде разрушен от някаква си фирма и да бъде оставен така, за удобство на всички граждани и гости? Защо сме свикнали да не протестираме, да не търсим правата си и да не ги отстояваме с цената на всичко? Защо сме свикнали да чакаме, пък случайно нещо се оправило? Защо позволяваме на някаква фирма да разиграва цяла община и да ни прави на маймуни? Защо плащаме данъци, за да свикваме да издевателстват над нас ли?

Нима ако ние направим или не направим нещо, или не си платим каквото дължим на държавата, няма да ни търсят отговорност и да ни гонят до дупка? Защо тогава те могат да правят нещата, когато си поискат? Или въобще да не ги правят. Нещата, за които ние плащаме с труда и данъците си!

P.S. Не искаме писма, сълзливи декларации, празни обещания и други подобни, а искаме действия! Свиквайте!!!

31 thoughts on “Защо ивайловградчани свикнаха да ги правят на маймуни?”

 1. За тоя път не ми се говори то се вижда. Гледам в сайта на общината написали министър Павлова обеща да съдейства и се зарадвах ще го оправят и чета вътре постнато писмото което са го пратили без никакъв отговор и се чудя какво е обещала да съдейства като даже не им е отговорила. 🙄

  Reply
  • В едно писмо от 28.12.2011г. госпожите Овчарова § Кисьова-Зафирова информират
   премиер министъра че са избрани като кандидатури на ПП ГЕРБ .
   Такааааа значи Баце вече знае !
   В това хубавото последно писмо му се молят за съдействие ?
   Това с писмото е замазване на положението за пред ивайловградчани !
   Проблем като пътя за Славеево се решава с няколко телефонни разговора а не с писма !
   Звънете на областен управител от ГЕРБ ….депутати от Хасково …. областен председател …. на общинският не звънете 🙂 и кауните ако не могат да решат проблема се обаждайте на Баце че положението е нетърпимо и ще ядете тоягата .

   Reply
   • абе кви писма,кви пет лева.
    Що не пратят СМС на Баце,че да реагира по-бързо.Ще се смени статута на пътя от междуградски ,на магистрала и тогава ще дойде да резне лентичка. 😛

    Reply
 2. Разкатаха ли ви фамилията ГЕРБа.На ви сега ГЕРБ.Сега всички с фанелките на ГЕРБ и със знаменцата да излизат и да почват да обикалят по разкопаната улица от горния мост до винпрома по цял ден и да викат ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ

  Reply
 3. Разката ли ви фамилията новата кметица, избрана от ГЕРБа. Няма по-лъжливо създание от нея. Убедихте ли се. На ви сега Овчарова, на ви сега ГЕРБ.Сега всички с фанелките на ГЕРБ и със знаменцата да излизат и да почват да обикалят по разкопаната улица от горния мост до винпрома по цял ден и да викат Овца, ГЕРБ, Овца, ГЕРБ, Овца, ГЕРБ, Овца, ГЕРБ!
  Ивайловградчани заслужават сегашното си положение на 100%.

  Reply
  • Кметицата не е виновна тя прави всичко за да се справи с проблема

   Reply
  • Разясни , ако обичаш , на JB , че латинският и българският се различават поне малко……

   Reply
 4. Хе-хе, перманентно състояние, че кога отвикнаха та пак да свикват?! 🙄

  Reply
 5. Междувременно до момента хората които обичат да ги правят на маймуни са :
  М Танева М Тонева Г Георгиев Б Сариев А Манзурска Б Ка Я Араджиева Б Георгиева А§В Пасков В Апостолова М Вълчева Д Колева Д Гайдарова – да Ви питам как може да лайкнете подобна новина ? …. я бързо по един дисклайк !
  Никой не пита админа колко са му платили за тази статия ! Обвинявахте го че бил от овчарската страна преди време или не помните ?
  Той явно е на страната на ИСТИНАТА и все още го боли за Ивайловград .
  И хайде да не политизираме кофтито ситуация толкова ….че ми се е насъбрало и на Вас неинформирани батковци каки и подобни !

  Reply
  • Политизираме защото герберите са виновни.Ивайлоград няма да го има следттях

   Reply
   • Проекта не е ли създаден от предишните управници? Ако е така каква е вината на герберите? Единствено можем да ги критикуваме,

    Reply
    • за вероятния слаб натиск! Аз предлагам да се съберем една тълпа недоволни граждани, да насядаме пред общината(на улицата) и да си пием мирно бира в знак на протес :mhihi:

     Reply
     • протест…

      п.п
      Етакова мнение не бях творил досега :mhihi: :mhihi: :mhihi:

    • Именно Христо – ще ги критикуваме !
     Няма друг известен двигател на желаният прогрес от градивната критика .
     Общината до преди 9 месеца беше на автопилот и никой не се вслушваше или замисляше върху критиките .
     Затова се и сгромолясаха ! Бяха болни от нарцисизъм .

     Reply
  • Много неуместно си се включил. Какво означават тези like-ове?… не изглеждаш глупав, може и да стигнеш до верният отговор! Може би точно зададения въпрос в заглавието на статията е предизвикало тези like-ове или така добре описаните трагикомични ситуации в красивият ни Ивайловград… знам ли… помисли малко, нали си по-умен!

   Reply
    • Не се оправдавам, понеже няма за какво… просто ти хвърлям малко светлина, за да не стоиш на тъмно 😉

     Reply
     • Вие зрящите нямате хабер в какъв мрак живея аз незрящият
      който вижда откровена патология в безсмислените like-ве . Няма голяма разлика между въпросните like-ве които намирам за част от слугинско поведение и „Защо ивайловградчани свикнаха да ги правят на маймуни?”
      И за да е ясна терапията за Вас зрящите е нужна професионална анамнеза защото без изкарване на светло на фактите лечение – нямаааааа 😀
      Затова си позволих да цитирам имена /факти/ . Приеми го като знак за добронамереност без капчица сарказъм .

 6. Абе ,я аз да задам въпроса така: Този път за Славеево ,изобщо ще го оправят ли някога ???????

  Reply
  • До колкото съм запознат пътя в Ивайловград и пътя към Славеево са един и същи проект… Ще го оправят като започнат да оправят и пътя в Ивайловград :mhihi:

   Reply
   • Ето това е отговор на политик :mhihi: :mhihi: Направо те пращам в парламента :mhihi: :mhihi:

    Reply
   • доколкото не съм запознат,пак ще има гушкане на кинтити от Бай Брадара 😀

    айде де вече колко да чакаме ,ей мръднетете си малко задниците бре.ама не да ходите да махате дюнери и да ядете пици .ДА РАБОТИТЕ ЗА ТЕЗИ КОЙТО ВИ ЗБРАХА И ЗА ТЕЗИ КОЙТО НЕ.

    Reply
 7. Ако имаше достатъчно информация от общината нямаше да ги има тези всички писания 🙁 Ами така ще е 🙁

  Reply
  • абсолютно си прав да беше казал някой говорихме с фирмата и казаха че следващите 6 месеца няма го оправят поне да си знаем нещо точно и ясно

   Reply
 8. Не стана ясно , кое наложи подмяната на кабелите по ул. “Христо Ботев” ?
  Косумацията на ток ли се увеличи , при условие , че населението на града ни намалява ?! Кабелите ли са повредени ,при условие , че са полагани преди тридесетина години / помня когато ги полагаха / и в момента изглеждат по -нови от новите , които полагат / който не вярва – да погледне в изкопите/ ?
  Аха , сетих се- от общината се подсигуряват за зимата , когато ще се топлят на ток , тъй като след самоотвержените “рационални “напъни на кметското ръководство доставения котел е с по малка мощност и няма да върши работа.
  А всъщност , май заровени пари трудно се доказват колко са били……..

  Reply
 9. To che firmata e vinovna za loshiat put kum Gurcia, no az kato si biqh v Ivgd gledah kak tezi kiuto uj rabotiqt za da opraviqt ulitcite ,v 10 chasa sutrinta bqha se veche izlegnali pod sqnkata , i sled 1 chas polojenieto pak beshe sushtoto. Taka che mai sme i sviknali da gledame kak ne si vurjta y rabotata.”Za sujalenie”

  Reply
  • Теб май няма да те научим да пишеш на кирилица 🙂 А да те питам… Ти за 200лв на МЕСЕЦ би ли работила повече?

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.